Ловешката „Зетра” глътна троянската ТВ „Оптиспринт”

* Предаванията вече ще са цифрови, по две за деня, ще се гледат по канал „Зетра”, а новинарският обхват ще е от Ловеч, Троян и Габрово
* Собственикът Петко Чернев: „В днешно време условията за съществуването на малки телевизии са много тежки”

ТРОЯНСКАТА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ „ОПТИСПРИНТ” вече е част от ловешката медийна група „Зетра”. На 1 август бе последната новинарска емисия под шапката на „Оптиспринт” и от сряда (3 август) новините ще са с регионален обхват – от Ловеч, Габрово и Троян, и ще могат да се гледат по канал „Зетра” ТВ (цифрова телевизия); предаванията ще са по две за деня – от 19:05 ч. и от 21:00 ч., и ще се излъчват от различни студия. ТВ „Оптиспринт” е на троянския медиен пазар от 13 години (от 1 януари 1998 г.) и до този момент бе в структурата на доставчика на информационни услуги „Оптиспринт – Троян”, който пък е подразделение на „Скайнет” ООД, Плевен.

МЕДИЙНАТА ГРУПА „ЗЕТРА” е собственост на ловчалията Петко Чернев. Стартира през 1997 г. като кабелна ТВ „Зетра”, излъчваща само в Ловеч. През 2004 г. се обединява с „Кейбълтел” и разширява обхвата си, като създава радио „Зетра (на 107,2 мегахерца) и вестник „Ловеч глас”. Преди няколко месеца „Зетра” откри свой телевизионен канал в Габрово, а вече и в Троян.

ЕТО КАК ОБЯСНИ СЛУЧВАЩОТО СЕ собственикът на „Зетра” г-н Чернев: „Обединението е продиктувано от изискванията на СЕМ и законовата уредба в тази област. В днешно време условията за съществуването на малки телевизии са много тежки, защото лицензите и правата за излъчване са същите като при големите телевизии с национален обхват. Това принуждава малките канали да търсят изход в окрупняването”.

БЕЗСПОРНО СЛИВАНЕТО има своите обективни предпоставки. Рано е обаче да се каже дали освен безспорните плюсове (цифрово качество, повече предавания, разширен обхват) няма да има и минуси (например троянските новини да се загубят сред информационния поток от двата по-големи града Ловеч и Габрово; или уникалният видеоархив на „Оптиспринт” за събитията в Троян и района през последното десетилетие и горница да потъне някъде). Нямаме данни и какви са условията и стойността на сделката.

Т21

24 коментара:

Анонимен каза...

А ще могат ли да се гледат в цифровият пакет на Оптиспринт тези новини и откога?

Анонимен каза...

Е,...пък толкова пари събирате от тея такси - една телевизия не може да поддържате... по-добре да се бяхте сляли с Плевен Спринт.

Анонимен каза...

Както е тръгнало... ако глътнат и Т21 и го затворят щото вече си имат весник - ще е най-смешно, а и Миню агне ще заколи насред центъра...

Анонимен каза...

Красо ще ми липсва фъфленето ти...Аааа,я кажи, кво ще е бебето?

Анонимен каза...

мулатче, кво да е? да са живи и здрави поне!

Анонимен каза...

Защо няма вече надписи по стените на обществените тоалетни? За това има форуми.....

Анонимен каза...

6-ти: Че то в Троян няма обществени тоалетни:)))Уж сме туристически град,а ако дойде някой и недай боже му се доходи....ще трябва да е някъде на улицата

Анонимен каза...

Как не ви е срам да коментирате по този злобен начин личния живот на хората!Както виждам не ви е грижа какво ще е детето,няма я вие да се грижите за него!Гладайте си скапания животец и оставете другите на мира!!!

Анонимен каза...

8-ми, не им обръщай внимание. Факт е, че тук само се търси терен за изливане на злоба. Има 2 чудесни статии в съседство с тази, за колоездене и планинско колоездене. Няма пукнат коментар. Защото няма какво да се оплюе. Но нека не ги подсещам, че сега ще намерят какво да търсят и на малцината, които правят нещо позитивно за града.

Анонимен каза...

Красимира Коларова е чудесен човек. Помага на всеки, за всяко добро начинание. Най-вероятно този, дето я коментира, ако има възможност да й каже добър ден, ще й се размаже, но тук е много смел. Аман от смотани самотни онанисти.

Анонимен каза...

10 никой не казва, че е лош човек, а просто слаб журналист и посредствен говорител. Това и г-н В. Радойчвески не може да оспори.

Анонимен каза...

egati izmisleniq grad,ve4e i televiziikata vi vzeha. 4udq se kakvo pravite o6te tam i na kakvo ili kogo se nadqvate.

Анонимен каза...

aaaaa,o6te ne6to 4e zabravih: sme6niq vestnik (troian 21)e sledva6tiq koito 6te sleqt s nqkoi ot Love6kite--za men po-dobre,tam toku vij razre6ili komentarite na latinitsa :))))

Анонимен каза...

Да а Ралица Бенчева е "перфектния" говорител , даже я търсили да изпълни ролята на Крал Джордж VI в "Речта на краля" но се отказали защото и Лионел Лог не успял да и помогне :) .

Анонимен каза...

Какви са тези селски провайдъри, оптикавал, плебей нещо си, метра и прочие, някой читав кабелен оператор няма ли да се появи или пак ще отворим темата за големите инвеститори и как кмета ги гони.

Анонимен каза...

...А "г-н В. Радойчвески" се е засмял гордо и е доволен сякаш е негова телевизията и той е сключил "велика" сделка ... "Пази Боже, сляпо да прогледа!"

Анонимен каза...

Нека да бъдем честни - Радойчевски не става. Ама за нищо не става. Само като се сетя, преди 2-3 години, на едно място където Радойчевски беше кандидатствал за работа, беше оставил визитка на която пишеше "Председател на пчеларско дружество Майка". Стана ми много смешно. Ама толкова смешно че чак комично... Да кандидатстваш за техническа длъжност и да оставиш визитка като пчелар...

Когато стана шеф на кабелната, следях с интерес развитието на нещата. И това развитие не закъсня. Първо климата започна да се влошава, после някои хора си тръгнаха, други започнаха да си търсят работа навън... Радойчевски им се правел на много разбиращ по мрежи...

И резултата не закъсня - качеството на сигнала започна да спада. И вече се стигна до момента в който като вземе да вали или да духа и БиТиВи започва да замръзва.

Изобщо В. Радойчевски освен да скапе нещо, друго не може да направи.

Анонимен каза...

Телевизиите Оптиспринт и Зетра се обединиха в обща програмна схема

* Троянските новини ще се гледат и в Ловеч и Габрово, а ние ще сме информирани за ставащото в тези два града
* Новата структура „Зетра – Спринт“ запазва работните места с изключение на единия операторски щат

Краят на миналата седмица сложи точка и на неколкомесечните преговори между троянската кабелна телевизия Оптиспринт и ловешката Зетра за обединяване на усилията им в обща програмна схема. Резултатът е, че досегашните два местни канала – програмният, който излъчваше новини и други предавания, и информационният се сливат в един. На първо време той ще се появява като програмно-информационен канал „Зетра ТВ“, но намеренията са след време да се нарича „Зетра – Спринт“.

Новата структура вече няма да е троянска, а регионална, т.е. троянските новини и реклами ще се гледат и в Ловеч и Габрово, като тенденцията е териториалният обхват да се разшири. Ние пък ще получаваме информация за случващото се в тези два града. Освен това „Зетра ТВ“ ще се излъчва и в аналоговия, и в цифровия пакет, а не както досега само в аналоговия.

Преобразуването по никакъв начин не засяга доставката на интернет и на услугата „кабелна телевизия“, предоставяни от Оптиспринт, и абонатите няма да заплащат нови цени. „За потребителите всичко си остава непроменено, така че хората няма да почувстват никакъв дискомфорт заради преобразуването на нашата дейност“, заявиха за ТГ изпълнителният директор на Оптиспринт инж. Васил Радойчевски и Петко Чернев – мениджър на „Зетра медия груп“ (на снимката вляво), която освен телевизията, притежава радио „Зетра“ и вестник „Ловеч глас“.

в-к „Троянски глас“, 3-9.08.2011 г.

Анонимен каза...

Съгласен съм, 17-ти. Г-н Радойчевски около 3 месеца беше работник в "Машстрой". И какво стана? "Машстрой" престана да произвежда стругове. Питам се дали не е работил и с "Елма".

То в този град никой на става за нищо. Е, има и изключения - участниците в този форум. Що не вземем да си спретнем една хубава кабелна телевизия. 4-ти и 14-ти ще поемат репортерската работа, а 17-ти - цялостното ръководство. Ще бъде много хубава телевизия!

Анонимен каза...

Не 19-ти. А с кабелна телевизия няма да се занимавам, защото не разбирам от нея. Разбирам от други неща и повярвай ми - разбирам ги доста добре, поради което си имам достатъчно клиенти (дори и в кризата).

Макар че той и Радойчевски от кабелна и интернет не разбира което не му попречи да кандидатства за началник. И май точно заради това докара нещата до това ниво...

Аз лично, именно покрай работата си съм имал възможността да опозная Радойчевски и ти казвам че не става. Аз като не разбирам нещо не се занимавам с него, но той чул-недочул е специалист по всичко...

Хайде, длъжността която заема в момента е и менъджърска, ама той и за мениджър не става, защото и като човек не става.

А ти явно го познаваш само от трите му месеца в Машстрой. Ама той беше и в БТК, беше и в поделението, беше и представител на DHL, заедно с Ангел Краевски правеха ел-инсталации... Сигурно пропускам нещо. Но както и да е. Не това е важно.... Важното е че където се появи той като някакъв фактор (разбирай началник), и нещата в колектива обикновено се скапват. Ако не беше кризата, повярвай ми че половината от трехническия персонал на кабелната щеше да си вдигне чукалата. От разговори го знам, не защшото си бъркам в носа и си го измислям...

И още нещо 19-ти... Мен не ме бърка дали Радйочевски е шеф на кабелната. Стани и ти ако искаш. Ако искаш покани и жена си да работи там (така както на Радойчевски жена му се гласеше да става касиерка в кабелната малко след като той стана шеф). Все ми е тая. Ама като си началник, вместо да слагаш GPS-i по колите на техниците, първо направи така че да е добро качеството на продукта ти. За да имаш клиенти и за има при кой да ходят техниците с тези коли. Просто постави правилно коня пред каруцата...

Не да предлагаш УЖ цифрова телевизия. Защото телевизията на оприспринт наистина не е цифрова а е само с цифров пренос. Ако не разбираш ще ти го обясна така. Сигнала идва с добро качество и без опасност да се развали по трасето докато стигне до твоя приемник. До този приемник наистина е цифров. Ама след него ти го правиш аналогов и С ПО-НИСКО КАЧЕСТВО. И в крайна сметка единственото което печелиш от т.нар. цифрова телевизия е, че ако някой се включи по трасето от офиса им до теб, няма да имаш двоен образ... Количеството информация което получава твоя телевизор си е все същото като това което която получава дори ако не си абонат на кабелната и приемаш телевизия ефирно от ретранслатора на Капинчо...

Ако не съм прав шефа на кабелната АРГУМЕНТИРАНО да ме обори..

Анонимен каза...

Доколкото познавам журналистите на ЗЕТРА, това е катастрофа за новинарската хроника в Троян. Те са пълни неграмотници и неудачници. Новият собственик го интересуват единствено постъпленията от рекламите, а колкото до това как се правят и списват новините, за него това е чуждо и далечно! Така че няма да е далеч от истината, че в Троян медиите оредяха с една и все повече заприличва на село. А, честито!

запознат каза...

20ти е улучил в десятката!

Анонимен каза...

Еми не може на техника от преди 10 и повече години да се гледа цифрова телевизия я кажете колко от писалите тук биха се бръкнали по минимум 800-1000лв да си вземат минимално телевизорче с възможност за получаване на цифров сигнал ? Не само в Троян е така в крайна сметка! Всеки е на мнение,че не получава това за което плаща,но не коментира липсата на съответната техника да го получи.Да не говорим,че в България телевизите с малки изключения не излъчват цифрово! Смях ме хваща като чета колко "грамотни" хора има в тая област пък сигурно полвната от изказващите са в дървообработването :D
П.П. Не знам колко по-голям доставчик искате, но за информация цените са долу горе същите!Ако са по-малки някъде просто разгледайте програмите,които предлагат.С просто око се вижда,който иска да види де!

Анонимен каза...

алоооо, оптиспринт ли е?
не, тук е зетра тв :)
и на вас да ви е*а м*****а :)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |