Априлци остана без шпикер на местния парламент

* Един глас не достигна на кандидатката на ГЕРБ и досегашен председател Пепа Колева; за противника й Иван Пиров (РЗС)
гласуваха само двама * Ловешкият сценарий е възможен,
но едва ли ще се повтори

11-ЧЛЕННИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ в Априлци (съседната на Троян миниатюрна, но с голям туристически потенциал община – бел. Т21) остана без председател след учредителната си сесия на 10 ноември (четвъртък). За поста се състезаваха кандидатката на ГЕРБ и досегашен председател Пепа Колева и кандидатът на РЗС Иван Пиров, кмет от БСП в предишни два мандата (1999/2003 г., 2003/2007 г.) и кандидат-кмет и водач на съветническата листа на РЗС на Местни избори 2011; като никой от двамата не достигна заветната квота от 6 гласа. За г-жа Колева гласуваха 5-ма съветници, г-н Пиров получи 2 гласа, а 4 плика бяха празни.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА МАНДАТИТЕ в Общинския съвет на Априлци е следното: ГЕРБ има 4-ма съветници - Стелиян Нунев, Пепа Колева, Ганка Трифонова и Тихомир Кукенски; дясната коалиция „Обединение за Априлци” – 3-ма, Младен Пелов, Димитър Кокошаров и Тихомир Колев; РЗС – 2-ма, Иван Пиров и Диана Семова (силният резултат на хората на Яне Янев в Априлци не изненадва, тъй като вторият човек в партията и кандидат за президент Атанас Семов се брои за местен, а баща му, големият народопсихолог Марко Семов, е родом от Априлци и е силно тачен тук – бел. Т21); ВМРО-НИЕ – 1, Петко Павлов; БСП – 1, Цвятко Димитров.

ЛОГИКАТА ПОДСКАЗВА, че тримата от „Обединение за Априлци” са се въздържали (пуснали са празни пликове), а герберите са успели да привлекат на своя страна само единия двата свободни „електрона” (червения и войводата). За кандидата на РЗС пък са гласували единствено той и съпартийката му. Прогнозата ни е, че при следващото гласуване ГЕРБ все пак ще надделее и ловешкият сценарий, т.е. спечелилите кметската власт да изтърват „парламентарната” (Бенко Вълев от ГЕРБ надделя в кметската надпревара за Априлци – бел. Т21), трудно ще се повтори. За което обаче ще трябва да се направят нужните отстъпки – или на дясната тричленка (което е по-вероятното) или на изтървания свободен електрон.

ПРИПОМНЯМЕ, че след местните избори през 2007 г. председателството в Общинския съвет в Априлци бе извоювано още по-драматично. Тогава Пепа Колева спечели едва на третия тур срещу Иван Пиров (8 на 3 гласа). А фаворитът от второто гласуване Милка Христова (коалиция „Избор за Априлци”) бе „пожертвана” в полза на г-жа Колева и в името г-н Пиров на всяка цена да бъде „откопчен” от властта.

Т21

Още по темата:

8 коментара:

Анонимен каза...

Е добре де все пак утре е сесията на троянски общински съвет. А не след една година. Все някой има информация ГЕРБ или БСП ще успее да направи коалиция. Кацаров или Акимов ще бъде новия председател на ОС Троян?

Анонимен каза...

Да бе верно някой няма ли да каже нещо по този въпрос.

Анонимен каза...

ИМА СДЕЛКАААААААААААААА
ЗА БЛАГОТО НА ТРОЯН ,иначе ще го д.....е

Анонимен каза...

Ако БСП и ГЕРБ са били ръката чака ни олигархична далавера от невиждани мащаби..Тя бе заложена още в предишния мандат когато другарите Акимов от ГЕРБ и Енкин от БСП и хехните авери действаха като първи дружки и резултатите ги виждаме........Гушнат ли се и сега ще ни донаебат мамата...:(

Анонимен каза...

Па нали един ги учил,от една майка излизат(БКП);
всеки има нужди ($$$$$$$$$$$$).И преди и сега ревизия НЯМА,защо ли ?ЗА БЛАГОТО НА ТРОЯН :
20 ОС............и другите са се облизват и приглъшат

Анонимен каза...

Е-е-е ,не няма да се научите на толерантност и взаимно уважение. Какво подение демонстририте, нямам думи! Какви пари ви блазнят бе електорат осредствен. Тук всичкио е изпипано до краен предел. Уре ще го доизпипат в Общ.съвет!

Анонимен каза...

Да ни е честит дъртия нов председател на ОБнС Троян-Минко Наакимов.И всички продажни съветници гласували за него.

Анонимен каза...

7 Това истина ли е? ИЛИ?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |