Мебелист загина при трудова злополука

* Отхвърчала заготовка от съседна машина ударила работника в главата и го убила на място

57-ГОДИШНИЯТ И.И. загина при трудова злополука в голямата мебелна фирма „Мебел” (Троян) на 17 юни. Сигнал за инцидента постъпил в полицията в 6:50 ч. сутринта. При огледа на място се установило, че от срещуположна машина, намираща се на 12 м, отхвръкнал детайл за заготовка и ударил работника в задната част на главата. Улученият се строполил на пода в безпомощно състояние, но пристигналият светкавично екип на Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) – Троян могъл единствено до констатира смъртта му.

ТЯЛОТО Е ИЗПРАТЕНО за аутопсия в Окръжната болница в Ловеч, а както изисква законът, по случая е образувано досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК („Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до 5 години”).

Т21

4 коментара:

Анонимен каза...

Горкият човек. Да почива в мир.

Анонимен каза...

А така ,сега е интересно кои ще изкарат виновен и отнесе калая.Със сигурност си мисля ,че няма да са собствениците Радевски и началника по охрана на труда Яшев,които прекрасно са знаели за проблема със "хвърчащите" детайли и веднага след нелепия случай са поставили предпазна ограда.Бог да прости човека загинал заради шибаняци като собствениците които ги интересува само да си пълнят гушите за сметка на ниското заплащане и лошите условия на труд на белите си роби!

Анонимен каза...

Надявам се троянските журналисти да проследят как ще постъпи Инспекцията по охрана на труда в случая...

Анонимен каза...

Ей,оставете хората ,като вървиш по пътя и падне цигла КВО?????????????

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |