Мият ли се троянските улици?

* Някои се солидаризираха със сърдития гражданин, други опонираха, имаше и призив към Т21 „да подеме една инициатива…”

В коментарната част в сайта на Т21 нееднократно и много категорично бе поставен въпросът мият ли се троянските улици. Един от читателите ни, явно недоволен от съществуващото положение, се закани – и изпълни заканата си - че под всяка нова статия (пост) ще поставя едно и също искане: „Измийте улиците!!!”. Някои се солидаризираха със сърдития гражданин, други опонираха, имаше и призив към Т21 „да подеме една инициатива, па белким има успех”. А в края на миналата седмица (27 юли) се появи и внасящ яснота отговор от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. По-долу можете да прочетете (с незначителни съкращения) някои от характерните коментари в двете посоки.


Т21

***
ПОДПЯРКВАЙКИ ГО С ПРОСКУБАНА МЕТЛА

Генадий, моля те да подемеш една инициатива, па белким има успех. Под долната статия написах, че ще публикувам постове непрекъснато. Започвам. Предложи публично на кметицата да оповести списък – през последния месец кои улици на кои дати са измити. Има такъв документ. Така ще можем да видим колко пари са похарчени за бензин, вода и други консумативи за нещо, което или не е правено, или никой не е разбрал, че е правено. Ако склони да го направи, в което много се съмнявам, защото тя (кметицата) засега бяга от конкретиката като дявол от тамян, много хора ще установят, че улиците им са непрекъснато мити - просто те не са имали късмет да разберат или да усетят по резултатите.

Така както разбрахме, че зимата снегът бил чистен мно-о-о-о-го. И съответно много пари са похарчени за снегопочистване. Както се оказа, че и средствата за ремонт на улиците били завишени тази година, ама няма резултат... за града, де! Улиците са с 20-сантиметров слой прахоляк, примесен с волни охранени бълхи и кучешки изпражнения. От време на време някоя полузаспала циганка го вдига във въздуха, подпярквайки го с проскубана метла, за да няма съмнение, че ще си го нагълтаме…
25 юли 2012 г.
Анонимен
***

КОЛКО СРЕДСТВА Е ЗАДЕЛИЛА ЗА ИЗМИВАНЕ?

Поставям няколко въпроса:

1. Каква е стойността на измиване с една цистерна, колко цистерни са необходими за цялостно измиване на Троян, включително малки улици и крайни квартали? Ние ще си сметнем колко струва на Общината. Ако искате хората да ви уважават изказването, винаги давайте конкретни цифри, а не общи приказки.

2. След като вече живеем в 21. век, случайно да сте чували, че има комбинирана техника, която отпред мете, отзад мие? Каква е стойността на една такава техника и има ли Общината планове за закупуване на подобни? Сегашните цистерни на „Комунални услуги” със сигурност горят към 50 на сто гориво и при такива цени е нормално да е скъпо.

3. Знаете ли защо Общината е почти зарязала малките улици и крайните квартали както в снегопочистването, така и в измиването? Искате хората да си плащат данъците, но не се полагат никакви хигиенни мерки спрямо тях. Те също са жители, избиратели, данъкоплатци и заслужават подобаващо уважение.

4. Колко средства Общината е заделила за измиване и изчерпани ли са вече? През м. август също ни очакват рекордни горещини, а едно измиване освен че намалява поглъщането на прах, води и до по-поносимо придвижване по улиците.

Благодаря предварително.
27 юли 2012 г.
Анонимен
***

СЪБРАНИЯТ ПЯСЪК КЪДЕ Е ДЕПОНИРАН?

Хайде да ви питам - събраният пясък къде е депониран и ще се използва ли за опесъчаване и тази зима или ще се купува нов? (…) Тайното ми съмнение е, че събраният пясък просто е изхвърлен и данъкоплатците пак ще се бъркат в джобовете за нов през идващата зима. Отново малоумно управление на общинските пари!
27 юли 2012 г.
Анонимен
***

КОЛКО ЩЕ СТРУВАТ ТЕЗИ САКСИИ?

Завчера видях трима работници и специален камион да поливат „висящите” градини на моста на пазара. Поливаха с пластмасови шишета, от коша на камиона. Колко ще струват тези саксии на гражданите?
27 юли 2012 г.
Анонимен
***

ОТ ФИРМАТА РЕАГИРАТ ВЕДНАГА

Живея на ул. „Димитър Икономов” - улицата е идеално изчистена. Постоянно из града срещам машината, която мете. Ако наистина има такава улица с 20 см пепел, ами, господине, обадете се в Комуналните (Общинско предприятие /ОП/ „Комунални услуги” - бел. Т21) и веднага ще ви изпратят машината да помете.
Казвам го, защото сме го правили и от фирмата реагират веднага.

25 юли 2012 г.
Анонимен
***

ПЯСЪКЪТ НЕ Е ИЗХВЪРЛЕН

Пясъкът (събран от улиците след опесъчаването през зимата - бел. Т21) не е изхвърлен. Съхранява се в Депото точно с тази цел, за която говориш (да бъде използван отново – бел. Т21). Как пък всички освен вас са малоумни!

27 юли 2012
Анонимен
***

НЯМА УГОДИЯ

Ако не са мити улиците - лошо. Ако пък се изнесат данни, че улиците са мити, значи са похарчени средства за нещо, за което „никой не е разбрал, че е правено”. Няма угодия. Стана ми интересно и дали е наясно с мерните единици, защото на мен лично не ми се е случвало да газя до коленете в 20 см прах.

26 юли 2012 г.
Анонимен
***

ОТГОВАРЯМ КОНКРЕТНО НА ВЪПРОСА

Относно анонимното питане „Кметицата да оповести списък – през последния месец кои улици на кои дати са измити” в сайта на Т21. Господине, отговарям конкретно на въпроса, който поставяте.

* Цялостно измиване на града се извършва един път в годината – през пролетта. Това е една изключително скъпа услуга, която не е оправдано да се прави всеки месец, така, както Вие явно искате. Изготвен и одобрен беше график за почистване и измиване на улиците, което започна в края на м. март и завърши на 31 май. Направено беше цялостно измиване на града, като с предимство бяха улиците от Републиканската пътна мрежа, както и улиците, които са опесъчавани в по-големи количества през зимата. През м. юни бе направено повторно измиване на улиците „Опълченска”, „Димитър Икономов” и в кв. „Велчевски”, поради силна запрашеност и сигнал на граждани.

* След измиването на града, улиците „Димитър Икономов”, „Опълченска”, „Раковски”, „Ген. Карцов”, „Васил Левски”, „Христо Ботев” и „Радецки” ежедневно се метат с две автометачки, а в жк „Лъгът” – през ден. По-голяма част от останалите улици се метат ръчно поради невъзможност това да става механизирано. През м. август Общинско предприятие „Комунални услуги” ще разполага с нова трета автометачка и така в по-голяма част от улиците метенето ще става автоматично.

* През месеците април и май, когато е извършено цялостно измиване на града, са работили три цистерни. Двете от тях - на две смени. Направени са 1228 курса по 55 лв. на курс (т.е. общо са платени 67 540 лв. – бел. Т21). Включено е допълнителното измиване през м. юни на споменатите по-горе улици. За всеки курс има документиран пътен лист.

* При необходимост гражданите могат да се обаждат във фирмата, където незабавно ще реагират на подадените сигнали. Господине, това се отнася и за Вас – посочете улицата с „20-сантиметров слой прахоляк” и, уверявам Ви, ОП „Комунални услуги” ще вземе необходимите мерки съвсем своевременно.

27 юли 2012 г.
Маргарита Генкова

50 коментара:

Анонимен каза...

"Направено беше цялостно измиване на града, като с предимство бяха улиците от Републиканската пътна мрежа, както и улиците, които са опесъчавани в по-големи количества през зимата."
Това означава ли, че горките хора, на които зимата не им е опесъчавано, сега не им е мито? Хигиенизирането на улиците съобразено ли е с данъчната оценка на имотите в съответния район? На тези, които плащат по-високи данъци, не е ли логично да им се почистват улиците по-редовно?
Че не можем да боклучим повече, това е ясно. Че не ни кърпят асфалта по-добре това е видимо. Справедливо е под някаква форма да се връщат част от средствата които се плащат като данъци. Ако ще се мият и поддържат едни улици за сметка на други, нека данъците са съобразени с това.

Unknown каза...

"Цялостно измиване на града се извършва един път в годината – през пролетта."
Това шега ли е???? Защо не пробва някой да живее в апартамент, в който банята и кухнята се чистят един път в годината?

Анонимен каза...

В общината има 10-15 хиляди имота за които се плащат по 100-150 лв данъци. 1000000-2250000 лв постъпления от данъци. Направено едно измиване на града за 67 540 лв. Сняг почти не беше чистен, нищо, че отчитате разходи за снегопочистване. Кърпене не улици не се вижда, нищо, че сте предвидили повече средства за това. Добре, браво, другари управляващи! Сигурно другите пари отиват в "меки" мерки за "твърди" хонорари!

Анонимен каза...

Малките и странички улички изобщо не се чистят. В София се впрягаха четириколки, които чистиха по-тесните места. Хайде и нашата общинка да си купи 1-2, защото вече просто не се понася! Тази зима, въпреки старателното почистване от наша страна, просто не успявахме да си изкарваме колите пред къщите от количеството сняг и лед долу ...
За почистването на пътя какво да кажа - една циганка идва на 2 седмици и мете избирателно и не особено усърдно :)

Анонимен каза...

А защо не отговорят за измамите с каналната вода и за паркираните коли по тротоарите. Полиция все едно няма - минават по край тях няколко пъти на ден и нищо.

Анонимен каза...

Хем плащам 100 лева данък, хем си изчистих пред къщи и шанците покрай двора, почистих и съседната градинка, която не е моя, а на общината. Не живея там, не изхвърлям боклуци, нито замърсявам, поддържам си сама приличен вид на мястото. Сняг се почиства долу–горе, за миене и дума да не става. Имам чувството, че ме подиграват. До кога ли?

Анонимен каза...

И аз това питам, в кои квартали се плаща пречистване на водата а всъщност не се пречиства , а отива в реката ? Няма ли кой да отговори на този въпрос или така се отчита добрата работа на ВиК , като потребителите плащат за нещо , което не се прави.

Анонимен каза...

А боклука? Той как се прибира! Плащам данък смет на 3 имота, от които ползвам само единия. И на трите имота нито почистват сняг, нито мият улиците, нито кой знае какво редовно извозване на боклука правят. Имаме едни от най-високите данъци в България. Същевременно имаме едни от най-лошите услуги, които ни предоставят срещу това. До кога ще продължава рекета с таксата смет на имоти, които не използваме?

Анонимен каза...

5 и 7, на това няма да отговорят. Само натиск от граждани и форум като този ще дадат резултат. Въпреки че и местните журналисти дума не обелват.

Анонимен каза...

Генади защо не се заеме, страх ли го е???

Анонимен каза...

Журналистите едва ли могат нещо да направят....След тези сигнали г-жа Михайлова би трябвало да изиска независима комисия от експерти (не троянска) , които да установят има ли измамени абонати от ВиК.

Анонимен каза...

Не мрънкайте, ами запретвайте ръкави: Почиствайте си снега зимата, иначе - глоба. Метете си улицата, по възможност я мийте, за да правите оборот на В и К-то. Разбира се, всичко това след като си платите данъците яко:)

troyan21 каза...

До №10: С какво да се заема? Напишете си мнението/сигнала, задайте си въпросите до управата, подпишете се, пратете мнението/сигнала си до вестника - аз ще го публикувам и ще доразвия питането Ви. Направето го, иначе ще излезе, че само си говорите, скрити зад анонимността. А смелостта някак не се връзва с анонимността,не мислете ли.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Ами то за това нашето ВиК е най-доброто.....толкова рекет от население и фирми....А, сетих се знам една фирма на Атлант, за мебели, нямат пречистване , а плащат...

Анонимен каза...

Ами Генади ако не го е страх да започне от там.

Анонимен каза...

А може и г-жа Михайлова да започне от там.

Анонимен каза...

Генади, ето ти конкретен въпрос, на който можеш да потърсиш отговор.Вярно ли , че фирмата за мебели на Атлант плаща за пречистване , а всъщност такова няма,защото мръсната вода не се отвежда в пречиствателната станция.

Анонимен каза...

От много време насам всички улици в България се мият веднъж годишно. Дали ни харесва или не - това е стендарта. И ако някой се преви, че не зане това значи просто иска да предизвиква измислени скандали.

Анонимен каза...

И троянските общински съветници са гласували средства да едно миене годишно. Твоя отдавна е ясно на всички.

Анонимен каза...

В Ловеч официално е забрането миенето на улици през летния период по съображение за икономия на вода. В Троян как е?

Анонимен каза...

кака доца каза:зная и мога!ами тя горката май не е наясно със себеси,знаела че можела или можела да знае?пълна дивотия,само бля,бля,бля....

Анонимен каза...

щом най доброто ВиК в държавата се ръководи от оня с маймунските тикове,коментарите са излищни.
г-жа другарката Михайлова е права когато и грещи дори!!!

Анонимен каза...

18-ти, улиците не се мият с питейна вода:) Икономията е на бензин/нафта. По-скоро не икономията, а "отчитането". Номера тук е стар като света. Още със застъпването на власт сегашните го приложиха. Увеличени са средствата за снегопочистване. Да си забелязал такова? Увеличени са средствата за ремонт на пътната настилка. Да си забелязал такъв? Вероятно наесен ще разберем, че са били увеличени средствата за миене на улиците. Номер на стар като света. Нали знаеш, има компютърни вируси. Убиват веднага. Има и червеи. Малко по малко разрушават. Е, тези са от червеите. След 4 години ще разберем, че малко по малко парите на данъкоплатеца са изчерпани за разни работи, дето е трудно да разбереш има ли ги, няма ли ги. Проекти, анализи, миене на улици и други, дето ако тръгнеш да ги мериш, нищо няма да хванеш. Заемите на Акимов за съфинансиране и санкции по проекти ще ни се видят нищожни. Само че, тези, сегашните нищо няма да огласят. Да сте чували колко пари са похарчени до сега и за какво? Не се напрягайте, няма и да чуете. Пост фактум ще ни съобщават само средствата за дейности, дето няма как да се премерят и ни се иска да ги е имало, че да не протестираме:(

Анонимен каза...

Г-ж Михайлова защо не зададете въпроса на ВиК ,каналната вода от Черногор , която отива в Алдица, къде се отвеждат в реката срещу Елма , или в пречиствателната станция.

Анонимен каза...

Ей, успокоих се. Плащам близо 400 лв данъци. Срещу това ми миете улиците веднъж годишно. Бравос!

Рицар без доспехи каза...

Намерих един архивен кадър от youtube с г-н Минко Акимов за ТВ7 по повод проблемите на хората с увреждания и безработицата в Троян.
Ще цитирим г-н Акимов : Тръгнаха да вървят нещата! Това го казва по повод покачването на безработицата в гр. Троян. Те та така........аз не искам да бъда негативно насочен към никой, нито ще критикувам. Просто отбелязвам, че имам спомени. Г-жа Михайлова да не забравя, че хората имат памет, както аз например прилежно съм си запазил нейно интервю във вестник Ловеч Прес бр.71 от 19-25 септември 2011г. Цитирам заглавието на статията: Донка Михайлова: Знам как да променим Троян. Е г-жо михайлова живот и здраве след успешното изтичане на мандата Ви ще сверим обещаното с изпълненото. Та да видим поне кой какво е свършил и обещал през изминалите дни на управление.

Рицар без доспехи каза...

П.П. Това е въпросният архивен кадър с г-н Минко Акимов от youtube: http://www.youtube.com/watch?v=q53No28Jfeg

Анонимен каза...

Всеки ден се възмущавам от мръсотията в града. Много често виждам машинките, които "уж" почистват, и съм се спирала да ги наблюдавам. Ами те само вдигат прахоляка и разкалват улицата. А циганките, които метат - вдигат праха точно към 9-10 часа, когато всички майки с деца излизат на разходка с децата си. И ние и децата дишаме прахоляка. Нали знаете, че в нормалните страни боклука се извозва нощем, мие се и се чисти нощем, смятам че това е нормално. А не тук циганките да се подпират до обяд на метлите и да вдигат праха отвреме на време, а машинките само да харчат горивото.

Рицар без доспехи каза...

Не веднъж съм казвал, че за да е чисто трябва първо ние да си го пазим чисто и да чистим. Не очаквайте, че шайка бездарни ,, бразилци" ще изчистят свинщината, защото те самите живеят в такава и нямат никакъв стимул да оправят нашата. Излизайте и почвайте да чистите пред домовете си и стига само сте мрънкали. Ако всеки чистеше пред дома си и няколко квадрата по надолу от него гр. Троян щеше да е един от най- чистите градове, но понеже няма гражданско самосъзнание нещата не се променят. Изобщо не чакам някаква шибана машинка на поне 15 години да ми измете пред дома, хващаме се вкъщи дружно и си го правим да ни е хубаво, останалото е загубено време и изразходване на енергия за глупости. Знам, че троянеца е горделив човек, сноб, еснаф, дупе дето има една приказка, но чистотата е за интелигентните хора, тя прави душите ни по чисти, по благородни. Чистотата не се разбила от всеки, да почти всеки нормален човек желае да му е чисто, но не и да заплати цената, която струва чистотата. И ние си плащаме данъците вкъщи ама не сме почнали да ревем срещу общината, че ми е мръсно. Да гадно ми е в какъв прахоляк живея, но колкото мога се опитвам да правя нещо, макар и трохичка все пак правя нещо, не съм седнал пред дома си и да плюя само по управлението. Да като си измия колата общо взето след няколко часа вече е с един пръст прах, ама какво да направя, как да променя нещата? Като няма дори контейнери за строителни отпъдаци, градински и прочие, а хората ги оставят до контейнерите, после духне вятър, хайда по пътя, после валне дъжд, айде по тротоарите и така нататък, и така нататък. Един порочен кръг, в който се намираме всички ние и никой всякаш не желае да промени обстоятелствата. Когато ти тече покривът вкъщи не е най- важното нещо на какъв телевизор гледаш нали така :) Хващайте метлите и кофите с вода и променете това място като искате да ви е хубаво и чисто.
П.П. Вървете на стадиона вечер да видите за каква селяния става въпрос там. Хората занимаващи се макар и любителски със спорт - около 10 човека, не говоря за футболисти от местни отбора по футбол, говоря за обикновените граждани, зяпачи и клюкарчета дето киснят по скамейките и тревата- около 20-30човека, след тях елате да видите за каква свинщина става въпрос. Вървете да видите новите трибунки дето ги направиха, семки, пластмасови шишета, опаковки от храна. Е та за каква хигиена и чистота да говорим? Как да станат нещата?

Анонимен каза...

Не знам какво чистите и какво отчитате. Истината е, че градът е мръсен както никога до сега. Не се съмнявам, че на книга ще го докарате. ИЗМИЙТЕ УЛИЦИТЕ! Голяма мръсотия е, ако ще до утре да правите отчети, срещи и пленуми. Ще ни изядат бездомни кучета и бълхи! Мръсотия е, не виждате ли? Няма друг такъв мръсен град! Ако толкова не знаете как и не можете, питайте. Питайте и Енкин и Акимов. Срамота е да имаме кмет жена, а мъжете да са поддържали града по-чист! То все е било, но такава мръсотия не е била никога. Минете по центъра. Между паветата е пълно с фасове. Този боклук няма как да е от сутринта. Отчитате, отчитате, а никакъв контрол явно. Как метете не знам. Работата ми напомня едно време - те лъжат, че работят, ние лъжем, че плащаме. Разберете, че отчетите не могат да се ядат и започнете най-накрая да работите по проблемите на града. Чудесно начало би било да се почистят улиците и да се направи нещо с глутниците кучета.

Анонимен каза...

Рицарю, сигурно не плащаш големи данъци. За това изобщо ти минава през ума да си чистиш сам. Цялото ми семейство има сериозно и съвестно отношение към хигиената на обществените места. Пазим и си плащаме данъците за да се поддържа.
Като ми се из..ре циганския кон пред къщи според теб трябва да го изчистя, а? Или най-добре да отида и в гетото да им изчистя. Но преди това да им платя някой лев. Никак не съм съгласен. Ако трябва сами да си почистваме (както стана зимата), да си ремонтираме дупките по улицата, да си метем и мием улицата, за какво са тези данъци?

Рицар без доспехи каза...

31-ви съжалявам, ти просто четеш между редовете, безмислено е повече просветление.

чичо Гошо каза...

Рицаря без доспехите казва "Не очаквайте, че шайка бездарни "бразилци" ще изчистят свинщината, защото те самите живеят в такава и нямат никакъв стимул да оправят нашата. Излизайте и почвайте да чистите пред домовете си и стига само сте мрънкали." и е безкрайно прав!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И конските фъшкии и кучешките фекалии?

Анонимен каза...

Не чета между редовете. Просто съм възрастен човек видял повечко. Цял живот си чистя около жилището. Чистил съм цяла зима сняг. Иначе нямаше как да се мине. Почиствам и сега редовно. Какво предлагате, да почистя целия град? Или да не излизам и да не вървя по улиците? Или да не плащам данъци? Кажете пряко каква е идеята ви. Само, моля, не призовавайте на всеобщо чистене. Толкова години съм на този свят и съм установил, че това не върши работа. Общата отговорност с абсолютна сигурност се превръща в обща безотговорност. И освен това службите, които имат този ангажимент какво да правят? Да ми превеждат част от заплатите си ли?

Рицар без доспехи каза...

Приятелю като не ти е било приятно да чистиш просто не го прави. Точна на мен за чистене на сняг не ми говори, защото чистих през зимата както пред нашият дом, така и пред този на съседите, а за капак на едно място няма да казвам къде, чистих паркинг за около 20 коли, защото никой друг не се сещаше. И като се прибирах вечер все някой беше паркирал така, че за мен да няма никакво място, но като завали сняг аз пак чистех, защото това е гражданско самосъзнание. И бъди сигурен, че едва ли си чистил повече от мен в този живот, пък ако ще да си и на 100 г. Годините не са критерии за зрялост или за премеждия през, които човек е минал. Аз продължавам да милея за хигиената както в Троян, така и в цяла България. Никой не агитирам един вид като кампания да излезне и да чисти, изобщо не ме интересува, кой, как и защо ще чисти. Аз гледам себе си и хората около мен.

Анонимен каза...

Какви бразилци, това са индийци. След 10 години най много такива ще са докторите и мед. Сестри които ще лекуват.
Хващайте метлите и изметете управниците!
Някой беше предложил Генади да отдели спец. тема за злободневните проблеми написани по-горе, но явно и на него не му стиска.

Анонимен каза...

Ясно, ще си гнием в мръсотията и толкова. Утре ще взема една метла и ще тръгна да мета по площада. Май да повикам някоя медия да ме снима. Ще е интересно да се види как доброволнец мете площада. А 100-тина човека вземат заплати да го правят...

Анонимен каза...

Благодарствено писмо до г-жа Михайлова и говорителката й. Благодарение на информацията пададена от г-жа Генкова разбрах/най-после/, че улиците се мият един път годишно. Това ми отвори очите да разбера състоянието специално за улица „ Симеон Велики” която беше цялата на дупки/все едно американска летяща крепост Б21 е хвърлила касетъчни бомби/. Позакърпиха я за да могат да я измият-така било по план. Сега прехваленото ни и от г-жа кметицата ВиК я разкопа. Траповете така си седят вече над 20 дни. Как да няма прах? Не може и да се измие, първо защото миенето е приключило, второ как се мие баластра? ВиК Троян в лицето на наглия си управител не изпълнява наредба № 1 и не възстановява настилките след извършване на авариен или планов ремонт. Ако все пак някъде се възстановят настилките/пример главната улица в с. Орешак, то качеството е НИКАКВО! Отидете и вижте прехваления ремонт на Гечев и възстановяването на асфалта-пропаднал е на ул. „ Ст. планина” в с. Орешак! Сега на панаира ще му се радвате като се прибирате с кола.Това се вижда по уличната ни мрежа, а оттам идва голямата прах която се разнася. В същото време г-жа кметицата класира ВиК Троян на едно от първите места в България/нейно изказване във форума/. На кого да вярвам, на това което виждам или на това което те невиждат?Как госпожо кмет да гласувам втори път за Вас? Какво направихте за подобряването на средата в която живеем?Крайно време е да разберете, че лицето на управляващите се определя от състоянието на асфалта по улиците и положената свежа маркировка-осови линии и пешеходни пътеки, състоянието и чистотата-метене, миене на улици тротоари, градинки, паркове. Уличното осветление-работещо и енергоефективно. Може да има кръпки но нетрябва да има копки особено от работата на експлоатационни дружества. Трудно ли е да го разберете госпожо кмет? Трудно ли е да накарате някой да си свърши работата? Ако Ви е трудно защо се захванахте да управлявате града ни?И Вие ли сте като Акимов?

Анонимен каза...

Няма град където улиците да се мият повече от един път. От общината проявяват разбиране, защото имаше повторно измиване на някои улици, което въобще не е планувано. Аз живея на такава улица, така че стига сте философствали. Това са реалностите. Или на някой 70-80 хиляди лева му се виждат малко?

Анонимен каза...

хммм 1228 курса цистерни с вода казва Генкова звучи добре ама да не е играл калемът???...

Анонимен каза...

Да,39-ти,и тя е такава!Надявам се все повече хора да са го разбрали.Избираш Донка-получаваш Минко + цяла сюрия за нищо друго неставащи хора,не знам защо наричани "съветници".По-правилно е - "послушковци"!

Анонимен каза...

Кой каквото да говори или пише, истината е една. Толкова мръсен градът ни не помня да е бил. Може би, ако не си виреха толкова носовете управниците, а свеждаха смирено поглед, щяха да видят, че буквално газят в мръсотия....

Анонимен каза...

Газят ама не им пречи.А и как да им пречи,като все селяндуряци са ни управниците.Минцът,Дидко ,Колю,Данцът...Трапето,Терзийско,Желязна....

Анонимен каза...

До 44-ти! Имайки предвид и оная амеба Трифон Трифонов от Г. Желязна ,, крупният бизнесмен", какво повече да говорим? Селянията не е откъде си дошъл попринцип, а начин на самосъзнание. Я да си каже местният ГЕРБ, колко да платили на онова мекотело Трифон Трифонов за да стане тяхна държанка? Че и работа му намериха, живот като на кино.

Анонимен каза...

Не, те не газят в мръсотията. Леля Доца каза чао до скиф и отиде на почивка. Да не се преумори от "многото дела" дето ги натвори от началото на мандата си. Пък ние, като нямаме пари да идем на почивка, да си метем и мием улиците!

Анонимен каза...

Генадий, благодаря за това, че постави на дневен ред темата сама по себе си. Надявам се, че ще вземат някакви мерки, с цел да се подобри хигиената в града. Ще продължа да пиша от време на време за интересни мръсотии, или, дано, за почистване. Сайта си е твой, ако прецениш трий постовете.
Днес например ще напиша, че стоях на центъра от 7.00 до 10.00 ч. След това бях там от 17.30 до 19.00 ч. През това време не мина нито една автометачка. Ако през останалото време е минала, не личи. Площадът е мръсен, не от днес и вчера, а от много повече време. В дупките където са изровени паветата и между тях самите е пълно с хартийки и фасове. Това е натрупано поне за 1 седмица. Явно поне 1 седмица не е метено. Може да е отчетено че е метено, но не е.
Иначе на приказки го е докарала госпожата Генкова.

Анонимен каза...

Новосъздадена гей група набира членове:)

Анонимен каза...

Мият ли се троянските улици?
Ей спрете да ги миете ,че ще ни издавите вече:):):)

Анонимен каза...

Кметицата има фейсбук и някой казват, че отговаряла, ако имате интересни снимки публикувайте ги там. Ако нещо ви интересува задайте си въпросите лично или на страницата й. Аз много се съмнявам, че останаха интелигентни граждани, които да имат отношение към града ни - или изчезнаха по-големите градове или по-далеч по белия свят.
Но все пак където и сте троянци помнете корените си и показвайте мнението си - как сме живели без интернет и с купчина вестници

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |