ЮБИЛЕЙНО: В редакцията на Т21

* Защото малкият вестник може да е голям вестник

Вместо анализ на изминатия път и постигнатото през двете вестникарски петилетки – не че не се изкушавах от подобно „солидно” писание, нали става дума за солиден повод – реших да си кажа думата за 10-те години на Т21 (навършваме ги на 10 септември 2012 г.) по един по-лежерен и езоповски начин. Като отговоря на 10 въпроса, които ми зададе – длъжен съм да я поздравя за което – жена ми Нели Генкова тире Маринова. А че големият юбилей на малкия вестник (може да) е сериозна работа, не се съмнявайте. Защото малкият вестник може да е голям вестник. Зависи от вестника. Май стана малко фукливо, но какво пък...

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21
*****

1. През 2004 г. заглавие на твоя статия за Троян беше „Малко, но от класа” (може да се прочете в сайта на Т21). Днес заглавието щеше да е:
„Да обичаш на инат”

2. Сайтът или вестникът?
И двете, разбира се!

3. Златната рибка предлага възможност за интервюта с 3 световни личности, изборът на Т21 е:
Робърт де Ниро, Маргарет Тачър, Астрид Линдгрен (ако беше жива)

4. Продължи предложените 10 пословици по твой си начин:
• Който го е страх от мечки,… да не се захваща с вестник (медия)
• Да би мирно седяло,… роб ще си си цял живот
• Ако е гарга, … да е най-рошавата
• Бели пари за … хляб и бира
• Бий самара, … да се сеща който трябва
• Всяко чудо… е чудесно
• Гузен негонен… идва в редакцията
• Дума дупка не прави, … ли!?
• За вълка приказват, … а той в Общината
• Пилците се броят… на заплата

5. Най-големият комплимент?
„Т21 е най-хубавото нещо, което се е случило в Троян през последните 20 години”, написа го един форумец в сайта ни. Не че е вярно, но гали слуха.

6. Най-критичната година?
Всяка.

7. Идеалният читател?
Няма лош читател.

8. Колко процента жълто?
Колкото толкова.

9. Нахранете журналистите с:
Нека да е кеш, ресторанта сам ще си го избера.

10. Мечтано водещо заглавие:

„БМВ строи завод на входа на Троян”

Т21

6 коментара:

SED каза...

За Де Ниро може да ти сбъдне рибката желанието, защото този месец ще идва в България :)

Анонимен каза...

Честит юбилей Т21,и продължавайте все със същия дух да работите.Това е наистина единствената официална медия в която може да се прочете за далаверите и измамите ,които правят и са правили нашите управници на Троян та го докараха до такова жалко състояние.Жалко само ,че темида е глуха и сляпа за това което пишат хората и всичко си остава глас в пустиня.Здраве и успехи Ви желая!!

Поля Димова каза...

Честит празник! С най-добри пожелания за творчески успехи и дълголетие, журналистически находки и коректно сътрудничество!

Анонимен каза...

М/SI:Честит юбилей Т 21. Успехи!

Анонимен каза...

Честит юбилей на Т21! На целият екип пожелавам здраве, кураж и повече поводи за оптимистични статии и хубави вести. И да знаете, ще продължаваме да ви четем!!! НАЗДРАВЕ!

Павлин Иванов каза...

Уважаеми колеги,
Желая ви най-вече да бъдете здрави - физически, морално и душевно (за последното се колебая малко, защото все пак трябва да сте и малко луди за да правите успешно медия :) )!
Когато сме здрави, разумни, принципни и уважаваме всяко мнение, независимо дали ни харесва или не, и отстояваме с аргументи собственото си, имаме шанс да променим както себе си, така и света, в който живеем за по-добро. А мисля, че всички това искаме.
Желая на вас и на вашите читатели да намирате общото, да си помагате, да намирате градивното и заедно да превърнете красивия Троян в мястото за живот, което мечтаете. Вярвам, че това ще се случи, защото троянци сте умни, силни, предприемчиви и изобретателни хора със силен балканджийски дух и воля, а повярвайте, отстрани това се вижда много добре.

Честит юбилей и наздраве!

Павлин Иванов
"Ловеч днес"

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |