Областният управител размаха пръст на ЧЕЗ

* Петер Докладал даде уверение, че дружеството е направило своите анализи и обеща допълнителни инвестиции в електропреносната мрежа

„ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ” трябва да направят сериозни анализи и равносметка на състоянието на електропреносната мрежа в малките населени места, препоръча на ръководството на компанията областният управител на област Ловеч Ваня Събчева. Това стана на изслушване на електроразпределителните дружества у нас, провело се на 19 януари (София, зала „Изток” на Народното събрание) по покана на парламентарната Комисия по икономическа политика, научихме от PR-ката на областната управа Елка Баръмова.

ТЕМАТА НА СРЕЩАТА била готови ли са електропреносното и електроразпределителните предприятия за зимния сезон и какво е състоянието на електрическите мрежи; участвали представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, НЕК, Електроенергийния системен оператор, областните управители на трите най-засегнати области от усложнената зимна обстановка през м. януари – Ловеч, Враца и Смолян, както и ръководствата на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН. Лесно е да се досетим за основната причина за „привикването” на доставчиците на ток – обявеното бедствено положение в споменатите три области поради обилния снеговалеж в периода 7-12 януари, трудностите по възстановяването на електроподаването в много населени места и сривът на електропреносната мрежа.

Г-ЖА СЪБЧЕВА благодарила на екипите на „ЧЕЗ Разпределение България”, работили в Ловешко в тежките условия, но препоръчала да се вземат мерки за по-голяма сигурност на мрежите в района и по-специално в малките населени места в планинските участъци (каквито са и повече от селищата в община Троян – бел. Т21). В отговор на препоръките два дни по-късно (21 януари) регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Петер Докладал посети Ловеч и даде уверенията си на областния управител, че дружеството е направило своите анализи. Споделени били и намеренията за допълнителни инвестиции на ЧЕЗ в областта и особено в общините Априлци и Тетевен, пострадали най-тежко при скорошната кризисна зимна обстановка.

Т21

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

M/SIкоментира: ЕРП-тата и особено ЧЕЗ били си направили анализ и ще предприемат мерки, ситуацията в която населени места останаха без ток повече от 5 дни да не се повтаря. Просълзих се и даже взех та им повярвах. Уважаеми съграждани, те нямат абсолютно никакво намерение да реконструират мрежа Н.Н./ за това трябва огромен ресурс/. Тук са за да взимат гарантираната им от държавата печалба от 12-15 %. Държавната ЧЕЗ отива в чужда страна и печели, а нашето бивше държавно Енерго-не може да печели, било монопол и незнам кво си/мотиви за продажба, но истината е тлъстата комисионна която направи някои богати/. На година ЧЕЗ печели 3 милиарда лева, които изнася в Чехия, защото по закон тези пари отиват в пенсионният фонд на Чехия. На практика излиза, че бедните българи плащат част от пенсиите на чехите. Дотам сме я докарали. Дянков търси пари за пенсии/ама нямало/-ами ето ти 3 милиарда които изтичат от България, ето ти 3 милиарда са социални помощи, здраве, образование и др. Било заварено положение-ами променете го. Намерете юристи, намерете причина, разтрогнете договора с ЕРП-тата. Ако трябва да се плати неустойката-платете я! И само тези ли ни бъркат в джоба?ВиК защо си калкулира водозагубите по мрежата си в цената на водата? Че те колкото повече водозагуби имат повече ще реват на ДКВЕР за повишение на цената на водата за потребителите и нямат абсолютно никаква изгода да ремонтират мрежата си. Поведението на шефа на ДКВЕР г-н Семерджиев изобщо не искам да коментирам. Сега се задава ново повишение на тока с 10 %. Мотиви? Нещо да се е повишило в доходите на този народ в икономическа и финансова криза-пенсии, заплати? Само не искам да чувам мотиви които оповести Семерджиев при искането на Булгаргаз за повишаване цената на природния газ. Мотивите били: „ За укрепване на фирмата” Наглост и безпърдонност? Пълно безобразие.
Питам-като хората са си плащали консумирания ток и по независещи от тях причини стояха близо 5 дни без ток, някой коментира ли неустойки от ЧЕЗ към гражданите за изтърпяното от тях? Няма, никой не повдига въпроса. Значи в България е така- тока си плащаш редовно иначе ти го спираме. Плащаш и пари за прикачване ако ти го спрът. Ако ти е калпав(под 220 волта) и ти изгорят електроуреди проблема си е твой, ЧЕЗ не плаща ремонта на уредите. Ако пък при подобни обстоятелства/снеговалеж/ ти го спират за дни, пак нищо не ти дължат. Е тогава за какво говорим? Излиза някакъв си представител от ЧЕЗ и ни говори глупости и ни баламосва. Вие уважаеми пишещи във форума Троян 21 вярвате ли му? Аз-НЕ!

Бай Бочо каза...

Поздравявам М/SI за изключително точния коментар!!!!!!

Анонимен каза...

M/SI се гневи! Разбира се с основание! А Бай Бочо го поздравява...удовлетворен от точния и разбираем изказ, а довечера ще пие една ракия, ще изпсува и ще се гътне в сънец! Пак ще ви напомня какво е казал бай Петко Славейков - 1875 г.:
"Не сме народ, не сме народ, а мърша......."
Ние си заслежаваме участта! Затова ще ни клецат всякакви, докато свят светува!

Анонимен каза...

С уважение ,

Един Изклецан

Анонимен каза...

№ 3/съответно № 4/Когато недоволните като Бай Бочо станат стотици, хиляди и милиони, за кураж ударят една ракия в повече/тъй и тъй няма кво да им вземат-нито заплатата им заплата, нито пенията им пенсия/ и отидат на жълтите павета пред парламента за да изразят недоволството си, те изведнъж от " мърша" ще станат хора които променят съдбата и историята си. Дотогава обаче, си прав-мърша сме.

Анонимен каза...

Ще го призная, ако го размаха като
ЦАР КИРО,,,,,,,,,,

Анонимен каза...

Екстрете се,екстрете се,ама се стягайте да плащате 3-те милиона!Засега!

Анонимен каза...

Пак само празни обещания.Вече направо ми се гади от такива.Никой не може да им потърси сметка на монополистите-нито държавата, нито областния, нито кмета!Никой не може да защити гражданите на "ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ"!

Анонимен каза...

Аман, от революционери в сайта!Но и тук има предатели,като във всяка българска работа!!!!

Анонимен каза...

Тука всичките сте тотално изпаткали...да не се казвам Олег Моргоун ако вляза да ви чета гремките пак...

Анонимен каза...

Ъ, бе аз само за малко минавам, няма кво да кажа

Ol` dirty bastard каза...

И те им размахали,ама среден пръсТ ...

Анонимен каза...

На 19 януари ли се обсъжда такава тема?

Анонимен каза...

Да се "размърдаме" като съседите, и от юг, и от север. Те по–достойни ли са от нас, или може би ние сме по–страхливи?

Анонимен каза...

Тези от ЧЕЗ явно са маймуни, но пък областната е готина ;))

Анонимен каза...

Да не са я избирали на МИС конкурс? Красива е, остава и да е умна!

Анонимен каза...

Ако пък и работа върши - цена няма.

Анонимен каза...

Ако пък и работа върши - цена няма.

Анонимен каза...

Що 2 пъти бре серсемино, да не би да заппппееецваш...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |