ДЕКЛАРАЦИЯ

На общинските съветници, избрани с листата на БСП,
във връзка с избора на председател на Общинския съвет

Платена публикация

Ние, общинските съветници, избрани с листата на БСП, изразяваме своята тревога от начина, по който беше избран председателят на Общинския съвет в Троян. Като политическа сила, получила най-много места в Общинския съвет и най-голямо доверие от избирателите, ние издигнахме своя кандидатура, която аргументирахме и подкрепихме в съответствие със законовите правила и своя морал.

Считаме, че начинът, по който беше избран председател на Общинския съвет на първото заседание на най-важния орган на местното самоуправление, е петно върху демократичните традиции и авторитета на Троян.

За нас е
СТРАННО
поведението на общинските съветници, избрани с листата на ПП „ГЕРБ”, които броени минути след като в специална декларация се обявиха за опозиция, излъчиха свой представител в местната власт и станаха част от управлението.

Определяме като
НЕМОРАЛНО
налагането на контролиран избор при първото гласуване, в рамките на което съветниците, избрани от ПП „ГЕРБ”, Коалиция „Избор за Троян”, ДСБ и РЗС с публичния си отказ да гласуват на практика нарушиха изискването на закона за таен вот при избор за председател.

Намираме за
НЕДОПУСТИМО
това, че бяха приложени нерегламентирани от закона и морално неприемливи форми за въздействие върху решението на общински съвeтници.

Изборът на председател по един недемократичен начин само с минимално предимство при гласуването не е добър старт за работа на Общинския съвет. Но въпреки тревогата си от начина на провеждане на избора ние заявяваме, че продължаваме работата си в Общинския съвет с цялата отговорност, поета пред избирателите. Интересите на гражданите на общината са това, което ще определя действията ни в най-важния орган на местното самоуправление.

14 ноември 2011 г., Троян
Общинските съветници,
избрани с листата на БСП

33 коментара:

Анонимен каза...

След като е нарушено изискване на закон, защо не предприемете необходимото за свалянето на Акимов?

Анонимен каза...

Казвате "така на практика нарушиха изискването на закона за таен вот при избор за председател".А какво казват юристите дайте становището на някой специалист по тази материя,че в противен случай работата излиза малко като в приказката за киселото грозде:D

Анонимен каза...

Ако не се разчистите от Акимов и го оставите в стаята до Донка да обикаля из коридорите на Общината, все едно не сте спечелили изборите! Този човек е толкоз нахален,че ще си вре носа навсякъде. И е толкова честолюбив,че ще направи всичко възможно новия кмет да не "изпъкне" и да се провали!

Анонимен каза...

На снимката виждам 4 отчаяни физиономии, двама със сведени глави все едно съдия им чете доживотната присъда, другите двама гледат на умряло/все едно са на погребение/ и на никъде. Като имате претенции направете иск в съда.Ако мине-мине, ако не мине налягайте си парцалите, запрятайте си ръкавите и работете.Понеже сте имали мнозинство сте проспали момента когато гербаджиите и останалите са се договорили и Акимов за разлика от изборният вот сега ви отсвири.Като не знаете какво да правите се поучете и не циврете.

Анонимен каза...

Какво нахалство,от другарите комунисти....ами това е дремокрацията..право на избор.че не миналатяхната , хаиде да се сардим.....

Анонимен каза...

Прав си 3-ти,то не беше Минко то не беше буца масло,ебати нахалния и безочлив човек.Не можа ли да разбере,че народа не го иска, та пак типично в негов стил започва с договорки и пазарлъци само и само да се добере до някаква власт, макар и по-ниска от кметската.Не разбра ли тоя трапчански тип,че на стълбата на която е стъпил му предстои само слизане на ДОЛО и НИКОГА на горе,но дори и на безвъзвратното слизане трябва да внимава много да не се препъне,защото на тая възраст костите са крехки и трудно зарастват.

Анонимен каза...

Абе 5-ти,кои комунисти имаш в предвид;Минковите или Донкините,защото ако си мислиш,че Минко не е комунист жестоко се лъжеш !!!!!!!!!

И.Ц. каза...

6-ти, "ДОЛО" май се пише с "У" накрая, а?

Анонимен каза...

5-ият коментар е мноого точен.
ГЕРБ ще бъдат най-доволни да продължат да управляват в "ДРЕМОКРАЦИЯ" тоест добре ще им дойде, ако ОбщС тук си остане едно дремило.
Но ще е добре съветниците от ГЕРБ да внимават с хитрините, за да не попаднат в гъмжило и да бъдат лошо ужилени. Сполай им!

Анонимен каза...

А "Долен" как се пише?Щото самото име Минко Акимов означава ДОЛЕН?Не мисуиш уи И.Ц.?
А той , че е тръгнал нагоре-тръгнал е.Ама към Свети Петър!

Анонимен каза...

Вижте,недейте така!Ще се разсърди Радевски, и току виж затворил шивашкия цех !

Анонимен каза...

Интересно ми е пък на мен тоя ,, убавец" дето гледа като мафиот в началото на демокрацията, аджеба някой знае ли нещо повече за него ? Става на въпрос за някакъв си му Пенко Пенков, доколкото знам и виждам от снимката е общински съветник към ПП ГЕРБ.

Анонимен каза...

12-ти да не би и ти да си от Ловеч?Пенко Петков е един от най-активните ОС през последния мандат.Явно и ти си живял в друг град последните 4 години или си от групата "политиканти" формирала се покрай изборите.

Анонимен каза...

13-ти, това от щаба на ГЕРБ ли ти казаха да напишеш за него ? В смисъл имате ли още PR агент, или минахте еднодневен курс по ,, прави си сам гъдела" и сега тук се правиш на интересен?

Анонимен каза...

Е те са тъй герберите.Градят градът,крадът градът,градът...

Анонимен каза...

3-ти да не мислиш ,че сте спечели изборите ? Просто хората гласуваха против Акимов а не за Донка Топалова. ВИЖ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ.

Анонимен каза...

8-ми,аз съм 6-ти и не мисля,че е чак такъв проблем дали е "У" дали е "О" просто грешката е моя,предполагам,че и ти да напишеш малко повече редове е възможно да сгрешиш,или може би затова си написал три-четири думи за да намалиш риска от грешки,но не това е важно,важното е да си разбрал смисъла на написаното от мен,другото е само заяждане от твоя страна ,но какво да се прави хората са различни !!!!!!

Анонимен каза...

Абе наште пак спичелиха,долУ ваште,горе наште,ОЛЕ!!!

Анонимен каза...

Къде е Айса защо замлъкна?

АРВи каза...

Не мога да си обясня от какво е породено неразбирането на всички писали до тук.
Жалки манипулирани вопли в предвид на това, кой, коя политическа сила подкрепя.
Моля ви, не ставайте смешни братя троянци!
Нима не ви е ясно, че след явните манипулационни и комбинативни политически системи наречени хитлеризъм и комунизъм, сега с пълна сила е разпространен прикритият начин за манипулирене на обществено мнение, избори, държавно управление, образование, държавно устройство и какво ли още не под прикритието на понятието ДЕМОКРАЦИЯ. И наистина започвом да вярвам, че ДЕМОКРАЦИЯ, произлиза не от думата демос(народ), а от Демон (дявол). Замислете се не е ли така? Може и да се лъжа! Но не съм убеден! Не чакайте нищо друго, а се справяйте сами със себе си, най вече! Но ваш си е проблема!
Сполай ви на всички! Със здраве!!!

Анонимен каза...

ХАХАХАХААААААААААА,крадеца вижте дръж крадеца!!!!
Бсп с кого да управлява като само 10+1дпс+2атака (единя луд)+1вмро(политик от класа)
УСПЕХХХХХХХХХХХХХХХХХХхх

Анонимен каза...

Хей, Айс, нали обеща, че като не те занимаваме с кметуване ще разказваш случки за дзверове и таласъми. А пък и покрай тези избори що материал има за коментиране от наблюдатели, мъдреци и психолози. А най-много има за психиатрите.

Анонимен каза...

Не ги слушайте бесепарите какво говорят и пишат.Всички са от една порода и седмица преди изборът на 100% всеки общински съветник знаеше кой ще е председател на ос,това така ,че всички са участници в цирка ,който се разигра само за заблуждение на селяните от Троян и околията.

Анонимен каза...

Това е полужението мили съграждани при посткомунистическата псевдо-демокрация нещата стоят точно така. Както казваше бай Тошо: "Нема лабаво". И наистина, неговите съпартийци прилежно следват този принцип вече 22 г. Нема лабаво, няма истинска свобода, няма избор, няма нищо случайно, няма нищо неконтролирано, незаградено и недоопоскано от червената олигархия. Освен лакоми, се оказаха и прости бездарници...
Простия извод е че висчко се върти около тез пусти пари... В България винаги всичко се е купувало и ще се купува! При демократичната пазарна икономика, парите правят човека свободен!!!Липсата им обаче го превръща в РОБ.
Не случайно Ротшилд е казал: Дайте ми печатницата на пари и аз ще управлявам света!!!
Да се сещаш случайно , в чии ръце е ФЕД, печатницата на световната валута щатският $ ????
Ще би улесна, ФЕД е частна собственност на фамилия Ротшилд, подарена им в първата четвърт на миналия век от Конгреса на САЩ!!!
Ха сега се сетете, кой управлява САЩ и света!!! Кой прави войните и икономическите кризи по света???Защо милиард мюсулмани не могат да смачкат 8 милиона евреи в Израел???

Анонимен каза...

24-ти ти си открил топлата вода бре.Повечето сме чели Айк,Джоунс,Кулиър,Спрингмайер и др.Безмислено е да ги пишеш тези неща тук.Троянци още не са дорасли за адекватна позиция по местната политика,а световната илюминатска конспирация ще дойда на дневен ред най-рано след 30г.
Иначе дерзай...

Анонимен каза...

24ти и 25ти: много интересно! Учудващо е, че сред троянския социум :)) има и хора, които четат и се интересуват да видят по-далеч от това каква копаня има под носа им и какви огризки им подхвърлят местните велможи. Бях загубила надежда, особено в светлината на изборните резултати. Слава богу! Птичка по птичка и току-виж се пръкне някаква пролет!

Анонимен каза...

21,
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Анонимен каза...

по смехотворна декларация нямааа :))
1/ било странно, че се признали за победени на кметските избори, и са опозиция (ми то си е така, имаме си веке кметица), но видиш ли веднага след това признание си избрали техен човек за председател и пак са у властта :)). ейййй бсп-ту, искате я цалата, ама няма. и други искат. пък и не е незаконно желанието да имат тази власт, друг е въпроса какво ще направят с нея
2/недопустимо било и нямало да бъде полезно за работата на ОС да има избран председател с минимално мнозинство.. ъъъ, драги бесепари 1 глас преднина, но е преднина, е ама 1 глас, е ама е преднина.. какво да каже втория в класирането в някой спорт когато е загубил първото място само с изоставане от 1 стотна от секундата.. да знаете има и по драматични загуби :)). вашето е лесно просто става дума за повече пари, щото с малко явно не става :))
но сте смешни- " на ти си парцалките, дай си ми куклата"
единстевената истинска дума от декларацията е НЕМОРАЛНО.. но тя се отнася и за двата лагера..

Анонимен каза...

много е интересно кой е написал тази декларация, кой е идеолога.. ако е новата кметичка ясно е какво ще очакваме от нея по нататък- празнословието на специалистите по евроинтеграция.. но лозето не ще молитва, иска мотика..

Анонимен каза...

Не знам кой е писал декларацията, но знам, че общински съвтници бяха купувани като на пазара в четвъртък да гласуват за Акимов. За това трябва да има реакция и то не само от БСП а от всички партии и от хората на Троян.

Анонимен каза...

БРАВО НА БСП-ще си вдигат заплата на съветници на 400 лева--изглежда са се охарчили

Анонимен каза...

31и не се шегувай,в тази криза заплати не се вдигат....нали сме ги избрали да работят за благото на Троян,не за пари...между другото съветниците от ГЕРБ си давали заплатите на даровити деца

Анонимен каза...

Давали ги ама друг път...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |