Колко забогатяха първенците ни през 2011 г.

* Депутатът посланик д-р Михаил Николовски – пак най-имотен сред ловешките си колеги * Съдия Лена Кънчевска – с влог 50 бона от печалба в тв играта „Стани милионер” * С добри придобивки – д-р Анатолий Йорданов, Кирил Гумнеров, Минко Акимов и Сашо Данков

БИВШИЯТ ВЕЧЕ ДЕПУТАТ от нашия Ловешки избирателен район – роденият в Тетевен д-р Михаил Николовски (ГЕРБ), който през м. май бе назначен за посланик на страната ни в Тунис и освободи място в парламентарните редици за ловчалията Христофор Ачков, отново както и в предишни години е с „най-тлъста” декларация за придобито имущество и доходи през изтеклата 2011 г. сред петимата тукашни народни избранници. Това сочат обявените преди дни данни от публичния регистър на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Д-р Николовски е обявил три банкови влога в левове и валута на обща стойност 362 602 лв., а в графата за произход на парите е записано, че са от заплати. От други стопански дейности депутатът, станал посланик, е декларирал 4107 лв.

СЕРИОЗЕН СТАНДАРТ демонстрира и ловешкият народен представител д-р Анатолий Йорданов (ГЕРБ). Неговите влогове са в размер на 30 000 лв., но депутатската съпруга Лилия е станала притежател на 100% от дяловете на дружество „Толевей” ЕООД, което изгражда фотоволтаичен парк край Ловеч. Другият ловешки народен избраник – Кирил Гумнеров (независим), през 2011 г. си е купил за 45 000 лв. офис от 85 кв. м в Ловеч, обявил е 11 000 лв. влогове, а от наеми е получил 19 000 лв., продал е и парцел в Ловеч за 7000 лв. Димитър Горов (БСП) е обявил спестявания от заплата в размер на 3000 лв. и лизингови задължения за 33 000 лв. Троянката д-р Станка Шайлекова (ГЕРБ) е обявила 3000 лв. приход от продажба на семейния „Мерцедес 124”, 4029 лв. заработени от лекарска практика и никакви нови влогове и имотни придобивки.

НИЩО ФРАПИРАЩО няма и за екипа на областната управа. Губернаторът Ваня Събчева и заместникът й Пламен Огнянов са подали уведомления, че нямат промени в имущественото си състояние през 2011 г. Другият заместник – съгражданинът ни Сашо Данков, е спестил най-много: той е декларирал покупка на апартамент от 60 кв. м в София (заедно със съпругата си), от който притежава ½ идеална част на стойност 27 000 лв. Г-н Данков е декларирал и 12 834 лв. от трудови правоотношения извън заеманата длъжност, както и 3150 лв. от друга стопанска дейност.

КМЕТСКИЯТ ЕКИП НА ТРОЯН – градоначалникът Донка Михайлова и заместниците й Кольо Кацаров, Ангел Ангелов и Поля Димова, са попълнили уведомления за липса на промяна в имотния си статус през 2011 г. Председателят на Общинския съвет в Троян Минко Акимов обаче има, според подадената декларация, доста придобивки; той е получил в наследство къща с двор в с. Горно Трапе, построил си е гараж в Троян за 1834 лв. и е закупил офис от 60 кв. м в Троян, от който притежава ½ идеална част на стойност 32 000 лв. Общо влоговете на г-н Акимов са на стойност 98 400 лв., придобити от заплата, пенсия и обезщетение.

ТРИМА ОТ ПЕТИМАТА ТРОЯНСКИ ПРОКУРОРИ – районният прокурор Георги Аргиров, Николай Семов и Таня Пиронкова, са подали уведомления за липса на промяна във финансово-имотното им състояние през 2011 г. Владимир Зъзрев е декларирал 5000 лв. влог от заплати; а Румен Петров – по ½ идеална част от закупен гараж (1822 лв.) и от два автомобила „Ситроен С5” и „Фолксваген Джета”, съответно 2350 лв. и 150 лв.; обявил е и доходи от наем в размер на 900 лв.

ОТ ШЕСТИМАТА СЪДИИ в Районен съд – Троян двама са подали уведомления за липса на имотни и парични придобивки през 2011 г.: Даниела Радева и Петя Гатева. При останалите най-интересна е декларацията на съдия Лена Кънчевска – тя си е направила банков влог от 50 000 лв., придобити от печалба в играта „Стани милионер” на Нова телевизия; наследила е по ½ идеална част от къща с двор и нива от 20 дка в с. Търнава и е придобила чрез покупка ½ идеална част (13 500 лв.) от лек автомобил „Фолкваген”. Районният съдия Сийка Сеизова през 2011 г. си е направила влог от 12 000 лв., придобити от заплати. Съдия Светла Иванова е станала собственик на ½ част (5500 лв.) от закупен микробус „Мерцедес Спринтер”; а съдия Десислава Ютерова е придобила чрез дарение ателие от 52 кв. м в София.

Т21

Още по темата:

15 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Е сега вече предричам някакъв страшен бунт на анонимните драскачи във сайта на Т21. Г-н Маринов, сега вече дадохте хляб за едноседмична ожесточена дискусия, спорове, ругатни и псивни. Нямам търпение, нека лудницата започне....сега!

Анонимен каза...

Дааа, най-вероятно хората ще пишат тука, защото грубо 80% от троянци се чудят как да изкарат месеца със заплата от порядъка на 300-400 лв., а други увеличават имотното си и финансово положение. А за чия сметка е това, всеки сам може да прецени.

IgMg каза...

2 ри, че то по време на криза точно това става. Управниците, монополистите и олигарсите богатеят за сметка на всички ни. Мен лично не ме изненадват тези доходи, даже ми се струват малки, и ми се струва, че значителни количества от тях не се показват изобщо. Това са само декларации! Колко са верни дали някой изобщо проверява?

Анонимен каза...

Минче,
че нали не знаеше за офиса бе душко? Как така изведнъж го декларира? Къде профука едни 3 млн лв за предпроектно проучване воден цикъл, та сега кметицата се чуди откъде да намери пари за консултантите и проектът е изгубен? Тях що не декларира?

Анонимен каза...

Мъ Донке,аз не знаих че бабичката е купила помещението.Ма тя с висока пенсия и е заделяла през годините,я за прасенце я за имотче...

Анонимен каза...

Чета че "депутатската съпруга Лилия е станала притежател на 100% от дяловете на дружество „Толевей” ЕООД, което изгражда фотоволтаичен парк край Ловеч"?!!!!??? Интересно е да се поясни какво работи тази жена защото подобен парк струва милиони да не е спечелила от тото или е някаква крупна далавера на гербера политик д-р депутат Анатоли Йорданов ....ако някой знае нещо по въпроса нека осветли вестника също може да се понапъне да проучи въпроса....

Анонимен каза...

Този фотопарк да не е във Видима,това,което се строи край пътя?

Анонимен каза...

Фотоволтеиците се строят само по програми от ЕС.
Поуграмотете се. Друг е въпроса кой печели проекти.

Анонимен каза...

Сашо Данков защо нее дкларилал парите от рякията ментак.

Анонимен каза...

8ми когато не си подготвен по темата не се изказвай така по ганювски тежко.Прегледай тази информация!

http://www.eco-energy-bg.eu/SPEE/Files/Read1ArtEnPBG.php?id=255&language=2&typearticle=2&typeenergy=1

Анонимен каза...

Нека, нека да градят! Нека се развиват и реализират.Нека!

Анонимен каза...

Току-що покрай мен мина комунист,над 80-те,с лист в треперещата ръка и ме подкани да се подпиша за АЕЦ"Белене".Спомних си,че преди няма една година Барабойко в парламента заяви,че ако не построим Белене,токът ще поскъпне 18/осемнадесет/пъти.После - знаете какво стана.
Пита се - КОЙ Е ЛУДИЯ?
И какво търся аз в тази държава?

Анонимен каза...

Искаше да кажеш нещо ли?

Анонимен каза...

То ако е само това ние ще сме цвете,а то е в пъти.Навсякаде(чужбина) се краде и се взема рушвети,но с мярка а тук е нагло и арогантно./////////////////////ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИ ДА Е.Е майката на държавата и облагодетелства семейството си!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Злобните коментари тук липсват очевадно. Защитницитна ГЕРБ, сега защо мълчите???

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |