Михайлова написа писмо на Дянков и Нейков

* Градоначалникът настоява да се подкрепи Българската федерация по мотокрос * Отнемането на лиценза заради неплатени вноски лишава и Троян от важни стартове * В троянския мотополигон са вложени 
над 1,1 млн. лв.

БЪЛГАРИЯ НЕ Е платила вноската си от 2 млн. лв. към Международната федерация по мотоциклетизъм, което води до отнемане на лиценза на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), а домакинските ни стартове от календара за 2013 г. са анулирани. Изразяваме тревога от този развой на нещата, тъй като градът ни е с утвърдени позиции в този спорт, а досегашните стартовете от Световния, Европейския и Източноевропейския шампионат на троянския мотополигон бяха отлично организирани и получиха висока оценка. Това заяви на пресконференция с местните медии миналата седмица (11 септември) кметът на община Троян Донка Михайлова.

НАУЧИХМЕ ОЩЕ, че г-жа Михайлова е изпратила писмо до вицепремиера и министър на финасите Симеон Дянков и спортния министър Свилен Нейков, в което настоява за финансова подкрепа на БФМ, за да бъде „намерено решение на така създадената критична ситуация”. Подчертава се също, че до момента в троянското трасе са вложени над 1,1 млн. лв. и то е най-доброто в Европа. В съседство пък се изгражда спортно стрелбище, на което ще се провеждат стартове от Световния шампионат по летен биатлон, като спортното министерство е осигурило за целта 246 хил. лв. и още 30 хил. лв. са набавени от спонсори. Така мотополигонът и базата за летен биатлон се развиват в един модерен спортен комплекс от най-висок ранг.

„ОТНЕМАНЕТО на лиценза на БФМ, спиране на състезателните права на българските състезатели и лишаването на България за следващата година да бъде домакин на състезания от Световната и Европейската купа и Купата по нации ще лиши и Община Троян от провеждане на състезания, а младите състезатели – от мотивация за развитие и постижения”, се казва още в кметското писмо до двамата министри.

Т21

Още по темата:

28 коментара:

Бай Илия Арматуриста каза...

Всичко Гана втасала, та до тия с моторетките опряла. Той еди такъв келеш с троянски корени, син на известан приятелка на Тодор Живков, щеше да изпомачка хората в столичен мол...Това ли е най -важното. С какво са полезни за обществото тези машини наречени от народа: "един вози - сто тормози" ?

Анонимен каза...

Един вози-сто тормози!Отлично!

Анонимен каза...

По какъв друг начин според вас може да се осигури междунароно присъствие в града ни ако не чрез спорт или изкуство?

Анонимен каза...

ХА,ха,ха,ха щоли не съм изненадан като знам ,кои управляват този спорт у нас.

Достойният живот на Румен Петков 1

На 8 октомви 1998 плевенският социалист Румен Петков се готви да приеме на вечеря синдикалиста Кръстю Петков и социалдемократа Петър Дертлиев. Левичарската сбирка трябвало да съчетае приятното с полезното във вилата на фондация “Кайлъка”. Есен е и гористите хълмове на парка са прошарени в топлата част от спектъра. Фондацията е основана, за да се грижи за емблематичния плевенски “гранд” каньон. Грижата за Кайлъка е поета в началото на 90-те години от друг социалист с тукашен корен – покойния Андрей Луканов. През 1998 изпълнителен директор на фондацията му е популярният мотоциклетист Богдан Николов, шеф на съответната спортна федерация. Романтичната вечеря обаче внезапно се превръща в криминален екшън. Към 18 часа във вилния имот нахлуват полицаи с прокурорско разрешение за обиск. Като един Матросов Румен Петков се изправя на пътя им и осуетява операцията. За да не остане и грам съмнение кой кой е, той взема ключовете на патрулния автомобил и повиква по телефона телевизионен екип. Сценката е надлежно документирана на видео. Петков възнамерява да я превърне в политически скандал как “полицията на Костов громи БСП сбирки”. Но скандалът се оказал от съвсем друг характер.

Същия ден полицията обискира 7 имота, собственост на търговски и нетърговски юридически лица, свързани с Богдан Николов. Иззети са скъпи автомобили, документи и регистрационни табели. Разкрит е голям канал за внос на крадени коли. Арестувани са Николов, брат му, шуреят му и бивша служителка от КАТ по обвинение във вещно укривателство, длъжностно престъпление и изнудване. По данни от следствието, групата е пласирала най-малко 120 крадени коли, от които е припечелила $3 млн.
Заради поведението си по време на обиска във вилата на мотоциклетиста, Петков бе обвинен за осуетяване на полицейска проверка и хулиганство. Делото бе образувано на 1 март 2000 и бе прекратено на седмото заседание година по-късно... заради депутатския имунитет на Петков. Той съвсем не е бил случаен гост в тази вила, а добре известен е като силен човек, един от приближените до основателя на фондацията Луканов, както и от нашумялото преди години банково дело “Акрам”.

Анонимен каза...

Достойният живот на Румен Петков 2

През 1993 екип местни социалистически лидери от Плевен, Враца, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Дряново “усвояват” 93 млн. лева ( по тогавашния курс, без лихвите) с посредничеството на палестинеца Джамал Абдуладем Абулибде. 14 млн. от тях последният взел с благословията на Румен Петков в качеството му на тогавашен БСП-лидер в Плевен. Като главен координатор на операцията се спряга Луканов. Аферата “Акрам” е комай единственият сравнително добре документиран случай за пълнене на прословутите “куфарчета с пари”, които сложиха началото на посткомунистическия “национално отговорен капитал”.

Абулибде се изучил за десантчик в търновското военно училище и веднага след това станал сервитьор в луксозните заведения на старопрестолния град. Оженил се за българка и се преименувал на Ангел Радославов Златанов. В началото на 90-те вече бил популярен като “Акрам къмпъни”, а също като “Пирамида”, “Вавилон”, “Марка комерс” или “Шанс 58” – според случая. Кредитите от банките е теглил той, давали му ги с препоръки от местните БСП-босове, парите постъпвали в партийните каси и там, по волята на босовете, пълнели съответните куфарчета. През май 1999 Акрам бе убит при мистериозни обстоятелства в Испания и едноименното дело бе затлачено. Аферата остави още трупове след себе си. Застреляха се банкерите Михо Михов от Ловеч, Ангел Кабаиванов от Павликени и Александър Банков от Враца. Янко Савов-Яшко се спомина от инфаркт след гостуване на рекетьори, гарантът за първия заем на палестинеца - Петър Петров почина от тумор, а Людмил Досев почти загуби разсъдъка си в Ловешкия затвор. Двама от замесените в аферата БСП-босове след това бяха възнаградени с кметски постове – Румен Стоманярски във Враца и Румен Петков в Плевен. Но мотоциклетистът Николов тачи Петков не само в качеството му на приближен до бащицата Луканов. Година и половина преди обиска във вилата на фондацията червеният кмет на Плевен разрешава на Богдан Николов да положи необичайна грижа за Кайлъка, като построи насред природната забележителност мотописта. Този тип намеса в околната среда била окачествена от прокуратурата като престъпление по чл. 282 от НК и срещу Румен Петков е повдигнато обвинение.

Достойният живот на Румен Петков 3

С приятелския си жест към Николов той е нанесъл на държавата и общината вреда в размер на общо 90 млн.лева, от които почти 30 млн. лева са санкцията от Министерството на околната среда. По този начин кметът драстично е нарушил правомощията си и това дало основание на окръжната прокурорка Евелина Попова да го отстрани от длъжността му. Нейното решение е отменил шефът на отдел “Следствен” в главна прокуратура Михаил Дойчев. Дойчев е също така прокурорът, прекратил делото за канала с крадени коли срещу мотоциклетиста и групата му. Защо и как този висш магистрат се появява в критични моменти из съдилищата и следствените служби в страната, оставяме на нашите читатели сами да преценят. Висшият съдебен съвет преценява на 19 май 1999, че Дойчев малко прекалява и заедно с други двама прокурори го понижава в длъжност.

Пак с крайградския парк е свързана друга страница от биографията на Петков. Става въпрос за жилищния комплекс “Кайлъка-юг”, изникнал върху земеделски земи в противоречие с нормативните забрани. Засегнати са интересите на хиляди хора. Ощетени са собствениците и наследниците на парцелите, но също и гражданите, закупили като трети добросъвестни лица апартаменти в 80-те новопостроени блока. Избухва най-масовият съдебен спор в плевенската история. Първите разрешителни за строеж са издадени още през 1990, но част от тях липсват в архива на общината. През 1995 поземлената комисия отменя решенията за възстановяване на собствеността върху земеделските земи в местността “Стражата” и строителството се разгръща през мандата на Румен Петков. През март 1999 главният държавен инспектор от Дирекция “Национален строителен контрол” Светлана Гебрева разпорежда проверка по случая. Малко по-късно й лисват киселина в лицето.

Анонимен каза...

Достойният живот на Румен Петков 4

Румен Петков е обвиняем по любимия му член 282 от НК и за незаконно раздадени общински жилища. Едно от тях дал на съдийката Татяна Хинова, която прекрати делото за незаконен общински кредит в размер на 1, 7 млрд. лв. по иск на областния управител на тогавашната Ловешка област, в чиито административни граници попадаше градът. Друго жилище дал на съдийката Весела Сахатчиева. Тя е племенница на Борислав Сахатчиев, бивш служител на ДС и съветник на плевенчанина със седем присъди Димитър Стойчев (Мити Черния). Мити Черния, освен обичаен заподозрян, е виден колекционер на изобразително изкуство още от 80-те години, когато страстта му го свързва с плевенчанина Светлин Русев. По-същественото е, че Сахатчиева живее на съпружески начала с Валентин Георгиев (Вальо Жълтия). Като член на съдебен състав окръжната съдийка освобождава от запор автомобил и килограм златни бижута, иззети като доказателства от изгората й. Ще попитате, защо пък и на тази съдийка е дал жилище Румен Петков. И ще ви се отговори.

На 11 април 2001 приключва разследване срещу Вальо Жълтия и постъпва в прокуратурата с мнение, че той и приятелите му Гепела и Ханойчо са извършили шест бомбени атентата през март - юни 2000. Осем дни по-късно сегашният плевенски кмет Найден Зеленогорски заяви на брифинг, че поръчители на част от 25-те атентата в Плевен през 2000-2001 са хора, близки до Румен Петков. Той каза, че даже познава лично някои от тях и е дал имената им на специалните служби. Тези събития Жълтия преживява под домашен арест, тоест – в апартамента, даден от Румен Петков на съдийката Сахатчиева. Като става напечено, си вдига багажа и заминава за Испания.

Достойният живот на Румен Петков 5

Нашата история по един естествен, макар и малко заобиколен начин, е на път да се завърне във вилата на фондация “Кайлъка”, но за целта преминава през лоби бара на хотел “Ростов на Дон”, където преди месец гръмнаха Марио Иванов-Каратиста. Спомняте си, става дума за оная случка със сутеньора, попа и съдията, при която гръмнаха сутеньора Марио, човек без ръка и око, избити при залагане на взрив на 10 април 2001, ден преди да приключи разследването срещу Вальо Жълтия. Година преди да застрелят Каратиста, той бе станал герой в епоса, сътворяван по него време за медиите от Жълтия в уединението на домашния му арест. Каратиста подготвял бомба за убийството на баш бомбаджията, беше версията, която охотно публикуваха плевенски вестници. Сега очистиха Каратиста и подозренията паднаха върху изгнаника в Испания. От местопрестъплението несръчно се опитал да се омете Валери Цветанов. Всички погледи бяха вперени в златните ланци на колоритния поп и малцина забелязаха представителя на Темида съдия Цветанов сред участниците в драматичното събитие. А той съвсем не е случайна личност.
Когато Румен Петков попречил на полицаите да обискират вилата на фондация “Кайлъка”, Цветанов бранел друг имот на мотоциклетиста – авторсервиза му. След ареста на шефа, отишъл да го посети в килията в нарушение на действащия ред. А Богдан Николов му е един вид шеф, като един Илия Павлов на Димитър Калчев (виж брой първи на “Седем”). Валери Цветанов, подобно на гражданина Корейко от “Златния телец”, имал два живота – единият като съдия, в който стигнал до поста председател на плевенския окръжен съд, а другият – като “бизнесмен”. По втория път поел, като отворил неофициално ведомствено чейндж бюро за колегите си в съда. Разгърнал се, когато се захванал да пласира вносни автомобили. Вноса осигурявал спортсменът Николов.
Материалите са от Интернет и са известни отдавна на много хора.

Анонимен каза...

Благодаря за постовете! Ако можеш напиши нещо и за Румен Овчаров,защото съм сигурен ,че около него са окрадени милиарди !

Анонимен каза...

Забелязва се драстично намаление на коментарите във форума, т.к. напоследък се публикуват само угодни за неправилно наричания "градоначалник" и компания материали.
Сякаш изведнъж изчезнаха вс. проблеми- колко сигнали имаше, но те остават без последствие!

Анонимен каза...

И така ще си останат!

Анонимен каза...

Не съм писал в форума отдавна ,защото избягах от града преди около 5-6месеца и вече не ме е.бе ко стаа в тоО тъп град
Асан от голия вече балабански завой

Анонимен каза...

Браво на кметицата!Бори се мъжки за интересите на Троян и троянци!

Анонимен каза...

Към № 8. Явно белезите на нормалност в града ни смущават някои хора. Има такива, за които злобата е нужна. Аз съм от тези, които се радват на всичко добро, което се случва в Троян.

Анонимен каза...

Три дена "иху", и после "тихо"!

Анонимен каза...

Абе 11 ти явно си с розови очила.
За кое браво, какво е направила-само едно ми посочи, ама много ще се радвам да го чуя.

Анонимен каза...

11-ти, защо си позволяваш да говориш от името на мнозинството ?За чии интереси се бори Донка?За интереса на кардаша,светлю и оня късия сол ташака му.За да има къде да бръмка отрочето му.Това ли са интересите на троянци? Нека ти обясня драги, а и на много други интересчии, че тази писта струва над 1 (един) милион лева,голямата част от които платени от общината по време на най-тежката икономическа криза в света. Провеждането на състезания на нея,също струва пари. Тази писта -НЕ НОСИ НИТО ЕДИН ЛЕВ ПРИХОДИ НА ОБЩИНСКАТА ХАЗНА!Капиш?

Анонимен каза...

Това е точно така 15ти,но тъпите селяни няма как да го разберат и затова тези тарикати ще им го слагат още 100 години.Следващите парички с които ще се облажат нашите хора са тези за новата писта за биатлон.Пълно порно и интересчийство е всичко в Троян ,като започнеш от кмета и завършиш с последния мангал.

Анонимен каза...

Българската мафия - големият печеливш от членството на България в ЕС ,това пише главният редактор на пражкото онлайн издание за политика и икономика Transitions Online Барбара Фрай.Фрай представя и една особена култура в страната – тази на олигарсите, която важи всъщност и за остатъка от Източна Европа. Тези олигарси контролират законния бизнес и разчитат на силно лобиране и на корупционни сделки, като са „директно практикуващи криминални дейности“. „В някои общини“, посочва докладът, „лидерите на организираната престъпност или са основали свои собствени политически партии, или са се добрали до членство в общинските съвети. Тези постове след това се използват за натиск върху районните съдилища и тяхната дейност, както и за снабдяване с различни публични оферти и сделки“.

Ах ,колко познато ми звучи и как учудващо съвпада с развитието на родния ни град.

Анонимен каза...

Гена направи една рубрика ,вицът на седмицата.Предлагам да започнеш с този :

'Браво на кметицата!Бори се мъжки за интересите на Троян и троянци!"

Анонимен каза...

Тук коментарите са ги писали максимално двама човека :) не мисля, че е някому нужно да се изброява какво направи Михайлова за малкото време, в което управлява Троян. Застъмпниците на ГРОБ да си траят, защото на бялото не може да се каже черно, колкото и да се мъчите :*

Анонимен каза...

19-ти, ще си позволя да те поправя :Каквато Донка,такъв и Минцът!Нищо правене но голямо крадене! Ден 4 от 9 празнични дни на светата изсъхнала слива!

Анонимен каза...

Браво на Донка! И да не й пука от коментарите на хора, които никога не са си мръднали пръста за троян, а само знаят да плюят анонимно във форумите.

Анонимен каза...

И от какво да им пука,като си знае,че никой никога няма да потърси отговорност за краденето и затриването на Троян.Както Минко не потърси Енкин,така и сега Енкин(Донка)не потърси на Минко,така ще е и след нея.Важното е ,че няма да свършат и глупаците в Троян които ще гласуват и преизбират все едни и същи мутри.Пък после се чудете що не останаха млади и читави хора и заприличваме на село от градски тип.

Анонимен каза...

Aло 21ви,Донка е същата маймуна като Енкин и Акимов.След като вече една година не си помръдна пръста да разрови нещата за кражбите през годините в МИЛИОНИ на Акимов и на протежето им.Да не говорим,че на всяка суфра е с тях така,че не ми говори ,че мисли за Троян , а не за джоба си.По неофициална информация за далаверата с Енкин да се появи като кмет са им обещани по един апартамент на дъщерите до края на мандата ,ако си изиграе добре ролята разбира се.

Анонимен каза...

23, как не те е срам да измислям подобни простотии. Бъдете сигурни, че Михайлова никога ама НИКОГА няма да открадне и стотинка. Къде е апартамента на дъщерите й като живеят на квартира?! Аман от глупости!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Михайлова ако беше крадла отдавна щеше да е осигурила апартамент на дъщерите си (ако не сте забравили беше депутат)!

Анонимен каза...

Кой говори за кражба ?Това се нарича дарение.Или ще се окаже, че е купен от далечна роднина,но го ползва тя. Точно както бабичката на онуй нищо от трапето купила "без негово знание" етажа от пощата.Да бе,той и идея си нямал ,кви ги върши дъртия вимпир!

Анонимен каза...

познаван Донка Топалова и семейството й от 35 г ,тя е изключително честен човек и не би взела и стотинка за себе си

Богдан Велински каза...

27, не познавам госпожата, нито знам нещо за нея (ни хубаво, ни лошо). Но като се замисля, един нормален човек би се запитал: като е много честна и добра, защо е станала комунистка. Честност-Комунизъм са думи -антоними. Няма честен комунист, нито такъв мислещ за хората и за града си. Тази идеология ни забави развитието като нация и държава, съсипа иначе трудолюбивия и предприемчив български народ, изолира ни за десетилетия от световната цивилизация и тази човеконенавистна идеология отдавна е отречена от цивилизования свят и комунизъм има само в Куба, Северна Корея и... Троян :-)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |