-->

Предстоящо: Николай Стайковски в „Серяковата къща”

* Организатор е Ротари клуб – Троян; откриването на 18-ти от 18 часа 

НА 18 ДЕКЕМВРИ от 18:00 ч. в троянската галерия „Серяковата къща” (2-ри етаж) свои творби – цветна графика и пластика – ще покаже гостуващият художник ротарианец Николай Стайковски. „Послание от вековете” е озаглавена изложбата, която се организира от Ротари клуб - Троян. Николай Стайковски е роден в Плевен (1956 г.), завършва Художествената гимназия в София, после учи в Академията за изящни изкуства във Варшава (1977/1981 г.), но образованието му е прекъснато от режима у нас заради антисоциалистическите и антисъветските му убеждения. Завършва графика в Художествената академия в София (1986 г.). По-късно специализира в Полша.

ЛАУРЕАТ Е на множество награди, сред които втора награда от конкурса „Варшавска графика” (1999 г.) и специалната награда на Съюза на полските художници (2000 г.). Десетки са самостоятелните му изложби у нас, в Полша и в Словакия. Николай Стайковски е гостувал няколко пъти в Троян – през 1988 г. домакин на негова самостоятелна изложба е Музеят на занаятите, а през 1998 г. и 1999 г. представя графиките си в Троянския манастир.

Начало


КОЛЕДЕН БАЗАР

В понеделник, 17 декември, в галерия "Серяковата къща" (1-ви етаж) тръгва и традиционният Коледен базар, където ще намерите интересни арт предложения за подаръци за вашите близки и приятели
Заповядайте! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |