Подписахме с изпълнителя на проекта за водния цикъл на с. Шипково

* Общата стойност е 3,529 млн. лв., срокът за реализация – 11 месеца ; предпочетена бе софийската фирма "Пътностроителна техника" АД

НА 13 ЮНИ В ОБЩИНА ТРОЯН бе подписан договор между кмета Минко Акимов и изпълнителния директор на “Пътностроителна техника” АД (София) Иван Иванов. В края на м. март т.г. столичната фирма бе избрана за изпълнител на обществената поръчка „Реконструкция на водопроводната мрежа и доизграждане на канализационната мрежа с пречиствателно съоръжение на територията на с. Шипково, община Троян”, елемент от реализацията на спечелен интегриран проект за водния цикъл на селото (по националната Програма за развитие на селските райони за периода 2007–2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд).

ПРОЕКТЪТ Е НА СТОЙНОСТ 3 МЛН. И 529 ХИЛ. ЛВ. и се финансира безвъзмездно по мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”. Предвижда се строителството на пречиствателно съоръжение за мръсните води, изграждане на главен колектор І и ІІ, профили ІV и V плюс три броя дъждопреливници, две дънни преминавания и брегово заустване след пречиствателното съоръжение. И още – реконструкция на съществуваща водопроводна мрежа по трасетата на изграждащите се канализационни колектори и профили.

Маргарита Генкова,
PR на Община Троян

10 коментара:

Анонимен каза...

Ш пада крадене.

Анонимен каза...

Тази фирма не случайно е избрана. Доста неща могат да се кажат, за "съвместната дейност" на фирмата и Минко Акимов до момента.

Анонимен каза...

Аз не знам дали не трябва да са прозрачни тези търгове за избор на изпълнители и данните да се обявяват он-лайн, за да може всеки да прецени как е направен избора?
Въпроса ми е реторичен, защото знам отговора - не може...

Анонимен каза...

Га влезеш в гугълЪТ, го запитай за общината троянска,за проекти.Ке излазнат адресе дека ш видиш как го съдят кметя ....

Анонимен каза...

И пак фирма на Васил Божков-Черепа,а?Случайно.

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Докога в заданията за проектиране ще се възлага проектиране на канализационна мрежа за битови фекални води ведно с дъждоприемната система? Поне като е ново строителство и като наново ще се копае в уличната мрежа, го направете като хората-отделно канализационните води, отделно дъждовните. Винаги може да се намери техническо решение за заустване на дъждовни води в прилежаща река, дере и др., защото тези води са ЧИСТИ и това не противоречи на закона за водите.Проектанта играе по свирката на Възложителя, щото той му плаща.Имам чувството, че на Възложителя му е през оная работа относно ефективността и не се мисли в тази посока. После ревем-калпаво ни е проектирането! Знам, че това положение е заварено, но няма ли някой някога нещо да промени?Хората на запад отдавна са отделили двете мрежи. Така те не натоварват пречиствателните си станции с дъждовни води, които са чисти. Понеже ние сме най- умни и най-богати, пречистваме и тях, което обаче, първо не е необходимо и второ ни излиза скъпо.

Анонимен каза...

Няма проблемец,имам свито на джебец.Нищо че е пек,ще се направя мек!

Анонимен каза...

Май подписаха за комисионната. Тя ще е най-сигурна. Другото , когато стане, но нали трябват пари за изборите?
Да живеят и работят фирмите от другите градове, а за нашите - регистрация в бюрото по труда.

Анонимен каза...

Искам само 10% ,за изборите

Анонимен каза...

Миню ще искара втори мандат. Не се нервете.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |