Нов хипермаркет в Троян

* СВА прекратява дейността си, T-MARKET отваря през август * Планираната инвестиция – за 480 хил. лв.; обещаните нови работни места - 16 * Донка Михайлова: „Хората в Троян имат изключително високи очаквания”

В ПЕТЪК, 6 ЮЛИ, бе подписан договор между Община Троян и „Максима България” ЕООД (подразделение на литовската компания „Максима груп”) за наем на сградата, в която се помещава(ше) най-големият хранителен магазин в Троян - от веригата СВА, стопанисван от троянската фирма „Евани” ЕООД. Сградата е общинска собственост и е в капитала на общинското дружество „Общински пазари” ЕООД, което е и наемодател на обекта. Договорът е за срок от 10 години, а на мястото ще се открие нов хипермаркет от набиращата популярност у нас верига T-MARKET, собственост на „Максима груп”. Непосредствено след подписването на договора представители на „Максима България” ЕООД – директорът по правните и финансовите въпроси Петър Петров и строителният директор Димитър Маринов, заедно с кмета на Троян Донка Михайлова дадоха пресконференция за троянските медии.

КАКВО СПОДЕЛИХА двамата шефове от „Максима България”? Най-напред – че планираните инвестиции в троянския T-MARKET са 480 000 хил. лв. (без ДДС), а работните места, които ще се открият, са 16. Съществуващата инфраструктура ще бъде реновирана и освежена - предвижда се ремонт на покривната конструкция, входа, стълбищната клетка и рампата за хора с увреждания, рехабилитация на паркинга, изграждане на навес на товарната рампа. На въпрос на Т21 планира ли се разширение на крайно недостатъчния и спорен паркинг, отговорът бе, че ако на фирмата се представи подходящ терен, са готови да изградят нов паркинг за собствена сметка. Рехабилитацията на инфраструктурата ще стане скоростно и трябва да приключи в рамките на един месец. Според договора пък T-MARKET (Троян) трябва да отвори врати до два месеца след подписването (т.е. до 6 септември 2012 г.), но бяха дадени уверения, че магазинът ще заработи по-рано, през м. август. Договорената месечна наемна цена е 2000 лв. (без ДДС).

ДВАМАТА ПРЕДСТАВИТЕЛИ на висшия мениджмънт на „Максима България” ЕООД наблегнаха и на друг значим момент – че политика на фирмата е да си партнира максимално с местния бизнес. Което пък е шанс за троянските производители да реализират своя продукция не само в T-MARKET (Троян), но и в магазините на веригата в цялата страна. Дадено бе и обещание, че компанията ще се ангажира с подкрепата на някои добри местни идеи в социалната сфера.

НА ВЪПРОСА НИ какви са позициите на T-MARKET сред конкурентите у нас представителите на компанията отговориха с нескрито самочувствие. Накратко – браншът е силно конкурентен, динамичен и точни данни за пазарния дял на всяка от веригите няма, но е безспорно, че те са в Топ 10 и вървят нагоре. Троян пък бе определен като жив град с много активна местна управа и развит малък и среден бизнес, което е предпоставка за добра реализация на новия хипермаркет.

„ХОРАТА В ТРОЯН имат изключително високи очаквания. За нас, общинското ръководство, най-важните неща са в три посоки. Първо – новият търговски обект да има стимулираща роля за местния бизнес; ако е така, Общината ще съдейства и ще подкрепя T-MARKET. Второ – ценовите равнища да са адекватни на възможностите на троянци, да са поносими в този кризисен период. Трето – да няма тежки отражения върху малките магазинчета, които са характерни за нашия град и са част от колорита на Троян”, заяви от своя страна градоначалникът Донка Михайлова.

И МАЛКО ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ. На 16 май 2012 г. „Евани” ЕООД – досегашният наемател на сградата и собственик на СВА (Троян), отправя предизвестие към „Общински пазари” ЕООД, че желае да прекрати договора си за наем. Предварително обаче собственикът на „Евани” Иван Найденов прави проучвания за потенциалния интерес към обекта и де факто той насочва „Максима България” ЕООД. На 31 май Общинският съвет в Троян дава разрешение на „Общински пазари” ЕООД да обяви конкурс за отдаване под наем за 10 години на въпросния обект. Изискванията са „помещението да се използва за магазин за хранителни стоки и стоки за бита” и новият обект да бъде пуснат в експлоатация до два месеца. Както вече стана ясно, конкурсът бе спечелен от „Максима България” ЕООД; „Искам да благодаря на Община Троян за честния и прозрачен конкурс”, заяви след подписването на договора директорът по правните и финансовите въпроси на компанията Петър Петров.

*****
Още за „Максима груп”

Основаната в Литва през 2007 г. компания „Максима груп” (Maxima Grupė, UAB) е изградила досега 463 магазина за хранителни и домашни стоки MAXIMA и T-MARKET – основно в трите балтийски републики Литва, Латвия и Естония, след това в Полша и България. Повечето от магазините са в средния сегмент, но има и хипермаркети, разположени на над 10 хил. кв. м. В компанията работят над 27 хил. души. У нас в момента магазини T-MARKET има в 12 града (общо 42 обекта), като в близките месеци предстои откриването на още три, сред тях и троянският.

„Дейностите, които извършва „Максима груп”, са свързани с обикновени неща – създаване на магазини, където хората могат да пазаруват евтино и удобно. Местоположенията на магазините, наборът на стоки и услуги, цените се определят по такъв начин, че да са достъпни и приемливи за по-голямата част от населението”, пише в официалния сайт на „Максима България”. Мотото на веригата е: „T-MARKET. Добрият съсед близо до твоя дом”.

Друг важен момент – от фирмата гарантират отлично съотношение „цени – качество”, стандартизация (еднакви продукти за веригата, подредени по еднакъв и удобен начин), специално място в търговската листа на свежите храни, част от които са собствено производство с контролирано качество, и на домакинските стоки от първа необходимост. „Ние постоянно се грижим да направим живота на хората по-приятен”, завършва представянето в сайта на „Максима България”.

Т21

Още по темата:

49 коментара:

Анонимен каза...

Ако се спазва закона за движение по пътищата и най вече се прилага както при конкурентите на този магазин ,там няма как да има изобщо паркинг ,камоли да се разшири.
Паркинг върху целия тротоар за пешеходците плюс върху едното от платната за движение на най-оживената и натоварена ,така да се каже околовръстна с тежък трафик на тирове улица е против всички закони действащи в България.Но както се казва в България едно нещо ,ако не може да стане с пари ,става с много пари.

@YordanDim каза...

Нов супермаркет, стига продуктите да са с по-добро качество и добри цени, сигурен съм че ще има успех и като цяло ще даде повече избор на гражданите на Троян.

Анонимен каза...

Да де първи, ама никъде в нормалният свят няма да видиш как по въпросната улица в един определен ден от седмицата, са нацвъкани като конски говна автомобили,хора и между тях сноват ТИР-ове !
Точно от другата страна е друга главна улица,чиито тротоар бе преместен за да се направи паркинг пред почти фалирала кръчма.А за капак,някой умник забоде табела с надпис ЦЕНТЪР пред входа на кръчмата!

Анонимен каза...

Браво! Най-най-после. Трябва да й се признае на кметицата.

Анонимен каза...

Следва ред на р-т България да бъде продаден и превърнат в истински такъв най-накрая, а не в противна чалгаджийница, работеща един ден в седмицата. Иван да си държи комарджийницата и да развива незаконните залози с които напоследък вади пари,поради настъпващия фалит на Еврофутбол!

Анонимен каза...

Не е кауфланд или била, но все пак имат що годе добри промоции от това, което съм пазарувал в Т-маркет в други градове, така че наистина може малко или много да се зарададваме. Надавям се нямат двойни цени за столица и провинция, както имат някои маркети.

Анонимен каза...

Много точен анализ на Михайлова, както обикновено. Дано този магазин да въведе конкурентни цени на скъпия троянски пазар.

IgMg каза...

Мен пък лично никога не са ме плашили разходите, колкото и големи да са. Плаши ме липсата на приходи. Добре е, че все пак се намери търговец за Троян, но по важни са приходите на хората. Като има приходи е лесно! Но тях на последък ги няма. Добра е новината, но очаквам скоро от г-жа Михайлова да привлече и крупен инвеститор, който да раздвижи малко поне пазара на трута в града ни!

Анонимен каза...

ITod:
Един монополист затваря - за да се настани друг.Същата елха с нова украса.За да има добри цени,качествени стоки и услуги,коректност,иновативност,уважение е необходимо само едно - конкуренция,а в Троян в тази сфера такава няма.Да ме извиняват от Общината,но за мен това си е просто чист популизъм.Защо не предлагат и други обекти (помещения),терени,места,да правят проекти, да ги предлагат на големите вериги,пък каквото стане.Може да и излезе нещо,но без някой да се потруди това да стане -едва ли .

Анонимен каза...

Много забавно. Я кажете, че не разбрах - кметицата за какъв се е снимала с тези двамината? Да позамаже очите на гламурите и да се престори, че нещо върши?

Анонимен каза...

Към 11. Не може да не и се признае, че нещо върши. Очевидно е, че пробва на широк фронт. След десетки обещания на тези преди нея най-после нещо конкретно.

Анонимен каза...

Много прост народ !!!

Анонимен каза...

10-ти, искаше да кажеш нещо ли, напъни се още малко,освен да пръцнеш може и да се накафевиш!

Анонимен каза...

За каф чеп ни е тоа Т-маркет? Нечуван от господа. Дайте Кауфланд, дайте Карфур пак ни прибутват дребни тарикати, с които може да продължават да скубят от жителите

Анонимен каза...

Старата песесен с нов глас!!!!!!!!!

Троян си остава на искуствено дишане.

Анонимен каза...

Абе, каква верига е това CBA - в София CBA продава троянската ракия за 9,84, я погледнете в Троян цената !!!
Срамота в София да е с 15% по-евтина . Егати веригата !

Анонимен каза...

Браво, 8-ми. Правилно е това с приходите и разходите.
Мен пък хич не ме топли веригата Т-маркет. Измислена верига, която набирала скорост. Смешна работа. Аз ще продължавам да си харча парите в Ловеч на Лукойл и в Севлиево в Кауфланд, Била и Лидл.!!!

Анонимен каза...

Лукойл викаш? Опитай с друга марка да се изтъкваш, с тая не си вървежен...Кауфланд никога няма да има в Троян. Лицето МиНак се погрижи хората да ни зачеркнат от картата на България.

Анонимен каза...

А така, 14-ти. И аз това мисля! Да се направят истински магазини - Кауфланд, Карфур, Била.....
Големи сме бльони в тоз тъп град - кво ли прайм още тук - седя и се чудя само. Но и аз съм от групата на тези като 17-ти. Гориво за колата си зареждам в друг град. И аз в Лукойл. Пазарувам два/три пъти в месеца основно - пак в друг град. Тук само хляб, яйца и кисело мляко си купувам, че няма как за цял месец да си купя. Егати и веригата. Да позамажат очите на останалите редом с нас пенсионери в града ни. Абе карай - ние сме свикнали да пътуваме и да си харчим парите другаде. Нека има и за останалите поне един магазин от незнайна вериЖКа.

Анонимен каза...

Да ви спомена нещо за големите вериги....
Далаверата за шефовете на тези вериги се прави при покупката на места за строеж. По принцип заплатите на тези хора са много високи, дори за Западна Европа. Изкарват много от комисионни при покупката на такива земи, по-дребните далавери ги оставят за служители от по-ниско ниво, за да им пазят гърба ( трябва и те нещо да лапнат. Знам го от опит, не от преразкази - така ми отказаха ходатайство за доставка на оборудване за 58 хил. USD, сумата била прекалено малка за да го занимават с тази работа, и 10% да е за него, било много малко !!! Та, те нямат интерес да купуват общинска земя, защото не взимат комисион, правят го само в случай когато няма друг начин, а в определен град трчбва да има магазин. Троян не е достатъчно голям за да е задължително присъствието на голяма верига, освен ако няма вариант да се купи земя от физ. лице и да се уреди % за големия шеф. Тук не говорим за суми от порядъка на 10 хил EUR, а много повече ;) А, тук може всеки да дава акъл относно веригите.
Я като много знаете, някой да купи хубав имот от общината за 100 хил EUR, да го продаде за 200 хил на някоя верига, и ще дели поне по 50 хил с големия началник.....пък да видим няма ли да има верига. Веднага ще измислят маркетингово проучване, в което се казсва, че Троян е супер град за такава инвестиция ( на вас ако ви плащат сума пари за такова проучване, и вие ще напишете там каквото трябва )..

Анонимен каза...

Ох, извинете, случайно не се подписах ;)

Анонимен каза...

Що бе 19-ти. Какво и е на веригата? Просто съм си я харесал, а и добра отстъпка ми дават. Не че и ОМВ не харесвам, но някак съм си свикнал с тези...Надявам се да стане и "нашият Лукойл" - троянският, ама ... голямо чакане падна, пък не знам вече дали има надежда или не.

Анонимен каза...

Браво 20-ти/21-ви. Най-после истини, споделени с широката аудитория. Напълно логично е това, което казваш. Винаги ми е било ясно, че става дума за големи игри, а за мишките надолу нещата се представят по начин, по който да са доволни и да им се затворят очите и устата. :)))))
И нещо друго - естествено е, че няма да се подпишеш - да не си луд. После ще си най-черния, че може и да пострадаш. Благодаря, че сподели с мишките тези истински причини за липсата на нормални магазини тук!

Анонимен каза...

Здравейте тролове. Бяхте се позагубили напоследък. Липсваха ми глупостите ви и напълно лишените от смисъл напъни за казване на каквото и да е било. Един такъв въпрос към вас :
Мислите ли,че потребителят го интересуват простотиите ви, кой бил собственик на дадена верига,каква заплата получава , или го интересува какво може да си купи от там?

Анонимен каза...

24, теб само това те интересува защото си тъп ! Най-лесно е да не се интересуваш от нищо, тъкмо няма да ти се налага да мислиш...да не се мъчиш ;)

Анонимен каза...

СБОГОМ МИЗЕРНИ БАКАЛИ.

Анонимен каза...

Интересува ги,разбира се и то още как?!Ти като не си трол,кой си ще кажеш ли?Много на умен се правиш,ама не си!!

Анонимен каза...

Я мишките се разцвъркали като ги настъпаха...
25-то мишленце, я ми кажи ти като влезеш в голям магазин гледаш какво да си купиш или питаш за колко е купен имота ? Казваш от комисионната която е взета зависи колко сиренце ще си купиш?
Няма проблем, щом така ще ти е по-сладко...Но такива като теб май се хранят не с храна а с информация...Клюкарки им викат...
27-ми, поста ти започва така :"27. Анонимен каза..."

Анонимен каза...

От трън на глог, а истинските вериги няма да стъпят, както никой нормален инвеститор. Радвайте се на местните селски пръчки, вие сами си ги натресахте.

Анонимен каза...

Ако с това ще се развие нашия град ..... то по добре г-жа Кметицата да вземе да погледне малко за незаконните бараки построени по кварталите.
Че от боклуците складирани в тях и в тея жеги като нищо може да стане някой пожар.

Анонимен каза...

Ей,я кротко с бараките....!

Анонимен каза...

29-ти, истинските вериги за които говориш, никога няма да стъпят в Троян. Благодари за това на лицето Минко Цочев Акимов, по- известен като МиНак и Чусаоп. Никога няма да има и завод построен от външна фирма. Не и докато Троян се командва от хора като Марин Радевски и брат му, Светлю Дочков, Йордан и Сашо Данкови, Дилянк Енкин,Колю Кацаров и т.н...
Предполагам се сещаш каква е причината?

Анонимен каза...

Ей, списовачи, я стига с тези вериги, на троянци им стига и едно въже да се обесят.По лекичко и по-лесно се прави примката.Тези вериги трудно се нагласят за обесване и докато ги нагласи човек може и да се откаже.Дражте си веригите?????????

Анонимен каза...

Какво е свършила бе 4-ти?Ти на малоумни ли ни правиш?СВА се сменило с Т-Маркет - не врат ми шия.И то Иван сам си е нагласил нещата.
Кметицата въобще каква пресконференция дава?
Какви са тия пародии брее?
Да даде пресконференция защо вече нямаме денонощен магазин!

Анонимен каза...

Каква му е далаверата на Иван да п насочва Т-маркет към Троян?Я се позамислете!!!

Анонимен каза...

И тука плюят, боже!!! Как градът ни се превърна в средище на злоба и омраза. Не разбираме ли, че това е основия ни проблем?

Анонимен каза...

32-ри, въпросните лица са представители на еснафската задруга в Троян, нетолерираща конкуренция, оттам и резултатите не закъсняват.

Анонимен каза...

За това говоря и аз 37-ми. Лошо, е че масата изобщо не знае за какво става на въпрос...

Анонимен каза...

еваала ашкоулсун машаала аферим....Що си мислите че като дойде някоя лъскава верига в Троян и това ще оправи нещата на Троянци???Троян има нужда от работни места не от магазини.Кви 16 работни места откривали,ми то в ЦБА бяха поне 26.Кви инвестиции за 480хил.ми то половината 240хил.си е само наема за 10г.Между другото наема е смешно,да не кажа престъпно нисък за обект от този ранг(при дневен оборот от 15000лв.2000лв.месечен наем си е направо смешен)А като имам в предвид че пак Иван ще му бъде управител нещата от сега ми замирисват на гадно.Кви инвестиции около инфраструктората,ми то такава си има.Къф ремонт на покрива.....айде стига че вече ни взеха за мезе.ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ ПОГЛЕДНАЛ СЕ ПАК В ТИЯ.

Анонимен каза...

харесваш ми 39 -ти!!

Анонимен каза...

Абе я прочетете малко мнения за тази смешна верига из пространството. Аз и преди това казах, че ще продължа да си пазарувам най-вече в Ловеч и Севлиево в нормалните магазини - какво да се прави - там ще си харчим парите, а за "нашия" Троян за съжаление не остават.....

Анонимен каза...

Преди да изливате злобата си върху всеки, който се опитва да направи нещо, се интересувайте малко повече! Щяхте ли да бъдете доволни ако LIDL бяха отворили врати, но за сметка на това бяхте останали без автогара??? Защото тяхното условие е било да построят магазина на това място! А никоя друга верига не се е поинтересувала от Троян. Така че, мили ми троянци, радвайте се на малкото, което ви се дава! Защото злобен народ и толкова не заслужава.

Анонимен каза...

Желанието им беше да посторят магазина си върху част от терена на Автогарата, не върху самата сграда! Не вкарвайте допълнителна заблуда! Пийте повечко студена вода и стойте на климатик, че в тези жеги коментиращите нещо взеха да се сдухват.

Анонимен каза...

Г-н И.Пеевски,
професионална като инженер как ще коментирате новия магазин в Троян.
Действително ли имаме нов голям магазин в Троян, както се твърди в статията или само ни хвърлят прах в очите?
Разчитам на компетентното ви мнение.

Ваш гласоподавател

Анонимен каза...

Абе, 42-ри, злобен народ - това заслужава, прав си. Но и аз пазарувам извън града, брато.....

Анонимен каза...

Знам, че със сигурност ще бъда оплют, но Троян може да е всякакъв, но не и скъп град. Живял съм в 4 различни краища на България и със сигурност мога да го твърдя, като изключвам мизерните вериги като Lidl естествено, които продават замръзнали банани! Замислете се малко дали не съм прав.

Анонимен каза...

46ти не си прав братче ама изобщо не си прав!!!!Иди в който и магазин от големите вериги в Ловеч, Севлиево и където й да е и ще си напазаруваш същото за 1,5-2 пъти по евтино отколкото в Троян.... за качеството пък изобщо не говори че в малките нагъчкани магазинчета де не можеш да се обърнеш и на малкия пазарс потъналите в бензинови изпарения и прах зеленчуци и плодове епо добро.......На Троян му трябват един два нормални магазина да можеш да паркираш като човек,да си вземеш количката,да огледаш спокойно стоките и да си избереш...така е във всеки нормален град да не говорим за градове където идват туристи но в Троян нищо не е като хората пък ние сме тръгнали нормален магазин да искаме.............

Анонимен каза...

Какъв е този смешен наем от 2000лв? Кметицата да погледне какви наеми плащат наемателите на другите далеч по-малки обекти- общинска собственост.Такава наглост няма.Успех на Т-маркетчето (в което дълбоко се съмнявам)!!!

Анонимен каза...

Т-маркет не е от големите вериги. Били в десетката??? Че то основи са БИЛА,Кауфланд, ЛИДЪЛ,ХИТ, ФАНТАСТИКО, ПИКАДИЛИ...
Има доста по добри вериги. Но както са се стекли обстоятелствата с липса на друго...
не е добър избор но то други мелаклии няма

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |