Нека гражданите и читателите на вестника сами преценят

Тема с продължение
До
Генадий Маринов, гл. ред. на Т21
 
Г-н Маринов, във връзка с коментарите в сайта на в-к „Троян 21“ (към читателското писмо „Ако вече съм на небето, все тая”), Ви информирам за стореното от институциите, общинската администрация и други заинтересовани лица за подобряване социалния статус на Вълчо Ачев Вълчев, живущ в гр. Троян, ул. „34-ти Троянски полк“ № 12 А.

1. През м. февруари 2010 г. с решение на Общински съвет - Троян му е отпусната еднократна социална помощ в размер на 240 лв.

2. През м. февруари 2011 г. с решение на Общински съвет - Троян му е отпусната финансова помощ в размер на 120 лв., с която са закупени 2,5 куб. м дърва.

3. От 4 години получава вкъщи безплатна храна от Обществена трапезария през зимните месеци (от ноември до април).

4. Периодично са изпращани работници от програмите за временна заетост за почистване на жилището, помощ при придвижване, цепене на дърва и други услуги.

5. През 2007 г. е получил от Дирекция „Социално подпомагане“ (Троян) акумулаторна инвалидна количка със срок за експлоатация 10 години. За 4 години, като дарение от фирмата доставчик на помощни средства, инвалидната количка е подменяна три пъти, а акумулатори са предоставяни 5 пъти. (Причината за неизправността на помощното средство, според доставчика, е, че акумулаторът не се зарежда правилно - включван е по минути там където се спре - в магазини, Общината, на пазара - с цел да консумира безплатно електрическа енергия).

6. На заседание от м. февруари 2012 г. на Областния съвет на БЧК - Ловеч му е отпусната помощ в размер на 50 лв. в хранителни продукти и лекарства за период от един месец (за заболяване на хранопровода).

7. Получава от Дирекция „Социално подпомагане“ - Троян месечна добавка за социална интеграция - 32,50 лв., с която общият размер на личната му пенсия става 294,90 лв.

8. Отпуснати са му и други помощни средства и медицински изделия по реда на чл.39 от Правилника за прилагане на закона за интеграция на хората с увреждания: протези за долен крайник (постоянна и модулна през 2008 г. и 2010 г.), комбиниран стол за тоалет и баня, патерици подмишечни и обувки за протеза.

9. През м. септември 2007 г. е настанен в Дома за лица с физически увреждания в с. Сливек (до Ловеч), откъдето е избягал през м. май 2008 г., без да заплати дължимата такса. Отправил е молба за опрощаване на сумата до администрацията на Президента на Р България и същата е била опростена.


Вълчо Ачев Вълчев е роден е в с. Владиня, област Ловеч. От 1980 г. е с настоящ адрес в гр. Троян, а от 2001 г. – с постоянен. Съгласно справка от ГРАО има четири деца, две от които живеят на територията на гр. Троян - Анела Вълчева Станчева (43 г.) и Валери Вълчев Вълчев (35 г.). Има син в гр. Ловеч - Милко Вълчев Ачев (39 г.), и дъщеря Каролина Вълчева Ачева (48 г.), с адрес в с. Ведрина, област Добрич. Има шест внуци, двама от които са пълнолетни. В разговори г-н Вълчев е споделял, че има шест деца. Никой от изброените близки не го подпомага в трудното му ежедневие. Преди години е притежавал жилище в гр.Троян, което е продал.

Не искам да правя преценка достатъчно ли е това, което всички заедно сме сторили за Вълчо, нека гражданите и читателите на Вашия вестник сами преценят.

С уважение:

Валентина Даскалова
,
главен експерт „Социална и здравна политика“
в Община Троян

*****
Бележка на редакцията

Благодарим на г-жа Даскалова за своевременните и подробни разяснения по „казуса Вълчо Вълчев”. Случаят наистина е сложен и казаното ни убеждава, че Общината и съответните служби не са стояли безучастни, както намеква в писмото си г-н Вълчев (разбираемо е в неговото положение, изоставен и от най-близките си, да вижда нещата в най-черни краски). Което обаче не обезсмисля подетата от читатели на Т21 кампания за събиране на средства и закупуване на нов акумулатор за инвалидната количка на страдалеца, „закован” в момента на едно място и нямащ възможност да се придвижва и обслужва сам. Досега са събрани 70 лв. – от петима дарители (списъкът и събраната сума са в редакцията), и са нужни още толкова; след като се набави цялата сума, ще поръчаме акумулатор от фирмата доставчик.

Да осигурим мобилност на Вълчо! Всеки може да даде (в редакцията на Т21, ул. Любен Каравелов 64, ет. 1) - лев, два, 5, 10 или повече, не е важно колко, важното е с общи сили да помогнем на страдащия ни съгражданин. 
Т21

47 коментара:

Анонимен каза...

Темата е много деликатна, но все пак, ако някой има възможност, нека помогне.
Съжалявам, но искам да кажа, че когато го виждах с кофичката за помощ пред аптеката на малкия пазар, му пусках по 1 лв., макар че и аз съм притиснат от разходи.
Защо близките му не проявят някаква човечност и не го гледат? Те също са отговорни за него.

Анонимен каза...

Направеното е малка част от необходимото, но такива са възможностите на общината. Ако тоя човек, може сам, и в положението, в което се намира да се справи с 295 лева пенсия/с добавката/, то трябва да го направят главен счетоводител в община Троян, и на европейските проекти, и тогава никога няма да имаме проблеми, с нарушения и санкции, а дори ще задели и на страни.
Трябва да е благодарен разбира се, но как се живее с 5 лв. на ден, ако трябва да задели и за всички останали нужди?
За децата? Дори не искам да си мисля, че може да са толкова без чувства, но и за това може да си има причина, и докато не се чуе и тяхното мнение, не искам да съдя.
Трудно ми е да си представя, че този човек може да се справи сам с разходите, както много други хора, които нямат неговия проблем, но мисля, че не е човешко да се остави безпомощен.
С 1 лев, който ще пуснем в паничката, няма да станем по–бедни, нито той ще забогатее. Просто ще доставим добро чувство за себе си, добър пример на децата си, и малко топлина на себеподобния.

Анонимен каза...

За съжаление много хора наи вече пенсионери живеят и с по-малко от Вълчо. Общината е направила много повече отколкото очаквах от тах.
Какво е направил с парите от продажбата на апартамента си? Би трябвало с тах да си осигори
старините. Четири деца и 6 внука по 20лв. на месец ако му дават,вече ще е съвсем различно.
Трябва да съберем пари за него - твърдо ДА.
Но и Вълчо злоупотребява с добрината на много хора в града. Просенето при него не е от глад, а
си е чист вид мангалска работа. Междо другото Вълчо е единственният инвалид,на когото знам,че
държавата е дала такова съоражение като количката,която използва.
Проблема не е във Вълчо. Проблема е във всички
работоспособни в България,които получават помощи
и работят на "черно". Така се изсмукват малкото пари отделени за истинските инвалиди и нуждаещи се в бедната ни държава. Апела ми е към тях:
Засрамете се! Вие лишавате краино нуждаещите се
от малкото,заделено за тях от държавата.

Анонимен каза...

Разбирам,че "събитията" в Троян стават все по-малко,да не кажа хич.Виждам,че бюджета на Общината издъхна,имаме да плащаме 3 милиона ипи 4,няма пари за нищо,търговците,които не са фалирали,очакват с надежда денят,когато ще дадат пенсиите.Няма да има ток за 17-ия акумолатор на количката на Вълчо,кой да му цепи дървата,да пише писма до 4-те или 6-те му деца,шестте внуци,да го кара до Сливек,защото и него няма да го има.Накрая май няма да остане кой да спре тока!

Анонимен каза...

Това, ако е малка, част от необходимото да взима ~300 лева пенсия и още куп помощи под различни средства. И да ми кисне той цял ден пред CBA-то и да моли за пари, които колкото и да е по 2 лева да ден да докарва, които не са 2лв всеки случай а по 10 на ден събира сигурно, зарежда си количката от общинската ел. мрежа без да плаща ... какво оправдание прави със какви очи ги прави тези неща. Та той на месец си докарва по ~400лв, чисти без никакви разходи да има и се оплаква. А хората, които преживяват с 200лв пенсия, от който 150 отиват за сметки и потребителски нужди без храна какво да кажат. А работещите, които има плащат по 270 лв и имат 2-деца плащат сметки, квартира(наем), поддържат кола ... те какво да кажат и как се оправят. Я да ми го мащате този от очите. АКо е така наистина както казва и показва общината този е не само за небето, а за съдът направо ...

Анонимен каза...

Какво да му пуснеш на мошеника, когато заплата ти е по малка от пенсията му!??Набарал е и той мекото на баницата и давай...

Анонимен каза...

Какво да му пуснеш на мошеника, когато заплата ти е по малка от пенсията му!??Набарал е и той мекото на баницата и давай...

Анонимен каза...

Какво да му пуснеш на мошеника, когато заплата ти е по малка от пенсията му!??Набарал е и той мекото на баницата и давай...

Анонимен каза...

Това ли е въпросната чиновничка,от която много хора са пропищяли?
И какво се опитва да докаже с горе изброените точки?
Да й ръкопляскаме,че е свършила някаква работата?

Анонимен каза...

Валя Даскалова е точен и коректен човек и професионалист в работата си...

Анонимен каза...

6/7/8 И аз съм на това мнение!

Анонимен каза...

Браво, завидяхте на човека! Дано никой от вас не попадне на неговото място.
Да му дадем дребните, които имаме в джоба, и да оставим нещата на съдбата, и нашата, и неговата!
Да не превръщаме нещастието, и невероятната несигурност на човека, отново в отрицателни чувства. Никой на сила не ви кара да давате, нито ви пречи къде ще застане.
Общината има ли програма за работа с инвалиди, при толкова лични бизнесмени, не може ли да му се предостави някаква работа–крака няма, ала ръцете са си на мястото? При възможност може и сам да си изкара допълнителна сума, и да няма нужда да проси.

Анонимен каза...

Как пък ще се навие бай ти Вълчо да работи, като може да си проси и наивници като 12-ти да му пускат в чашката.

Анонимен каза...

Хора, къде е човешката ни милост?!Толкова ли сме зли,че плюем по ръката протегната към едно осакатено и страдащо човешко същество!!!!!!!!

Анонимен каза...

13–ти, като толкова много завиждаш на просека, сядай на една количка, завий си здравите крака и се прави на нещастник, и сакат. Пожелавам ти да спечелиш много пари, да си купиш самолет и да отлетиш колкото може по–далече от Троян. Ако нямаш деца, да имаш, и да ги възпиташ в обич и уважение към различните от нас, тези, които може да Не са красиви, тези които може да са с недъг, по рождение или от нещастен случай. Да си жесток не е най–доброто, което може дати се случи. Може да е по–голям недъг и от липсата на крака.

Анонимен каза...

Още по-голям недъг е липсата на акъл.
Човек, избягал от дома в Сливек, без да си плати таксата и умишлено лъгал, че не получава помощи и че институциите са го забравили, според теб дали ще предпочете да работи и да си изкарва по достоен начин парите? Аз ти пожелавам да си свалиш розовите очила и да се пробваш да мислиш.

Анонимен каза...

Вълчо се опитва да го играе тарикат. Пенсията от 295 лв. е от средна големина, помощи получава и проси. Разбрал е, че ако пишеш молби и жалби до институции има файда-я парични помощи, я храна, я дърва, я слуги ще му пратят. Я Вълчо да отговори -защо не иска да отиде в социален дом, където има и медицинско обслужване? Дайте думата и на хазаина му, за да видим цялата картинка. Колко е наема на Вълчо за месец, за да видим с какви пари реално той живее на ден? Как живеят пенсионери с 135 лв. на месец? За тях не ни е жал ли? Тарикатлъка и извиването на клон е до време. Първото е докато те разберът, а второто докато се счупи.

Анонимен каза...

Нищо, в крайна сметка никой не се ражда лош, начина на живот го принуждава да е такъв. Нека му помогнем, а ако няма съвсем съвест, да продължава да е недоволен. Не мисля, че 2.5 дърва, и 6 месеца в годината храна за обед, и 30 лв. добавка на месец, са велико нещо, ала е и нещо, което му помага. Никой на сила не кара никого да даде, само който желае. Не мисля, че няма и много инвалиди, които получават помощи и пенсии, които не са "нагласени". Тоя поне, е видно.

Анонимен каза...

Нямам нищо лошо против човека не е единствения в затруднено положиние и евала му че умее да хленчи.Но къде са му децата????????????? Та държавата и чуждите хора са му длъжни.Как живеят другите хора с 135 лв.пенсия.

Анонимен каза...

Копаят, сеят, събират, работят нещо допълнително, крадат, и др. Кой каквото може, и на каквото е способен. Този, който няма крака, или ръце, не може нищо друго, освен да проси и хленчи. Дайте, ако желаете. В крайна сметка, е работил, дал е нещо с труда си, и не е виновен, че се е родил в една ненормална държава.

Анонимен каза...

Здравейте всички тук!
Поздравления към тези, които милеят за нашия град и с коментарите си наистина допринасят за решаване на наболелите проблеми.

Ето какво съм видял и чул:
Предии Коледа, пуснах на човчеца пред СБА 2 лв. и понеже вътре беше тъпкано с народ, пратих спътниците си да пазаруват а аз запалих една цигара на площадката. Гледам го с мъка в душата и си викам, да не дава Господ, че никой от нас не знае какво го чака… През това време добрите ни съграждани минават и пускат кой каквото може. В този род на предколедни мисли се сещам за майка си, която е освидетелствана с 95% инвалидност, да можеше горката поне като този човек сама да стане от леглото и да седне в количката….. Ама аз не се оплаквам –зарязах всичко що съм постигнал в Ловеч и дойдох да си я гледам. А през това време, добрите ни съграждани минават и пускат кой каквото може – монетките дрънчат ли, дрънчат. Реших да броя. За 20 минути 14 човека пуснаха. Излязоха моите хора и им казах, а те решиха да се уверят сами. През следващите 5 минути, 7 човека пуснаха. (средно 76 лв./час) Едва сега, благодарение на Т21, ми стана ясно защо на този човечец му трябват толкова много пари и докато синът му е безработен, той акумулатор няма да си купи. Пази Боже! А на майка ми, акумулатор за количката не и трябва – тя не може да се качи на нея. Виждам, че има хора, които са много по-„зле” – нека има за тях.
Преди време, реших да внеса своя принос за оправяне на някои неща и започнах да пиша проект, с цел да изкрънкам европейски пари за благоустройство в квартала. Оказа се, че всичко трябва да се одобрява от няколко инстанции в България и още толкова инстанции извън България, че всичко трябва да е преведено на три езика, да е изчислено до последната стотинка даже и за превръзка на някой работник ако си пореже пръста, координация и съгласуване изпълнението по телефона на английски и немски език, а на това отгоре, парите ще си вземеш от банка за твоя сметка, пък Европата ще ти ги възстанови едва тогава, когато докажеш, че всичко е изпълнено от а, до я! А във финансовата сметка, ако забравиш да включиш и лихвата на съответната банка за срока на проекта, си жив-зян! Тогава, реши да се напъне съпругата ми – тя вложи много труд да учи езици, а аз финансирах курсовете и. Една вечер тя ми сподели, че по европейските закони, и се полагало заплата за проекта?! Ама ние, нали ще се правим на скромни с високо гражданско съзнание и чувство за отговорност, както и при мисълта какво ли ще кажат хората – не щем. Я чакай - рече тя и вдигна телефона. Бля,бля, бля, нещо на чист небългарски език и след като приключи разговора ми вика: Координаторът по проекта от Германия ми каза, че след като вече сме в ЕС, трябва да престанем да разсъждаваме по старому и цитира:

„При нас в Европа всеки труд, включително и умствения, се заплаща на тези, които го извършват, а се извършва от тези, които могат!!!”.

А ние, какво направихме с вас, уважаеми съкоментарци, миналия месец?! Лаяхме, завиждахме и плюехме със злоба по тия проекти, превърнахме Т21 в най-сеирджийския вестник с нашите „маймунски” приказки та маймунските ни задници се видяха чак от Босфора, сякохме глави и накрая, отсякохме клона на който стоим. Не, че не сме прави. Нека който наистина е откраднал, да получи заслуженото си. Ама европейското кранче секна и програмата за помощ на инвалиди и хора с увреждания не беше продължена. Без обгрижване останаха 100 нуждаещи се, а без работа – 42-ма обучени за сметка на общината социални асистенти и помощници. Ето това постигнахме ние с вас, уважаеми съкоментарци. Когато кучетата не знаят как да лаят, вкарват вълка в кошарата. А сега си мислим, че ще изтрием петното от лицето си, като помогнем на един! И продължаваме, с някои от вас, да насищаме с отровните си флуиди цялото медийно пространство:
(Поради ограничено място, следва продължение в следващия коментар)----

Анонимен каза...

--- (продължение от коментар №21)
...И продължаваме, с някои от вас, да насищаме с отровните си флуиди цялото медийно пространство:
 Г-жа Даскалова ни изнася факти за да ни отвори очите, ние ще я плюем, че била искала нещо на някого да доказва. Ами то, на такива предубедени хора като нас, може ли нещо да се докаже и има ли смисъл?!
 Г-жа Даскалова пътува за обучението на асистентите в Трявна за своя сметка, което видях с очите си, защото използвах случая и ходих там да се интересувам за майка ми, а ние ще я плюем!?
 Когато влязох там при директорката да питам за майка ми, заварих г-жа Даскалова при нея и чух как обмисляха варианти да помогнат на някакъв инвалид – Вълчо – който бил в много тежко финансово положение. Едва сега, благодарение на Т21 ми се навързаха нещата и разбрах за кого е ставало въпрос. Аз видях как тя води война за всеки един нуждаещ се поотделно, ама ние сега ще я плюем!? Че и вече „пропищяли” от нея имало!?
 Имах възможност да наблюдавам как г-жа Даскалова подхожда справедливо и коректно към проблемите на всеки един колега, или нуждаещ се от помощ. Наблюдавах как професионално организира и ръководи изпълнението на мероприятията. Наблюдавах как умело работи в екип с г-жа Д. Михайлова и как двете отлично се сработват, за сега, при решаване проблемите на града. А ние, уважаеми съкоментарци, с някои от вас ще използваме заядлив и непристоен тон, наричайки я обикновена чиновничка, от която хората пропищяли!? Ама когато съм чакал пред вратата и в общината, отвътре не се чуваха никакви писъци и всички излизаха от там усмихнати и обнадеждени, като нямаше нито един разплакан!?
 Докато обикновените чиновници чакат да чукне края на работното време и изчезват, г-жа Даскалова продължава да работи и с лични средства, в съботите и неделите обикаля потребителите из цялата община за да проверява техните нужди и как се изпълнява проекта, а ние с вас, сега ще бълваме огън и жупел срещу нея.

Скъпи съграждани, по този начин, както сме я подкарали, нищо добро няма да постигнем. Не е ли по-добре да си напънем мозъците и със спокоен, цивилизован тон да предложим нещо по-конкретно и реално изпълнимо?! Е, аз също бих искал още от утре да бутам инвалидната количка на майка ми по специални тротоарчета из целия град, ама хайде кажете ми, коя е тази магическа пръчка дето може да го направи! И ако Донка с нейния екип успее да изкрънка отнякъде някой лев, какво по-напред да направи – автомагистрала Попишка ли, да закърпи дупките в града които произвеждат инвалиди и през които минават 20000жители, или за 20 инвалида да опаше целия град с инвалидни алеи - че и околовръст?! Ето тук ние можем да помогнем, общината да прецени кое е най-належащо и да се степенуват проблемите по важност, защото на всички ни е ясно, че наболелите проблеми не могат да се решат изведнъж. Ето тук например, можем да предложим на общината, без да изразходва никакви средства, да инструктира озеленителите да обръщат по-голямо внимание при почистването на местата за паркиране на инвалидни автомобили и да сигнализират, ако те са неправомерно заети – така помагаме не само на един, а на много хора в същото положение.
(Поради ограничено място, следва продължение в следващия коментар)---

Анонимен каза...

(Продължение от коментар №22)
...Знаете ли, мои съграждани, че преди време, едно от условията да постъпиш на работа като гледач на някого беше, да не си му роднина? Сега е точно обратното и безработния син на бай Вълчо, би могъл да постъпи на работа като гледач на баща си. Това е много добре! А тези самотни възрастни инвалиди, които си нямат жив роднина, как ще се оправят?! Ето тук скъпи съграждани и съкоментарци, бихме могли да помогнем, за де се впрегнат безграничните детективски възможности на Т21 и в комбинация с висшата словестна акробатика –завидно предимство на някои от нас - да се внесе промяна на закона в полза на всички хора, намиращи се в затруднено положение. Ето сега е и моментът, когато ние и Т21 трябва да направим всичко възможно, за продължаване на европейската програма и пускане на проекта „Независимост и достоен живот за хората с увреждания и самотно живеещи хора – дейности „Социален асистент” и „Домашен помощник” в Община Троян” и то, със същите ръководни и изпълнителски кадри, защото хем си разбират от работата, хем са харчени пари за тяхното обучение.
Още един масов проблем на инвалидите бих могъл да споделя – тяхното правно осигуряване. Оказа се, че май само бай Вълчо си знае правата. Наложи се да контактувам с много инвалиди и хора с увреждания и се натъкнах на факта, че никой от тях не знае какво му се полага, нито пък как да го получи. Ако има структура в общината за решаване на подобни проблеми, никой не я знае а и да я знае, инвалид не може да се добере сам до там. Ако не струва много скъпо, може да се създаде съответна структура, която да има списък на нуждаещите се на територията на общината и да се поддържа непрекъсната връзка с тях.

И накрая, без да се засягат моите приятели от цяла България, нека ние, троянците, си спомним за онази стара приказка на нашите деди в която се казва, че Балканът ражда хора.
Да бъде!

Анонимен каза...

Някъде по средата на ТОМ ПЪРВИ, ме изгуби като читател!

Нели Генкова каза...

24, всички сме отвикнали да четем дълги текстове в интернет, но аз изчетох с уважение всичко по-горе, защото ми се струва, че е написано със сърце, а и защото не е в жанра "редовно мрънкане".

Анонимен каза...

21,22,23–ти, добре казано!
Ваша фенка–баба Пенка.

Анонимен каза...

Прочетох написаното по-горе и нямам думи да изразя уважението си.Немога да намеря дума да изразя чувствата си....поклон.А относно въпросния Вълчо искам да кажа че цяло лято го гледам по всяко време на деня с лоне 5 чанти закачени на едни пръчки на количката.Иведнъж се засякохме в магазина на Института и бях свидетел как си накупи неща които аз си позволявам само по Нова година.И беше с много претенции.Помислих си че може да си го позволи и сега съм направо изумена.Искам да бъда милостива и се моля на Господ да не стигам до положението на Вълчо но такива като него убиват благородството на хората.
п.п.По-горе се спомена че е продал апартамент къде ли са му парите.

Анонимен каза...

24,за жалост повечето четат като Вас коментарите ,а и не само тях.И затова играта "Развален телефон" е много популярна в Троян.
Поздравявам и подкрепям 21,22,23.МНого истини са написани.Браво!
Искам да поздравя г-жа Валя Даскалова и Ръковдството на Община Троян за грижите ,които са положили за Вълчо/ и подобни на него/.Ако всички чиновници бяха като вас г-жо Даскалова, нямаше да има самотни възрастни хора,без желание за живот.Хора ,които да живеят в мръсотия,защото не могат сами да си почистят.
Благодаря Ви!

Анонимен каза...

27-ми, ти си върха на простотията.
28-ми,Даскалова,ай стига си се хвалила сама!

Анонимен каза...

29,Първо се научи да говориш и пишеш правилно както е необходимо.А умните хора/а Валя Даскалова е/не се хвалят сами.Хваленето е присъщо за глупавите .

Анонимен каза...

Е защо, тогава се хвали сама?Заприличва на оня циганин от трапето,акимов, дето сам се хвали!Да не са рода?

Анонимен каза...

Господин 29 и 31,
При администратора на сайта, нашите коментари пристигат със своите ай-пи адреси. Там ще видиш от къде пристигат коментарите и, че госпожа Даскалова не е от тия които се хвалят сами. Тя си върши качествено работата и разумните хора виждат това. Само така ти ще разбереш, че под този вол към който си се насочил, НЯМА ТЕЛЕ!!! :) :) :)

Анонимен каза...

Статични или динамични?Ти каква мрежа ползваш,хост,доставчик?

Анонимен каза...

33, виждам, че ти наистина си велик в областта на КСТ. Хайде, използвай знанията си и действай - дано да свършиш нещо наистина добро за града!

Анонимен каза...

А ти какво свърши?Нищо,нали.

SED каза...

Не знам казуса на г-н Вълчев, но знам как работи г-жа Даскалова, която не веднъж, а многократно е съдействала за закупуване на канадки за майка ми, инвалидна колична и всичко необходимо. Аз смятам, че тя върши работата си отлично и не е отказала да проучи и съдейства по въпросите, свързани с инвалидите в Троян.
Благодаря й искрено за това, което е сторила лично за мен и майка ми.

Анонимен каза...

Що не съберете парици и му вземете на бай ви Вълча едно въженце, та да си чеши проблема.

СЛРД Троян каза...

Аз не съм от Троян.От 1 гд живея в близост на града.Благодарение на "Т21" опознах града и проблемите с него.
За съжаление разбрах обаче,че вие Троянци ме накарахте да намразя нашият език.Може ли да се пише по най - гадния,злобарски начин.Та вие не виждате ли нищо хубаво в хората?Приказката "Полето ражда тикви,а Балкана -хора"вече не важи за вас май...
Всеки мрънка,хули,критикува без да се постави на мястото на другия.БЪЛГАРСКА работа.
А и децата ви какъв пример ще вземат?
А що се отнася за Вълчо....21,22,23 ,27 са казали всичко.
А Валя Даскалова е професионалист и човек.Тя и общината са направили всичко за Вълчо.От тук нататък той трябва да си решава проблемите.

Анонимен каза...

Аз съм много емоционална и милостива, поради което не мога да остана безучастна относно бъдещето на нашия град, както и към ощетените от съдбата хора. Ако търпеливо и внимателно прочетем "ТРИТЕ ТОМА" (21,22,23)- не се заяждам с автора, а го подкрепям - ще видим, че в 23 човекът е дал конкретни предложения и има какво да се направи за инвалидите в троянска община. Възхитена съм от Руслана (38) и я поздравявам, защото с нашите интриги май наистина ще се прочуем в цяла България. Нейната фамилия ми напомня за един велик българин и ако има нещо общо с него, още един път я поздравявам. Не познавам лично В. Даскалова, но познавам много хора които се хвалят от нея и са доволни от нейната работа. Заставам твърдо зад нея и нека въпросната европейска програма за хора с увреждания да продължи!

Анонимен каза...

Този Вълчо, след като побъркваше ежедневно управата на Ловеч, сега прави същото и в Троян. Т21, не се захващайте със случая. Номерът с акумулатора е от пет години. Знайте, че инвалидността не трябва да се превръща в порок.

Анонимен каза...

Този Вълчо, след като побъркваше ежедневно управата на Ловеч, сега прави същото и в Троян. Т21, не се захващайте със случая. Номерът с акумулатора е от пет години. Знайте, че инвалидността не трябва да се превръща в порок.

Анонимен каза...

Валя е много стойностен човек.Голям професионалист.От една година и нещо я познавам от близко и и се вьзхищавам на хъса и всеотдайноста да помага на хората в неравностоино положение.Изпадала съм в началото в словесни сблъци с нея,понеже съпругът ми е инвалид,но като видях колко много самотни и безпомощни хора има и колко принципно ги отсяват .Много лесно е да плюеш ,но ежедневието ти да е осеяно с много болка от срещата с болни и самотни и да ти е спуснат определен фонд и норматив не е лесно.

Анонимен каза...

Е как Валя Даскалова няма да е стойностен човек и професионалист като ми е съученичка? Шегувам се Валя! Поздравления за труда ти и за хубавата оценка на хората. Успех! М/SI.

Анонимен каза...

Не е ежедневие да срещаш принципни и всеотдайни в професията си хора-затова Валя е стойностен човек.Съпругът ми от 17години е инвалид след масивен инсулт.Сутрин го облека,подредя и отивам а си гледам задълженията.Водила съм словесни полемики за да му бъда личен асистент;но като видях отблизо колко по-тежки случаи има:напълно слепи и самотни хора,инвалиди ,които не могат да се вдигнат от леглото и децата им са починали,повярвайте ми много болка има и тя е разнолика.Не бива да бъдем тесногръди,това е финансовата възможност на обществото.Когато има необективност-да,трябва да имаме гражданска позиция.В случая трябва да адмерираме всеотдайния труд на тези служители на доста ветровитите места.Недялко Йорданов има един стих:оглупели от злоба,ослепели от завист......В тези тежки времена не е лесно да си социален работник.Да вкарваш лъч в живота на хора ,на които часовника на живота бавно премества стрелките.Не съм колега на Валя,нито роднина,дори и от кръга на приятелите.Втъжнявала съм им работния ден с притенции,но вече гледам от друга камбанария.Видях с очите си по-големи болки,които те карат да преосмислиш всичко.А тя се среща все с такива несретници на съдбата.

Анонимен каза...

Вълчооооооооооооооо...............!!!!!???????

Анонимен каза...

Ела ме изяж!

Анонимен каза...

До кога ще се занимава цялата общественост с тоя лумпен бай Ви Вълчо!??

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |