Априлчанин пострада тежко - окрадоха му ракията и сланината

* Неизвестен проникнал в мазето и отмъкнал 35-литрово буре с домашна сливовица заедно с мезето - 8 кг сланина * Заподозрян е 39-годишният местен жител П.П.

НЕИЗВЕСТЕН успял да отключи дворната врата, а след това и вратата на мазето в къща в гр. Априлци и отмъкнал най-свидното – 35-литрово буре, пълно с домашна сливовица и 8 кг сланина, научихме от бюлетина на полицията. Авантата станала през нощта на 5-ти срещу 6 февруари, а щетите се изчисляват на около 400 лв. По случая има заподозрян – 39-годишният местен жител П.П.

ОБРАЗУВАНО е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК, предвиждащ от 1 до 10 години затвор, а за маловажните случаи – до 1 година или пробация/глоба от 100 до 300 лв. Припомняме - от няколко години в Априлци се организира Празник на сланината и греяната ракия, а местните жители са прочути с майсторлъка си в производството на тези два специалитета.

Т21

22 коментара:

Анонимен каза...

Голям проблем :) Да ви имам и приоритетите...троянска работа.

Анонимен каза...

Да, проблем е. Не знаеш човек какъв труд хвърля по сливите и после по варенето на ракията! Да не говорим, че едно прасе се храни здраво, за да има това, което се нарича "сланина"! Кофти сега за човека с ракията, че не се знае плащал ли е изобщо акциз за нея....

Анонимен каза...

ДРА - МА !

Анонимен каза...

По-лесно е да откраднеш труда на други хора, отколкото сам да се потрудиш. Не толерирайте крадците, защото рано или късно и Вас ще ви оберат.

Анонимен каза...

С това заглавие, авторът няма как да очаква сериозно отношение. Пострадал тежко...??? Първо помислих, че се е контузил, блъснали са го и т.н. а като се зачетеш...ракийцата и сланинката :))

Анонимен каза...

Трагично е, когато човек загуби чувството си за хумор. По–трагично от загубената/поради кражба/ сланина и ракия!?

Анонимен каза...

След като има заподозрян за това долно посегателство на най- скъпото за един човек/не жена/ движимо имущество/ракия и мезе за нея/, е много важно навреме да бъде разобличен/преди да го е изял и изпил, после кел файда/ и да върне заграбеното на собственика. После може да му се метне един убав пердах, та друг път да не посяга на най-скъпото за чочечеца от село. То дет са вика булката му да беше онодил нямаше толкова/даже хич/ да боли,щото тя щеше поне една седмица да е в настроение в тази криза, а той изверга да вземе да посегне на най скъпото....

Анонимен каза...

Хахахах !

Анонимен каза...

Ма ако съм я мандрасал конгирицата веки, а тя с ланска сланина и ракийца ме дарила,заради достигането на така желания рахатлък,кво прайм?
Следва обръщение:
Уважаеми съпрузи, ние любовниците на жените ви,призоваваме вас да изпълнявате редовно съпружеските си задължения и да не разчитате на нас.

Edin ot Vas каза...

Всеки път, когато премина табелата за Троян си задавам въпроса защо животът тук е така спрял? Защо хората са спрели? Спирам на пехеходната пътека, докато онзи отзад ме псува, а жената си стои на ръбчето на "зебрата" и си пуши цигарата. Спряла държава в държавата. А като малък мислех, че Троян е прекрасно място. И беше, в моите очи. Чисто, пълно с млади хора, нямаше мангали, нямаше толкова селяни, буден град. В центъра беше пълно с живот. С нощен живот, водил съм софиянци на "Фламинго" и се хващаха за главата. Да намериш "гъбка" в центъра на бара стуваше поне две бутилки "чичо Джак"."Капина", джиповете, гаджетата, градските легенди, царство им небесно, на някой от тях?!
А сега, край! Животът тук е спрял. Тотален комунизъм, пейките на цънтъра миришат на комунизъм. В общината направо смърди! Уж сме финансово отлична община, според хвалбите на администрацията, оня ден, а ще ти падне гумата по главен път. Бати стабилната община.
Яко цигани, никога не ебило. Якоооооооооо. И никой нищо не прави. Обслужване - ей ти картофите и по-бързо, че затваряме...Туризъм, определение в общинските протоколи. На практика, всеки да отиде точно сега на басейна в Шипково и да си направи снимки.
Дискотеки - йок, синди с царвулите и разкопчаната риза. Магазини - йок, ЕТ "Гошо Пешев", че да не пуснем големите, пък потребителите да го духат. Няма такива цени на храните никъде, хора, честно. И в центъра на София е по-евтино! И разбира се, да не забравим няколокото класики - 12 месеца в годината, 7 дни в седмицата, дърварите не спят! Реши, цепи, удряй с чука, земи тва парно и тая гняс, мъкни кофите и ако може резачката за почивка от 14,00 до 16, 00. Ей така, на оня с новата кола да му е зле, мама му дейба! Тва е, не е големият проблем в парите, а в главите на хората тук. Ако не всичко е спряло, то е тръгнало да спира със страшна сила. Дори радиото на табелата е като да си слушал същите малоумни песни преди пет години. И най-вероятно си ги слушал.
А като си караш с колата и виждаш само - бяла коса, бяла коса, бастун, бяла коса... оп, блондинка, бия аварийките и чакам да изпратят и трите си патрулки за акция "отворко".
Не знам има ли шанс нещо да се направи, честно...

Анонимен каза...

Защото хората се вълнуват само от ракийката, а че няма работа или че циганите се множат със скоростта на светлината - това е маловажно...Няма толкова западнал град, няма...:(

Анонимен каза...

Един от нас, имаш писателски заложби:)

Анонимен каза...

Просто комунизмът никога не си е тръгвал от Троян.Ама никога...

Един от Вас каза...

То дори не е точко комунизъм в Троян, защото в идеите за истински комунизъм, казвам го като човек, който се определя малко или много като демократ,има нелоши идеи, а за средната класа има хляб. А тук, все едно все по-малко са истинските троянци в представите ни през годините - добрите балканджии, истинските, с хубавата ракия, гостоприемни, славещи се с висок жизнен стандарт и най-вече - всичко други, но не и злобари. Тесногръдието, да, постоянна величина, но се преглъща. Все пак всички се познават.
Сега обаче хората тук са злобни. Ако питате Харалан Александров, ще дръпне дълго интервю как бедността и липсата на дрън.дрън.дрън са в основата на всичко. По моему, това е само част от истината, другата е в самите нас. Вината да удряш с чука на 3 март, защото е почивен ден, и да се смееш вечерта на две ракии, че комшията е завел детето си на площада. Избугил си бил времето, пройдоха...

Анонимен каза...

Демокрация ли? Що е то демокрация? На всеки 4 години да си избираме някой, който да ни казва как да живеем? Уж знаел как, можел това, можел онова, но единственото, което може, е едно голямо нищо за общността и доста за лична облага. Или тотална некадърност.
Искам свобода! Искам никой да не ми казва как да се развивам, ако мога и съм предприемчив, ще успея. Ще дам работа на няколко човека, ще плащам данъци и срещу тях ще искам точен отчет как се благоустроява населеното място, в което живея.
Сега държавата е оковала в абсурдни закони предприемчивите хора, те изнасят парите си извън България, изнасят децата и внуците си. Замислете се колко администрация има! То не бе държавна, областна, общинска! Защо са ни толкова областни служители, общински всякакви служители и на всичкото отгоре 29 съветника! Тя общината намаля, обаче хората ги броят по адресна регистрация и видиш ли толкова ни се падали!
За да ни обясняват и те как да живеем и видиш ли трябвало да се самоуправляваме!
Айде стига!
Просто искам да дишам и живея свободно, в един уреден свят!

Bond каза...

Много точен коментар 10-ти! Казвам го със съжаление, но наистина нещата стоят точно по този начин! Хората останали в Троян, в по-голямата си част, не искат да мислят, не виждат по-далече от носа си и са лоши. Това е основния проблем - ние си избираме кмет и ОС, ние сме тези които работим в общината,болницата и магазините, ние сме тези, които не правят нищо гражданско ... Но ние сме и тези с големите претенции! Впоследствие... И вкъщи!

Анонимен каза...

10ти ,точно в десятката!НО докато ни управляват престъпници и мутри на национално и местно ниво така ще бъде.Всеки идва и обещава едно ,а нищо не се прави а ние си мълчим докато нещата стават все по зле.Никога това опропастено нещо няма да бъде вече държава,какво остава такива малки населени места като Троян.И това е така ,защото българският гражданин е на ръба на силите си. Той свикна да бъде ограбван, да живее в мизерия и постоянен стрес, да се чуди дали ще успее да закърпи бюджета и този път, или ще получи тройна сметка за ток от поредния монополист. Българският гражданин отдавна разбра, че механизмите, които задвижват западното общество, у нас са изгнили и проядени от корупцията, и задвижват само мафията, която ни управлява. Той разбра, че дори правото му на живот е под въпрос, тъй като държавата не го защитава от престъпниците и убийците, с които всъщност си сътрудничи прекрасно.Доказателствата за това са всеки ден по новините и около нас.

Анонимен каза...

Не забравяй драги, че от Троян и троянско са излезли Милко Балев и Добри Джуров.Такива като тях командваха по онова време Троян.Сега командват децата им, подготвят и внуците да управляват. Никога,ама никога комунизма не си е тръгвал от Троян,няма и да си тръгне !

Анонимен каза...

Със тези двамата да си върви за оня свят и другаря Минко Акимов и по омразен човек в Троян надали има .Прост като милиционер от миналото на което принадлежи и ограничен отвсякъде .Вре се само ако надуши далавера барабар и той със разбойниците от общината.

Eдин от Вас каза...

Народе, един прост въпрос - кой е виновен за края на чешмата на центъра - даже извадени тръбите! Като "Елма" с тухлите и "Хемус" с нощното изнасяне на машини...

Анонимен каза...

С комунисти и без комунисти България е една умираща държава! Повечето хора просто отказват да го приемат. А тези които са го разбрали и приели отдавна са емигрирали.
България е един ходещ труп! Колкото и да му викаш да се събуди няма да те чуе. Тялото му е живо но душата му е мъртва. Няма го този дух, амбиция, жажда за живот и прогрес................
Премиера ни е глупендер, но за едно нещо беше прав - МАТРЯЛА Е ЛОШО КАЧЕСТВО (той самия също).

Анонимен каза...

Прав си , много си прав №21, а може би и полегнал вече в алкохолна откровеност, но днес е такъв ден и всекимо е простено.Наздраве и от мен и още утре към Терминал 2 , но вече с еднопосочен билет на каквато и да си възраст брато!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |