Дядо Гавриил гостува на кмета

* Общината и Митрополията да обединят усилия за решаване на инфраструктурните проблеми около Троянския манастир * Нужен е достоен троянски знак на почит към патриарх Максим

НЕГОВО високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил на 18 януари гостува на кмета на Троян Донка Михайлова по нейна покана, научихме от официално прессъобщение. Двамата разисквали въпроси, свързани с ремонта и поддръжката на църковните обекти в Троянско. Обсъдена била и възможността Общината и Митрополията да обединят усилията си за решаване на проблемите на инфраструктурата около Троянския манастир „Успение Богородично”, един от най-значимите православни храмове в нашата страна.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА споделила с дядо Гавриил идеята си за създаване на един достоен знак на почит от името на троянци към паметта на споминалия се в края на миналата година Български патриарх Максим. Напомнено било, че Негово светейшество е родом от манастирското с. Орешак, погребан е в църквата на светата Троянска обител и е почетен гражданин на Троян. 

Т21

18 коментара:

Иванко каза...

Това е най-достойният кандидат за Патриарх.
Дано бъде избран.

Анонимен каза...

Става.

Анонимен каза...

Хубаво е, че Михайлова търси връзки с всички, които могат да бъдат полезни на Троян. Дано Гавраил да бъде избран за Патриарх. И аз мисля, че става.

Анонимен каза...

Също мисля, че е достоен за патриарх. надяма се да го изберат.

Иван Цочев, 32 г. каза...

достоен е, но няма шансове за съжаление. Все пак е ясно кой ще бъде.

Анонимен каза...

5, точно казано и марсианците не могат да му помогнат

Анонимен каза...

Какво може да събере на едно място църковник и комунист?

Анонимен каза...

Примерно желанието да се работи във взаимодействие. Има хора, 7-и, които трудно разбират това. Злобата е сериозна бариера такива неща да бъдат разбрани.

Анонимен каза...

За какво взаимодействие да се работи?Агентите на държавна сигурност в черни раса,докладвали на комунистите кои хора ходят на църква?
Ти изобщо нормална ли си, или само си проста?
Донке, много ти се моля, намери на търтеите в общината някаква работа, стига са дежурили по форумите (:

Анонимен каза...

УСТАВ НА БКП:
Член 2:
. . . решително да се бори срещу влиянието на буржоазната идеология и религиозните предразсъдъци, против всякакви отклонения от марксизма-ленинизма, против проявите на антикомунизъм и антисъветизъм;

И това доживяхме... Хората, които някога ни преследваха, ако ходим на църква целуват ръка на български митрополит...Комунизъм и християнство са антоними. Вие май си нямате представа какво е да си бил ПЪРВИ СЕКРЕТАР НА ОК НА ДКМС. Първо там случайни комсомолци (като всички, които бяхме такива по принуда) няма. Там може да бъде само човек одобрен от Политбюро,от Държавна сигурност, от десетки служби за промиване на мозъци в ЦК и разбира се-лично от Правешкия сатрап. За да заеме този пост, който и да е трябва да има СПЕЦИАЛНИ заслуги към престъпният комунистически режим, към тайните му служби и т.н. Лично др.Михайлова (според тогавашните партийни устави) е отговаряла за промиването на мозъците и АТЕИСТИЧНОТО възпитание на младите хора от ЦЯЛ ЕДИН ОКРЪГ на България. КОМУНИСТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ - НРАВА СИ, НИКОГА !

Анонимен каза...

Абе 10-и. Много сте се уплашили от тази Донка, че по цял ден стоиш в Интернет и пишеш. Кажи на тези дето ти плащат да ти намалят заплатката и да я разделят с още един-двама, че малко да разнообразите темите. Омръзнахте ми с вашите устави, програми и др. Сигурно в Държавна много са ви учили на тези неща, че още си ги спомняте. Смени малко жанра, че ми писна от теб.

Анонимен каза...

Калитко-о-о, пак не си си пил хапчетата или Минак ти е платил предварително. Това, че си глупав и необразован е видно. Въпросът е дали си такъв простак и малоумник като Минак. За твое образователно сведение: Квашневски /президент на Полша и бивш комунист/беше във великолепни отношения с Ватикана /ако не знаеш какво е Ватикана ще ти разкажа//.

Анонимен каза...

10-ти това, че добре познаваш устава на БКП означава едно: много болшивишки задници си лизал!!! Сигурно и докладчета за твои приятели на Акимов си писал!!!

Анонимен каза...

"За какво взаимодействие да се работи?" На теория политиката се свежда до подържане и провеждане на определен курс от действия чрез вземане на решения, които включват тактика, стратегия. свежда се до взаимоотношенията на големи социални групи, в които те изразяват и отстояват интересите си . Тази среща аз я виждам като не лош начин за подържане отношенията с една голяма действаща единица в страната особено ако изберат Гаврил за партриарх.

Анонимен каза...

Какво разсъждавате за какво са се виждали то си е написано " Двамата разисквали въпроси, свързани с ремонта и поддръжката на църковните обекти в Троянско. Обсъдена била и възможността Общината и Митрополията да обединят усилията си за решаване на проблемите на инфраструктурата около Троянския манастир „Успение Богородично ""

Анонимен каза...

Аз също мисля, че митрополит Гавриил, би бил достойния български Патриарх.

Анонимен каза...

Кмета да си гледа работата, нали има достатъчно? Вместо да се грижи за комунизирането на манастира и издигането на паметници на шефа на 13 ДС агента, да не поставя идните поколения в ситуация подобна на тази с партизанският кокаларник насред Троян, а да вземе да свърши нещо полезно за този "град".

Анонимен каза...

Кметът свърши не малко за този град за една година. Дай боже в следващите години - още повече.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |