Код „червено”

* В 16:00 ч. следобед кметът Донка Михайлова свика кризисния щаб, от 4:00 ч. снегопочистващите машини са в действие * Утре (27 януари, петък) ще има учебни занятия само за местните деца, автобусите с пътуващите ученици се спират * Пътят до туристическия комплекс Беклемето – проходим, чисти роторен снегорин

ДНЕС СЛЕДОБЕД (26 ЯНУАРИ) министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви код „червено” за цялата страна заради неспирния снеговалеж, натрупал някъде преспи над 2 метра (сред най-потърпевшите райони са и съседните общини Тетевен и Априлци). Забранено е движението на ТИР-ове над 10 тона на територията на цялата страна, а на границите е блокирано движението на всички тежкотоварни автомобили. Код „червено” е предупреждение, че времето е „много опасно” и населението трябва да е готово за извънредни мерки.

В 16:00 Ч. КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРОЯН Донка Михайлова спешно свика общинския щаб за координация на действията при бедствия и аварии (общинския кризисен щаб) за изясняване на обстановката и предприемане на необходимите мерки; председател на кризисния щаб е г-жа Михайлова. Ситуацията в община Троян е следната (информацията ни е от PR-ката Маргарита Генкова, която присъства на заседанието на щаба):

* От 4:00 ч. сутринта, фирмите, ангажирани със снегопочистването, са започнали обработка на пътищата в общината, републиканските пътища в Троян (в града), както и улиците в 22-те населените места в общината. Снегопочистването не е спирало през целия ден и продължава, но става все по-трудно поради обилния снеговалеж.

* Към момента няма информация за навявания и скъсани проводници от електропреносната мрежа и всички селища на общината имат ток.

* Учебният процес в училищата в община Троян (селските и в града) няма да бъде нарушаван, но учебните занятия ще са само с местните деца, тъй като за утре (27 януари) се спират автобусите с пътуващите ученици.

* През тази нощ и утре (27 януари) приоритетно ще бъдат почиствани републиканските пътища на територията на общината и общинските пътища с масов обществен транспорт. Пътят за курортния комплекс Беклемето е проходим при зимни условия и се поддържа, а кризисният щаб взе решение за използването на роторен снегорин.

ОТГОВОРНИТЕ ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА за Троян и селата (кметовете и кметските наместници) са в постоянна връзка със снегопочистващите фирми. Обстановката се следи непрекъснато.От кризисния щаб призовават жителите на общината да изкарват автомобилите си само при неотложни случаи, а ако се налага - да излизат с изправни и оборудвани за тежката зимна ситуация автомобили, както и да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Т21

Още по темата:

20 коментара:

Анонимен каза...

"ДНЕС СЛЕДОБЕД (26 ФЕВРУАРИ) министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяви код „червено” за цялата страна заради неспирния снеговале".Кога станахме 26 Февруари?!?

troyan21 каза...

Дано на 26 февруари зимата е по-кротка! Справедлива забележка, разбира се, че още не сме станали 26 февруари, №1! Благодарим за зорката реакция!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова, Вие проверихте ли как се извършва почистването на улиците, защото някак си остава чувството, че само се отбива номера...
Ако наистина почистването за почнало от 04:00 сутринта, защо по никакъв начин това не личи?
На места забелязах трактори които замазват,а след тях се открива една страхотна ледена пързалка.
Опесъчаване, почти никъде не се вижда, камо ли пък цигани от комунални да почистват невралгичните места ,като стъпала на учреждения или кръговото при общинския битак.

Анонимен каза...

Ако наистина почистването за почнало от 04:00 сутринта, защо по никакъв начин това не личи?

Анонимен каза...

Започнало е в 4:00 часа, но до 6:00 шофьорите са точили нафта от камионите. След това я продават. Защо нямаше опесъчаване?

Анонимен каза...

"Пътят за курортния комплекс Беклемето е проходим при зимни условия и се поддържа, а кризисният щаб взе решение за използването на роторен снегорин."

Така,такаааа...Значи улиците троянски, и жалките подобия от нисшата работническа класа да го духат.
Но виж, за висшата класа, ще си предложим услугите ако ще и на Марс да се намират!
А това как кризисния щаб е вземал решение светлю дочков да си ползва собствените машини, ме докара до истеричен смях, коремни и анални залпове....

Анонимен каза...

Bravo Balgari, prodaljavaite da si pla6tate danacite i vinetkite ,a Xaiducite da to4at nafta i da 4akat da natrupa po pati6tata pa togava da se setqt 4e trqbva da se 4isti,kade otivat tezi milioni ot garbovete ni.I v Germaniq vali snqg i to mnogo pove4e no xorata se spravqt perfektno,a tuka samo se gleda kak da se krade i da se pravqt dalaveri,Kmetovete 6te se nagu6at qko sega ,6te ispi6at mnogo 4asove i kilometri 4e sa po4isteli (Samo gazovite Kameri v Buxenval moje da gi opravi)

Анонимен каза...

А твоята неграмотност и доктор Менгеле не може да оправи...

Анонимен каза...

Danke Kalpazanke i ti si sa6tiqt Bokluk kato Minka.

Анонимен каза...

Kam N8 A ti kato si gramoten mnogo 6te ima da umira6 ot glat i mizeriq i 6te si broi6 stotinkite gledai po vajnite ne6ta ve Sinko as sam ti Ba6ta.

Анонимен каза...

Каква е ползата от снегорините, след като основата е лед, а не е поръсено никъде и с нищо, за всичките тези часове?!?!!!
ПРИМЕР: Около 16,30 ч. бях на " малкият пазар " Голямо пързаляне падна!!!!! Дори и пешеходците се мъчеха ( пързаляха с пируети ) по леда, пресичайки " почистената " главна улица! Какво им е на хората по " вътрешните и крайни " улици??????? На кого му дреме!!!!! Предлагам, ако се прави нещо по въпроса, да се прави, ако ли не, то да не се започва. Аман от блъскащи се в гърдите " герои ", колко много са направили в снега ( нормално явлвние, за зимните месеци )!

Анонимен каза...

По начинът, по който пишеш и думите с които разполага речника ти, едва ли си ми баща....

Анонимен каза...

Браво на N7.

Анонимен каза...

Към N4 и 5 може би не сте добре със зрението. При този снеговалеж няма как да личи до 6 часа.Простия пример е че ако бяхте излезли да си изчистите двора щяхте да видите за колко време го трупа отново.Но нали троянеца винаги е недоволен и чака някой друг да му свърши работата

Анонимен каза...

Към N7 все пак и в Германия когато има бетствено положение обстановката е критична,стига човек да е живял там и да го знае, не само да говори

Анонимен каза...

На един не му почистили терасата, на друг му се загубило кучето, трети жена му го набила, четвърти се напил от мъка и все Донка им виновна...

Анонимен каза...

Към 14-ти:Към 7:30 сутринта беше наваляло не повече от 5 см сняг. През целия ден нито една машина не наръси около горната бензиностанция на Петрол. Бях преди 5 дни в Сърбия, там вече не хвърлят пъсък и мръсотия, а сол. И е асфалт навсякъде, няма лед.

Анонимен каза...

На 23-ти (понеделник) се наложи да пътувам рано. Навсякъде беше поледица, в разстояние на 4 км. в Троян имаше около 9 катастрофирали автомобила. Това се случва в 7 часа сутринтта. Продължих до разклона София-Варна положението не беше по-различно. След като на главния път София-Варна стана верижна катастрофа и се наложи да престоя там до 8:30, чак тогава мина първата машина, за да опесачи пътя.
Направо съм изумен от безхаберие, незаинтересованост и т.н.

Анонимен каза...

На 23-ти и аз пътувах за работа в 7 часа.Вярно,че е беше невероятна поледица,но ако си забелязал дъжа заваля около 6,30часа.Дори и спешната помощ не се активира толкова бързо.Това просто беше лоша шега на времето която за радост приключи само с материални разходи.Благодаря на хората които,почистват и работят повече от 10-12 часа на ден за да може вечно недоволния троянец да има със какво да си чеше езика

Анонимен каза...

Дано да си прав, че се е разминало само с материални щети, защото на главния път катастрофата беше голяма!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |