Три дни ваканция, няма да се отучва

* Причината: „изключително сложната и непредвидима
метеорологична обстановка и непроходимостта на по-голяма част от пътищата в страната”


СЪС ЗАПОВЕД № 155 от 7 февруари 2012 г. министърът на образованието Сергей Игнатов е обявил дните от сряда до петък включително (8-10 февруари) за неучебни в цялата страна. Като причина за крайната мярка е посочена „изключително сложната и непредвидима метеорологична обстановка и непроходимостта на по-голяма част от пътищата в страната”. Неучебните дни няма да бъдат отучвани, а началниците на Регионалните инспекторати по образованието (РИО) трябва да създадaт организация за преструктуриране на учебното съдържание.

ДНЕС СЛЕДОБЕД заповедта за 3-дневната извънредна ученическа ваканция бе получена и в Община Троян. Нека родителите проявят контрол и децата да не бъдат по улиците през тези дни, призовават от общинската администрация.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Урааааааааааааааааал

Анонимен каза...

Как ли няма коментари?????????
Или СУПЕРкоментаторите са на обсъждане на общинския бюджет.
П.Р.

Анонимен каза...

Първия коментар казва всичко ;)))

Анонимен каза...

Ей, П.Р., пичка ти лелина !

Анонимен каза...

И от мен една лелина за П.Р.:):)

Анонимен каза...

Ваканция-добре. Въпроса е какво е качеството на образованието? Резултати и устойчивост. Личното ми мнение е, че училищният процес е на много ниско ниво. На първо място-липсата и незаинтерсоваността на учениците. Особено от горните класове. От училищата ни излизат полуграмотни хора и като процент са над 50%. Нищо ново не казвам. Не питам инспектората колко проверки е направил и какви са резултатите, но......след бърза справка с проекто- бюджета на общината за 2012г. в разходната си част са предвидени около 6,9 милиона лева за образование. Което е повече от 2/3 от целия бюджет на общината, който пък е в размер 17 400 000лв.
Питам-това ли е редно да получаваме като образование на децата ни за тези пари, които са повече от 2/3 от общия бюджет?
Преди засегнатата страна-учителите да ме оплюят, нека помислят върху написаното от мен.Не обвинявам само и единствено тях. Проблема е комплексен. Утрешното поколение ще заеме ръководни длъжности и резултата ще е повече от плачевен.Въпреки това отделяме немалка част от ресурса си.Предложения?

Анонимен каза...

Коригирам се и се извинявам-6,9 милиона е повече от 1/3(не като написах 2/3) от 17 милиона.

Анонимен каза...

До 7,щом се коригираш и ти си била силна ученичка!!

Анонимен каза...

Пълно е с безобразия,но кой ли го е грижа.

Анонимен каза...

А,теб многоуважаема,кой и как те проверява?Като родител??!Нещата не се отнасят само до пари ,а до начин на мислене и живеене!Ваканцията е безкрайна за някой родители,които много авторитетно търсят отговорността другаде!

Анонимен каза...

Скъпи 6–ти, имате в предвид устойчивост на резултатите ли? Ами те са ниски, както казвате, а вие искате устойчивост? За училищен процес, имате в предвид, учебен процес, или какво? Липсата на какво, за каква липса говорите? Незаинтересованост от какво? Ако е липса на незаинтересованост, е добре, или искахте да кажете, липсата на заинтересованост? Казвате, че проблема е комплексен, и оставаме с впечатление че е предизвикан от парите, и учителите. Родителите, отношенията в семействата, реалната действителност, противоречивото общество, лошото хранене– не съществуват ли? Накрая се коригирахте. Човешко е да се греши! Не знам кога сте завършили и какво, работите ли, и дали носите отговорност на работното си място, но явно проблемите са от доста години назад, и започват от самите нас, а не от сегашните учители. Децата ни се учат първо в семейството, а след това идва училището, университета, обществото. Притеснявате се за бъдещите резултати, които ще бъдат плачевни, благодарение на неграмотните ни деца. Сегашните резултати, благодарение на нашата неграмотност, как ги виждате? За сегашните не сме ли виновни ние! Вие писахте, ние четохме и разсъждавахме. Сега, вие седнете и прочетете, разсъдете, и помислете за детската психика, и проблемите на тяхната възраст. Как се възпитават деца и подрастващи в такъв бит, и общество. Отворете в интернет, има доста неща, които ще ви "отворят" очите, а и книги има. Информацията и знанието са велико нещо, а да отгледаш и възпиташ един човек– най–трудното, отговорността е огромна!

Анонимен каза...

Продължавам, за да ви кажа, че не съм учител/една професия за уважение/, и ви се извинявам за намесата!

Анонимен каза...

Хи хи хи...много чувсвителни дървени философи има.
хи хи хи...
П.Р.

Анонимен каза...

7 милиона от 19 милиона=?
7 милиона-образование=?
образованието създава=отличници/двойкаджии, спортисти/наркомани,възпитани/хулигани, имащи бъдеще в БГ/нямащи бъдеще в БГ....
Възпитанието се формира-семейство, училище/7 милиона/, улицата...
Къде е истината?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |