Спортните отличия на Троян за 2012

* 18 състезатели от девет вида спорт станаха „Спортист на годината”
 * Николай Матев бе избран за „Треньор на годината”


Приз за големия шампион в мотокроса Майкъл Иванов
ПРЕДИ КОЛЕДА бяха раздадени спортните награди на Община Троян за отиващата си 2012 г. Номинациите за „Спортист на годината” и „Треньор на годината” бяха предложени от общинската администрация и гласувани на декемврийската сесия на Общинския съвет (ОбС); а посоченият критерий за избора бе „Изключителни постижения на международни и държавни първенства”. Общо 12 са троянските спортни клубове плюс два новосформирани – по тенис на маса и шахмат, като общо в тях се изявяват над 600 спортисти от различни възрасти. 

Отличие за №1 в ски ориентирането у нас Станимир Беломъжев
ЦЕРЕМОНИЯТА по награждаването се състоя в деня на „края” на света, 21 декември, петък, в ресторант „При Кмета”, а плакетите и грамотите (наградата нямаше материално изражение) на троянските спортни отличници за 2012 г. връчиха кметът Донка Михайлова, председателят на ОбС Минко Акимов, председателката на  постоянната Комисия по образование, спорт, култура и граждански организации” Розалина Русенова, зам.-кметът Ангел Ангелов и спортният експерт в общинската администрация Тодор Комитов.

18 СЪСТЕЗАТЕЛИ от 9 троянски клуба станаха „Спортист на година”; имената им са: Павлин Дишев (Клуб по карате „Атнес”), Минко Донковски, Дамян Костадинов и Павлин Балински (Колоездачен клуб „Хемус – 1896”), Владимир Илиев и Ради Пълевски (Спортен клуб по биатлон и стрелба „Аякс”), Десислава Цонева, Изабела Христова, Цветомира Иванова, Добромир Калистерски и Ана-Мария Манушева (Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар”), Борислав Стоименов, Майкъл Иванов и Калин Лесидренски (Спортен клуб „Троян Моторспорт”), Габриела Костова (Спортен клуб по ориентиране „Хемус”), Калоян Мичев (Клуб по планинско колоездене „Маунтин хил”), Мария Стефанова („Ски-тенис клуб”), Станимир Беломъжев (национален отбор по ориентиране).

Треньор на годината стана Николай Матев - джудо и самбо
ЗА „ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА” бе избран Николай Матев – треньор и председател на Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар”. Едно безспорно отличие на фона на 39-те шампионски титли и общо 106 медала от различни спортни форуми у нас и в чужбина, извоювани от неговите възпитаници през 2012 г. През един период от годината г-н Матев бе треньор и на националния отбор на Сирия, но заради размириците там не поднови контракта си. От нас – честито!

Т21

Бел. ред. Две отсъствия сред дузината и половина отличени троянски спортисти правят впечатление. Едното – на състезателя по мотоциклетизъм на писта Краси Михайлов, който от няколко години жъне успехи в клас „Супербайк”, а през 2012 г. дублира вицешампионската си титла от миналата година в националния пистов шампионат; и едновременно с това спечели трето място в Източноевропейския шампионат. Второто – на състезателя по кореспондентен шах Симеон Винчев, станал международен майстор по шахмат през 2012 г. и водещ като капитан българския отбор в 19-тата Олимпиада по кореспондентен шах за мъже. Надяваме се, че пропуските са неволни, а не от подценяване на това, което Краси и Симеон правят за спортната слава на Троян.

15 коментара:

Анонимен каза...

Чудесен начин да отличим спортистите си. Поздравления и за тях и за организаторите.

Анонимен каза...

Гругарко Михайлова, можеше да бъдат наградени доста троянци, които се изявяваха във "фигурното пързяляне" по непочистените троянски улици

Анонимен каза...

има и трети отсъстващ,макар че него го избраха за футболист на годината в Разград-Таско Тасков

Анонимен каза...

Чавдар е във "В" група по футбол , в "А" група по баскетбол , няма ли поне един техен представител да е заслужил внимание ?

Анонимен каза...

Този наглец МинАк кво прай там? Нали го изгониха???

Анонимен каза...

Защо ми се струва , че Трактора от втора позиция гледа много застрашително

Анонимен каза...

Като е в А група баскетбола, кога да очаквам Лукойл да ни гостуват?Само това искам да попитам?

Анонимен каза...

7-ми като си некомпетентен не се намесвай!!!Явно е че не си компетентен!!!

Анонимен каза...

А групата на баскетбола всъщност се явява втори ешалон 7-ми.

Анонимен каза...

И с какво по-точно местните ритни топковци да заслужат внимание?Моля ти се 4-ти, гледай по-малко телевизия.Това там няма нищо общо с това тук.

Анонимен каза...

Не си прав 10-и,РИТНИТОПКОВЦИ не е точното определение /ако имаш на в предвид куците кончета дето ги води оня люлински прът на които наѝ- големия успех във футбола беше да носи топките на Феро в Литекс/защото ако ги питаш няма кои от тях да ти отговори ОТ КОЯ СТРАНА СЕ РИТА ТОПКАТА.И защо да не ги наградят,та те постигнаха ЦЕЛИ ДВЕ ПОБЕДИ /на футболния терен/ В ТОЗИ ПОЛУСЕЗОН--"ИСТИНСКО СПОРТНО ГЕРОЍСТВО"/но в ШОКО.....там е друго/та нека човека си гледа телевизия

Анонимен каза...

Ама найстина..
Какво прави М.А.там???
Или кучетата си лаят, керванът си върви.
СРАМ И ПОЗОР, за Троян и Троянци, е този милиционер

Анонимен каза...

А защо забравихте биатлона? Не виждате ли нашия Владко какво прави? Не виждате ли нащия клуб ,,Аякс,, къде е? Пак стигаме до политига, госпожа Михайлова, точно за това неВи прави чест.

Анонимен каза...

Гадно, за биатлона нищо.Ав основата на националния отбор, нащето момче ВЛАДКО. И е вече в топ 10. Ебахти неинформираната Община!

Анонимен каза...

Сред наградените са "Владимир Илиев и Ради Пълевски (Спортен клуб по биатлон и стрелба „Аякс”)"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |