Кмет и зам.-областен дискутираха по проектите

* Донка Михайлова: Бумът на отворените програми приключи
* Сашо Данков: Областната администрация винаги е
подкрепяла общините


СРЕЩА на зам.-областния управител Сашо Данков и кмета на Троян Донка Михайлова в присъствието на журналисти се проведе в края на миналата седмица (27 юли). Домакин на събитието бе троянският градоначалник, а темата – европейските проекти, по които работи Община Троян, успехите и проблемите в този изключително важен сектор. Подобни срещи по инициатива на Областната управа, се провеждат и в другите общини на областта.

НАЙ-НАПРЕД г-жа Михайлова направи подробно презентация на всички проекти, финансирани по Оперативните програми и съфинансирани от фондовете на ЕС, по които е работила и работи (като основен бенефициент или като партньор) общинската администрация през настоящата 2012 г.; проектите бяха представени по източниците на финансиране.

СПОРЕД изнесената информация през 2012 г. Община Троян е работила по общо 10 проекта, като два от тях – „Интегриран проект за подобряване на градската среда на Троян” (бюджет 3,6 млн. лв.) и „Развитие на туристическите атракции в община Троян” (реализацията е в Националното изложение в с. Орешак, бюджет 1,245 млн. лв.) – бяха приключени през първото полугодие.

ПРОЕКТИТЕ, по които работата продължава, са следните: „Интегриран проект за образователната инфраструктура в община Троян” (4,8 млн. лв.), „Корекция на река Бели Осъм в централната градска част на Троян” (880 хил. лв.), „Провеждане на иновативно културно събитие – Български фестивал на сливата” (353 хил. лв.), „Устойчиво развитие на туризма чрез ефективен маркетинг и реклама” (бенефициент е Община Ловеч, а Троян, Летница и Априлци са партньори, 434 хил. лв.), „Ефективност и качество за добро управление” (в партньорство с Елванген, Германия, 331 хил. лв.), „Координиране на местни политики в област Ловеч за устойчиво развитие и просперитет” (бенефициент е Областна администрация – Ловеч, а общините Ловеч, Троян и Тетевен са партньори, 558 хил. лв.), „Функционален анализ на общинските администрации в Троян и Севлиево” (161 хил. лв.).

НА 31 ЯНУАРИ Община Троян е внесла в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) едно изключително сериозно проектно предложение, касаещо инфраструктурата на града – „Изпълнение на втори етап на интегриран проект за водния цикъл на град Троян”, чийто бюджет е около 30 млн. лв. През м. април ръководното звено на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, по която се кандидатства за финансиране, е направило препоръка за известни промени и в момента се извършват корекции според изискванията. Ако проектът бъде спечелен, ще се завърши цялостната реконструкция на градската водопроводна мрежа – една изключителна инфраструктурна придобивка.

„БУМЪТ на отворените програми приключи, през следващия програмен период (2014-2020 г.) ще е различно. Нашият приоритет е да се работи не според отворените програми, а според потребностите на гражданите. Сериозен проблем на настоящия етап са наложените ни финансови корекции/санкции по минали проекти (над 3 млн. лв.), но имаме уверения, че държавата ще подели тези отговорности с общините, тъй като и грешките са общи”, заяви г-жа Михайлова. От своя страна г-н Данков подчерта, че Областната администрация в Ловеч винаги е подкрепяла и ще подкрепя общините от областта в битката за привличане на евросубсидии; именно в тази посока били и инициираните срещи с общинските ръководства.

Т21

Още по темата:

43 коментара:

Анонимен каза...

Не ми е ясно какво прави обласна администрация на тази пресконференция, но както и да е. Явно общината работи интензивно по проекти.

Анонимен каза...

Сашо Данков не го ли е малко срам да се мери с Михайлова. Крачун и Малчо като интелигентност и излъчване.

Анонимен каза...

Генадий, може ли малко повече информация какво предстои за фестивала на сливата тази година.

Анонимен каза...

На сладки приказки - времето трябва да минава!!

Анонимен каза...

Напълно подкрепям мнението на номер 2!

Анонимен каза...

Подпорната стена става хубава. Прилагат някаква нова технология, която създава илюзия за каменен зид. Дано с времето да се укрепи цялата река по този начин.

Анонимен каза...

Абе нещо започна да мърда в Троян напоследък. А дано!

Анонимен каза...

Ха ДОЦА ЛОВЕШКА изневерява на Минко Трапчански със Сашо Данковия.

Анонимен каза...

Ха-ха-ха. И двамата ги слага в малкия си джоб!

troyan21 каза...

До №3: Наскоро Община Троян подписа договор с варненската фирма "Кейбъл Тех" ООД за доставка на оборудването по проекта „Провеждане на иновативно културно събитие – Български фестивал на сливата” (виж печатното ни издание). За дейностите по проекта и кои са избраните изпълнители очакваме по-подробна информация от общинската администрация (възложителя). Общо описание на проекта вижте тук:
http://umispublic.minfin.bg/srchProjectInfo.aspx?id=51461

С уважение: Генадий Маринов

Анонимен каза...

А бе що ни залъгват с подобни псевдо-новини?! Михайлова и Сашо Данков са дупе и гащи, всеки ден са заедно и си гукат часове наред, ама за пред хората правят "официални срещи", но които уж се информират взаимно и едва ли не си казват кой-знае какви новини! Само за парлама, разбира се.
И както винаги Сашо Данков говори само общи приказки, защото няма случай досега той да е казал нещо по-различно от общи приказки. Що за театър е това?!

Анонимен каза...

Четох, четох и нещо не разбрах - изброените в четвърти абзац проекти с едно -две изключения какво ще подобрят в Троян? То са разни али-бали за общинската администрация, които не е ясно до какви ползи водят. Залъгване на хората, това е! Нищо не се прави в този град!

Анонимен каза...

Какви проекти се изпълняват в ощината прехвърлят документи от пусто в празно и се
натискат за да получат добавки към заплатите си.Къде виждате проектанти в общината пълно с пенсионери.

Пийняк каза...

Данков пиши ме у тефтерят и меня за 20 кила сливовица. Барем се напием от мъка тая зима в тоз тотално умрел град. Ако се намери и едно две парчета некво месо ще е направо разкошно.

Анонимен каза...

Сашо и Минак като обикаляха целия град и плюеха по Доца на изборите само и само да е прецакат,какво са се залюбили сега та чак на рождения му ден е беше поканил,голям бардак,а?

Анонимен каза...

Сашо, Акимов, Михайлова и Енкин само за пред хората са от различни партии, иначе са кръвни братя и никога не са били истински разделени. Напротив те са част от една клика и колкото и да се сменя властта формално, все е в техните ръце. Не се лъжете по оплювките преди изборите, това са само театри.

Анонимен каза...

Само хора без никаква привързаност към истината могат да съпоставят Михайлова и Сашо. Хайде малко от малко да бъдем обективни.

Анонимен каза...

Krokus каза: Прав си 17, няма смисъл! Те са си лика прилика:))). 14-ти аз ще те запиша в моя тефтер, от Сашовата ракия, ужасно боли главата.

Анонимен каза...

17, прав си, Михайлова е класи на Данков по... лъгане. То, вярно, че се иска акъл и за това, но и ние не ядем доматите с колците:)

Анонимен каза...

В шеги и раздумки времето им минава.
А народа гладен чака и се надява.
Както трябва - аз на тебе, ти на мене,
а балъците, ако ще, дявол да ги вземе!

Анонимен каза...

Дали с времето станахме отчаяни и злобни, или тук пишат само 2-3-ма такива хора не знам. Но неистините и липсата на каквато и да било обективност ни правят като че ли лишени от реализъм и желание за развитие. Браво за Т Маркет и Лукойл, за проектите и за почистването на реката между моста под моста за ХФЗ. Ако всички правим по нещо толкова видимо тук няма да се вайкаме толкова.

Анонимен каза...

Абе тоя Сашо що не се скрие. Как не го е срам да стои до Донка???

Анонимен каза...

22ри е що да го е срам ,че той е 180кила.....колкото е са Донка ,Акимов и Енкин взети заедно, и ако гледаме пропорцията ако и умствения багаж е тройно по голям,то ще трябва да стигне бат Б.Б.,незнам Сашо дали играе мач???.....................не се смейте,дайте пример с успешен министър,областен,кмет на герб

Анонимен каза...

Сашо, Сашо-о-о-о глей си ракийката, братче и не се мешай дет не ти е работата!

Анонимен каза...

Нека да признаем, че Троян получи очакваните вериги на хипермаркет и бензиностанции. И Донка го направи. Не съм гласувал за нея, но фактът си е факт.

Анонимен каза...

Ама и Сашо си го бива. Надуши успеха и се приши плътно. Даже се прави, че дава акъл. Сладур!

Анонимен каза...

К'ви 5 лева, къф хипермаркет, к'ва бензиностанция, к'ва Донка? Всичко е миже да те лажем. Новият хипермаркет е по-зле от стария. Новата бензиностанция, като гледам колко време я строят, сещам се как ще са цените в нея, дорде я избият. Пък новата кметица удари Енкин в земята. Той поне нещо със строителството правеше. Тая само каквото е почнал Акимов довършва и гледа да пробута парици за своите хора. Без никак да се интересува от какво всъщност има нужда. Без да й пука какво става реално. Важното е, клозет да се открива, тя да вее байрака.

Анонимен каза...

Клозет, клозет, но го направи. Някой преди нея да го е направил, а? Всъщност, кога ще откриват клозета. Добре изглежда. Дано да не се омърляви от мърлячите.

Анонимен каза...

Да, бе. МинАк и Енкин и един клозет не оставиха.

Анонимен каза...

Тая е голяма наглост. До сега не откри/закри нищо, което е направила. Все гледа да се наортачи на направеното от някой друг. Всъщност, прави, как да не прави. Прави всичко, което ще донесе парици на някой нейн човек. Ама там гледа не само да не вее байряка, ами някак тайно-потайно да минат нещата. Всички преди нея все откриваха всичко. Само дето това не правеше впечатление, защото правеха и други работи. Тая никак, ама никак нищо не почва:(

Анонимен каза...

Къде е клозета?

Анонимен каза...

30-и. Каза ли нещо???

Анонимен каза...

Клозетът е срещу пазара. Бял и много красив. Дано да не освинят посетителите на пазара и на градинката.

Анонимен каза...

Миналия ден валя. Размекнаха се кучешките л...а. Разпределиха се равномерно. Прахоляка се понатисна. Глутниците бездомни кучета могат да се търкалят на воля из леко спечения уличен прах. Имаме още 2-3 дена докато се вдигне отново из въздуха. Добре, че са почивни дни.

Анонимен каза...

18-ти,боли те не щото е кофти,ами щото на 50 грама мозък,100 грама алкохол са ного :0)

Анонимен каза...

25-ти ти определено изпълваш със значение думата ПРОСТОЛЮДИЕ.Най-добре е за обществото ти изобщо да не гласуваш.

Анонимен каза...

В четвъртък минах и рекох да влезна в "НОВИЯ" хипермаркет и не разбрах промята само имаше опашка 50 заблудени човека дошли да ФАНАТ "промоцията"..........едно питане :
Тмаркет да не означава троенски магазин ?

Анонимен каза...

Кой е собственик на магазина, въпросната фирма, или напротив? Ако са повече от един собствениците, защо не се казва?
Най–накрая, да влезе и още една верига, за да имат избор хората, а да не тичат по Ловеч, и насам и натам!

Анонимен каза...

А това не е и удобния магазин като площ. Не могат да се разминат двама човека, а трябва да се изчакват. За доброто движение, да се сложат светофари, в противен случай, още поне един маркет с тези размери.

Анонимен каза...

Krokus каза: Благодаря за съвета 35-ти. Ти от собствен опит ли го знаеш?

Анонимен каза...

Това ни чака още 3 години. Закрива се един не много хубав магазин, за да се открие един истински лош. Открива се бензиностанция, която е със същите цени и качество на горивата като другите. На какво се радват не знам!

Анонимен каза...

40-ти,защо да се учим от собствени грешки,след като има толкова много чужди от които да го направи човек.

Анонимен каза...

До 28 август набират малки пътни проекти.
13.08.2012
До 28 август ще се може да се кандидатства с още проекти евросубсидии за основен ремонт на второкласни и третокласни пътища. Това става ясно от информация, публикувана на сайта на строителното министерство. Има и изменения в изискванията за кандидатстване, пакета документи за кандидатстване и договора по схема ”Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища”.

Възможността да се търсят кандидати за нови проекти е заради реализираните икономии при рехабилитацията на други отсечки, финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие” (ОПРР).

За пътните проекти, изпълнявани по ОПРР до края на 2013 г., има бюджет около 500 млн. лв. Със спестените средства от предишни проекти по европрограмата ще се ремонтират още поне 200 км второкласни и третокласни пътища. Вече са минали търгове за над 100 млн. лв.

През следващия програмен период има вероятност по ОПРР да не се финансират пътни проекти, а те да бъдат отделени в отделна програма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |