Продължава битката с огнената стихия над Черни Осъм

* Голям пожар бушува и в землището на с. Ломец, огънят в близост
до къщите * Кметът Донка Михайлова – на място

ОКОЛО 550-600 ДКА ГОРЯТ на територията на Национален парк „Централен Балкан” над мах. Нешковци на троянското с. Черни Осъм, сочат последните данни. Лошото е, че наред със сухите треви, шумата и клоните огънят, за който сигнал бил подаден вчера по обед (28 ноември, понеделник), е обхванал и горски масиви.

ДО НАСТЪПВАНЕТО НА НОЩТА мобилизираните служители на парка са успели да ограничат част от огъня. Гасенето продължило рано тази сутрин (29 ноември, вторник), като в акцията участват 25 служители от парка и 12 огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян, научихме от PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова. Включили са се и доброволци от с. Черни Осъм, тъй като пожарът е в труднодостъпен за техника район и гасенето става на ръка. Голям пожар бушува и в землището на с. Ломец – в непосредствена близост до къщите в западната част.

В МАЛКИТЕ ЧАСОВЕ НА ДЕНЯ кметът на Троян Донка Михайлова е била в Черни Осъм и е провела разговор с кмета на селото; обсъдени били въпросите за транспортирането на участниците в гасаческата акция и осигуряване на гориво за автомобилите. Около 6:30 ч. кметицата пристигнала в Ломец, където се срещнала с местните хора, участвали в гасенето на застрашаващия селото пожар. Г-жа Михайлова е в постоянна връзка с началника на РСПБЗН – Троян гл. инсп. Иван Шайлеков, който ръководи действията.

Т21

Още по темата:

4 коментара:

Анонимен каза...

Адекватно поведение на един кмет........а сега кажете нищо де

Анонимен каза...

Цяла година нищо градивно, само оплювки особено около изборите и накрая това, не знам колко нишани трябват за да почнат буковите глави да се осъзнават.

Анонимен каза...

ТЯ е!!!

Анонимен каза...

Абе,ТЯ-ТЯ,ама ми се струва,че ще е по-добра от ОНЯ предишния !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |