Донка Михайлова: Приемането на бюджета не е формален акт

* Гражданите и местните власти трябва да си поделят тежестите; друг важен момент – как ще се погасяват 3-те млн. лв. санкции по проектите

НА 26 ЯНУАРИ в Общинския съвет предстои гласуване на рамката на троянския Бюджет 2012 г., а месец по-късно – на 23 февруари, трябва да бъде приет самият бюджет. „Приемането на бюджета не е формален акт, защото бюджетът е финансовият израз на управленската политика”, коментира кметът Донка Михайлова. Откроени бяха две стъпки в структурирането на финансовата ни „конституция”: първата, основната, е философията на бюджета, втората – уточняването на конкретните числа.

НЯКОЛКО СА НЕЩАТА, върху които ще се гради философията на новия троянски бюджет, обясни г-жа Михайлова. Най-напред – промяна на местните данъци и такси в посока надолу; в условията на криза като сегашната това е правилен ход, тъй като гражданите и местните власти трябва да си поделят тежестите.

ДРУГ ВАЖЕН МОМЕНТ е какъв ще е подходът за погасяване на непризнатите разходи по изпълняваните от Община Троян европроекти, които досега възлизат на над 3 млн. лв. Вариантите са три: 1. Бюджет 2012 г. шоково да поеме тази тежест (т.е. около 20 % от годишния бюджет да отиде за покриване на санкциите по проектите, което ще принуди Общината рязко да затегне коланите и да ореже средствата за редица дейности – бел. Т21); 2. Да разплащаме санкциите няколко години подред, като погасяването започне през 2012 г.; 3. 2012 г. да е гратисна и да плащаме само лихвите, а същинското изплащане да започне от догодина (2013 г.).

„ЩЕ ПОКАНЯ Икономическата комисия (към ОбС) на извънредно заседание преди подготовката на рамката на бюджета, ще организираме и обществени обсъждания – включително по селата, откъдето очаквам идеи и предложения за капиталовите разходи. Очаквам и активно участие на гражданите и особено на гражданските организации в Троян, които би трябвало живо да се интересуват от тези въпроси и да помогнат за очертаване на ясна политика”, заяви още г-жа Михайлова.

Т21

Още по темата:

110 коментара:

Анонимен каза...

На 19.01.2012 година, лъжата на лицата МИНКО АКИМОВ, ДИЛЯН ЕНКИН, ЙОРДАН ДАНКОВ, е официално потвърдена от госпожа Донка Мийалова.
Да, Троян е глобен с 3 милиона лева, които бяха покрити със заем от 4 милиона лева
Тези тримата отгоре, би трябвало да бъдат в затвора, барабар с антуража им,и хората довели до тези грешки.

Анонимен каза...

Санкционирайте виновните за тези пропуски, оптимизирайте общинската администрация и всичко ще си дойде на мястото.Всеки , който греши и то с умисъл, да си понесе отговорността. Не стига ,че си взели комисионните, не спазили сроковете,а сега всички ще плащаме.Това ли е справедливост?

Анонимен каза...

До Кмета на община Троян: Госпожо Михайлова, след като вече официално говорите за наложени санкции на община Троян в размер на 3 000 000 лв., моля обяснете на хората:
1. По кои проекти и какви санкции са наложени.
2. Точните мотиви на управляващ орган и министерство за санкцията.
3. Кои служители от общината са били в екипа на проекта, каква е тяхната персонална отговорност и вина.
4. Каква отговорност носят и какви санкции са предприети към тях.
5. И последно, но не и на последно място- в коя фаза на развитието на проекта е констатирано нарушението.
Важно е за обществото, важно е и за Вас, защото започвате начисто и дължите обяснение на хората, които едно управление превърна в длъжници с една немалка сума от 3 000 000лв.
Предварително благодаря. С уважение М/SI

Анонимен каза...

Много просто, парите ще ги платят обикновените хора, работници и пенсионери. Високи данъци, цени на хранителни и други стоки! Линч за виновните, конфискация на незаконно придобито имущество, на всички подозрителни, облагане с данъци на сметки в банки с недоказан произход, или необложени с данък средства! Колкото по–бързо, толкова по–добре, ако искаме спасение, за нас и за децата ни, в противен случай, ще плащаме до девето коляно/ако остане коляно в милата ни България/.

Анонимен каза...

Да-а-а-а,най-после изплю камъчето!И забележете-"гражданите и местните власти трябва да си поделят тежестите"!Тоест ,ще плащаме!!!!
И то заради Минко Акимов,Йордан Данков,Дилян Енкин,Кольо Кацаров,Ангел Балев,Илиан Пеевски и останалите ,които гласуваха заема от 4милиона.И
това не е от незнание.Гласуваха го съзнателно,за да прикрият некадърността на други,въпреки предупрежденията на Шошкова и Сираков.Ха сега - плащайте!!!!!

Анонимен каза...

Хубаво е сега, някой да пусне кадри от онази сесия, в която колю кацаров чете декларация от името на БСП в в подкрепа на заема. Хубаво е да се види пледоарията на дилян енкин и йордан данков.А старческите бръщолевения на минко акимов, да останат за десерт.
Ако не се лъжа Пеевски гласува "въздържал се", не бива да го борим към класувалите "ЗА", независимо че до този момент беше личен ПР на акимов.

Анонимен каза...

А защо сега тия всичките отново гласуват новия бюджет?Че и Акимов взема заплата и го вози служебна кола!Престъпници!

Анонимен каза...

Прогнозите за 2012 година са по лоши от тези за предходната и не е необходимо 3 милиона да се изплащтат тази година, а за няколко! А че гражданите на съсипаната община Троян ще плащат е ясно като бял ден! Но г-жо Михайлова трябва да се потърси отговорност от хората, които имат вина за ситуацията. Служители от общината несправящи се с дейностите по проектите да си ходят.

Анонимен каза...

минко и компания на съд!

Анонимен каза...

Абе айде сега,за някакви си 3 милиона!И то на цяла община!Не се ядосвай Минко мама,че си диабетик и ще дигнеш кръвно!Ние сме свикнали да си плащаме,нищо че не сме пили.Ще платим и тоя път,пък ти няма да правиш повече така!Донке,ама и ти нямаше работа!

Анонимен каза...

Наздраве............

Анонимен каза...

В аптеката има ВАЗЕЛИН!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Много ще е интересно сега от общината да побликуват справка за това колко хора са работили по тези проекти, какви пари са получили и отделно какви комисионни са платени за лобистки фирми. Първо тези пари да си възстановят, пък после да поделят отговорността с жителите на общината, в противен случай си е старата песен за размиване на отговорноста от зле свършената работа. Интересно ми е някой от управляващите не само в Троян но и в милата ни татковина дали би постъпил както треньора на Реал мадрид, който след загубата от барселона каза, че при победа бащите са много но за загубата е виновен само той /цитирам по памет/.

Анонимен каза...

А те тия от Реал са до един за психолог с диагноза- барцелоната....А този техен треньор мауриньо, колко още трябва да го бият, та да разбере, че не става...А и ако постъпи така както казваш, к'во?Все кур, и все за нас. Чувал ли си оня рефрен ;Кур за любо пенев, два за цска?
Ей това е съотношението власт-народ в България.Кур за тях, два за нас (:

Анонимен каза...

Трябва да има прозрачност за тези пари.Виновниците са все стари комуняги - да ги изпратим в северна Корея. Нали знаете какво стана с футболния им треньор от световното.Малко е да ги съдят.
Знам, че нищо няма да стане, но споко то се връща на деца и внуци. амин

Анонимен каза...

То че ще си плащаме това е ясно,но аз искам да напомня за едно предизборно обещание на Минко Акимов.Откриването на магазин от веригата LIDL като че ли ще остане само обещание.Това обещание не беше само негово,а и на депутатката Станка Лалева.Моля изпълнявайте си обещанията па макар и предизборни!!!

Анонимен каза...

Повечето санкции са за неправилно прилагане(разбирай непознаване) за закона за обществените поръчки. Има и санкции за двойно финансиране на един и същ обект, какъвто е случая с участъка от улица Ботев. Най-големия виновник за санкциите, е съответния юрист по проекта. НО!!!
По всичките проекти на общината, юрист е онова недоразумение с купената диплома, Павлин Петков. Това е адски некомпетентен, некадърен и комплексиран човек! Той се оказа по-прост дори от минко акимов и се превърна в негова маша - чрез него се договаряха комисионните с изпълнителите, заедно разделяха договореното между останалите служители и затова нямаше санкция към него от страна на акимов за допуснатите грешки. Надявам се, г-жа Михайлова да е наясно с това и да е само въпрос на време да вземе мерки!

Анонимен каза...

и каква стана пак от парите на обеднелия народ ще плащат бакиите на шепа тъпанари типично по нашенски

Анонимен каза...

Добре ще е анонимен 5 да обясни как се изпълнява европроект без банков кредит. Кредита от 4 милиона през 2010-та година е втори кредит, който заедно с кредит от фонд Флаг за 1,5 млн трябваше да обслужва европроекта за Първи етап на водния цикъл за около 8 млн лева. Заради закъснението по вземане на кредита и некадърното управление на европроекта - помните ли как близо две години имаше проблеми по улиците Хр.Ботев, С.Велики и бившата Първомайска? Кой и защо се оплакваше по националните медии тогава? Сещате ли се и защо Хидрострой фалира, като подизпълнител на пречиствателната станция по същия европроект? Три години му трябваха на др.полковник Акимов да разбере, че европроекти без оборотни средства не се изпълняват. След като го разбра - започна да тегли кредити безогледно и се ос.а.
Не са проблем кредитите. Проблем е възстановяването на средствата от управляващия орган. В Ловеч боравят с многократно повече кредити и оборотни средства. Там проблеми обаче няма.
Към момента висят кредит за 4 млн, кредит за близо 3 млн, наказания за некадърно управление на европроекти за 3 054 028, 64 лв, липсват общо 1,7 млн бюджетни средства от 2009 и 2010 и един Господ знае още какво.
За всичко това през последните години до днес жителите на общината умишлено не бяха информирани, а бяха лъгани и манипулирани по най-безобразен начин.
Една допълнителна информация: Община Ловеч за реализирани 116 милиона инвестиции по европроекти е наказана сумарно с 1200 лева
За реализирани около 15-на милиона - община Троян е наказана с 3,054 милиона.
Хайде още една информация - Местните приходи в бюджета на Община Ловеч са 8,5 милиона лева. Местните приходи в Община Троян /като приспаднем остатъка от предната година/ е едва 3 милиона.
Община Ловеч е с около 25% по-голяма /като население, респ.данъкоплатци/ спрямо община Троян
ИП

Анонимен каза...

с две думи казано-всичко що годе читаво от общинската администрация се е спасило по един или друг начин и е останала само плявата с много малки изключения.Нека уважаемата кметица да ревизира щатовете и да види колко душици работят незнайно какво и взимат грешни заплати и да се видят хората, който могат и дават здравето си за народното здраве.успех.

Анонимен каза...

Илиянка, ама чакай бе човек.Къде бе ти през тези 4 години?Не бе ли до едно известно време се кротнал в скута на другаря полковник акимов?
Не гласува ли "въздържал се" на онази сесия?
Що сега бе чаде, що чака дока лайното втаса и се размириса?

Анонимен каза...

Анонимен 21, има видеоархив, има и пълни протоколи от сесиите кой какво е казал, защитавал, гласувал и т.н. Там ясно ще разберете кой "къде е бил". Това, че не сте се самоинформирали или троянските медии не са ви информирали - проблема не е в Дания. Ако нещо ви интересува - питайте. Ако ви е по-приятно да обвинявате или квалифицирате.... ваша воля.
Въпрос - кога "научихте" за тези 3 млн лева глоби, които ще плащате от собствения си джоб?
Една пикантна информация: преди два месеца изисках тази информация /за глобите по европроектите/ по Закона за достъп до информацията. Г-жа кметицата ми е направила таблица с европроектите и глобите по всеки един проект. Само че в законния срок някъде в началото на декември получавам за отговор нещо съвсем друго и напълно неадекватно като отговор. Оказа се, че един общински чиновник си е позволил да фалшифицира отговора на кмета, подменяйки го с някаква пълна идиотщина. В началото на Януари попитах г-жа кметицата какво става и що за отговор получавам. Още на другия ден получих оригиналната информация, която тя е изготвила коректно и в срок.
Още нещо, оказа се, че същия този общински чиновник си е позволил да задържи моя жалба до окръжна прокуратура, в която жалба атакувам незаконно решение на ОбС и др.полк. Акимов за теглене на кредит в размер на 3 млн., който кредит се взема след 39-тия месец от мандата на предния ОбС./чл.17а от Закона за общинския дълг/
Дайте си сметка какво си позволяват гавазите на др.полковник с един общински съветник и какво вие можете да очаквате.
ИП

Анонимен каза...

"Оказа се, че един общински чиновник си е позволил да фалшифицира отговора на кмета, подменяйки го с някаква пълна идиотщина."

Това е скандално и нека 22ри ИП каже името на този чиновник...и ако е вярно трябва да му поискаме оставката

Анонимен каза...

Анонимен 23, ще го чуете на следващата сесия на 26-ти този месец. Днес не успях, защото темата с поредния грандомански проект за 37 милиона, който всички общ.съветници без ИП и ПК ви натресоха, беше доста натоварена за мен, времето ограничено /въпреки обявеното "обществено обсъждане"/, а и др. полковник зорко следи да не "открадна" някоя секунда повече.
По-интересното е, защо И ДНЕС нито един журналист не се заинтересува от документа, който показах с глобите. Официален документ, който единствено аз притежавам "черно на бяло"/освен г-жа кметицата, разбира се/. Дори бях разпечатал копия за медиите.
ИП

Анонимен каза...

М-м-м да-а-а,давам думата на останалите общински съветници да изложат своята теза!На Минко Акимов също!А-а-а,да,той си е убол пръста!

Анонимен каза...

Единствено Троян 21 би го публикувал. Ни онази пародия Троянски глас, ни долнопробната кабеларка, камо ли оная пияница шойлека и списвачката му - галка лалева, биха имали топки и публикували документа!
Чакаме 26-ти с нетърпение ,да чуем кой е този смелчага!
Напред, атака, напред ,кръгом и пак напред!
Кажете и на миню тиквата, че има възмездие.Кажете му, щото тоя изкукурингел едва ли знае как се компютър пуска, а за интернет едва ли е и чувал!

А. Вълев каза...

Eй - й -й, братя троянци не се вързвайте да пишете каквото и да било в този сайт. Ако Гената искаше да направи нещо щеше де се кандидатира за депотат или за кмет. Той какво прави? Ами критикува милия, и то с чужда пита помен прави. Т.е чрез нашите писания хем критикува властта хем я поставя на пиядистал. Аз него, не го съдя, не съдя и Вас хората натрупали омръзнало мълчание, срещу безумците които са на върха на изстрадалата ни държава, и изливащи го чувствено тук. Явно нищо не ще сторим с писания, но с мълчание, мисля ще постигнем повече. Спрете да пишете, спрете да плащате данъците си и ще видите как ще стганем всички важни. Един отявлен простак в зародиша на "демокрацията" преди време каза, да спрем да купуваме. Той разбира се не ни обясни как да се храним некупувайки.
Госпожо Михайлова мисля, че властта не се нуждае от нас пишещите в този или други форуми на този етап. Просто имате нужда от смелост и безкомпромистност по отношение на предишинште управляващи и по отношение на Вас самите от тук нататък. Знам че е трудно, но е и много лесно при това нищо не правене от всички до сега да се направи нещо? Така, че не ни се обяснявайте а действайтеи безкомпромистно! Уверявам Ви , ще Ви бъдат признати необходимите постъпки!!!!!Обяснявам Ви защо се изказвам тока крайно?! И Ви отговарям! ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ КМЕТ, НЕ АЗ!!!!!? Действайте!!!

Анонимен каза...

Във връзка с изнесеното дотукq от пишещите по темата,при наличие на официален документ със списък на проекти и санкции от общината, мисля че е крайно време прокуратурата да се самосезира и потърси отговорност от длъжностните лица. Сумата на санкцията от 3 000 000 лв. е повече от достатъчна за това. Тук се намекна, че нарушенията са при провеждане на обществена поръчка по ЗОП при избор на строител. Знаете ли от кого, кога и защо се манипулира точно там обществената поръчка от комисията? За да се избере/в нарушение на процедурата естествено/точно определен изпълнител/строител/, това господа означава предварителна нерагламентирана договорка между възложител и строител. В прав текст господа, това се нарича корупция.В резултат на нея, някой си е прибрал тлъста комисионна/аз не знам кой/, а гражданите са станали длъжници на държавата с 3 000 000 лева/без да пиша за дължимите лихви които банката си иска/. Мисля, че е време на покуратурата да задава въпроси и разследва, за да стигне до поръчителят на упражнението по ЗОП.
М/SI

Анонимен каза...

Ааааа.... М/СИ, не си прав! Наш'та По(Ми)лиция се самосезира само за кантари и хладилници... и тогава отиват на тумби да обискират... за 2-3 млн. кой ще си прави труда, бе аланкооглу?! Щом са посмяли да откраднат толкова много, значи някой им е дал това право - милицията кои са да им се бъркат?

Анонимен каза...

Към ЕM/SI :
Моите Поздравления!Чест и почитания!
Кратко, ясно , точно казано : къде е "проблема",как да се процедира, кой да се сезира, какво да се публикува, как се дефинира понятието.
Очакваме само развитието!
Молим,
Г-жо Кмет,Г-да Обшински Съветници /всички вие слуги народни, лелещи за интересите на гражданите/, заповядайте "на дансинга", т.е. поведете когото трябва, към където трябва...пък ще видим какво ще произлезе!
Дядо Йоцо

Анонимен каза...

Терминал 2..............

Анонимен каза...

Една малка корекция по статията.
Г-жа Михайлова с бел. от Т21 казват: Вариантите са три: 1. Бюджет 2012 г. шоково да поеме тази тежест (т.е. около 20 % от годишния бюджет да отиде за покриване на санкциите по проектите, което ще принуди Общината рязко да затегне коланите и да ореже средствата за редица дейности – бел. Т21);
Съобразно Закона за общинския дълг, в чл.12.ал.1 се казва, цитирам: Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 99 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) Годишният размер на плащанията по дълга във всяка отделна година не може да надвишава 15 на сто от общата сума на собствените приходи и общата изравнителна субсидия по последния заверен годишен отчет за изпълнението на бюджета на общината.
Т.е., изплащането не е процент от целия бюджет, а само върху една част от него и то до 15%.
Собствените ни приходи по последния заверен бюджет /по памет, да не ровя за точни данни/ е някъде 4,7 млн плюс 1,6 млн - общо 6,3 млн. 15% са около 950 хил.лева. Това е максимума с който общината може да погасява кредити и лихви по кредити годишно.
Имаме да погасяваме /наследство от управлението на др.полковник/ дълг от 4 млн, дълг от 3 млн, и глоби за 3 млн. Вчера ви натресоха нов проект за 37 млн за канали и водопроводи, по които също ще трябва да се плащат лихви по нови бъдещи кредити следващите 3-4 години, както и собствено финансиране от бюджета за около 1,5 млн лева. Вчера Никой не пожела да ми отговори как с този "умрял" общински бюджет ще извършваме разплащанията. Наясно ли сте, че кандидатстване и реализация на други европроекти през следващите години са невъзможни? Наясно ли сте, че няма да имаме възможност да участваме в европроекти за асфалтиране на километрите бъдещи разкопани улици след реализацията на този грандомански проект. Наясно ли сте, че с жалкия общински бюджет няма да имаме възможност със собствено финансиране да асфалтираме тези улици.
Наясно ли сте изобщо какво ви чака? По тази причина вчера единствено ИП и ПК бяха против този проект. От политическа гледна точка /местна политика/ този проект е напълно неприемлив. А дали трябва или не трябва да има модернизиране на ВиК мрежата на Троян - това е технически, а не политически въпрос и съвсем отделна тема.
ИП

Анонимен каза...

От инфото което дава Пеевски може да се предположи, че Троян го чака съдбата на Сливен.Единствените спокойни могат да членовете на офроуд клуба. Май най голямата инвестиция която може да направи всеки е покупката на джип. Явно ще е задължително за всеки искащ да пътува в Троян. От сега ми домилява за новоасфалтираните ни улички. А за образование и здравеопазване и дума няма да чуем в бъдеще. Така че драги, май да си купим и една книжка за самолечение с билки.

Анонимен каза...

До г-н Пеевски:

Благодаря Ви за информацията и поясненията.
Няма как да ни е ясно всичко, просто защото не ни е работа. Но затова сме избрали Вас и останалите съветници. Видно е, че нещата отиват на майната си, но на много малко хора им е ясно това.Разбрах, че вчера освен Вие,Петя Ковачева и Сираков(обичайните заподозрени), никой друг не е вземал участие.Останалите анонимки в местния парламент са мигали като мишоци( сефте). Другарят полковник акимов се е опитал да изгони гражданите присъствали на дебата (сефте). Същите тези анонимки от партия герб( защо ли се крият зад четирибуквие, като им знаем имената), заедно с гаджетата им от бсп (същото важи и за тях), докараха Троян до това ниво. Тотална изолация от останалия свят, прогонване на всеки мераклия да инвестира пари в града ни.Кажете какво да правим тогава?Постоянно срещам израза "Терминал 2", това ли е единствената алтернатива?

Поздрави

Анонимен каза...

ИП, като гледам на къде отиват работите си мисля, че след определен период от време общински съвет май ще избира нов председател. Само тъй си мисля де, нищо не твърдя.

Анонимен каза...

Когато си мислиш, че нещата са зле, те се оказват още по-зле. От точно една година обявих и търся едни 1,7 млн лева БЮДЖЕТНИ средства, които "се изпариха" от общинските бюджети. 540 х.лв. от 2009-та и 1,15 млн от 2010. До м.юли 2011 на всяка сесия поставях въпросът за тези "изчезнали" и липсващи бюджетни средства, 6 месеца слушах подигравки и твърдения, че нямало такова нещо и тези средства си били в бюджета. И както нямаше "такова нещо", на юлската сесия 2011 - в една от точките по актуализация на бюджета, др.полковник ни информира в материалите за сесията, че е получил разплащане по европроектите, с което разплащане е погасил заем по фонд Флаг и забележете.... възстановил е 1,15 млн бюджетни средства, тези, за които уж "нямаше такова нещо". Попитах, след като ги е възстановил, защо не е направил актуализация на бюджета и тези възстановени бюджетни средства да влезат в приходната част на Рамката на бюджета и срещу тях да приемем извършването на определени дейности, които да влезнат в разходната част на Рамката на бюджета за да има баланс. Мълчание, хихикане на общинските съветници и тотално оглушаване и онемяване на троянските медии.
На предстоящата сесия, в отчета на бюджета за 2011-та - тези средства отново ги няма в отчета по приходната част!!!!!!!!! Нали др. полковник обяви през м.юли, че ги е върнал. Защо ги няма?
Една година се опитвам по административен път да възстановя тези пари на гражданите. Нищо и половина. Никаква реакция от областната управа, никаква реакция от комисията по корупция в Парламента. Както се казва - "гербаджия на гербаджията око не вади". Ако ОбС отново приеме отчета на бюджета за 2011-та без тези липсващи бюджетни средства - ще бъде сезирана окръжна прокуратура и започва съдебна сага. Ако се наложи - и до Брюксел.
Не е страшно, че с безпардонна наглост една година никой не казва къде са тези пари, страшното е, че почти никой не реагира, че троянските медии мълчат, че на никой не му пука какво става с парите от местните данъци, които плаща.
ИП

Анонимен каза...

Анинимен 34, страхотно попадение "заедно с гаджетата им от бсп" :)
Какво да правим ли? .... то не останаха много реални опции и възможности. Приетият вчера грандомански проект за 37 милиона още повече ограничи тези все още съществуващи възможности. Няма да е сериозно тук в този сайт да обсъждаме и да ви казвам какво да правим/правите.
"Терминал 2" е изход, не е алтернатива. Доста тежък "изход" за вас и семействата ви.
Бъдете здрави!

Анонимен каза...

Генадий, нали твоят вестник казва нещата каквито са.Публикувай във вестника отговори на въпросите на №3
ЦИТИРАМ:
"1. По кои проекти и какви санкции са наложени.
2. Точните мотиви на управляващ орган и министерство за санкцията.
3. Кои служители от общината са били в екипа на проекта, каква е тяхната персонална отговорност и вина.
4. Каква отговорност носят и какви санкции са предприети към тях.
5. И последно, но не и на последно място- в коя фаза на развитието на проекта е констатирано нарушението.
Важно е за обществото, важно е и за Вас, защото започвате начисто и дължите обяснение на хората, които едно управление превърна в длъжници с една немалка сума от 3 000 000лв."

Сега е момента да се види истината и ти да се проявиш като ИСТИНСКИ Журналист.

Анонимен каза...

По-точно тройката която се заформи в местния парламент е :герб+бсп+ вмро- ангел балев...
Подочухме,че вчера се е заклел и най-новият член на тази хомо дружинка-Емил Цоневски-син на бившия кмет на Троян по онова време,и лична дружка с ангел балев,пеню крадеца и прочие...
Дълги години ни управляваха комунисти, сега ни управляват комсомолци, иде ред на пионерите(ако все още е останало нещо ), да покажат как се краде!

Анонимен каза...

37-ми, каза ли нещо, че не вдянах точно какво?

Анонимен каза...

Аз не плащам за чужди грешки,както никой не плаща за мои грешки.Призовавам троянци да не плащат данъци докато виновните за тези 3 мил.лв.бъдат наказани.

Анонимен каза...

Крайна мярка 41 ви! Ще фалираме общината ако не плащаме данъци. Нека прокуратура и сметна палата си свършат работата.Данъците можем да платим и през м. декември 2012г., но трябва.

Анонимен каза...

Иначе общината ще фалира нас 42-ри!
Дреме му на дъртия пърдялник акимов, данков,дочков,радевски и прочие за хората в този град....Изобщо не вярвам, че прокуратурата ще направи каквото и да е.По-горе и Пеевски казва същото!

Анонимен каза...

Пеевски, поведи хорото бе човек, организирай митинг на центъра,плакати,бдения, свещи, високоговорители,гладни стачки, привлечи национални медии, искай, настоявай за информация,за отговори, за разследване. Когато народа застане зад каузата ти за справедливост, ще те подкрепи и ще излезе на площада.Тогава общинските съветници и институциите ще се размърдат искат или неискат.Аз ще дойда на центъра и ще те подкрепя!Оставим ли това да мине, следващите могат да ни оставят не 3 000 000лв, а 30 000 000 дългове!

Анонимен каза...

Нищо няма да се случи, живеем в Абсурдистан и явно сме обречени на тотално самоунищожение!

Анонимен каза...

Глоби
1. Воден цикъл 1-ви етап - глоба 1 819 964,52 лв - основание: 25% върху договорите за строителство и публичност плюс ДДС върху първо искане за средства
2. Техническа помощ за воден цикъл Троян - 764 101,50 - 25% върху основния договор за изготвяне на проектите и за организация и управление
3. Техническа помощ В.Ц. Орешак - 445 977,38 - 25% върху основния договор за изготвяне на проектите и за организация и управление
4. Проект за инфраструктура на детски градини и училища - 18 350,0 - 25% върху 6 бр.договори за проектиране
5. Проект за подобряване градска среда - 4 262,60 - 5% върху договори за проектиране
6. Воден цикъл Шипково - 1 001,05 - 5% върху стойността на договора за стр.надзор
7. Социална програма / асистент и помощник/ - 372, 59 - разходи за възнаграждения и осигуровки
Общо: 3 054 028, 54 лв
Сега някой да обясни защо преди 2 години отказаха предложението ми да създадем общинска консултантска фирма, която да изгради капацитет, да докарва и управлява проекти не само за общината, а и за гражданите, малките бюджетни организации, фирми и НПО. А от ОГРОМНИТЕ консултантски хонорари да се самоиздържа, да пълни общинската хазна и да предлага местни проекти за гражданите, финансирани с тези средства от консултантска дейност. Някой да обясни и да поеме отговорност защо всички общ.съветници скочиха срещу ИП и ПК, обвиниха ни във всички земни грехове, а един местен вестник дори ни заклейми, че сме искали да "откраднем" 50 х.лв., които бяха необходими тази фирма да стартира, а в последствие стократно да възстанови този първоначален заем от общинския бюджет.
Кой днес ще поеме отговорност????
- за провала с проектите по оперативните програми
- за тоталния провал по европроекти за граждани, НПО, фирми и малки бюджетни о-ции
- за доказаната липса на капацитет, съпроводена с 3 млн. глоби
- и т.н.
Как така кмета на Ловеч /кандидатура на БСП/ за 116 млн инвестирани европроекти е наказан общо с 1200 /хиляда и двеста лева/ от Правителството на Герб, а троянския кмет /кандидатура на Герб/ е наказан за 15-на милиона инвестирани европроекта с 3 мил. глоба от същото правителство на Герб.
Или Троян е управляван много некадърно или Троян е превърнат в "куче-касичка" от п-вото на Герб. Нямам друго обяснение. А вие?
ИП

Анонимен каза...

Тези, които доведоха общината да е санкционирана, трябва сега да работят без заплати, да върнат комисионните и двойните заплати по проектите.

Анонимен каза...

Пеевски, поведи хорото бе човек, организирай митинг на центъра,плакати,бдения, свещи, високоговорители,гладни стачки, привлечи национални медии, искай, настоявай за информация,за отговори, за разследване. Когато народа застане зад каузата ти за справедливост, ще те подкрепи и ще излезе на площада.Тогава общинските съветници и институциите ще се размърдат искат или неискат.Аз ще дойда на центъра и ще те подкрепя!Оставим ли това да мине, следващите могат да ни оставят не 3 000 000лв, а 30 000 000 дългове!

Анонимен каза...

Браво на Илиян Пеевски (46ти)...да видим сега кои са виновните за санкциите и дали ще бъдат съобщени поименно и наказани както каза кметицата.......Ако това не се случи нищо няма да се промени!!!

Анонимен каза...

Виж ромънци и гърци какво правят Пеевски! Отстояват правата си, не искат да ги управляват хора, които само се облагодетелстват а народа тъне в мизерия. Опитай, възроди Атака, докажи че можеш, поведи ни и ще те подкрепим, ще излезем на площада.Ако те е страх-замълчи и не пиши тук!

Анонимен каза...

ОБЕЩАНО ОТ КМЕТА

3. Санкции за тези, които причиняват непризнати разходи и ощетяват общинския бюджет;
4. Публичност и прозрачност в работата по проекти, включително и по отношение на възнагражденията на екипите.

http://troyan21-statii.blogspot.com/2012/01/blog-post_15.html

Анонимен каза...

Ай най-после назовете хората довели общината до тук де!?! Що мълчите като пънове! За минко трапчанското циганче знаем. Дайте ги тия супер спецове да ги видим. И друго. Тия лапачи продължават да взимат пари по европроекти. В т.ч. и юриста Петков, който гледам е с нова кола за 20 000 лв. - пари за добре свършената работа.

Анонимен каза...

Към 52

Дай повече подробности за придобивката на онзи трътлест шкембелия, който получава заплата за юрист!
Нека повече хора знаем, каква кола сме му купили с любезното съдействие на минко акимов, за да вози онази пумакиня, любовницата си.

Анонимен каза...

Не бе ,тя била рода на трактора Алексей Петров, и всичко им било от него...сещай се :)

Анонимен каза...

Трябва всички да си признаем, че този път Пеевски е напълно прав! Не разбирам, обаче, след като Атака подкрепи на балотажа кметицата, защо сега не й потърси сметка и да я накарат да предприеме конкретни действия.

Анонимен каза...

Анонимен 55, Атака не е подкрепяла на втори тур никого. Да, имаше от някои персонална подкрепа в чисто личен план за г-жа Д.Михайлова, но съгласете се - балотажа на практика беше между човек с европейско възпитание, интелект и добри изяви във "висшата" политика на национално ниво и човек, който е еманация на болшевизма, милиционерщината, безскруполността, лъжата, управленската немощ и т.н.
Въпросът не е дали някой е подкрепил г-жа Михайлова, а защо някой е подкрепил др.полковник. Дайте логично обяснение!!!!! Вече виждате и рецидивите от управлението на др.полковник през изминалия мандат, които чрез натиск, заплахи и страх успяваше да скрие и покрие от гражданите.
Ще ви задам един въпрос, в многопластов политически смисъл - как днес БСП осигурява "гръб" и спокойна среда и атмосфера, за да може г-жа Михайлова да реализира обещанията си.
Анонимен 48, "хорото" го водя активно от 4 години в ОбС Троян, освен това едно "хоро" най-добре се води по време на избори. Ако махнем измамите, фалшификациите и тоталното опорочаване на последните избори - "хорото" ми май заприлича по-скоро на "ръченица" :)
ИП

Анонимен каза...

Тя наистина е роднина на Трактора и то много близка, но това само потвърждава написаното по-горе, а именно, че е помакиня - нищо друго!

Анонимен каза...

Абе 55-ти, каква сметка и за какво да се търси на Михайлова?Ако за теб това което се изнася от нея, не са действия, не знам кое би приел за такива!
57-ми, нищо лошо няма в това, че е помакиня.Лошото, е че се е набъркала в порочна практика.

Анонимен каза...

Дали е роднина на Трактора или Фандромата - няма толкова голямо значение! Момичето става, я виж ква е яка бузулана. Надуйййииииййййииии малкото юристче ... ха-ха-ха-ха-ха.

Анонимен каза...

Големи простаци ей, я си гледайте Вашите дворове. Какво ви пречи юриста и жена му. Простотия.

Анонимен каза...

Да не се плащат местните данъци,както посочва 41.Това е достоен отговор.Когато има наказани,тогава ще има платени данъци.

Анонимен каза...

Към 60

Явно наистина сме "простаци", след като допуснахме некадърник като минко акимов да лансира некадърници като Павлин Петков, заради собствени облаги, а ние да плащаме за това!
Защото със сумата от 3 000 000 лева, може да се направи реконструкция на една немалка част от уличната мрежа на града!

Анонимен каза...

Оххх, избрахме си финансово неграмотен кмет да ни оправя. Тази Донка има ли си хабер, че ако намали данъците трябва да реже други бюджетни (т. нар. 'конституционни') разходи, за да покрие дупката пък и малко отгоре, за да почнем да изплащаме 3-те милиона 'наследство' от палашите около нея?
Пак ще ни оправят в обичайното място и поза, ако не ги изритаме от общината тези капацитети...

Анонимен каза...

пеевски,пеевски,на кого обесняваш,има ли някои от общинските съветници или от общинските служители който да разбира и осъзнава за каква работа и какви отговорности става на въпрос.

Анонимен каза...

"ДРУГ ВАЖЕН МОМЕНТ е какъв ще е подходът за погасяване на непризнатите разходи по изпълняваните от Община Троян европроекти, които досега възлизат на над 3 млн. лв. Вариантите са три..."


Варианта е само един :

Да се гарантира, че избираемите представители на властта/бившия кмет/ и назначаемите общински служители/общински служители работели по проектите/ поемат и носят отговорност за своите действия .

Това означава :

1.АДФИ да извърши ревизия на непризнатите разходи и да установи кой е отговорен за нарушеният.
2.Прокуратурата установява размера на престъплението по служба.
3.Съда се произнася с решение за всички служебни лица нарушили закона.

Така отговорността за въпросните непризнати разходи за над 3 000 000 лв. се поема само от тези , които реално са направили нарушенията, а не да се заплаща от всички граждани, които нямат никаква вина.

Анонимен каза...

И в крайна сметка, колко пари дължи всеки жител на Троян? А, колко дължи внучето ми, държаво, мила Родино, която уж беше рай? Не ви е срам, крадци, некадърници и безумци! Унищожители на природата, и народа, обикновения работник, и пенсионер! Управлявате с методите на страха, и потъпканите демократични права на хората. Хората, които преживяха 44–та, 56–та, 89–та, 2009–та. Ще преживеят и останалите, обречени на живот за оцеляване, на ръба на мизерията, а някои и в мизерия. Родихме се, живяхме, трудихме се, лишавахме се, целия ни живот мина в очакване на нещо по–добро, ала явно сме правили всичко това, в името на доброто, само за някои хора, които през целия си живот са живели с мисълта, че са богоизбрани, и сме им длъжни. За тях всичко беше много лесно, и достижимо. Работниците работеха като роби, в мизерия, и нечовешки условия на труд. Пет човека работеха, за да отгледат и изучат едно дете. Ама, нали мислехме, че "американците спят под мостовете", нашия живот ни се струваше "чудесен". Съжалявам, че живота ми си отива, така, напразно, с излъгани надежди, с напразно изразходени сили, за да създам един дом, който да делим с родителите си, децата ми и те живеят на ръба на бедността. Съжалявам за хвърления труд и от тях, да завършат. Израстнаха добри и отговорни, трудолюбиви! И те ще работят като роби, за жълти стотинки, и те ще отгледат децата си трудно! Защо? Защото отново има "богоизбрани",които сега не се спират пред никакви морални закони, за да извоюват и "защитят" името си, което са им завещали предишните. Предишните, на които доходите също бяха тайна, тъй като бяха с пъти по–високи от доходите, на тия, които им ги изкарваха. Неправди, неправди, неправди! Докога? Докога ще търпим, ще обречем на търпение и внуците ли? Този "бардак" в държавата до кога ще се "шири" на дълго и на широко? Време е...!

Анонимен каза...

Хубаво е да се " светнат " и фирмите изпълнители на тези лобинг проекти. Дали са си платили данаците ? и ако не - в какви "кокошарници" са инвестирани приходите им от тези европроекти ?

Анонимен каза...

На оръжие братя!

Милко Станчев каза...

За общинските служители работещи по проекти трябва да има специално стимулиране ! Нали до този извод стигнахме преди няколко дни ? Само за отговорността не си казахме нищо - те добре ще вземат като се изпълни проекта, но какво правим сега с връщането на парите...те ли пак ще връщат ?! Май съм пропуснал нещо... Добре би било г-жа Михайлова да коментира и този въпрос, а не тактично да мълчи ;)

Анонимен каза...

Кой си ти бе 66-ти? Само завиждате на успелите хора, които по честен и предприемачески начин са изкарали парите си а после инвестирали в пройзводство,хотели, басейни ,камиони и др. за да има къде да работят троянци.Сега са ви виновни и проектантите общинари и най/вече гледам чичо Дилян и чичо Минко дето направиха такива красиви работи навън за да се чувствате и вие не като селяни ,а като европейци.За 3 милиона оревахте светът.И тяхните пари искате май инспектор Ичев да вземе както взе кантарят и хладилникат на директора и и да ви ги даде на вас. Вие искате заради злобата си да дойдат и други инвеститори ,защото завиждате на хора като на чичо Марин Радевски,бате Христо Йовчевски,Данкови,Дочкови,Данови и т.н.Ако не са те нали няма да имате какво да ядете. Искате големи вериги, защото завиждате на бате Иван с ЦБА-то,който храни целия град и селата вече. Да сте работили и вие неуморно като тях и да сте отделяли от закуските си за да учите за бизнесмени и сега ще живеете хубаво,и всеки от семейсвото ви ще си има по един хотел,а не да живеете в една стая три поколения.Завистливци и мързели гадни сте всичките!.

Анонимен каза...

Бързо отивай при психиатъра, докато не е станало късно.Чичовото, когато минат 10–15 години ще се осъзнаеш, ала ще е късно, сега родителите ти да вземат мерки! Освен ако написаното не е фарс! И това е начин за разобличение.

Анонимен каза...

Чичковото 70!!! Сине на незнаен баща!!! Езичето ти е малко, но зачервено и вечно изплезено и готово за лизане на задници, като описаните. Браво! Карай все така и може да те подкарат, както са карали майка ти!

Анонимен каза...

До Милко Станчев. На поставеният въпрос-"За общинските служители работещи по проекти трябва да има специално стимулиране ! ". Станчев, проектите се управляват(реализират) при определени условия и ред. Част от проекта е така нареченият бюджет на проекта, в който освен всичко друго са предвидени средства за човешките ресурси-заплати на ръководителят, инженера, координатора, счетоводителя. Вие до какъв извод сте стигнали? Че можете да лишите работещите по проекта от заплати? Кой ще го работи проекта тогава и имаш ли представа от обема, продължителността на работата? Това е трън/завист/ в окото на ближния, но да отиде той да го работи.Относно санкции на екипа при наложена санкция-съгласен съм. Няма регламент обаче. Разумно е според мен, екипа на проекта да възстанови процент от полученото възнаграждение равен на процента на санкцията от общата стойност на проекта. Въпрос на нормативна база-наредба приета от ОС.С уважение М/SI.

Анонимен каза...

А пък според мен е най-разумно да има информация:
1. Кой не си е свършил работата както трябва от управляващите проекта.
2. Кои фирми как печелят конкурси и не работят както трябва.

Анонимен каза...

66 - светът е несправедлив. Свиквай.

Анонимен каза...

Поздравления Пеевски! Така трябва!

Анонимен каза...

Едва ли може да се напише нещо по-мерзко от 70-ти !!!!Не знам дали него го "хранят",но мен,жена ми,децата,внуците се изхранваме с работа,всеки ден,от сутрин до вечер,седем дни в седмицата,365 дни в годината!И само се чудя - как живеят семействата,в които един или повече души са без работа,болни,сакати,нямат пари за дърва,не са здравно осигурени....Всъщност,не се чудя,а знам!Мизерстват,търсят заеми за хляб,а някои и крадат!
Моралът пада все но-ниско,разбира се,ако това е възможно...Като гледам премиера - едва ли!

Анонимен каза...

73 каза : Относно санкции на екипа при наложена санкция-съгласен съм. Няма регламент обаче.

73-ти , Регламент има и той се казва Наказателен кодекс !
За щета в особено големи размери за общинския бюджет , каквито са тези 3 000 000 лв. там има разписан регламент ….

Анонимен каза...

78 ми, не цитирай нещо което не познаваш и не си поне прочел .

Анонимен каза...

До 64-ти, т.е. Иванка Църова...Ти защо не си гледаш даскалъка а се занимаваш с неща далечни за изкукуригала даскалица като теб?

Анонимен каза...

за 79 - Длъжностно лице, което наруши или не изпълни служебните си задължения, или превиши властта или правата си с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда и от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, се наказва с лишаване от свобода до пет години.Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години.За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години…

Милко Станчев каза...

До 73 : Не става дума тук за завист ;), аз съм ЗА специални стимули за хората работещи по проекти . Но трябва да има реципрочност, т.е. да се носи някаква отговорност при нанесени щети ( нарича се ВИНА ). В определени случаи може да е и наказателна.....Но не това е целта, а да се създаде механизъм, който да сведе до минимум възможността за допускане на такива "грешки" ! ( Това, скъпи 73-ти, се нарича " Правно и икономическо регулиране на социалната дейност ", а не завист ;))

troyan21 каза...

Едно уточнение: Пишещият под името Милко Станчев не е общинският съветник и лидер на местната структура на ДСБ инж. Милко Станчев. Това пояснение бе направено пред Т21.

Анонимен каза...

Кой Милко Станчев? Който се продаде( за пореден път) светлю дочков, и с неговия глас минко акимов стана шеф на ОБС?Този ли милко станчев, който по настояване на миню и компания се спазари с Михайлова да изгонят Бойко Пъдарски, щото им бе трън в очите?Тоя ли милко станчев ,който по време на изборите четеше феноменални слова за промяна и развитие, и как акимов е унищожител на Троян?
Не, този не е милко станчев, този е путю станчев!

Анонимен каза...

А къде е истинският Милко Станчев????И как гласува той???Той може ли да пише?????Не вярвам да има и 5 човека гласували за ДСБ за да получат.....Акимов!!!!!Милко,срам ме е за теб!

Анонимен каза...

Анонимен 70, майстор си :)
А това - "...и най/вече гледам чичо Дилян и чичо Минко дето направиха такива красиви работи навън за да се чувствате и вие не като селяни ,а като европейци." - както се казва, буквално "кърти миФките"
Владеенето на "езоповия" език е сериозно качество.
Г-н М.Станчев, работата по европейските програми или трябва да се върши от специалицирано звено с допълнителни щатни бройки, или трябва да се върши от самоиздържащо се звено, изнесено извън общинската администрация. Най-добре /според мен/ от общинска фирма.
Работата по европроектите е изключително обемиста, многопосочна и изисква пълна концентрация и много времеви ресурс. Как очаквате един общински чиновник, хем да си върши работата като администратор, хем да върши работа по европроектите. Не е беда, че щял да получи допълнително възнаграждание. Бедата е, че нито задълженията си като общински чиновник, нито работата му по европроектите ще бъде качествена и провалите няма да закъснеят. Факт е вече!
В крайна сметка не е виновен общ.чиновник, а този, който е направил тази структура на общ.администрация и е вменил подобни задължения на отделните чиновници.
Нали не си въобразявате, че само редовите чиновници са вземали допълнителни хонорари. Нали се сещате кой взема едни "неписани" комисионни дори само за кандидатстване по европроектите?
Едва ли знаете /защото и за това не бяхте информирани/, но бях задал въпрос като общ.съветник "Колко средства от общ.бюджет са изразходвани за ПРАВЕНЕ на проекти вкл.хонорари". Както се досещате, от отговора излезе, че са правени направо почти без пари. Почти "на ползу роду". И какъвто съм си "лош", взех, че не повярвах :) Както и да е...
Добре е да знаете, че в общата сума на почти всеки европроект има едни около 12%, които са за "консултантски услуги и проекти". Тези са официалните. Има и едни други /неписани/... ама за тях друг път ще говорим.
Надявам се, сещате се защо предложението ни с ПК за общинска фирма по европроектите бе така злобно посрещната на нож и с такава охота и страст заклеймена и отхвърлена? За да НЯМА прозрачност! За да не се знае кой пие и кой плаща! За да може всичко да се размие в общия кюп и да се въртят едни нерегламентирани пари през бюджета на общината! За да може кмета еднолично да се разпорежда и еднолично да взема решения. За да може общ.съвет да бъде поставян пред свършен факт и само да узаконява прищевките и едноличните решения на кмета и една придворна групичка около него. За да може и гражданите да бъдат изолирани от този процес. За да няма "конкуренция" за Местна инициативна група /МИГ/ на г-н Спасовски и т.н. А г-н Спасовски от своя страна и за благодарност изпрати на рзноски на МИГ господата М.Акимов и А.Балев на екскурзия във Франция. Ама за да си повишат квалификацията в работата по европроектите, да не си помислите за нещо друго. И т.н.
Ето за това не искаха общинска фирма. Ето за това така напоително бяха обругани ИП и ПК.
Сигурно очаквате някой да излезе и да поеме отговорност за провалите по европроектите и за тези 3 млн глоби? Ще има да чакаме. Предполагам, в най-добрия случай, че др.полковник отново ще излезе и на всеослушание ще обяви... "времената бяха такива". /помните предизборния дебат по ТВ Зетра/. Абе, класа са си другарите номенклатурчици от ГК на БКП, днешни много десни и много демократи. Толкова много десни и много демократи, че едни други демократи направо им се метнаха на врата... па се впиха в страстна цАлувка.
Такива ми ти троянски работи :)
ИП

Анонимен каза...

Ама не е баш така, всичко си има обяснение...
В една определена възраст мъжете явно тотално се вупват и започват да си смигат.Други видно се държат за ръце, трети се навеждат и се държат за палците. Четвърти пък за да замаскират влечението към същия пол, се маскират зад една,две или повече либовници. Уви, работата им издава влечението мъж-мъж.Отделно, че обичат да флиртуват, и се свалят с други мъжки хомо дружинки-МИГ-ове, МАГ-ове и прочие...Там ги пращат на екскурзия във Франция , за да усвоят тънкостите на прословутата френска любов.Обичат да са цалуват с език.Казват политиката била "мъжка територия".Личи си от поведението им спрямо жените.Обещават предизборно на изтрещели даскалички(кичещи се с какви ли не длъжностти, за да се покажат като не даскалички), постове на едро и дребно. Целта разбира се е, хомо дружинката да се запази като ядро, че не им се чака още 4 години за да опознаят новите си приятелки в панталони. Те(жените) пък от своя страна са щастливи ,че са се докоснали до забранения свят,к'во от това като никой не ги дрънка за гъз?!?! Я ний да ударим език, да ни вкарат и нас макари на края на софрата, пък да става квото ще. Лично на мен са ми най-интересни групата ,която се кичи с трибуквия отпред като "инж"...То не бе чичо светлю, то не бе чичо марин, то не бе чичо дилянчо...Единият шофьор ма станал умен, другия се пъне да докаже, че шивашката промишленост е индустрия, третия е ясен на всички...И идваме до адвокат акимов (как звучи само), който явно си пада по млади момченца щом се е залюбил с юриста бати павлично.Дрът козел младо яре мърлеше, пък и по образование си подхождат...
Всичко ясно, само не мога да си отговоря защо толкова ги е страх от вас господин Пеевски?Да не би да ги щипете из пленарната зала, щото видно много им е грозно като заговорите.Потят се,заекват,сричат и питат аудиторията :Вие вярвате ли на тези обвинения.....

Анонимен каза...

Парите за глобата трябва да се вземат от там - където се намират ! А те се в тези който са раздали проектите и в приятелчетата им които са ги изпълнили !
Не може печалбите да се приватизират, а загубите да се социализират !!!

Анонимен каза...

Не се хабете, ни наказания ще има, ни връщане на пари.Пеевски лае, кервана си върви.Дори и Донка Михайлова да иска пак няма да може да направи какво и да е. Всичко е обречено и депърва ще им се изяснява на много хора тук!
Някъде в горните коментари някакъв изрод изохква, че сме имали некомпетентен по икономика кмет.За сметка на това, от компетентността на предишния , поне 20 години ще има да плащаме...

Анонимен каза...

До кога в общината ще работят по европроекти пенсионери.Кога ще освободят място на млади хора.Колко години ще работи специалиста Банко Банков и Кънчо Петков? До сто години ли?

Милко Станчев каза...

Да 86, точно така е. Няма как да позволят прозрачност това би означавало да секнат " ония други 12% ". Една такава общинска фирма с 5% от проектите ще е на добра печалба, изобщо няма какво да говорим за издръжка ! Другите около 7% са реални разходи. Но тогава няма да има "други 12%", за джобовете. И понеже и едните и другите .... гарван гарвану око вади ли ?! Обречена кауза, за съжаление ;(

Анонимен каза...

Задайте въпросите си лично при г-жа Михайлова.
Имате ли тази смелост ???????
Да или да?!?
Или по скоро не.........

Анонимен каза...

66–ти, към 70–ти. Аз съм 66–ти, ала не знам, и ми е много любопитно да разбера, ти 70–ти кой си? Очаквах да е някой, който си прави лоша шега. Мисля, че много от четящите,дори и тези, които възхваляваш, са изпаднали в шок. Причината е видна. От написаното от тебе разбрах само едно, че всички споменати са ти като бащи! Голямо постижение за науката!

Анонимен каза...

Гледам гледам и пак гледам нещо не мога да намеря коментара започващ с Донка Михайлова каза...
Бяха едни предизборни обешания едни чудеса...
И се чудя на 92-ри. Какво да ходим да си задаваме въпросите лично? То няма ли кмет дето уж много разбирал от проекти? Няма ли кмет който обеща ревизия? Намя ли прокуратура? Няма ли следствие? Прокуратурата съм чувал, че има опция и да се самосезира ама найсе...
Ако и сега им се размине на цялата шайка разбойници значи сме си ебати мършата

Анонимен каза...

Г-жа Донка Михайлова получи първия вот 1000 гласа +, а втория 2х повече. Ако това не е очакване за по-добро управление в местната изпълнителна власт - здраве му кажи.
Законите на властта са обаче много цинични и по-скоро са близки до дявола, и затова нашите избраници без свян се кланят нему.
Ако нашата кметица иска да има успех и да бъде запомнена с добро, ще трябва доста да се потруди да промени този поклон и да въведе ред в спазването на правилата тоест да осигури условия за спокойна и ползотворна работа на всички. Ако тя остави интересът отново да клати феса - всичката енергия на избирателите ще отиде за сетен път по дяволите!
Дано съм грешен! Тогава цялата слава ще бъде за нея!!
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Анонимен 95, /г-н ЕзопнатиЯ :)/, верни неща пишете, но, ако позволите имам няколко забележки.
След т.нар. "демократични промени", в България беше въведено Разделение на властите. На национално и на местно ниво. Нас ни интересува в момента местното ниво. Имаме местна Управленска Политическа власт /орган, който е наречен общ.съвет/ и друг орган, който се нарича Изпълнителна власт /общ.администрация/. Политическият орган взема решенията, а административния орган изпълнява тези решения.
Политическият орган е орган на местното самоуправление и в този контекст говорим за ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. На национално ниво имаме друг политически орган, но там нещата са предпоставени по друго законодателство и понеже не можем на национално ниво да се самоуправляваме, там изпращаме политически партии, които да представляват национална политика, която групи избиратели предпочитат. Затова на национално ниво говорим за ПРЕДСТАВИТЕЛНА ДЕМОКРАЦИЯ. Изпълнителната власт на национално ниво е вменена на Министерския съвет.
Какво се случва на местно ниво. Узурпирането на органа на местното самоуправление от политическите партии доведе до подмяната на Пряката демокрация с /уж/ Представителна демокрация, а самата /уж/ Представителна демокрация се изроди в поредния многопартиен тоталитаризъм, благодарение на пълната си неадекватност съобразно действащото законодателство на местно ниво /ЗМСМА/.
Най-големият рецидив от тази подмяна е - УБИЙСТВОТО на гражданското общество, изолиране на населението от всички процеси случващи се в собствената му община, както и узурпиране на местната политическа власт от няколко съмнителни индивида.
Днес община Троян отново е "собственост" и се управлява от другарите М.Акимов и С.Данков. Герб, Избор за Троян, както и лидера на ДСБ и нашето светило в туризма и екологията г-н Тр.Трифонов са само средството с което другарите Акимов и Данков владеят и дерибействат на територията на общината.
Г-жа Михайлова въпреки /на пръв поглед/ демонстрираната консенсност и благовидност, тя е със силен характер, но едва ли ще издържи дълго при тази самоубийствена местна политическа месомелачка. Аз не съм оптимист.
Ето защо с колегите от Атака години наред предлагаме политически пакет от мерки за промяна на статуквото и за възстановяване правата на гражданите и възможностите им да се самоуправляват, но, уви. Троян явно необратиимо е рекомунизиран, а за Демокрацията в Троян от началото на 90-те явно трябва да забравим.
Приетият Правилник на ОбС Троян, освен че е противозаконен, в днешния си вид той е една еманация на този местен тоталитаризъм.
ИП

Анонимен каза...

И, какво да правим, при тази ситуация? Нямаме пари за пушки, значи, ще си мълчим и търпим! Но да ви кажа, те, всички тия, "чичовци", които са създали недвижимо, и движимо имущество по незаконен начин,без да разберат, сами ще се самоунищожат. Помнете ми думата, ще дойде време, ще се чудят какво да правят всичко придобито. То няма до им носи печалба, няма да могат да го поддържат, да му плащат данъците, няма да могат и да го продадат. Ще загубят придобитото по нечестен начин, и ще е много логично! Няма да се зарадвам, или да злобея, защото не ми е в характера, само се замислям за съдбата на хората и естествено за държавата, защото държава без народ, не съществува!

Анонимен каза...

Властта е дадена от Бога и трябва да се подчиняваме!

Анонимен каза...

Vlastta e vzeta tschrez prevrat na 9 sept.44

Анонимен каза...

99 do 97. Naroda schte si trae dokato ima (vse oschte) kakwo da papka i kakvo da izgubi, i dokato opuka i poslednite rezervi. Sled towa vetsche njama da si trae. Napalno spodeljam twoeto mnenie, kato iskam samo kam " nezakonen natschin " da pribawja i " privilegii ".

Анонимен каза...

99 do 98 Kakav vid demagog si ti ? Da ne si pop v tscherveno raso ? Izgledachme vetsche vsitschki metamorfozi na tazi zagrabena na 9 sept. 1944 vlast, a ti za Bog govorisch ?

Анонимен каза...

С любопитство чета коментарите.
Абе, как не прочетох една добра дума за М. Акимов, за Й.Данков, за С. Данков, М.Радевски или за Св. Дочков.Сега ли разбрахте,че тези хора са мошеници и некадърници и пет пари недават за Троян. За тях е важно да заграбят и ограбят. Ами защо бе зомбита, гласувахте пак за тях?????

Анонимен каза...

Я си кажи името кой си дето пишеш против чичо марин и чичо светльо?Неудачник и завистливец!

Анонимен каза...

Я ти чичовото първо си кажи името да те видим кой си и тичкай да си получиш хонорара при чичовците..аман от слагачи и мекотели в тоя град:(

Анонимен каза...

До 103-ти:
Пиша защото знам за кого и за какво става дума.
Тези човеченца ги познавам, много много по добре от теб, драги, без да знам, кой си, а пък и не ме интерисува

Анонимен каза...

До 102-ри Гласувахме за тях,защото бяха по-малкото зло,пък и работни места създават. От другата страна бяха Енкин и другите стари лапачи/ама и само Енкин да беше,пак стига/.
Обаче сега ме дразни това,че Акимов си е изравнил заплатата с тази на кмета и карал служебната кола на кмета...това или са комплекси или мерак да заграби колкото може повече,изобщо и в двата случая -лошо.Не харесвам и това,че в "Уикенд" в есенните броеве бяха оперили една снимка на Яна Акимова по монокини,а дядо и на един метър от нея и втора снимка - тя и Орлин се възседнали в морето ,а дядо и до сами тях...

Анонимен каза...

минко трапчанското цигане на море!?!? Ми тоя дрът коч нали открадна 15 хилки обезщетение за неползвани отпуски! Значи е бягал от работа!!! Ама сега гледайте, че схемата ще се повтори и в общинския съвет. Закакво мислите иска заплата на 100 % от кметската? За да може да вземе повече обезщетения! От нашите данъци! Време е да линчуваме минко крадливия.

Анонимен каза...

Статията беше на втора страница с две големи снимки,може би беше от броевете на юли-август-септември.

Анонимен каза...

http://www.bnews.bg/article-33364

Анонимен каза...

106-ти:
Най-малката беда са циците на Я.А.
Тука става дума за друго.
Найстина Д.Е. е дрът мошеник, но ако си мислиш че шайката разбойници около М. Акимов / Данковите, Радевски, Дочков, Топалски и др./ са стока, много, ама много грешиш. Не ги познаваш, за разлика от мен

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |