Миро Нанков: „Няма край на света, драги зрители!”

* Топ пътешественикът и наш земляк, завърнал се преди броени дни от Мексико, Гватемала и Белиз, обясни по бТВ какво точно сочи календарът на маите за „фаталната” дата 21 декември 2012 г. 

Апокалипсис сега
Миро в града на маите Теотиуакан (Мексико) 22.11.2012
МИРО НАНКОВ – големият български пътешественик и наш земляк, троянец по кръв и дух – на 15 декември гостува на Лора Крумова в „Тази събота” по бТВ. Миро разказа по нещичко за безкрайните си и необикновени пътешествия по света (и у нас), а разговорът се излъчи на живо от столичния дом на троянеца, сред камарата артефакти от къде ли не. Но имаше и конкретен повод – да се чуе мнението на специалист по горещата тема за „края” на света (21 декември 2012 г.), познавач на мястото на „злокобното” предсказание (Мексико), на предсказателите (маите) и на самото предсказание (календарът на маите); който на всичкото отгоре преди броени дни се бе завърнал именно от Мексико.

С местен гид в друг град на маите - Паленке (Мексико)
„ТИБЕТ е най-любимото ми място… Имам 12 обиколки на свещения връх Кайлас, той не се изкачва, защото горе са боговете, а се обикаля, казват, че ако направиш 108 обиколки, ще постигнеш вечната Нирвана”, обясни Миро. И направи връзка с предстоящото му n-то посещение на 7-те Рилски езера у нас, и то точно на 21 декември: „Земята има три енергийни центъра – Хималаите, Андите и Рила планина. Неслучайно преди години там, на Рилските езера, учителят Петър Дънов е събирал своите ученици и последователи”.

В града на маите Xunantunich  в държавицата Белиз
ПО СПОМЕНАТАТА гореща тема Миро Нанков бе категоричен: „Стига с този „край” на света, няма край на света, толкова глупости се изписаха!”. Пътешественикът обясни, че според календара на маите, най-развитата някогашна цивилизация в Западното полукълбо, имало 5 големи цикъла в човешкото развитие от по 5125 години (или 5200 според някои), общо 26 000 години, и на 21 декември 2012 г. свършвал петият цикъл и всичко, по една спирала на времето, започвало отначало – т.е. никакъв край, а начало на нова епоха.

Красиви гледки преди "края" на света
НА ВЪПРОСА как наследниците на маите (в Мексико, Гватемала, Белиз) се готвят за  края на света отговорът не бе съвсем неочакван: „Те се радват, готвят се за купон, защото 21 декември е денят на зимното слънцестоене и е един от четирите големи празници в тези страни – двете равноденствия и лятното и зимно слънцестоене… Много от хората там дори не знаят за всичките числа и дати в двата календара, защото те имат два основни календара…”. „Няма край на света, драги зрители!”, бяха финалните думи на пътешественика.

Т21


Цветна възстановка на календара на маите, уж предсказал края на света. Според Миро обаче този календар... не е на маите, а на ацтеките. Ето как е коментирал картинката пътешественикът в страницата си във Facebook:  "Календарът на АЦТЕКИТЕ (не маите, хора)... Ето, това е цветна възстановка. Така е изглеждал този огромен каменен диск, боядисан в различни цветове, и инкрустиран с полускъпоценни и скъпоценни камъни. Обърнете внимание на най-външните два полукръга. Това са две змии, чиито глави се събират най-долу. Много може да се говори за това..."

Още по темата:

7 коментара:

СЛРД Троян каза...

Поздравления за статията..!!!!

Анонимен каза...

Искам да видя и другата татуировката- отпред.

Иванко каза...

Мирето е пич!
Мире, трябваше да станеш астроном.

Анонимен каза...

И аз :)

Анонимен каза...

В България сме по-назад в развитието си и краят ще е по-късно. В Троян началото на края започна през 2010 година. Преди малко гледах снимки от Варна, от тая сутрин. След бурни ветрове, преспи и малко повече сняг от Троян, главните улици са по-добре изчистени от наше село. А кметът на Тетевен е подпалил собствения си джип да чисти към малките села и махалите. Така ще е - на Запад си слагат коледните подаръци в чорапи, ние си подаряваме чорапи за Коледа.

Анонимен каза...

Разполагам с оригинала на 4-та снимка,която е фалшифицирана в редакцията на Т21.Под нея пише:"Кметицата на Те-ти--уйа-кан направлява снегорините за предколедното снегопочистване около пирамидите в очакване на първия сняг от чисто новия им цикъл....Кметицата е вляво,а вдясно от нея е седнал Кольо Каца-ров/партизанското име на Кетцалкоатл/без прашки с характерната перната и крилата змия,татуирана в района на гърбъзъ."
Хвала на такъва ръководители....

Анонимен каза...

Към № 5 , не можеш да сравняваш тетевенският кмет с нашият. Питай Бизона.
ИМ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |