Ради Пълевски – най-добър от българите на младежката олимпиада

* 17-годишният троянец оправда високото доверие и постигна най-предни класирания от нашите биатлонисти на игрите в Инсбрук (Австрия)

Инсбрук 2012

EДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ НАДЕЖДИ на троянския Клуб по биатлон и стрелба „Аякс” и на родния биатлон изобщо – 17-годишният ни съгражданин Ради Пълевски, взе участие като член на българския отбор в Младежките зимни олимпийски игри, провели се в Инсбрук (Австрия) от 13 до 22 януари 2012 г. Включването на Ради в националния тим е както негов личен успех и признание за таланта му, така и оценка за троянската школа в биатлона и за работата на треньора и мениджър на „Аякс” (Троян) и треньор на младежката ни национална гарнитура Цветан Цочев-Куршума, който също бе в групата ни в Инсбрук.

РАДИ БЯГА както в двата индивидуални мъжки старта (спринт на 7,5 км и 10 км, съответно на 15 и 16 януари), така и в двете смесени щафети с българско участие (relay и cross country/биатлон и ски бягане/, на 19 и 21 януари). В първия си старт – индивидуалния спринт, троянският талант постигна 34-то време, изоставайки на 3:20 мин. от победителя Ченг (Китай); другият ни участник Даниел Шехтанов е 42-ри. В индивидуалната надпревара на 10 км Пълевски подобри постижението си – 26-то място, на 4:36 мин. след звездата в мъжката надпревара на игрите в Инсбрук 2012 Никлас Хомберг (Германия); в този старт Денислав Шехтанов се класира 39-ти, а Ради остана само на 2 секунди от 25-тото място, поставено като цел от Българския олимпийски комитет (БОК) пред българските биатлонисти. При жените Мариела Георгиева има 37-мо и 40-то място, а Даниела Кадева – 38-мо и 42-ро.

В СМЕСЕНАТА ЩАФЕТА в дисциплината relay (мъжете и жените се редуват в обиколки по затворен маршрут) българският квартет в състав Даниела Кадева, Мариела Георгиева, Ради Пълевски и Денислав Шехтанов се класира на 15-то място (от 18 отбора). В другата щафетна надпревара по системата битлон и ски бягане (двама от отбора се състезават в биатлона – Мариела Георгиева и Ради Пълевски, а другите двама в ски бягането – Камелия Илиева и Симеон Деянов) – първото подобно състезание на младежка олимпиада, българският отбор завърши на 20-то място (от 24 участници); тук Ради, бягащ на трети пост, има сериозни затруднения при стрелбата, тъй като от студа оръжието му засича и води до загуба на ценно време.

ТРУДНО МОЖЕМ ДА ДАДЕМ ОЦЕНКА като цяло за българското представяне в биатлона на Младежките зимни олимпийски игри 2012, това ще направят специалистите. Факт е обаче, че възпитаникът на троянската школа Ради Пълевски даде най-добрите класирания от нашите участници. И от нас – браво, Ради!

Т21
Снимки: Интернет
Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Браво Ради! Успех нататък! Поздрави за хората, които го тренират и за тези, които подпомагат финансово развитието на биатлона и ски бягането в Троян!

Анонимен каза...

Браво,момче!Бягай далече от тази държава!

Анонимен каза...

Браво, Ради !!! Късмет за напред и много още успехии !!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво Ради,продължавай все така упорито напред,и запомни от мен един ценен съвет :УПОРИТОСТТА винаги води до УСПЕХИ.Към Генадий Маринов:браво и на теб Гена за изчерпателната информация за представянето на нашето ТРОЯНСКО момче.С уважение:Иванов

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |