„Тойота” помете две пешеходки в Орешак

* 41-годишната А.Г. издъхна в Троянската болница три часа след инцидента, в Плевен се борят за живота на 10-годишната Д.Д.
* 68-годишният водач И.Г. не е пил, причината - несъобразена скорост

НА 22 АВГУСТ ВЕЧЕРТА (20:15 Ч.) лек автомобил „Тойота Корола”, шофиран от 68-годишния И.Г. от Троян, при влизане в с. Орешак откъм стръмния Раков дол губи контрол на първата лява крива, удря се в десния парапет на малък мост (в близост до отбивката за ф. „Булвууд”) и помита две пешеходки – А.Г. на 41 г. и 10-годишната Д.Д., и двете от Орешак. След моста японското возило излиза на банкета вдясно и след около 30 метра се удря и спира в паркиран там миниван „Рено Еспейс”.

ЕКИП НА Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Троян веднага пристига на място и оказва първа помощ на пострадалите, след което двете са откарани в МБАЛ – Троян и настанени в интензивното отделение с диагноза съчетана травма на глава, крайници и таз. В 23:15 ч. А.Г. умира от раните си, а момиченцето е откарано за лечение в Плевен в тежко състояние и с опасност за живота. От сблъсъка леко е пострадала и пасажерка в тойотата – 63-годишната С.Г. от Троян, която се возила на задната седалка; жената е освободена за домашно лечение с повърхностна рана на главата в областта на слепоочието.

РЕЗУЛТАТЪТ от алкохолната проба на И.Г., направена с техническо средство веднага след инцидента, е отрицателен; взета му е и кръв за химически анализ. По първоначални данни причината за пътната трагедия е несъобразена скорост. По случая е образувано досъдебно производство.

Т21

11 коментара:

Анонимен каза...

За пореден път се убеждавам, че след 60 годишна възраст е задължително да се правят някакви тестове, изпити, прегледи и др. на водачите. Повечето пенсии НЕ стават за шофьори, те са повече от опасни и ето горе доказателство.

Анонимен каза...

Вярно е това за пенсиите, но е по-вярно, че повето ПТП-а са с хора < 30 години с книжка от няколко години.

АРВи каза...

Не съм съгласен с вас 1 и 2 за тези изключително повърхностни обобщения, не значещи нищо. Същото е и със секса!!!?!! Който е бил палав на младини може да го прави добре и в дълбоки старини. Нима няма 60 годишни калпазани или 35 годишни още по-такива, а и 20 годишни, които както си коландрят жените така и карат по пътищата (Това е от репертоара на ЕМ/SI). Моля ви не обобщавайте така на едро, просто не е сериозно! Другаде е скрит ключа от "бараката"!

Анонимен каза...

Драги АРВи, начина на каране е свързан и с възпитание, зачитане на закони, уважение към останалите участници в движението и т.н. Точно тези неща в новите поколения се размиват. Аз така мисля. Ако мислиш, че е повърхностно, Ок.

АРВи каза...

Да №4, безспорно е така, но аз акцентирах върху моженето и възрастта, тъй като в предишните 1. и 2. № наблягаха повече на тези неща, защото шофьорлъкът опира и до можене, колкото и възпитание и зачитане на законите да има. Затова, в това ключът от "бараката" обощих останалото. Но по тази тема може да се пише още много.

Анонимен каза...

Абе, Арви, не знам имаш ли стари хора покрай теб, но като нарастнат годините това можене става все по-слабо. Голяма част от възрастните изобщо не са с всичкия си, за това говорех главно за тях и за това какво трябва да се прави след една определена възраст на шофьорите.

Анонимен каза...

Според мен както книжка се дава на 18 навършени, така трябва да се отнема след 68. Стар човек съдран чувал, колкото и грубо да звучи.

АРВи каза...

Вие 6 и 7 ми абсолютизирате нещата само в едната крайност. Те много неща трябва да се променят в законите, но нали виждате на каккъв хал са. Не възразявам да се правят допълнителни тестове на възрастните, но тук случаят не е такъв струва ми се. просто няма нужната за изводи информация. Контрол губят и пилотите от Формула 1 понякога!?!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ужас!!!...Бог да прости жената и дано момиченцето се оправи!!! Чух линейката като хвърчеше в посока Орешак и ми се сви сърцето...какво ли ПАК е станало?! Дали имаме или не нужната за изводи информация в случая вече е без значение. Въпросът е, че докато всички ние не променим мисленето си, нищо няма да се промени. Законите са важни - да, но едва ли някога ще станат толкова сурови, че да ни стреснат. Мислим си, че на нас това не може да се случи, а истината е, че всеки от нас може да бъде от едната или другата страна. Да, контрол губят и пилотите във Формула 1, но те са на пистата, а ние не. Съгласен съм, че младите шофьори са меко казано доста неразумни, но и тези, които са минали 60-те нямат същите рефлекси, както когато са били по-млади.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |