Строителните проекти в Троян и Орешак – по график

* Приключи проектът за подобряване на градската среда в
жк „Лъгът” и
жк „Младост”, до края на годината – завършват и строителните дейности в Националното изложение
* Вероятността от финансови санкции не е изключена?


МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПРИКЛЮЧИ изпълнението на интегрирания проект за подобряване на градската среда на Троян, остават единствено някои дребни довършителни работи. Проектът е на обща стойност 4,721 млн. лв., като 95% от тях, т.е. 4,485 млн. лв., са осигурени по Оперативна програма (ОП) „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”, след спечелен проект от Община Троян (договорът бе подписан на 16 юли 2010 г. в присъствието на тогавашния строителен министър Росен Плевнелиев – бел. Т21); останалите 5% (236 хил. лв.) са съфинансиране от общинския бюджет. За основен изпълнител на строителните дейности бе избрано габровското дружество ЗЗД „Троян 2011” (фирма „Димас” АД).

ИНТЕГРИРАНИЯТ ПРОЕКТ за развитие на градската среда на Троян бе насочен към двата най-големи троянски квартала – жк „Лъгът” и жк „Младост”, като целта му бе да ги направи по-атрактивни и удобни места за живеене. Ремонтирани бяха общо 7 улици – три в жк „Лъгът” и обходната улица на жк „Младост” плюс ул. „Мизия” (покрай НУ „Христо Батев”), ул. „Балкан” и последната отсечка от възловата ул. „Христо Ботев” (от офиса на „ВиК – Стенето” ЕООД до механа „Старата къща”). Наред с това бяха изградени и три нови детски площадки – две в жк „Лъгът” и една в жк „Младост”.

СПАЗЕН БЕ И СРОКЪТ за изпълнение, който е до 16 януари 2012 г. (макар че преди изборите от ф. „Димас” бяха поели устен ангажимент пред тогавашната троянска управа да приключат със строителните работи до края на м. октомври – бел. Т21). Но на първата си пресконференция след встъпването в длъжност, на въпрос на Т21 има ли опасност Община Троян да претърпи финансови санкции по този проект, кметът Донка Михайлова отговори с „да”; с други думи – г-жа Михайлова не изключва вероятността, че заради допуснати нарушения може да не получим пълния размер на евросубсидията.

ПО ГРАФИК ВЪРВИ и друг голям строителен проект, който е към финала си – за реконструкция на инфраструктурата в Националното изложение на художествените занаяти в Орешак (ремонт на 7 от 9-те изложбени зали плюс входа на изложбения комплекс и административната обслужваща сграда) с цел насърчаване на нови туристически продукти и атракции. Проектът също се финансира по ОП „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”, а общата му стойност е 1,446 млн. лв. (219 766 лв. от тях ще осигури общинският бюджет). Договорът за безвъзмездното еврофинансиране бе подписан на 29 декември м.г., главен изпълнител на строително-ремонтните работи е „Кадет строй консулт” ЕООД.

НАСКОРО НА ПРОВЕРКА на обекта бе кметът на Троян. Г-жа Михайлова е провела разговор с управителя на Изложението Иван Чакъров, техническия ръководител от фирмата изпълнител и проектанта арх. Пенко Терзиев и е изразила задоволство от факта, че няма изоставане от графика, а доставените и вложени материали отговарят на изисквания, заложени в проектно-сметната документация. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на годината, т.е. преди изтичането на крайния срок на 13 януари 2012 г.

Т21

Още по темата:

36 коментара:

Анонимен каза...

Браво, все пак се прави най–после нещо. Дано се опазят детските площадки, а и да се поддържат, и улиците. Детската площадка пред киното е опасна за децата! Направете оглед! Казвам това, защото имам наблюдение, че нещо се прави, и след това се оставя на доизживяване. Нови кооперации, след 3 до 5 години заприличват на 30 годишни. Това смятам, е от некачествените материали, и още повече некачественото строителство. Говоря от собствен опит. Сигурно от гоненето на печалбата, са произтичащите проблеми. Дано не се случи същото и с уличния асфалт, и останалите придобивки. Преди да тръгнем към Европа, трябва да променим начина си на мислене и работа. Това обаче трябва да започне първо от управляващите, или от всички заедно, защото в противен случай, противоречията между думи и дела, не се отразява добре на децата, които са следващите след нас! В противен случай, всичко ще се повтаря, до безкрайност! Лек и ползотворен ден!

Анонимен каза...

И това мъдро послание към нас четящите ли го отправяш, или към бандата полуидиоти които всъщност не са Димас, а подизпълнители на Димас.Защото Димас бе създадена за да участва в троянските оргии начело със сексшпагата на Горно и Долно Трапе-Минко Акимов.
И моля, като си тръгнал да философстваш, съобразявай се с фактите.На живущите в гетото, това е най-хубавото нещо което им се е случвало откакто са се преселили в Троян.Имат улици!!!

Анонимен каза...

Госпожо Михайлова, защо не назначите финансова проверка на Общината, та да знаем колко точно е дълга оставен на нас и на Вас от Минко Акимов?

Анонимен каза...

EM/SI сподели: Не искам да коментирам качеството на строителството-това ще лъсне напролет очевадно. Бях свидетел на строителният процес и видях едни посредстени строители. Коментирам качествата на проектирането. Тук имам сериозни забележки. Ще представя на вниманието на читателите част от основният ремонт на ул. „ Хр. Ботев” в частта си от „ Старата къща” до офиса на „ ВиК” Стенето. Първо свали се съществуващата конструкция на улицата до ниво по- ниско от прилежащите улици. Защо?Кое наложи това решение на проектанта?Това доведе до слаба нова конструкция на улица „ Ботев” и проблеми със заустването на прилежащите улици. Тротоарите от „Старата къща” до № 282 са безумно малки/стеснени, а не бяха такива. Нормата е определена в чл. 80, ал.5, т. 1 от ЗУТ и тя е широчина на тротоарите за пешеходци- най-малко 1,5 метра. Иска ли някой от общината да отиде и премери ширината на тротоара в посоченият от мен участък и дали до „ Старата къща” могат да се разминат двама пешеходци вървящи един срещу друг? Това, че нормите от ЗУТ не са спазени в проектирането не пречи на посещаващите механа „ Старата къща” да спират колите си по тротоара на двупосочна улица, въпреки знака „ Спирането забранено”. Контрола се извършва от КАТ, но такъв няма. Последно Троян 21 показа снимка на нагъл софиянец, паркирал джипа си….. на остова който е между ул. „ Ботев” и „ Ген. Карцов”, непосредствено до механата. Някой контролен орган да му е потърсил отговорност?
Продължавам нагоре по ул. „ Ботев”пред блока при № 282. Там имаше тротоар с 3 броя градинки, в които жени от блока садяха цветя. Имаше и 3 липи и широка улица „ Ботев” където на уличното платно можеха да спират без проблем автомобили. Сега след като е приложен регулационният план и творението на Проектанта има огромен тротоар, няма градинки, няма липи. За сметка на това има паркирани автомобили, на огромния тротоар въпреки поставеният знак „Спирането забранено”. Колко време ще издържат тротоарните плочи когато не са проектирани върху тях да спират и преминават МПС от1-2 тона? Кой ще ги ремонтира и за чия сметка?Как да приема решението на проектанта, когато градската среда стана по-нежизнена, по непривлекателна и вместо съществуващата зеленина сега гледам бетон и автомобили?

Анонимен каза...

ЕМ/SIпродържение:Още малко и приключвам. Става на въпрос за проектантското решение за заустването на вътрешноблоково пространство /публична общинска собственост/ между блоковете на № 280 и № 282. То се зауства в тротоар с понижени бордюри. Така всички собственици и ползватели на жилища в блоковете на № 280 и № 282 за да преминат в междублоковото пространство с МПС минават по тротоар. Това решение/признавам си/ за първи път в практиката си виждам. Това е недоглеждане и глупост от страна на проектанта. Можеше да го коригира със запис в заповедната книга но не го направи. Питам:-къде ще отидат повърхностните дъждовни води от междублоковото пространство/от около 1500кв.м./, когато изхода им към наличната дъждоприемна система на прилежащата улица” Ботев” е подприщен? Ами ще попиват бавно в основите на блока уважаеми проектанте. Да ти обяснявам ли последствията за сградата и след колко време ще има непоправими щети в основите й? И последен въпрос към проектанта: Защо бордюрите са легнали? Знае ли каква трябва да бъде височината по норма на бордюра над последният износващ пласт и че ролята на бордюра е и да „подпре” повърхностният отток на дъждовните води-при обилен вълеж когато по уличното платно се явява отток от 8-10 сантиметра, как бордюрите ще изпълнят функцията си при височина/тяхна/ 5 сантиметра?Не очаквам отговор от проектанта, но му пиша оценка-СЛАБ 2 и да целува ръка на този който му даде диплома.

Анонимен каза...

Уважаеми №3, как да назначи финансова проверка, като съгласно българските закони Акимов и е началник???Аз предлагам един от двамата да сподели чувствата които са ги вълнували от съвместното посещение на моторетките в спортната зала "Арена".Противопоставяне няма да има защото рядко се карат пръкналите от едно котило.Ако се скарат, то е кой по-голям кокъл ще налапа.!!!Жалко за Донка.Полека, полека ще я задушат тези троенски охтоподи.

ИМАЛИ НЯКОЙ ,КОИТО ДА МИ ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ? ПИТАМ:Колко действащи архитекти има на територията на общината и кои са те.?
До кога този Терзиев ще е на всяко гърне похлупак?.Боже ,боже, какви ли глупости и измислил с неговия посен мозък, дето работи със шаблон.Грантирам,че наново ще се срамуваме от направеното, отново няма да е като по света, а там човек с малко фантазия и открадната малко от друго такова място, може да превърне панаира в най-атрактимното място за анимации и развлечение в страната.Ще го посетя,братя форумци и открито без анонимност ще изкажа мнението си.Вътрешно се надявам,Чакъров в заданието си за реконструкцията да е проявил своята интелигентност, ако са го питали за това, разбира се.Като погледнеш една реконструирана или новопостроена сграда веднага се познава почерка на този велик троЕнски специалист.

Анонимен каза...

Ясно, нищо добро не ни очаква щом кметицата стана дружа с Акимов.Едва ли е нужно да предполагаме,че Светьло Дочков ги е водил на тази глупост в Армеец на собствени разноски, и там са се разбрали за бъдещите творчески планове.
Терминал две ,все по-силно ни зове...

Анонимен каза...

Добре изглежда детската площадка, но трябва да се пази от живеещите около нея и ползващите я.
НЕ ВИДЯХ НА СНИМКАТА ИМА ЛИ КОШЧЕТА ЗА ОТПАДЪЦИ КЪДЕТО МАЙЧЕТАТА ДА УЧАТ МАЛКИТЕ СИ ПИТОМЦИ КАК И КЪДЕ СИ ИЗХВЪРЛЯТ ФАСОВЕТЕ И ЧАШКИТЕ ОТ КАФЕ ДОКАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТ.АКО НЕ СА СЛОЖИЛИ ОЩЕ, ТО ПРЕДЛАГАМ КОМУНАЛНИТЕ ДА НЕ ГИ ЦОПНАТ ТАМ ЗА ДА ОТБИЯТ НОМЕРА, А ДА ГИ БОЯДИСАТ ИЛИ НАРИСУВАТ, ТАКА ЧЕ ДА ПРИВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО НА ПОЛЗВАЩИТЕ ГИ.
ПРЕДЛАГАМ НА Г-Н МАРИНОВ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ ДА НАПРАВИ СЪЩАТА СНИМКА ЗА СРАВНЕНИЕ.Тогава ще се разбере,живеещите там ,заслужават ли и други придобивки,ако не, жалко за всичко, най-вече за тях!!!

Анонимен каза...

Съдбата им(на кошчетата) ще е същата като на кошчетата и къщичките за птички в парк Капинчо,поставени от група деца и учителката им по биология...

Анонимен каза...

В тоя ред на мисли защо се направи толкова много за гетата, а нищо за централните квартали? Знаем, че бате Минчо е селяк, но толкова очевидно да го показва беше тъпо :) Но то от тъп човек трудно можеш да очакваш нещо повече май!

Анонимен каза...

Също така,бате Минчо да вземе да отговори дали има друго място на планетата Земя,където тежки машини сноват из парковете като у тях си?
Говоря за Димас,които вече трети месец са се настанили в почивния дом в парка.

Анонимен каза...

Донка и Минко бяха в залата Армеец ,защото трябваше да ги наградят за трасето в Троян,НО Дилянката Енкин какво и като какъв го диреше с тях там?Този човек откакто Донка се появи в Троян преди няколко месеца не се отделя от нея за миг и си мисля,че Донка вече е безгласна буква.

Анонимен каза...

Грешиш, 12-ти. Минко е този, който често - често влиза при кметицата и не се отделя от нея. Време й е да го разкара, ако иска да печели доверието на хората.

Анонимен каза...

Мисля,че г-жа Михайлова вече започна да губи доверието.Действията й говорят ,че се хванаха за ръце с акимов,дочков и радевски.

Анонимен каза...

УВАЖАЕМИ ЕМ/SI,
с голямо внимание прочетох компетентните ти забележки към извършените "РЕКОНСТРУКЦИИ И МОДЕРНИЗАЦИИ" на троЕнските сокаци.Явно това си учил и то добре.Питам се, на всички тези отбивки на номера и изразходване на милиони средства,да ли е един и същ проектантът?То аз, дето нищо неразбирам от пътно и тротоарно строителство, а се явявам като само ползвател, в предишни писанки се възмущавах от това коета се прави.???Обясни ми моля те, като специалист как като се движат по тротоара на т.н. лятно кино към кръстовището, изведнъж започва по-нисък тротоар ,изравен с асфалта и на него са паркирани коли до социалистическите павилиони.Видях хората да газят в тревната площ.Ами сега като удари дъжд и ако натрупа дълбок сняг, къде ще вървят? Няма зебра или знак, че могат да преминават на другия тротоар, а след това при кръстовищетто ще се върна на широкия 3 метра тротоар./ на кому е нужен толкова широк за сметка на тесния асфалтов път на най-натовареното кръстовище.ИМА ЛИ ПОЛИЦИЯ В ТОЗИ ГРАД? АЙДЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ ГЛЕДАТ РАБОТАТА, ИЗБОРИТЕ МИНАХА! Тротоарите на Икономов, пардон на булевард "Акимов" служат за паркиране на 2-3 тоннви коли.Нямам фотоапарат за да направя снимки.ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ,ЛОШИ ИЛИ ДОБРИ ,ВСЕ ПАК НЕЩО СЕ НАПРАВИ, ЗАЩО БЕ ТЪПИ СЕЛСКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЗИ КОЛИ РУШИТЕ НАПРАВЕНОТО.ТЕЗИ УМНИЦИ В ОС, ДЕТО САМО НАРЕДБИ ПИШАТ ПО ПОЛОВИН ГОДИНА, ЩО СИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО, КАТО НЯМА КОЙ ДА ГИ ИЗПЪЛНЯВА?.
УВАЖАЕМА КМЕТИЦЕ, МОЛЯ ТЕ ОТ ЦЯЛАТА СИ ДУША, СЛОЖИ РЕД В ТАЗИ ОБЩИНА.ОБХОДИЛА СИ ДОСТА БЕЛИ ДЪРЖАВИ, ВИДЯЛА СИ КАКВО ПРАВЯТ ХОРАТА? ПЪРВО СЪС СИЛА, А ПОСЛЕ СЪС СЪЗНАНИЕ СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ.ИМА 6 ЧОВЕКА С КОНКУРС НАЗНАЧЕНИ ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА РЕДА В ГРАДА,А НАКАРАЙГИ ДА РАБОТЯТ, А НЕ ДА МЯТАТ КРАЧОЛИ НАГОРЕ НАДОЛУ,БЕЗ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА ИМ.

Анонимен каза...

Е, той няма как да невлиза №13, нали трябва да коодинират работата си.Нека да не бъдем крайни,но дано за това се срещат, а не той да иска ЛИЧЕН шофьор и нова секретарка с допълнение юридически консултант.Е,ТОВА АКО НЕ СЕ НАРИЧА ЦИНИЗЪМ И НАХАЛСТВО.НЕСТИГА ДЕТО И НАТРЕСЕ БАНКОВИ ЗАЕМИ ЗА МИЛИОНИ, АМИ СЕГА ИСКА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО ФРЗ.ТОЙ КАКВО ЩЕ ПРАВИ? ЩЕ СИ КЛАТИ Т...Е.!ТЕЗИ ОТГОРЕ АПЕЛИРАТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА ,ТОЙ ЩЕ ИСКА И ЮРИДИЧЕСКИ КОНСУЛТАТНТ.АМИ НАЛИ ХАРЧИ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ДА УЧИ ПРАВО И СЕ ФУКАШЕ С НЕГО В САЙТА НА ОБЩИНАТА. АКО ДОНКА СЕ СЪГЛАСИ С ТОВА В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА СИ - СПУКАНА Е РАБОТАТА И.

Анонимен каза...

И понеже стана дуам за проектанти и прочие...
Онова безумие на Беклемето,наречено резервоар, вече е пълно с вода,има и закотвена лодка!!!!
Питам,кой разреши унищожаването на гората и природата,и изкопаването на трапа ?

Анонимен каза...

На разклона на ул.Хр.Ботев и ул.М.Райковски вече има дупка.

Анонимен каза...

ЕМ/SI:На поставеният въпрос от №15. Да разбирам, че става на въпрос за осъщественият проект Кръговото на пазара и паркирането в посока от кръговото към автогарата? Не знам дали правилно съм титолувал обекта/тъй като не познавам реализираният инвестиционен проект/, но Чл. 94. ал.(3) от Закона за движение по пътищата разрешава подобно паркиране при определени условия. Извадка:Чл. 94.ал.(3)(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. и доп., бр. 51 от 2007 г.) „За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци”. От извадката на текста от закона е видно, че това е допустимо и възможно. Това, че не могат да преминават граждани за мен и им се налага да ходят по зелената площ или да слизат на уличното платно за мен е неприемливо. Необходимо е № 15 да отидете до общината и да се запознаете с проекта за да видите какво е проектното решение и какво се случва на практика.

Анонимен каза...

Извадка:Чл. 94.ал.(3)(Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм. и доп., бр. 51 от 2007 г.) „За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци”.

Този член трябва да се прилага навсякъде където е възможно това,в противен случай като се загледа човек абсолютно никъде според наслаганите знаци в целия град с изключение на на 5-6 места няма право да се спира и паркира.Проблемът с липсата на места за паркиране е световен и така нареченото полупаркиране на тротоара и пътя е може би най разпостраненото в градски условия по целия бял свят.Интересно защо само в Троян при стотиците места с такава възможност ,абсолютно никъде не е разрешен този начин на паркиране от компетентните органи поставящи маркировката.Друг цивилизован начин за разрешаване на този проблем не виждам особено при извършените вече инфраструктурни проекти с които се унищожиха стотици паркоместа за сметка на 5-6 метрови тротоари по които почти никои не минава.

Анонимен каза...

17. Анонимен каза...Питам,кой разреши Онова безумие на Беклемето,наречено резервоар и унищожаването на гората и природата,и изкопаването на трапа ?
Отг:НАЩЕ:):)

Анонимен каза...

До 20-ти: Така нареченото полупаркиране на тротоара и пътя, най разпространено в белия свят/КАКТО ПИШЕШ/ НЕ СЪЩЕСТВУВА. Там за подобно паркиране, при наличие на забрана ДЕРАТ КОЖИ И ТО ЯКО!

Анонимен каза...

А кога общината ще изрине кочините, построени незаконно в междублоковите пространства на комплексите?

Анонимен каза...

Михайлова е човек,който умее да строи мостове на доверие към всички. Това е пътят, който може да работи за Троян. Подкрепям я.

Анонимен каза...

На Арена Армеец бяха бившите и настоящи кметове на пистите световен клас. Вместо да сме доволни, че Троян е един от трите града в страната, получили отличие тук плюем този и онзи. Хайде стига злоба!

Анонимен каза...

Всъщност общината е в одит. Ако някой не е на ясно да си трае. Май са погнали обществените поръчки на Минко.

Анонимен каза...

26 квой туй нещо да не би наш Миня да е делкал некви комисиони брей трапчанският му хубостник

Анонимен каза...

До 22"Така нареченото полупаркиране на тротоара и пътя, най разпространено в белия свят/КАКТО ПИШЕШ/ НЕ СЪЩЕСТВУВА.",ха,ха разсмя ме от сърце.Ти вярваш ли в това или така ти изнася и затова пишеш тези глупости? Ако случайно нямаш възможност,което не е срамно разбира се, да отидеш по далеч калеешкото,чукни в чичко Google Earth в които и да е град без значение къде Германия,Италия,Франция,Англия и т.н. ,особено където са по малки и еднопосочни улиците и от двете страни се разрешава паркирането по този начин.Дори има места в централните части на градовете на които се плаща и общините печелят от това.То и няма как да е по друг начин,защото това е световен проблем и не може да се правят специални паркинги навсякъде.
И тук става въпрос ,ако не си зацепил да се разреши с определените допълнителни табели там където има и най малка възможност според ЗАКОНА Чл. 94.ал.(3),А НЕ ДА СЕ СЛАГАТ ЗАБРАНИТЕЛНИ ЗНАЦИ САМО и да се налага да се нарушават,поради абсолютната липса на паркоместа при вече доста голямото наличие на автомобили по улиците.Ти ,ако имаш по цивилизовано решение на този проблем при задъхващият се отдавна от автомобили град, сподели го.Това с назначаването на каиши в общината и милиционери ,които да глобяват ИЗБИРАТЕЛНО по комунистически пред изборно и след изборно го знаем,че не върши работа,пък и няма нищо европейско.Там се опитват по всякакъв начин да облекчават ежедневието на хората за да живеят удобно и с по малко стрес.Докато тук се правят само глупост след глупост и после защо се нарушавали правилата.Това е като да си длъжен да пътуваш с винетка ,но да няма от къде да си купиш и виновния винаги да си ти.
Хайде весели празници и дано имаш възможност да по обиколиш поне Европа за да видиш ,че сме на светлинни години от белият свят,особено в Троян.

Анонимен каза...

Другарко Кмет, тази сутрин Ви бе първото предизвикателство, уви провалихте се.По всяка улица в Троян и околията личи всичко друго,но не и да са подготвени за зимата.Или навярно Вие я чакахте на друга дата,Август например ?
Какъвто беше стареца Акимов,същата ще сте и Вие!

Анонимен каза...

Аз съм №15.Благодаря за компетентните отговори съгласувани с държавни нормативи и разпоредби, но това за което пиша и протестирам против недоразуменията които се вършат напук на нас още от преди да почне реконстукцията на кръстовището на пазара се доказа на практика.Вече един камион е отнесъл знака на кръстовището.В този сняг не се вижда зебрата, нито островчетата?Започна се! Дано няма жертви, че ще трябва да линчуваме проектанта на това недоразумение.Моля не ме разбирайте неправилно.Не съм против доброто регулиране на пътя там, но да се прави с акъл и да ни служи добре, а не докато минаваш все да благославяш всички допринесли за това безумно творение.

Анонимен каза...

Отново съм №15
Ако тези господа и дами си плащат за специалния паркинг за тях, съм сигурен,че няма да паркират и за минута, но нали им се създаде конфорт колите да са им до гъзовете,хич не им пука,че не са остовили малко място и нас безмоторните пешаци.
Отново питам специалистите: до този автомобилен тротоар на платното има очертана неприкъсната бяла лента.Тя заквово служи? Може би задните колела на колите да са в това пространство , да не са се лепнали до края на отсрещната страна на тротоара, за да имаме къде да вървим.

Анонимен каза...

А на онзи ОВ4444АР, кой му дава право да паркирва катафлаката си така,че пешеходеца да е принуден да минава по пътното платно?
Едва ли има град в която и да е държава на планетата Земя, в който се прави паркинг с едната цел-Да можело пред кръчмата да има къде да спират колите !
В този град наистина са останали предимно некачествени хора, а на ръководните постове в Общината-полуидитои!

Анонимен каза...

Министерството на финансите ще изпрати в съда, с искане за търсене на наказателна отговорност, казуси с бивши кметове, за които е установено, че са прехвърляли средства от делегирани бюджети за други дейности. Това заяви на пресконференция в Смолян вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

По неговите думи, за подобно нарушение се предвижда и наказателна отговорност, но досега този законов текст не е използван срещу кметове. Проверки на финансовия инспекторат в няколко общини вече са установили редица нарушения, а като пример за такова "пипане" на бюджетни средства за делегирани дейности министър Дянков посочи бившия кмет на Дупница.

Санкции ще има, каза министър Дянков. Според него финансовият инспекторат е намерил нарушения при проверки в Дупница, Перник и др., но в много от случаите кметовете са били "доста хитри" и действията им са били обвързани с решения на общинските съвети.

Възможността за търсене на наказателна отговорност е в случаите, когато някои от кметовете са пропуснали текстове в закона. Проверка на финансовия инспекторат предстои и в община Смолян. Сред обектите на проверката ще бъдат подписаните през август редица договори в община Смолян, за които е било ясно, че не могат да бъдат обезпечени, посочи финансовият министър.

Той добави, че от финансовото министерство ще търсят помощ и от частни кантори, за да се подготвят документите около казусите с искания за наказателна отговорност за прехвърляне на средства от делегирани бюджети за други дейности. Според министър Дянков, това ще накара "всички сегашни и бъдещи кметове да внимават, когато правят такива нарушения на закона".

Анонимен каза...

До 32: Той не е ОВ4444АР, той е КАРУЦАР!!!

Анонимен каза...

Скъпи 2–ри, 1–ви съм. Обърнах се така, защото просто, не исках да започвам директно с проблемите. Ясно ми е, какво е качеството на работа, и какво ще стане след няколко години, ако не се поддържат ремонтите! След като се вземат заеми за строеж, от къде ще се вземат за поддръжка? Весели празници!

Анонимен каза...

33-ти, когато осъдят накого ела и ми се обади да те черпя. Добре си го копнал, но аз невярвам.Говори се за корупция и се обвинява този или онзи, че бил крал.Нищо не може да се докаже документално. Като влезе финансов одит всичко си е 6 и няма нарушения.Мога да Ви обясня как се манипулират обществени поръчки и кой и как взима пари, но не искам да Ви развалям настроението по празниците.Бъдете сигурни, че не са хората от комисията по ЗОП тези дето взимат пари. Това не се прави грубо- с платежно нареждане и хоп по сметката му.Иска се акъл, здрави гащи и нахалство.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |