Коло ориентиране: Всички троянки – с медали от Държавното в Шумен

* Злато, сребро и бронз за Вяра Данчева, Тачо Беломъжев – пак безпощаден * Венелин Иванов: „Изключително съм доволен”

ВЪЗПИТАНИЧКИТЕ на треньора Венелин Иванов от троянския клуб по ориентиране „Хемус” за пореден път доказаха, че са сред най-добрите в страната – този път в нетрадиционното и първо за тях състезание по коло ориентиране (с велосипеди от типа „маунтин байк”). На провелото се през изминалия уикенд, 17-19 юни, край Шумен (на Шуменското плато) Държавно първенство по коло ориентиране 2011 троянските момичета спечелиха букет от медали както в щафетите, така и в индивидуалните бягания. Над всички пък бе Вяра Данчева, която се завърна от Шумен с пълен набор медали – златен, сребърен и бронзов.

ЕТО И ВСИЧКИ троянски медалистки. Златната ни щафета във възрастовата група до 12 години (Ж-12) бе в състав: Лора Христова, Биляна Доневска и Вяра Данчева. Вяра Данчева спечели и сребро в спринта и втори бронзов медал в дългата дистанция. Щафетата ни в групата до 16 години (Ж-16), завоювала бронзовите отличия, бе съставена от Габриела Костова, Борислава Райкова и Елица Досева Борислава спечели и бронз и от индивидуалните бягания. Очаквани победи записа и световният шампион в ски ориентирането Станимир (Тачо) Беломъжев, който си почива от натоварената програма на зимната Световна купа с подобни участия – тотално превъзходство и злато в двете индивидуални дисциплини.

„ТОЗИ ПЪТ, по разбираеми причини, отидохме с по-малка 7-членна група състезателки – заради разходите и трудностите с транспорта и подготовката на велосипедите. Но всички момичета се върнаха с медали, изключително съм доволен. А Вяра Данчева, която се открои, има голямо израстване в последните месеци, доказва го и второто й място в комплексното класиране от 3-дневните състезания за Купа „България 2011” в Приморско наскоро”, коментира пред Т21 г-н Иванов. Треньорът използва повода да отправи специални благодарности за подкрепата към Община Троян и към собственика на фирма „Калинел” инж. Марин Радевски.

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Чушката и той ли се състезава при момичетата?

Анонимен каза...

Браво на децата!

Анонимен каза...

Баре да го бяхте написали вело-ориентиране,коло ми звучи малко овчо,мое мнение де ...

Анонимен каза...

Идат като овци,бегат като овци.Що е то?Овци...

Анонимен каза...

Аман от амалски спортове,да ви кажа!Призлява ми като видя жена да вдига щанги,да се борят като пехливани и да си прилагат фатки и суплеси....А къде останаха грижите за интелигентните спортове-любимата на цялата бивша Османска империя табла/тапа,гюлбара,челеби и др./Че нямаме ли и ние голяма нужда от сенчести игрални зали с две асми отпред,кокалените зарчета тракат на дълги редове като немска картечница,па онямити хладен калдаръм,преметен и поръсен рано-рано с водица от калайдисано менче,кайвенце в медно джезве на пясък,каймаклия,да го сърбаш яваш-яваш с премрежен поглед,устремен в лятното небе,където палави ластовички се гонят като пощурели.....Кеф-ф-ф-ф-ф!Лаф-ф-ф-ф-ф!И спорт същевременно....АЙ с-с-с-с......

Бай Бочо каза...

Айса,ти си бил нежна душа, поет, същи Цоньо Калчев.Поздравявам те,всички форумци също, с великолепната Цоньова песенчица "Сладкопойна чучулига".

Сладкопойна чучулига
над полето се издига
и с разперени крилца
литна долу над селца.

До градинки се снишава
над къщята приближава
над орачи с ясен глас
дума, миличка, тогаз:

Хей орачи, работливи,
погледнете ваште ниви-
клас навел е стъбълца
пълен с хубави зрънца.

И не стойте, сиромаси,
ни минута у дома си,
а далеч от всяка скръб
лъскав острете сърп,

та нивята пожънете,
златно зрънце приберете-
ни един не знай от вас,
що го чака тук до час.

Анонимен каза...

Чета поста на Ай-с x 4 и стихотворението под звуците на Uriah Heep,и се чудя дали да не сгъна и да си проваля дена...

Анонимен каза...

Тъй,тъй,бай Бочо-нежна душа,но не и мека китка,както е модерно напоследък.
А на този приятел,№7-ми бих казал-какво е един ден на фона на безкрая и вечният живот?ТАМ....

Анонимен каза...

Забравих....АЙ с-с-с-с......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |