Даниел Сираков: Ще внеса предложение за ликвидация на БКС

* Икономическата комисия е посочила три варианта, до октомври администрацията трябва да избере един от тях * Илиян Пеевски: „Това дружество работи не благодарение, а въпреки Общината”

„КАТО РАБОТЯТ на загуба, докога ще ги търпим?! Предупреждавам, че на септемврийската сесия ще внеса предложение за ликвидация на „БКС” ЕООД”, това заяви от трибуната на Общинския съвет в Троян съветникът Дариел Сираков (ВМРО-БНД). Г-н Сираков изнесе данни, че в 5-те общински дружества (строителното БКС, водният оператор „ВиК – Стенето”, Националното изложение в Орешак, „Общински пазари” и МБАЛ - Троян) работят общо 369 души, а внесеният дивидент за полугодието е едва 40 хил. лв. и попита оправдани ли са тези резултати и за търговски дружества ли става дума или за социални домове.

„САМО ЗАРАДИ тези 369 работни места общинските дружества заслужават подкрепа”, контрира кметът Донка Михайлова. Тя подчерта, че две от дружествата са на загуба - МБАЛ (Общинската болница) и БКС. За болницата обаче нещата са по-сложни, има редица обективни фактори, а социалните ангажименти на това дружество са твърде сериозни и то не може да се третира като чисто търговско. А за БКС на предварителното заседание на Икономическата комисия били обсъдени 3 възможни варианта и се решило до м. октомври общинската администрация да обяви коя от 3-те възможности е избрана.

„МНОГО Е ЛЕСНО да кажем, че БКС е черната овца. Най-лесно е да ликвидираме, няма по-малоумна държава”, бе пък становището на инж. Илиян Пеевски („Атака”). Г-н Пеевски за пореден път предложи на общинското строително дружество да се направи инженерен одит, който ще посочи решенията. „Това дружество работи не благодарение, а въпреки Общината”, заключи съветникът, който по професия е строителен инженер.

„БКС ВЪРВИ към ликвидация, но това не зависи от общинската администрация”, коментира председателят на Общинския съвет и кмет в предишния мандат Минко Акимов (ГЕРБ). Той посочи като единствен изход промяна в Закона за обществените поръчки, която да дава предимство на общинските фирми, както е например в Холандия. Председателят напомни, че преди време в НС бил внесен подобен законопроект, но не бил приет. „Без промяна на този закон БКС няма да може да съществува”, категоричен бе г-н Акимов.

Т21

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Ликвидацията на дружеството не е от една или две години , честата смяна на управители, неподходящ за този пост, нерешителни незнаещи какво да правят, включително и г-жа Данчева, която
управи Пъното Троян, сега е наред БКС, евала на такива ръкодоители.

Анонимен каза...

Дайте път на младите стига с тези вече изкукуригали управници. А че от Галя Данчева нищо не става това е ясно.

Анонимен каза...

Предлагам на главния редактор да обособи една рубрика в която да побликуваме конкретно проблемите на града. Толкова неща се написаха за бездействието на кмет, община, полиция и др., а няма никаква реакция. Така ще се систематизират нещата и няма да се забравят, за да им търсим отговорност.

Анонимен каза...

Колко пъти го прави досега Генадий, и имаше ли някакъв ефект?

Анонимен каза...

до колкото си спомням не го е правил

Анонимен каза...

Тъпанар непоръбен речи: Националното изложение в Орешак е взело мерки-за посещение на човек искат 4 лв. вход. Така ще има приходи за общината-добър мотив.На практика обаче се получава следното: Идва организирана група ученици с 2-3 ръководители за да посетят изложението. Узнавайки стойноста на билетчето от 4 лв. на човек, групата организирано се качва обратно в автобуса, без да посети изложението. Защо ли?Много или малко е тази такса/билетче/ като стойност и ПИТАМ г-жа Михайлова: Кой и на основание на какъв нормативен документ я определи стойността на билетчето?/демек убедете ни, че е законосъобразан /. Много ли питам?И понеже знам , че няма администрацията да ми отговори, моля уважаемия Генадий Маринов ако има инфо, да сподели.

Анонимен каза...

На учениците им се вижда много и едно левче такса,за да посетят даден културен обект!Става дума за Античния театър в Пловдив.

troyan21 каза...

До №3: Идеята Ви е добра. Т21 като местна медия се опитва, според възможностите си разбира се, да вади на светло троянските проблеми, да търси и предизвиква отговорите/решенията им. В тази посока е и дадената възможност за максимално свободни коментари в сайта ни. Но би могло да се отвори и специална рубрика "Проблемите на Троян", защо не, ще помисля; единствените ми опасения са да не настане голяма "шарения" и нещата да се разводнят. Но може да се опита, нека дообмислим идеята два-три дни.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Krokus каза: А бе то и Общинския съвет работи на загуба, ама няма кой да го ликвидира:))) Даниеле, БКС нали е общинска фирма? Това, че работи на загуба, не е ли следствие от вашата некадърност? Невежа съм, просто питам.

Анонимен каза...

г-жа Данчева е некадърна,но е КАДЪРна партията

Анонимен каза...

каквато общината,такива и дружествата и.прочем,кои сте вие г-н Сираков-политическа "пчеличка",що ли?

Анонимен каза...

Е тя верно си е партийца, значи няма да има промяна в управлението на дружеството и ще бъде ликвидирано,

Анонимен каза...

Сираков скоро не беше избухвал.Но щом го прави,причина има и то сериозна.Оставям МБАЛ настрана, но както и той, така и аз питам за някакъв отчет по менаджирането на тези фирми и стопански обекти. Къде им е бизнес плана за действие, каква е стратегията за развитие на палатите в Орешак?

Анонимен каза...

Той целият регион е фалирал, та едно БКС ли ви е трън в очите.

Анонимен каза...

Ми айде да се размърдат, щото накрая всичкото фалит и бием кепенците!А, и да спрат да крадат.ВСИЧКИ!

Анонимен каза...

А за улицата зад автогарата кой ще понесе отговорност,защото е вече в трагично състояние цялата е на вълни и то 2/3 бала шактите едната нагоре едната надолу по зле е от някои стари улици,а до колкото си спомням беше им правен основен ремонт преди по малко от 2 години.

Анонимен каза...

Ами питай МинАк, нали той кметува допреди 2г.

Рицар без доспехи каза...

Поздрав до №9 krokus!

Link- http://www.youtube.com/watch?v=2-5a-KgHnDI

I've been waiting for so long.
Hand in hand treating wrong.
Sleepless night and dirty lies.
Makes no different if you live or die.

But it's over now.
Just life, I'm winning man.

But it's over now.
Just life, I'm winning man.

I live my life the way I choose.
Satisfy not much to loose.
If you don't feel you'll never know.

Just what I've been going through for so long

Анонимен каза...

Браво,направи си душевната чекия и тази вечер,айди бегай легай ...

Местен каза...

Не затваряйте БКС-то...Мирчо Банев ще умре от глад!

Бай Васил каза...

А бе пич си е Даниел Сираков,ама една птичка пролет не прави повече съмишленици и подкрепа и мисля,че хора ,като него могат да променят нещата.
Бай Васил

Анонимен каза...

19-ти мишка виж ся: Мишки срещу мене църкат, като ми видят познай къде си бъркат! Айде маус сполаем ти, сополанко недодялан.

Анонимен каза...

Всички много знаете да плюете и да раздавате правосъдие тук, но никой не е наястно с истинските проблеми. Ама давайте, продължавайте, така е много по-лесно, мишоци!

Анонимен каза...

Ай сиктир бе гьотферен!

Анонимен каза...

Гена, потърси Мирчо Банев за коментар, ще стане интересно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |