Като в катун, в катуна Троян?!

* Циганска фамилия превърна реката в центъра на града ни в… пералня на открито?!
ФотоОко  
В СРЯДА (24 АВГУСТ), КЪСНО СЛЕДОБЕД, известен троянски бизнесмен, собственик на елегантно крайречно заведение в центъра на града, ми се обади с въпроса дали в Т21 поддържаме още рубриката „ФотоОко”. Сподели ми за нелепата гледка, открила се във въпросния следобед от заведението му, за насмешливите погледи и ироничните подмятания на група туристи, за неприятното усещане у всички, наблюдаващи случващото се… Реагирах на подадения сигнал и веднага отидох на място – и наред с гнева към наглеците, позволили си подобна изцепка, ме хвана и срам, че в този наш град, напъващ се да се прави на туристически център, са възможни подобни неща.

ГОВОРЯ ЗА ЕДНА ЦИГАНСКА ФАМИЛИЯ, която бе превърнала реката в центъра на Троян – на метри от емблематичния Марковски мост, в пералня на открито за домашните си черги, килими, одеала, покривки и т.н. Цялата шарения пък бе просната да съхне върху помощния мост (проход) от бетонни панели, който стои от някакво минало строителство и придава на речното корито допълнителна доза запуснатост и грозота (основната доза я осигуряват храсталаците, дървесата и буренаците, в които е обрасла троянската река и които са всичко друго, но не и нещо, подхождащо на нормален европейски град, пък бил той и на Балканите; занемареният и разбичкан до крайност обширен крайречен парцел в района на някогашната градска баня; липсата на подпорна стена на десния бряг; потъналата в мръсотия и запуснатост нефункционираща от десетилетие водна каскада, водеща към пресъхналия шадраван на централния ни площад; обелените ламаринени парапети на пешеходния мост до Музея на занаятите и т.н.).

ДО ПРАНЕТО, опънато пред очите на всички и напук на всичко (а може би по-точното е в синхрон с всичко), циганите бяха разхвърляли и перилната си посуда – пластмасови легени, кофи, сапуни… Край тях бе паркирана шарената каруца, а конят кротко хрупаше тревица на брега. Като в катун, в катуна Троян?! Съмнявам се дали някоя от службите и служителите, получаващи заплати да се грижат за реда и екологията в града ни, са реагирали на въпросното безобразие; нещо повече – дали изобщо са забелязали циганията… А дано занапред?

Генадий Маринов

П.П. От месец-два из Троян с шарените си каруци щъкат някакви новонадошли ромски табори. Какви са, откъде са, докога са – кой да ти каже. Троянци шушукат, че не е изключено преселението да има нещо общо с наближаващите избори. Дали е така – кой да ти каже.

54 коментара:

Анонимен каза...

Е,поне циганите ни са чистофайници!!!Кмете,кмете какъв електорат имаш само....

Анонимен каза...

Ами ако се смени кмета може и да се пооправят нещата. Какъвто и кмета такъв и градът. Като гледам за сега само ВМРО-то дето подкрепя Пъдарски си ги е вписало тия наши "съграждани" като проблем. Така че...

Анонимен каза...

Гена,те ясно циганите са тук за изборите,ама след това няма да си тръгнат.Ще допринасят за прираста на населението ни :)
2-ри,доуточнявай се кое ВМРО.Защото има едно друго ВМРО,което е с акъл и няма да подкрепи това лайно!

Анонимен каза...

В такива случай полицаите искат личните карти на ромите и лесно могат да дадат отговор - от къде са ,какви са ,имат ли адресна регистрация и т.н.Мисля ,че е крайно време г-н Ичев да даде разяснение по въпроса!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ей Генчо като вземеш да ги възнасяш тези троенски "бизнесмени" направо умирам от смях с теб.Що преди да отидеш да снимаш и правиш този материал не попита този известен троянски общински съветник селски тарикат, собственик на елегантното крайречно заведение (смятам всеки се досеща кой е той),защо вместо да ти се обажда и да се възмущава не си е отремонтирал помощния мост (проход) от бетонни панели, който стои от неговото минало строителство на елегантното му заведение и придава на речното корито допълнителна доза запуснатост и грозота.Тога нямаше да го има този проблем с циганите.

Анонимен каза...

Минко Акимов циганизира Троян. Явно с това ще бъде запомнен като кмет. Дано троянци имат разум и не го изберат за втори мандат.

Анонимен каза...

Супер снимки,и циганите са си супер и ни подхождат прекрасно на цялата селения.Смятам,че до изборите и на пилоните пред общината да почнат да простират никой няма да смее да ги закачи:):)

Анонимен каза...

Дано наистина троянци имат разум... Акимов НЕ СТАВА за кмет и не трябва да бъде избиран за втори мандат!!!

Анонимен каза...

ВМРО в Троян е само едно - ВМРО-БНД. Това, че разни отцепници се опитват да копират името, въпреки закона, с нещо като вяра морал родолюбие и ..... е друго нещо. Ама те тези, са си такива!

Анонимен каза...

Е те ония всички ги знаем-ВМРО почитатели на ласки от възрастни мъже, и високоградусни лубриканти...

Да Ви е честита новата 2011,година на туризъмът в троенско.Дедо Ви Трибестан Ви кани на басейн,ще идете ли?

Анонимен каза...

Чекаите бре ора. Ами ние циганите не сме ли орица? Па че си периме дето си щем щото сме чистофаиници. Хубава работа ама българска!!!
Манго Ромов

Анонимен каза...

Вальо малкия-голем си!Или пък висок...?

Анонимен каза...

Заповядайте вечер в "Младост" след спирката за да видите за каква цигания става на въпрос.Малки,големи и още по-големи цигани пият бири,ракии на бордюра,слушат маанета и хвърлят боклуци около тях.Няма да Ви казвам къде ходят до тоалетна и какво е след тях.Иначе сложиха табела че ще се прави нещо по проект...

Анонимен каза...

Няма ли кой да проверява тези магазини,който продават алкохол за консумация на място?Това все пак са магазини не кръчми!

Анонимен каза...

Никой нищо не проверява, защото Трибестан Акимов е разпоредил на контролиращите служители, да не се пишат никакви актове и налагат глоби, щото имало избори и той трябвало да не настройва хората срещу себе си! Това е положението! Милиционера винаги е мислил единствено за себе си и фамилията!

И.П. каза...

Редовно минавам по моста към пазара и гледам в реката "помощния мост (проход) от бетонни панели, който стои от някакво минало строителство и придава на речното корито допълнителна доза запуснатост и грозота" и се питам кой трябва да го премахне и защо досега не е премахнат..Прав е 6ти че ако помощния мост го нямаше и циганите нямаше да прострат прането си там..Като гражданин задавам на отговорните фактори въпрос и очаквам да отговорят чрез вестника или по друг начин.

Анонимен каза...

Имаш право 16-ти, явно е така. Освен че са в реката, където нямат работа, циганите се движат с каруца, която не е регистрирана, което се вижда от снимката.

Анонимен каза...

Илиян Пеевски каза:
АТАКА!Циганите на сапун!

Анонимен каза...

Миню ще спечели изборите. Някой по-горе беше абсолютно прав: Какъвто кметът такъв и градът!!! Жалко някога Троян беше града с най-много фабрики на глава от населението. С това циганизиране и с това управление точно след 10 години наистина ще сме село по-малко от Орешак.

Анонимен каза...

Миню ще спечели изборите, ама за общински съветник, щото ще е първи в листата, а ГЕРБ ще вкарат поне 3-ма -:)

Анонимен каза...

Я аз да ва отпера с един въпрос:

Знайте ли я оназ млада активистка от ГЕРБ Младежи,дето са я хванали с кока?
Гледам,че МВР-то са запечатали на тати кръчмата,дето ГЕРБ активисти арно отмаряли!

Анонимен каза...

А къде са оторизираните власти? А да. За нас българите са задълженията разбирай и санкциите;А за мангалите са правата.Нищо не им казвай; ще те обвинят в расизъм разните там Хелзинкски комитети и пр.

Анонимен каза...

Долу герберите..а и сапуна е на свьршване!

Анонимен каза...

И с просто око се вижда, че хотела е построен в речното корито/публична държавна собственост/ и явно с издаването на акта за собственост и строителното разрешение са затворени очи не пред не един или два закона и наредби в РБ.Нищо ново под небето-за пари определени длъжностни лица са готови и майка си да продадат. Сега бизнесмена реве-грозна ми е гледката-тичайте институции да забраните на циганите да се перат на реката.Ало г-н бизнесмене-тичай сега при тези дето ти уредиха терена, на тяхното рамо поплачи или предложи на гостите си уникална гледка и им искай и затова пари!

Анонимен каза...

Генади, тъкмо си мислех дали няма да отразиш това,което всички троянци виждаме - ЦИГАНИЗАЦИЯ на града ни - новодошли, пременени, пушат, пият, по кафенета киснат...с чии пари??? С нашите!!! И с по една дузина хлапета! Кой ни ги изпрати тук? А да се покаже???Евала за статията!

Анонимен каза...

Да, когато бях ученик Троян беше с най-много фабрики и най-малко цигани на глава от населението, а имаше няколко каруци които разкарваха туби с нафта. Излизаха спортисти, учени, хора на културата и занаятите, е нямаше Шоко, но такива бяха времената.

Анонимен каза...

Къде е кмета в този момент?
Къде е Общината?

Анонимен каза...

10-с промито мозъченце си,ама карай,то такива като теб са малко.....:)))))))

Анонимен каза...

Тя и жена ти каза така за теб,и че й е писнало от малката ти пишка,ама карай,то такива като теб са малко ((((:

Анонимен каза...

Скинари има, троянци, мразещи мангалите - още повече. Какво чакаме? Да се прочистим от тая сган!

Анонимен каза...

К'ви скинари, к'ви 5 лева бе брачед?
В тоя град ако ще и извънземни да дойдат,все тая..

Анонимен каза...

Както често се оказва, троянци сте или късопатметни или безпаметни. Циганскот нашествие бе факт още при бившия ви кмет Дилян Енкин. А защо той го допусна, питайте него, а не настоящия ви първенец Акимов. Явно прав е лидерът на местната АТАКА Ил. Пеевски, който твърди, че все повече заприличвате на стадо и позор да предприемчивите ви деди еснафи!

Севлиево

Анонимен каза...

Хей хей Сюфлиеву!
Талчето,знаеш ли колко сме я мъндросали,а?
А там Бългачрчета останаха ли бре?Щото гледам всеки втори е патладжан!

Анонимен каза...

Мъндросвали сте в алкохолните си просъници! От мързел и ракия, сте се превърнали в затъпели животни. Впрочем, не аз, а вашият Генадий Маринов говори за "катуна Троян". Иначе вашия ялов патриотизъм може да си го завреш, знаеш къде...

Севлиево

Анонимен каза...

Пореден рунд:Севлиево-Троян!!!!Резултатът няма да е в наша полза,драги ми съграждани троянци,пърдон отскоро станахме съселяни!!!!"Талчето" не я знам коя е,но дано тя поне е доволна от толкова"уважение",дето сте и сторили.....

Detelin Markov каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Вярно, че само си чешем езиците тук...а нищо не се променя...Жалко за града ни, за децата ни, за нас самите...

Анонимен каза...

Истина е, че само си чешем езиците.
Забравяме основните принципи на демокрацията в тово време. За добро или за лошо Минъо е избран с честни избори. Затова тои ни управлява този мандат. Когато спечели друг-Гинъо, Гошо или Тошо ще ни управлява следващия. Мнозинството си казва
думата. Не че харесвам Миньо, но когато някои спечели по-добре да застанем зад него и да се опитаме да помогнем а не само да плюем. Недоволни винаги ще има дори и да нямат основание
за това.
Затова помислете хубаво преди да гласувате и накараите тези около вас също да гласуват.

Анонимен каза...

Дали ще ни искат съдействието или само ще ни използват?!

Анонимен каза...

40, използват ни защото им позволяваме това безропотно, а и в много случаи им се подлагаме сами.!!!?

Анонимен каза...

Който докара циганите, същия докара безработицата и разрухата в града. Да не говорим, че с Банев са от едно котило, като бившите комсомолски секретари сега местни бизнесмени.

Анонимен каза...

Слава на партията и майката свиня!
Право думаш 42-ри!

Анонимен каза...

БАджанака от Сюфлиеву,ми пак ша я мандросваме.
Само реве,че и чеп за зеле не ставало от теб.
А и що си негледаш циганора там,ми си тръгнал тук акъли да даваш!

Анонимен каза...

всички сме цигани,че нали знаете 500години кво е ставало с нащи баби.

Анонимен каза...

и в шадравана ще пуснат мангалите,стига да гласуват за тях

Анонимен каза...

Виж сега 46-ти... реката ще им е за пране и къпане,а шадравана ще име като джакузи на мангалите.Представяш ли си - фонтана бълбука,мангалите с излегнали ,оставили са си бирата на бордюра на шадравана.На площада - скара с кебапчета,че като излязат чисти от джакузито,да хапнат и да отидат да гласуват:)))

Анонимен каза...

То ще си е баш тъй но след джакузито ще идат да си получат хонорара за гласуването а през ноща в гетото маанета до зори за изборната победа и светлото бъдеще на Троян и България

Христов каза...

Същата работа като в Младост става и в градинката до моста на Елма. Циганите вкарват каруците в тревата и те лягат на нея после пият "пикаят" и надават викове. Обаждах се в полицията там ми казаха, че нищо не можели да им направят понеже и те имали права. Какви права, да нарушават обществения ред ли - питах тъпото ченге отсреща,а той ми тропна слушалката. Радвам се, че се изнесох от Троян тук ще си идвам по време на празниците само, за да се видя с роднините. Цяла България е тежко положение никъде не е цветно, но Троян е град на абсурдите това е. Група местни велможи контролират града безкруполно, кмет пенсонер свързан с предишният комунистически кмет, а месните "бизнесмени" се разбират по между си да дават мижави заплати и това е който издържи той остава. Обяснете ми как човек може да живее нормално тук ?

Анонимен каза...

аЙде сТигъ тАпизми,Амче ний кадя да съ къпим,иСкате да интеПретираме па недавате да се по умииммммммммм
Дачетооооо от Балабанския завой
изками Кибапи и бири-50г л а с аааааааа-100кебапчета=-=-=-=

Анонимен каза...

Преди малко минах по моста до китайския ресторант и какво да видя....един диван/тройка/разположен в речното корито,перпендикулярно на течението.Стои си кротко и не помръдва,а хората го снимат.Може да се види и от моста до полицията понеже е между двата моста.Нощес някой може и да поспи на него:)))

Анонимен каза...

Ми нали сме туристически град,бе,хората трябва да има какво да снимат.Я слез в реката и виж инвентаризационният номер отзад на дивана,да не е стария диван на кмета Акимов?

Анонимен каза...

Много идеи съм чувала за това място-реката над моста...то гондоли щяха да пускат,то речен парк щяло да бъде,ама да сложат червен диван точно на течението...Представяте ли си колко романтично звучи"Чакам на червения диван, сред ромона на реката":))))

Анонимен каза...

Целия Град Скоро време ще заприлича на този мост не само моста ако не се земат мерки срещу тези неща !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |