Михайлова: Недопустимо е в 21. век да се случва такова нещо

* Община Троян постави своите искания към ЧЕЗ; от компанията обещаха до 2-3 месеца да направят исканите инвестиции


КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ТРОЯН Донка Михайлова се срещна в петък (20 януари) с регионалния мениджър на ЧЕЗ за България Петер Докладал и Стефан Апостолов – изпълнителен директор на „ЧЕЗ Разпределение България” АД (доставчик на ток за територията на община Троян – бел. Т21). В проведения разговор г-жа Михайлова изрази силната си тревога от факта, че по време на обилния снеговалеж в периода 7-12 януари цели села на общината, в продължение на седмица, останаха без електрозахранване. И въпреки положителната си оценка за работата на специалистите на ЧЕЗ от Технически район - Троян под ръководството на инж. Бойко Чавдаров, общинското ръководство смята за недопустимо през 21. век да се случва такова нещо. И е категорично, че трябва да се води диалог за намиране на оптимални решения по възникналите проблеми.

Г-ЖА МИХАЙЛОВА ИЗРАЗИ убеждението си, че случилото се е в резултат най-вече на липсата на инвестиции в електропреносната мрежа. Както и в съкращаването на част от техническия персонал, извършващ ремонти и отстраняване на аварии, още повече че същите специалисти поддържат и района на община Априлци. Поставени бяха и конкретни искания към компанията за увеличаване на инвестициите.

КАКВИ СА КОНКРЕТНИТЕ ИСКАНИЯ на Община Троян към „ЧЕЗ Разпределение България” АД?

* Да бъде разделен въздушният електропровод „Бели Осъм”, захранващ селата Бели Осъм, Чифлик, Балканец и планински курортен комплекс Беклемето, с цел при аварирането му да не остават едновременно без електрозахранване всички населени места и курортни обекти в посока с. Чифлик и Беклемето.

* Задължително монтиране на автоматика, така че при авария селата Черни Осъм и Орешак да не остават едновременно без електроснабдяване.

* С особена острота г-жа Михайлова постави въпроса за спазването от ЧЕЗ на изискването за изсичане на храсти и дървета в сервитута на въздушните електропроводи.

* Кметът постави и друг важен въпрос – че електропреносната компания трябва да изкупи и заплати на Община Троян трафопостовете и електропроводните отклонения общинска собственост, каквито са изискванията на Закона за енергетиката.

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР на „ЧЕЗ Разпределение България” АД г-н Апостолов пое ангажимент в следващите няколко дни да се обсъдят възможностите за изкупуването на общинските трафопостове, а в следващите 2–3 месеца да бъдат направени и исканите от Община Троян инвестиции.

Маргарита Генкова,
PR на Община Троян

Още по темата:

26 коментара:

Анонимен каза...

Отговорите на дежурния в общината бяха , че нищо не могат да направят и ЧЕЗ е частна компания.Всичка работа на новата кметица е като стария кмет. Просто всички служители в общината са същите. Нов бардак със стари курви няма да стане.

Анонимен каза...

Апостолов дали е поел ангажимент да се гръмне?

Анонимен каза...

Първи, я се гръмни и ти!ТЪПАНАР!

Анонимен каза...

Браво на кметицата.Първото искане е нито от вчера нито от завчера.Десетки пъти е ставало на въпрос по събрания и други мероприятия, но решение до днес няма.Чудно е само , че в предни публикации за времето от 7 до 12 Януяри никъде не се споменава че в Бели Осъм няма ток.А ток нямаше по-вече от 4 денонощия, но може би кмета на Бели Осъм е пропуснал на уведоми Общината, нали в неговата къща е имало, какво го интересува за останалите, пък и по-важен е ловния ден отколкото всичко друго.

Анонимен каза...

Просто в Бели Осъм нямаше телефони а сега и комунистите са на власт и тока ще го пускат най накрая.

Анонимен каза...

bravo na nomer 4

Анонимен каза...

nomer 4 e prav tova e cqlata istina za beli osam

Анонимен каза...

Ами, как ще назначат повече хора в енерго Троян, нали ще намалеят печалбите за в джоба. Високи цени, ниско обслужване, пълен парадокс! Хората са длъжни да си плащат редовно ел. енергията, а продавача да я осигури, и то също редовно, без значение от условията, и още повече когато липсата е с дни. Това е като един договор, и когато някоя от страните не си изпълни задължението, знаете какво става!? Но, тези неща стават в нормалните държави. Както в случая, частната фирма, е длъжна да плати обезщетения за нанесени материални и нематериални щети на хората. Ала, хората нали не си знаят правата, а и няма кой да ги светне/като няма ток/. Здраве да е, и халал на хитрите и предприемчиви чехи, които пък може да работят за някой друг. Незнам, и като че ли не ме интересува вече. Видяло се е, че ще си умираме така, тъжни, мръзнещи, дишащи мръсния въздух, подмятани насам и натам между партии и президенти, а и да не забравя ББорисовци. Извинете, ала ми писна.

Анонимен каза...

Браво, но трябва да видим дали ще спазят обещанието и ако не какво ще се случи????

Анонимен каза...

М/SIказа:Защо, досега има трафа които ЧЕЗ трябва да изкупи от собствениците, а не са изкупени? Много просто-загубите от първична намотка са за собственика. Някой от Вас да иска да си купи загуби?И ЧЕЗ не щат! И ще си спести и текущата подръжка на трафата. Я ги питайте собствениците на трафа какви инспекции и какви предписания им правят от ЧЕЗ/ и колко струва естествено/. И общината кво да прави-наема ги същите тези от ЧЕЗ да обслужват общинските трафа и си им плащат. А трафата на ЧЕЗ така ли са обслужени както примерно общинските? И те не искат да ги изкупят въпреки, че са длъжни. Не коментирам цената на която ги изкупуват-смешна е. То не са амортизации, то не са остаряване, то е чудо.Я сравнете новата цена на трафо и тази на която ЧЕЗ ги изкупуват и ще се уверите.Трайното решение на проблема с ЧЕЗ е държавата да разтрогне договорите с ЕРП-тата, да си плати неустойката/ солена е, но е еднократна/ и да ги изгони/ЧЕЗ/ както са направили в Унгария.Тогава печалбата или част от нея държавата може да инвестира в мрежа Н.Н./ниско напрежение/.И тогава вече може и да им повярвам, че ще има реконструкция на мрежата и че някой се интересува от здравето, сигурността и спокойствието на гражданите.

Анонимен каза...

Добре, че има хора като M/SI, които са запознати и да ни светнат каква е реалната ситуация. Защото иначе лесно ще се хванем на евтиния пиар на кметичката. И едно нещо разбираме от тези показни и безполезни неини срещи, това ни очаква, ще са гръмки приказки, ще е показност , ще е празнословие нейното кметуване. Айде да ни е честита поредната илюзия за свестен кмет. Това го казвам, не само по повод тази среща, има вече доста индикации, че показното празнословие ще е основното й оръжие. Но поживьом, увидим:)

Анонимен каза...

Според Закона за енергетиката преносното или съответното разпределително предприятие е длъжно в срок от 8 години, или до края на 2011 год., да изкупи чуждите енергийни обекти и съоръжения, представляващи елементи от съответната преносна или разпределителна мрежа. Ясно и точно! Какво правят чехите /а и другите ЕРП-та/. Ами протакат, и то с якото съдействие на продажната ни държава. И мен да ме накарат да изкупя нещо, ще се дърпам, щото това ще ми намали печалбата. А и последващата издръжка на съоръженията иска доста средства. Е, не е ли по-добре Чехите да платят 1-2 мил.лева подкуп, където трябва и всичко да си е по-старому? Дааа, по-добре е! И точно върху това работят в момента от ЧЕЗ. Така, че ние винаги ще бъдем прецакани.

Анонимен каза...

Странно защо г-жа Михаилова не намира за необходимо да постави пред ЧЕЗ особено важния въпрос - елпроводниците да се закопаят в земята.

Анонимен каза...

11-ти. Ти явно не зацепваш, че в случая с тока, общината няма думата. ЧЕЗ правят каквото си поискат. Нима общината може да ги накара да инвестират в мрежа НН. Разбира се, че не!

Анонимен каза...

За сведение на 13!
Знаеш ли, колко пари трябва да плати ЧЕЗ за да премине /подземно/ през стотици имоти, било то частни, било то общински? Защото има едно нещо наречено възмездно право на преминаване! И защото ако опре да минат по диагонал през твоя имот, ти ще писнеш да ти платят. И ще си прав. Това за което говориш не е възможно и никога няма да стане.

Анонимен каза...

“Гражданите са работодатели на всеки един служител тук. На мен като кмет – също. Защото те са тези, които със своите данъци плащат нашите заплати”, бе категорична Михайлова.

Взето назаем от една друга медия.Някой да е чувал досега подобни думи ? :)

Анонимен каза...

No 5 +++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

11, докато има възпяващи социалистическия реализъм, ще има и комунисти. Това е то комунизъм в действие. Планове, отчети, пресконференции, "остро поставяне на наболели въпроси" и всякакви тинтири минтири. Естествено, резултат никакъв. освен за техните си хора разбира се. Те как мислиш, че толкова години държат раята? А за мен няма съмнение, че те вече 50 ли, колко станаха години, държат властта. УВИ!!!

Анонимен каза...

С кръв сме я взели, без кръв няма да я дадем!

Анонимен каза...

5ти къртиш мифки!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Към 20-ти. Вземи и научи граматиката. Съжалявам ако работиш в общината.

Анонимен каза...

Михайлова: Недопустимо е в 21. век да се случва такова нещо
Доце допустимо е допустимо и глей само какво ще става утре и вдругиден ,как пак шъ изненада снегът всичките барабар с чезаджиите от Чехия.За по сигур пригответе свещите щот по би ти ви то казаха ,че мамата ще си трака.Бели осъм с тез комунисти на власт и с тоз умрял кмет направо не ги виждам тоз път.Не им мърда една седмица на свещи.

Анонимен каза...

19. " В България узурпиралите по престъпен начин властта в България и с решаващата помощ на чужда окупационна армия, десетилетия наред откровено се заканваха: „Тази власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем”.
Имаха предвид не своята кръв, разбира се, а пролятата от тях кръв на десетки хиляди безпощадно избити български граждани."

Анонимен каза...

Това трябваше да стане и да се модернизира всичко, много по рано и преди да станат тея бедствени положения. Които са недопустими за такава голяма компания и с толкова много приходи, които отиват при нея всяка години и не се влагат в нищо тея пари. Недопустимо е просто в 21 век, страна членка на ЕС, жителите и да стоят по 1 седмица и половина без ток, и най-лошото, е че няма никаква компенсация след това за ощетените потребители ....

Анонимен каза...

До 22 - В Бели Осъм на власт са не комунистите. Кметът е от ГЕРБ / първи мандат от СДС, втори от ДСБ, трети от ГЕРБ и се га пак от ГЕРБ/ и е протеже на Минко Акимов.Знаем и на двамата колко им е капацитета като кметове, но за сметка на това като председатели на ловни дружини са "ненадминати"

Анонимен каза...

До 25-ти. Няма значение кмета на Бели Осъм от коя партия е избран. Всички пари се разпределят от управляващите ( Д.Михайлова и компанията на Енкин )

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |