Завършихме по шампионски 2012-та

* 10 медала за джудистите на СК „Чавдар” от международния турнир в столичната зала „Триадица” - последното голямо състезание за годината * 39 шампионски титли и 106 медала за 2012 г.,
 Матев с приза "Треньор на годината"
Джудо

НАД 600 СЪСТЕЗАТЕЛИ от 33 клуба от България, Гърция, Турция и Сърбия се събраха в столичната зала „Триадица” за 10-ия международен турнир по джудо, организиран от софийския клуб „Олимпия 2005” – най-големия клубен турнир по джудо на Балканите (15-16 декември). Гост на турнира бе и председателят на Балканската асоциация по джудо Йонел Стойкут (Румъния). Надпреварата бе в пет възрастови категории – деца до 6 г., до 8 г. и до 13 г. през първия състезателен ден и деца до 11 г. и юноши и девойки до 16 г. през втория.

СПОРТНИЯТ КЛУБ по джудо и самбо „Чавдар” (Троян) участва в последното за годината голямо състезание с 24 състезатели, а равносметката ни е повече от добра – общо 10 медала, от които 4 златни, 5 сребърни и 1 бронзов. Шампионите ни са: Наталия Банчева (32 кг), Павлина Петрова (57 кг), Анна-Мария Манушева (36 кг) и Ивелин Доневски (34 кг); сребърните: Никол Цанкова (28 кг), Христина Грънчарова (32 кг), Михаил Дундев (24 кг), Васил Лилов (55 кг) и Александра Ковачева (25 кг); и бронзов – Цветомира  Димитрова (44 кг). И като се има предвид, че за голяма част от децата това бе дебют на официално състезание и че от състава отсъстваха държавните шампиони за 2012 г. Добромир Калистерски, Десислава Цонева и Изабела Христова, постигнатото добива още по-голяма стойност.

С ТОЗИ ТУРНИР троянските сьстезатели затварят спортната 2012 г. и веднага започват зимната си подготовка за следващата. Както е известно на хората, следили изявите на клуба, джудистите ни не се радват на големи почивки през годината, но за това пьк с гордост могат  да се похвалят с една успешно отминала 2012-та и завоюваните общо 106 медала (39 шампионски титли) от различни спортни форуми в страната и чужбина. Зимната подготовка за троянските джудисти започва от 21 декември в базата на клуба, а на 2 януари голяма част от сьстезателите ще пьтуват за Сливен, кьдето за съвместни тренировки ще се сьберат повечето от водещите клубове в Бьлгария. След което ще търсим участие в силен турнир (по всяка вероятност в чужбина) като последна проверка преди Държавните първенства, определящи съставите на националните отбори.

ТУК Е МЯСТОТО да изкажа от името на клубното ръководство и лично от мое име нашата благодарност на Община Троян, родителите, спонсорите и на президента на фирма „Олчай Дурмушев”, благодарение на когото предстоящата ни подготовка е обезпечена и спокойствие да насочим цялата си енергия вьрху индивидуалното подготовка на нашите сьстезатели  в преследване на още по-високи успехи  през следващата година.

Рьководството, председателят и сьстезателите на СК по джудо и самбо „Чавдар” поздравяват всички свои приятели, колеги от спортните клубове и граждани на Троян с настьпването на Коледните и Новогодишни празници като им пожелават много здраве и благоденствие както и една по-добра и успешна 2013 г.

Николай Матев,
председател и треньор на СК „Чавдар”, Троян


Матев – треньор на годината

На церемония днес (21 декември) Николай Матев от СК по джудо и самбо „Чавдар” получи приза „Треньор на годината 2012” на Община Троян. Отличието – плакет и грамота – бе връчено лично от кмета Донка Михайлова. Петима от възпитаниците на Матев пък влязоха сред 18-те троянски състезатели, отличени с наградата „Спортист на годината 2012” на Община Троян – републиканските шампиони за 2012 г. и призьори от международни състезания Десислава Цонева, Изабела Христова, Цветомира Иванова, Добромир Калистирски и Ана-Мария Манушева. И от нас – честито!

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Анонимен каза...

О боже!!! Баш Матю ли бе.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |