Изнесената от БНТ информация не отговаря на истината

* Новорегистрираните в община Троян граждани от 1 януари до 22 юни не са 682-ма; 130 са адресните карти, подадени от други населени места, т.е от външни хора

Местни избори 2011

Получихме светкавичен отговор от общинската администрация (по-точно - от началничката на отдел „Информационно обслужване и общински услуги“ Катя Раева) по горещата тема и заформящия се скандал с многото новорегистрирани граждани в община Троян в периода до 22 юни 2011 г. И изразените съмнения, че става дума за „изборен туризъм” - в статията „БНТ: Троян е привлякъл 682-ма нови избиратели” в Т21 (бр. 37 от 28 септември), опираща се на проучване на БНТ, където бе направено заключението, че „изборните туристи” вече стягат куфарите и ще има населени места, в които именно те ще решат кой да бъде кмет и кой да влезе в Общинския съвет”. Предизборният щаб на БСП – Троян пък излезе с декларация, че ще сезира прокуратурата.
Т21

*****

ВЪВ ВРЪЗКА С КОМЕНТАРА в последния брой на в. „Троян 21“, по повод съобщената на 23 септември в новините на БНТ информация за 682-ма новорегистрирани в Троянска община граждани, което според споменатите медии говори за „изборен туризъм“, и декларацията на Предизборния щаб на БСП - Троян, ще заявя, че данните от служба ЕСГРАОН на Община Троян опровергават казаното.

В ПЕРИОДА ОТ 1 ЯНУАРИ 2011 Г. ДО 22 ЮНИ 2011 Г. (критичната дата за адресно регистриране на граждани за гласуване на предстоящите избори) в Община Троян са подадени 577 броя адресни карти. 130 са адресните карти, подадени от други населени места, т.е. от външни хора. Останалите 447 са на граждани от нашата община.

ПОВОДИТЕ ЗА ТОВА СА РАЗЛИЧНИ, като най-често срещаните причини са:

* През 2010 г. и 2011 г. изтича 10-годишният срок на валидност на личните карти. При подмяна на документа за самоличност много от гражданите, поради некоректност на адресите си (липса на етаж или апартамент, наличие на вход или написан вход, ако няма такъв отбелязан и др.), подаваха адресна карта за настоящ адрес;

* При първоначалното гласуване на Изборния кодекс бе приета уседналост за гласуване 12 месеца (за общински съветници, кметове на общини и населени места). Съгласно чл. 78, ал.1 от ПЗР на ЗГР лицата, които са променили настоящия си адрес от едно населено място в друго, в периода от 1 септември 2010 г. до 31 януари 2011 г., бяха задължени да представят пред общинската администрация по новия си настоящ адрес необходимите документи (нотариален акт или документ за собственост, декларация от собственика, че е съгласен да живеят на неговия адрес или договор за наем). За община Троян тези граждани бяха 275, като само 130 от тях си направиха пререгистрация, останалите 145 се върнаха на старите си адреси;

* И още – студенти, върнали се в Троян, при подмяна на личната карта установяват, че настоящият им адрес е в друго населено място – където са учили, и те също са подали адресни карти. Това се отнася и за граждани, които са сменили жилището си през годините и са изчаквали срока на изтичане на личната си карта за да подновят адреса си.

ЗА ОБЩИНА КАТО ТРОЯН, с население 36 000 жители, е нормално адресно регистрираните граждани за половин година да бъдат 130, дошли от други населени места.
28 септември 20011 г., Троян

Катя Раева, началник отдел
„Информационно обслужване и общински услуги“
в Община Троян

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Е сега ко прайм,казах ли ви ,че чичо Минчо е печен и всичко ще е наред ,а комунягите само се чудят как да се правят на интересни.Какви нови цигани какви пет лева,всичкото мангал дето е тук е от времето когато ги развъди Енкин и те си гласуват все за него,но и те няма да му помогнат пак. Жалко за Донка ,че става за смях с тез съветници около нея.БСП и честни избори са си две мноооооооооого различни неща и това вече го знаят всички .

Анонимен каза...

От статия на фрог:
Още на първите парламентарни избори, които печели левицата начело с разстреляния Андрей Луканов, циганският бос изкупува в тяхна полза над 200 000 ромски гласове в страната, а БСП печели вота през 1990 г.

Без коментар

Анонимен каза...

Ясно комунягите са платили на БНТ да излъчи тази фалшива информация.Така ли ще променим Троян комуняги,старата песен на нов глас.Те нека кажат, че сестра ти е курва - пък ти после ходи доказвай, че нямаш сестра!ХАХАХА смешници :):)

Анонимен каза...

мноооооооого си прав!

Анонимен каза...

Нека не забравяме кой и с кои гласове ни е президент вече осем години.Президентът Георги Първанов е помилвал 431 престъпници от началото на първия си мандат през 2002 г. до края на юли ,много със сериозни присъди, които обикновено се налагат за най-тежките престъпления - убийства, отвличания, въоръжени грабежи...... http://www.bnews.bg/article-33418

ГОЦЕ СОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПОМИЛВА И ДОН МАНГАЛ ЦЕЦИ ЗА ДА МУ ОСИГУРИ ЦИГАНСКИ ГЛАСОВЕ ,А НА АХМЕД СОПОЛА РАЗРЕШИ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО СРЕЩУ ТУРСКИ ГЛАСОВЕ И ТАКА БЕ ИЗБРАН ЗА ВТОРИ МАНДАТ.АКО ЗА ВСЯКО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛ ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ГОЦЕ МУ ДАДАТ ПО 2 ГОД. ЩЕ ЛЕЖИ НАЙ-МАЛКО 5000 ГОД.В ЗАТВОРА КЪДЕТО МЕЖДУ ДРУГОТО ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ.

Анонимен каза...

БСП Троян дали ще се извинят сега на кмета или ще се скрият като от Плевналиев за качеството на материала, с който се прави магистрала Тракия.

Анонимен каза...

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ,
30 от въпросните 130 са роми регистрирани в село Г.Желязна от червения кмет там?30 от 600 в селото както и да ги гледам са 5% от електората.

Анонимен каза...

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ,
За БСП – Троян честността на изборния процес е гаранция за зрелостта на една политическа партия. Нека избирателите да имат реална възможност да оценяват нашата зрелост!

АРВи каза...

Предлагам на всички Ви един коментар от ДИР.БГ, на който попаднах преди малко.
"Ако гласувате за левите, ще получите среден пръст с лявата ръка. Ако гласувате за десните, ще получите среден пръст с дясната ръка. Ако не гласувате, ще получите два средни пръста. Това е положението."
Тълкувайте го както искате, но мисля, че е доста правдив и актуален.

Анонимен каза...

Ясно ли ви е сега кой кара влака и кой дърпа на свирката въженцето в Троян..

Анонимен каза...

Абе хора вие или се ЕБАВАТЕ със цифрите ИЛИ просто сте СЛЕПИ. В Троян последните 4-5-6 месеца се напълни с мангали и то само нови физиономии. Стига с тези глупости че БСП ги е докарало. Те не са на власт и това няма как да стане, друг е въпроса че доста олигарси фалираха, а малкото останали няма да дадат една стотинка за кампания на опозиционна партия с не много големи шансове за успех.

Анонимен каза...

В този случай - честито на новия-стар кмет :) Да си го ползваме със здраве!

Анонимен каза...

Че много малоумници пишат тук е отдавна известно.Не знам защо обаче като чуят БСП и веднага прегръщат Минко Акимов.Абе дрънкалници, забравяте ли, че този човек беше 15 години шеф на репресивната милиция, ако е имало репресии, той ги е извършвал.И сега какво - Донка е добра, ама е комунистка, а Минко какъв е бе? Като характер и морал Донка няма нищо общо нито с Минко Акимов, нито с Дилян Енкин.Тя е честен човек и действително иска да направи нещо за своя град.Мислете. Иначе миньо ще се кротне на коритана и тихо, тихо ще проспи мандата към който се е устремил.

Анонимен каза...

Питам - кой гарантира, че новорегистрираните са 130? Бойко Пъдарски отдавна го няма там, за да потвърди - Минко го изрита, за да не му пречи точно в партийните дяволии.Тази е първата, следват останалите. А чиновниците не смеят да гъкнат, яко са наплашени.

Анонимен каза...

Минко трябва да даде отговор как си разпределиха четирите милиона с аверите на Руско Русенов и фирмата изпълнител.Трябва да даде отговор какъв е неговият процент от фирмите, които печелят конкурси за строителни дейности, а не ги изпълняват в пълен обем или ги изпълняват с икономия на материали, или отчитат неизвършени дейности.А кажи Минко?

Анонимен каза...

Като характер и морал Донка нямала нищо общо нито с Минко Акимов, нито с Дилян Енкин.
БСП и морал? Смях в залата!Ей като се появят едни умници тук да се чуди човек дали се намира на тази планета или не.Аз изобщо не мога да се сетя да има политик с морал в България още повече от БСП.Ама тя Донка сигурно ще да е от друга планета казнала ,голям късмет сме извадили дано не е отървем.

Анонимен каза...

след като изнесените данни от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване” са неверни,някой обърна ли се към ГРАО? защо не изнесат коригираната информация отново в национален ефир

Анонимен каза...

16-ти, от друга планета си само ти.Явно ти е трудно да различаваш не нюансите, ами дори елеметарното - черно от бяло.Виждаш колко некадърници са се запътили към кметството. Все пак от всичките чукундури трябва да изберем един. Да се опитаме да е що годе свестен.За това става дума, а не за БСП или която и да е друга групировка.

Анонимен каза...

Гражданството дали знае, че секретарката на Минко акимов Анита от един месец работи точно в отдела, който прави изборни списъци, отчита движение на хора, ще приема отчети. Как мислите - защо Анита е там? Дори будната съвест Илиан Пеевски не реагира.

Анонимен каза...

18-ти видими са ,че ти си от друга планета щом все още си мислиш,че управлението на градът ни зависи лично от човекът който ще изберем,а не от групировката която застава зад него и финансира кампанията и самия него.А що се отнася до мен най малко ми се иска това да е човекът на групировката БКП-БСП-ДС.

Анонимен каза...

До 13:
Репресивен казаваш!А кой опази Троян от мутризация в най-тъмните години?Ако си бил малък тогава питай някой по на възраст да ти разкаже какво беше и що-годе все още е в Ловеч,Севливо,Тетевен и пр.
Тука мутри (естествено не троянци) имаше само петък вечер на Фламинго.
Срещу фактите си коментирай каквото искаш, дреме ми на кохониса

Анонимен каза...

20 и 21 знам че сте от бригадата компютърджии монтирани в клуба на ГЕРБ да атакувате и отбивате всяка истина за тъпотиите и изцепките на ГЕРБ. Една бригада не стига. Срещу Минко е изправен Троян.Строителните му безумия, продиктувани само от интереса му да спечели някоя хилядарка, дразнят хората.Ясно е, че този напън е последната му възможност - дори да стане кмет той ще пенсионерства блажено в кметската канцелария.

Анонимен каза...

Г-н Илиан Пеевски, секретарката на минко акимов работи в ГРАО - отдел пряко свързан с организацията на изборите. Защо мълчиш, само ти можеш да реагираш в твой стил.

Анонимен каза...

На 21 От никакви мутри не бяхме опазени - Крушата вилнееше от Орешак до Чифлик, групировки се явяваха на търгове и определяха крайния резултат като прибираха своя дял за ненамеса, а най-мощните като Банев завзеха Елпром и Машстрой като обраха приватизационните бонове на троянци.След това ги закриха и ни оставиха на дереджето на беднотията. Ти това ли наричаш опазване от мутризация.Минкоакимовата милиция по това време си траеше и гепеше своя процент.Стани от компютъра докато минат изборите - не познаваш нито историята, нито хората в тоя град, Не позволявай твоите режисьори да те правят на маймуна.

Анонимен каза...

Щом секретарката на Минко Акимов е в ГРАО няма никакви съмнения, че той ще фалшифицира изборите.Тя е там, за да дирижира далаверата.Позор за за такъв безчестник.Вън от общината!И това били демократични избори.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |