Жалба коригира резултатите за съветници в Троян?

Местни избори 2011 

* „Избор за Троян” иска четирима свои в местния парламент, 33 гласа преброени погрешно * Ако ЦИК уважи жалбата – ГЕРБ губят един мандат и червените излизат начело

ЕДНА ЖАЛБА (виж пълният й текст по-долу – бел. Т21) може сериозно да разбърка конфигурацията в новия Общински съвет на Троян (според Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ в общини с население от 30 хил. до 50 хил. души съветниците са 29, гл. III, чл. 19, т. 5). Която конфигурация, според обявените от ЦИК резултати след гласуването на Местни избори 2011 миналата неделя, 23 октомври, е следната: БСП печели 4530 гласа (31.06%), които й осигуряват 10 мандата за общински съветници; ГЕРБ - 4482 гласа (30.73%), 10 съветници; Коалиция „Избор за Троян” – 1604 гласа (11.00%), 3-ма съветници; „Атака” – 841 гласа (5.77%), 2-ма съветници; ДСБ – 620 гласа (4.25%), 1 съветник; ДПС – 580 гласа (3.98%), 1 съветник; РЗС – 556 гласа (3.81%), 1 съветник; ВМРО-БНД – 525 гласа (3.60 %), 1 съветник.

ЖАЛБАТА Е ПОДАДЕНА от арх. Пенко Терзиев, представляващ местната коалиция „Избор за Троян”, в петък (28 октомври) и е адресирана до ЦИК чрез Общинската избирателна комисия (ОИК). В документа се твърди, че при паралелното броене на резултатите от всички протоколи от секционните избирателни комисии в община Троян резултатът за съветническата листа на коалиция „Избор за Троян” е бил 1637 гласа. Тоест – налице е разминаване с 33 гласа от официално обявения от ЦИК резултат от 1604 гласа. „Имаме сериозни съмнения, че поради голямото натоварване на ОИК и ЦИК е допусната техническа грешка при въвеждане на данните от протоколите на секционните избирателни комисии и са въведени погрешни данни от някои протоколи”, се казва в жалбата.

А ИСКАНЕТО ЗА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ на резултатите не е заяждане на дребно, защото ако се докаже, че наистина е допусната споменатата грешка, от „Избор за Троян” ще се окажат ощетени с един съветнически мандат (т.е. вместо 3-ма трябва да имат 4-ма съветници в новия троянски местен парламент). Или както пишат жалбоподателите, това „сериозно накърнява нашите интереси, защото ако нашите данни са верни, ние печелим още един мандат за общински съветник”.

ЖЕЛАНИЕТО Е ЦИК ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА на „въвеждането на данните от протоколите от местните избори за общински съветници в община Троян” и ако се установи грешка, тя да бъде коригирана. Като в крайна сметка, на основание чл. 250, ал. 5 от Избирателния кодекс (ИК), бъде извършено „повторно контролно разпределение на мандатите за общински съветници”. С други думи – ако от ЦИК уважат жалбата, в новия Общински съвет ще влязат четирима съветници от кандидатската листа на „Избор за Троян”: сигурните Ангел Балев, Петър Яшев и Николай Тодоров плюс Емил Цоневски. Което пък ще е за сметка на ГЕРБ, чиито мандати ще станат с един по-малко, вместо 10 – девет (10-ят в листата на герберите и заплашен от отпадане е Илиян Тодоров), а групата на БСП ще излезе начело.

Т21

*****
Чрез Общинска избирателна комисия - Троян
До
Централна избирателна комисия - София

ЖАЛБА

От Пенко Иванов Терзиев,
представляващ Коалиция „Избор за Троян”,

регистрирана с бюлетина №28
Правно основание: чл.250 ал.4 от ИК


Уважаеми г-н Председател,

На 23.10.2011 г
. се проведоха местни избори за избор на общински съветници. Нашата коалиция беше създала организация след приключване на изборния ден чрез нашите застъпници да получим копия от секционните избирателни протоколи. След обработката им установихме, че сме получили 1 637 гласа за общински съветници. След публикуването на данните на ЦИК излезе, че сме получили 1 604 гласа. Имаме сериозни съмнения, че поради голямото натоварване на ОИК и ЦИК е допусната техническа грешка при въвеждане на данните от протоколите на секционните избирателни комисии и са въведени погрешни данни от някои протоколи. Това обаче сериозно накърнява нашите интереси, защото ако нашите данни са верни, ние печелим още един мандат за общински съветник.

Имайки предвид гореказаното,
молим да извършите проверка на въвеждането на данните от протоколите от местните избори за общински съветници в община Троян и ако има грешка да я коригирате като на основание чл. 250 ал. 5 от ИК извършите повторно контролно разпределение на мандатите за общински съветници. Прилагаме списък с получените резултати по избирателни секции, съгласно протоколи на СИК.

Троян, 28.10.2011 г.
С уважение: Пенко Терзиев


Още по темата:

54 коментара:

Анонимен каза...

Минц, гаджетата от хомо дружинка Балев-Терзиев и Ко, и те почнаха да ви ебават...

Анонимен каза...

ГРОБ са готови да прееб@т и дружките.

Впрочем, вождът им Боко тиквата и в мутренскта и политическата си кариера предава всичките си партньори, съюзници, съратници, колеги. Няма непредаден от тиквата. А той си и казва, че извън политиката вече няма живот за него, ако не пази огромната държавна машина.

Анонимен каза...

Каквито и сметки да се правяъ, сумата от гласовете е все една, т.е. ще управляват десните!
Да се надяваме, че осъзнават важността на излизането утре на избори. защото, нали се сещате, червените ще са там по списък!

Анонимен каза...

Кои сини - само Анчо е с Минко.

Анонимен каза...

Той Ачко е червен от пиене, ама както се е разпищовил може и под окото да посинее.За изотзад е с цвят неустановен,че много обича да се дава...
Ама тя цялата им педалска дружинка е такава...

Анонимен каза...

Не преигравайте,"люти" македонски лизачи!Утре рано - по инструкция,а след това - както си знаете.

Анонимен каза...

ГЕРБ-Група Еничари Разграбиха България.гласувайте за тях и полицейския произвол от мача снощи става ежедневие.

Анонимен каза...

Лумпените по мачовете само от бой отбират!

Анонимен каза...

бой за теб и твоите копеленца

Анонимен каза...

До теб, тъпи сънароднико!
Пишем ти бавно, оти знам, дека четеш трудно.
Абе, аз знам, че и да четеш, все едно не си чел, ама нейсе...

За теб го пиша, мили българино. За теб, щото ми писна от теб и от вродената ти инфантилна тъпотия точно в онези моменти, в които трябва да вземеш важно решение, различно от това, дали зимнината ти е да е от камби, или царска туршия!

Е как пък за 22 години не се излекува от тъпотията си и слепотата си, че да прогледнеш и да осъзнаеш, че у нас има само един отбор от коне и на който от тях и да заложиш, печели същият собственик на конюшната!

Два дни около Катуница ми мъждукаше една надеждица, че нещо може да се оправи, ама бързо всичко си дойде на място...

Та да те попитам, драги ми сънароднико, какво ново видя на тези избори, какво е то, та да ни оправи кочинката, та пак като малоумник се хукна към урните?
Не ревеше ли до вчера, че тия не стават, ония са същите, трети са им роднини по първо коляно и т.н.?
Не се ли изтъпани, макар и за половин час да протестираш, или поне да словоблудстваш във фейса?

Не се ли пуаше у гърдите, ревейки “Ваш`та майка продажна да е.аааа!!”

Е, тогава за чий се замъкна пак до урните?

За да накажеш някого, или защото си балама, та се връзваш, че ако не си дадеш гласа, щял да иде за филанкишията! Глупости на търкалета! Мангалите пак ще краднат ток, вода и квото докопат, ти пак ще плащаш като баламурник и ще ставаш все по-беден...

Е?

Тъпи и овчененагледни сънароднко, Храбрият Картофосеяч – Бюджетник, Обратният Хамстер, Болен Сидеров, както и другите синове на лейтенант Шмид (ако си чел Илф и Петров, естествено, та зацепиш), няма да се махнат, докато от лицето на България не се махнат глупаците, а това, предвид твоето гордо и самовлюбено присъствие направо не е за вярване, ерго, те ще са си тук, ще се упражняват на долната част на гърба ти, кой как може, а ти ще мрънкяш колко ти е зле!

Зле ли ти е? Малко ти е! Още повече трябва да ти товарят самарчето, докато накрая ти се претрошат краката и гръбнака, та белки разбереш за какво иде реч!

И тук няма как да не си припомня каазаното от Олдъс Хъксли:
„Истински пригодна тоталитарна държава ще бъде онази, в която всемогъщата изпълнителна власт ръководи население от роби, които не е необходимо да бъдат насилвани, за да се подчиняват, защото те ще обичат своето робство.”
Мамка му... откъде ли те е познавал...

Хайде, приятно влачене на хомота и самара.

Пък ако се пробудиш някога, ще дойда да си поговорим!

Анонимен каза...

Няма как ГЕРБ да не прецакат някого. Останаха им само едни партньори - "Изор за Троян", предвождани от Анчо Кебапчето - прецакаха и тях. Гледай Сашо Данков и не питай....

Анонимен каза...

Никога дестните партии в Троян не са били толкова разединени и лишени от доверие. За пръв път СДС не влиза в Общинския съвет. ДСБ мълчи. Псевдодясната ГЕРБ е най-големия им враг - гласувайте против тях. А дали ГЕРБ не се появи точно, за да разруши традиционната десница?

Анонимен каза...

Дясното с претенции за автентичност от години гасне. След резултатите от миналата неделя вече е в клинична смърт.
Причините са много. Фактът, че на практика е извън политическата игра е само симптом.
Повечето от причините са дълбоки. Има и една плитка. Тя е, че т.нар. "автентично" или "традиционно" дясно (разбирай ДСБ, СДС и кръжащите около тях хронично полу-обидени полу-съпричастни персонажи, ущипани гуспойци и недоущипани такива) колчем се зададе малко по-важна ситуация изискваща решение, мигом се разделя на поне 2 - 3 равни части с коренно противоположни и изключващи се взаимно мнения. Например:

- Трябва да подкрепим вота срещу ГЕРБ, защото управляват зле
- Трябва да бойкотираме вота на БСП, защото не може да сме с БСП
- Трябва да подкрепяме ГЕРБ, дори и да управляват зле, защото те единствени имат потенциал да държат БСП далеч от управлението.

- Трябва да подкрепим Плевнелиев срещу Калфин, защото Калфин е от БСП
- Трябва да подкрепим Калфин, защото иначе цялата влест ще бъде в ръцете на ГЕРБ
- Не трябва да подкрепяме нито Плевнелиев, нито Калфин, защото никой от двамата не струва

- Трябва да има Синя коалиция
- Не трябва да има Синя коалиция, а трябва ние (ДСБ / СДС) да си участваме самостоятелно.
- Трябва да се търси широка коалиция с всички, които някога са били сини или нещо като сини, вкл. Софиянски, Бакърджиев, ВМРО, Гергьовден, Капон, разните БЗНС-та и т.н.

АЗ Ще ГЛАСУВАМ УБЕДЕНО ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ.
Гласувам ВИНАГИ и за ВСЕКИ, който е срещу БСП. Ако И ДА има рога, опашка и копита, татуирана свастика на челото и коса в ръцте - стига да е срещу БСП - винаги ще има моя глас. С едно възможно изключение: Ако комунистите се сбият с ДПС ще гласувам червено.
Ще гласувам СРЕЩУ ДПС. ВИНАГИ, абсолютно за всеки, който се явява опонент на ДПС.

Зад Калфин стоят комунистите и ДПС. Няма никакво колебание, няма дори и капчица съмнение, че ще му натъпча първата попаднала ми бюлетина в гърлото. И ако на тази бюлетина пише Плевнелиев (ГЕРБ, Борисов, Цветанов, Христо Сточков, Баба Ванга, Лепа Брена) то нека бъде Плевнелиев! БСП трябваше да бъде забранена със закон.
БСП не трябва да бъде допускана до избори.
БСП е несъвместима с демокрацията.
Демокрацията е лицемерна демагогия, ако в нея участва БСП като легитимен субект.
БСП не е левият от двата крака, с които България крачи по своя европейски път.
БСП е партия, която работи срещу България. Правила го е винаги, във всяка секунда от своята стогодишна история, ще го прави докато има БСП.

Винаги срещу БСП! Това не е въпрос на политика, а на самоуважение, самосъхранение, родолюбие.

Анонимен каза...

13 фатално готин си! А толкова сме редки напоследък.........

Анонимен каза...

13 и 14 не забравяйте, че всички партии в България са свързани пряко с БСП и са производни на нея. Така че тези писания не се връзват и не са правдиви. Приемам написаното като лично мнение, в никакъв случай като извод, с който да се съобразяват всички и най малко ще се съобразя аз!

Анонимен каза...

Съгласен съм със всички Вас! Но да погледнем от този ъгъл- правителство на ГЕРБ,Община Троян червена! Къде отиваме ние? Не ми се и помисля! А по селата спечелили не с червените, какво...

Анонимен каза...

За промяната!!

Анонимен каза...

Я даго духате всички!

Анонимен каза...

ГЕРБ ли е дясното? Не бъдете смешни - със Сашо Данков - щатен работник на ОбК на БКП и Минко Акимов - член на Бюрото на ГК на БКП. Това са хора предали лявото и готови да предадат дясното, в първия миг, в който видят новия си личен интерес. Не случайно десните партии в Троян не ги подкрепиха. Донка Михайлова е десет пъти по-голям демократ от тях. И не е предател!

Анонимен каза...

Разпалването на антикомунизам от баш комунистите Акимов и Данков е финалната проява на тяхното безсилие в битката за кокала. Срамно е, че тези хора четири години бяха лицето на Троян.

Анонимен каза...

Кефи ме тази мадама Донка. Те я плюят, тя изобщо не им обръща внимание. Това май ги вбесява и се излагат все повече. Отивам да гласувам за нея.

Анонимен каза...

Комунисти гадни ще ни затриете всички с вашите мнения и с вашите коментари.

Анонимен каза...

Не бой се 23, няма да ни затрие. Даже с подкрепата на ДПС пак няма да може. Троянеца не е толкова тъп.

Анонимен каза...

20-ти: "Не случайно десните партии в Троян не ги подкрепиха"
Не си информиран. Десните партии ги подкрепиха. Без ДСБ. Милко се скри в миша дупка, само и само да не го намери някой, че да вземе да го пита.....
Интересно ми е Генади Маринов, като през цялото време на предизборната кампания го намираше за коментари през ден, сега как ли тъй не можа да го намери?
И ДСБ изиграха най-ку.венския номер. Мълчаха. Ни дума, ни вопъл, ни стон... Като истински комунисти. Довечера ще се стегнат и ще чакат. Като се покажат резултатите, ще бъдат първи на софрата на победилите! Които и да са те!

Анонимен каза...

Всеки знае приказката за лъжливото овчарче.Вече 22 години, лъжливото овчарче- БКП- БСП, създавайки своите филиали- СДС, ДПС, ВМРО, НДСВ........... залъгват народа и до сега винаги цялата власт е била в техни ръце. - И резултата е ясен на всички ни- най-бедни в Европата и най-застаряващата нация в света !!!
А сега се разтревожиха и ореваха орталъка, че видите ли колко е опасно това, което те самите правеха до сега ! - Това тяхно действи има само едно определение- безгранична наглост !!!
Новопоявилото се овчарче се мъчи да направи нещо, но едва ли ще успее, след като мизерията продължава, след като няма нито един осъден, след като бутнаха рибарските колиби по морето , а палатите и хотелите останаха.
Всички видяхме от хеликоптера какво са построили корумпираните "овчарчета" за себе си и какво готвят на собствения си народ !!!- Мизерия и нищета.......
Затова всеки да мисли с главата си- кое е по-малкото зло- тези, които ни лъгаха 22 години, или тези, които ни лъжат само от две !
Така,че Българино, отивай и гласувай сам!
Ти всичко знаеш и помниш. Мисли и гласувай! Сам в тъмната стаичка, сам със съвестта и мислите си!

Анонимен каза...

Към № 25. Кои десни партии, извинявай. Нали видяхме по телевизията - Акимов, Анчо Кебапчето и Красимира Райковска. Красимира Райковска всъщност коя е и кого представлява. Не се ли срамува от това, че за първи път Троян няма съветник от СДС. Аз съм от хората, които основаха СДС в Троян и ме боли. Цял град ни се смее как Сашо Данков тичал из града да търси още някой да го вкара в телевизията. Млъквайте и не ни причинявайте повече болка!!!

Анонимен каза...

Към № 26. Какво да избираме - интелитентността срещу милиционерщината. Няма как да не избера Михайлова!

Анонимен каза...

Всъщност Акимов е най-високопоставения комуничтически лидер от всички кандидати за кметове и общински съветници в тези избори - единственият член на бюрото на ГК на БКП.И той ни призовава към антикомунизъм. Минко, върви си с достойнство. Спри с това жалко поведение.

Анонимен каза...

Тук темата е друга - че ГЕРБ са прецакали единственото другарче - ВМРО. И при това Анчо Балев се натиска на Минко. Толкова жалка борба за службица не съм виждал.

Анонимен каза...

И аз 28!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

27,
Не съм от основателите на СДС. Не съм член на никоя партия, но от 22 години съм привърженик на дясното. В интерес на истината са ме канили в ДСБ, но запазих неутрална позиция спрямо тях. И мен ме боли, че СДС няма съветник. Не се заблуждавай, че това произлиза от Красимира Райковска. Истината е съвсем друга. Тук коментират, че Милко Станчев се бил скрил след 1-вия тур. А Румен Русанов какво направи? Същото. И двамата си играят някакви техни игри. Само дето резултата от това е плачевен. Ако не се обединят всички дясномислещи, нямат никакъв шанс изобщо да присъстват в следващия парламент! Дано установят какво им бърка работата и да се вземат в ръце.
А за днес - ще гласувам за ГЕРБ, то се знае. Защото си давам сметка, че ако не го направя все едно съм гласувал за БСП.

Анонимен каза...

Перфектен 13 .Винаги срещу БСП! Това не е въпрос на политика, а на самоуважение, самосъхранение, родолюбие.

Анонимен каза...

Към 26 интелегентна ,ама с боклук като Енкин до нея как да е подкрепиш?

Анонимен каза...

Към 33. Ами тогава гласувай заМинко Акимов и Сашо Данков - БКП-то. И то за БКП-то предатели, полицай и мошеници.

Анонимен каза...

Донка Михайлова е почтен, интелигентен и можещ човак. Тя е единствения шанс за Троян. Уплашените Акимов и Балев правят последни опити да спасят постовете и икономическите интереси на обкръжението си. Троянци, гласувайте!!! Не позволявайте Троян да продължи да затъва.

Анонимен каза...

33 БСП няма нищо общо с БКП.БСП е несъвместима с демокрацията.
Демокрацията е лицемерна демагогия, ако в нея участва БСП като легитимен субект.
БСП не е левият от двата крака, с които България крачи по своя европейски път.
БСП е партия, която работи срещу България.

Анонимен каза...

33. Анонимен каза...
Перфектен 13 .Винаги срещу БСП! Това не е въпрос на политика, а на самоуважение, самосъхранение, родолюбие.
==================================================
Бих добавил и на разум. Защото помним повече от 4 години! Помним отдавна!

Анонимен каза...

Как върви далаверата пичуи?
Саше Данковски кач пара дава ако гласувам за тях?А Дилняката кесия развързва ли?

Анонимен каза...

38 и 33 какво самоуважение големи глупости пишеш срещу партия ама като е по-качествен техния човек -аз гласувах за кмет за Донка за президент с 2ка

Анонимен каза...

трезво:
идва нова тройна КОАЛИЦИЯ:
БСП+(АТАКА+ДПС)= ДОНА МИХАЙЛОВА

Анонимен каза...

Ей сега лъсна на Пеевски идеологията! Против циганите, в коалиция с ДПС! Нещастници бедни, дето гласувахте за него!

Анонимен каза...

Ще си ги изберете пак,ама тогава едва ли ще лаят толкова празнодумците и празноглавците.Както беше написано някъде - ние българите сме малък,но пък за това много прост народ,и освен това ще добавя - винаги сме били скотовъдци и скотоебци,и такива ще си останем.

Анонимен каза...

номер36 с теб съм. Според мен тя е правилния избор и троянци трябва и днес да я подкрепят

Анонимен каза...

Енкин гледам много радостен и ухилен преди малко,пет пъти си смени костюмите днес.Ей изиграги тъпите Гербаджий,като му взеха кокала преди 4 години сега им го върна с Доца.Да ви честит новия червен кмет.

Анонимен каза...

НЕ харесвам БСП и никога не съм гласувал за тях но днес беше време да пречупя убежденията си и дадох своя глас за ДОнка, защото го заслужава.

Анонимен каза...

Да знаете случайно Енкин сега като стана кмет дали ще отвори пак елпром и машстрой.Обещал да намали и данъците,верно ли е ,дайте информация,ако обичате?

Анонимен каза...

Отчаяни, 47. Просто не знаеш коя е Донка Михайлова. Тя е жена, която никой не може да манипулира. Целият й досегашен живот го е доказал. И сменете вече репертоара - този се изчерпа.

Анонимен каза...

БСП+ДПС+ АТАКА= ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ

Анонимен каза...

Абе хора, какво БСП, какви пет лева? ГЕРБ и "Избор за Троян" се прецакват - това е темата. Тези мошеници Акимов и Балев се цакат и помежду си. Какво остана за нас...

Анонимен каза...

В Турция правото си на глас са упражнили 19 479 души - четем във Вести.
Всички те гласуваха за Калфин.
А ти ?!

Анонимен каза...

Да ви е честит първият БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ИЗБРАН БЕЗ ВОТЪТ НА ТУРЦИТЕ,РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ!!!!!

Анонимен каза...

В момента Илиана Идиотова плюе по БНТ!!

Ей това комуноидите са големи дебили бе!!

Е , казах ли ви аз още преди 1 г. , че БСП е вонящ политически труп!

хахахахахахах

поздрави за Росен!

Комунидите са в гърч!!

Слушайте Идиотова, какви ги дрънка!!!

Жоро Тарабата каза...

Курволяна Идиотова не заслужава да бъде слушана,виж да осмуче червения грездей на някой от Руменовците става:))

Анонимен каза...

Такива цървули като Сашо Данков провлиха Акимов и реномето на ГЕРБ в Троян.Да си продава шльоковцата и повече да не срами партия ГЕРБ и Троян.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |