Откраднаха 700 метра жица в Голяма Желязна

* Част от селото остана без улично осветление, щетите на гърба на Община Троян, извършителите - неизвестни * Плячкосват метални предмети в двора на троянски завод, крадците се издирват

НА 21 ЮЛИ СЕ РАЗБРА, че част от с. Голяма Желязна, Троянско, е останала без улично осветление. Причината – в периода от 20:00 ч. на 16 юли до 13:00 ч. на 21-ви неизвестен извършител, използвайки помощни технически средства, изрязал медния проводник от цели 20 (двадесет!) междустълбия. Общата дължина на отмъкната жица (със сечение 16 кв. мм) е 700 м, а ощетеният собственик е Община Троян. Сигнал за наглата аванта е бил подаден в РУП – Троян от кмета на селото Иван Христов. Срещу незаловените крадци е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1 от НК, предвиждащ затвор от 1 до 10 години.

ДВА ДНИ ПО-КЪСНО, на 23 юни около полунощ, в полицейското управление в Троян бил подаден сигнал, че две лица крадат метални предмети от двора на фалиралия завод „Хемус”; авантата пък се вършела под носа на служителите от местна охранителна фирма. След проведеното разследване се установило, че металната плячка с общо тегло около 200 кг е складирана в двора на къщата на 57-годишната троянка Г.У. Но авантаджиите все още се издирват. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 194 от НК, неизвестните извършители ги грози от 1 до 8 години затвор.

Т21

*****

Бележка на редакцията

МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА в столицата имаше протестен митинг, организиран от гилдията на търговците на скрап (черни и цветни метали) и техните предимно мургави доставчици. Недоволството бе срещу готвената промяна в Закона за управление на отпадъците (ЗУО), предвиждаща допълнително затягане на правилата за търговия със скрап. Протестиращите твърдяха, че законовите изменения целят не друго, а изхвърляне на малките фирми и монополизация на доходоносния бранш. А становището на държавата е, че трябва да се направи всичко възможно, в това число и в законодателен план, за да се пресекат безкрайните кражби (на кабели, релси, улични шахти и т.н.), нанасящи многобройни поражения на инфраструктурата на страната и тежки финансови щети.

НЕ МОЖЕМ ДА КАЖЕМ дали в аргументите на протестиращите няма (и) някаква истина. Но сме абсолютно сигурни, че няма друга европейска държава, още по-малко пък държава от Европейския съюз, където подобните кражби да са взели такива застрашителни размери. И където срещу тези кражби да не може да се намери ефективно противодействие години наред. Затова се солидаризираме с подготвяното законодателно втвърдяване. Но искаме да напомним, че ако липсва воля за прилагането му, и най-добрият закон си остава безполезно празнословие.

12 коментара:

Анонимен каза...

Ееее,кофти .... ми тези със жицата като не ги знае целия град със първолаците барабар кои са,как ще ги закове сега блюстителя и приложителя на закона в нашего града,а именно главен и славен баш старши инспектор наш Марин Ичев? Май ще се наложи да се задоволи само със крачене из кабинета и тананикане на известната песничка на инер съркъл "бед бойс,бед бойс уот ю гона ду,уот ю гона ду уен дей кам фор ю" ....

Анонимен каза...

Стига с тоя английски,бе момчури,дайте да се разберем-"Жица,жица-пълна паница!"Те това е преводът.

Анонимен каза...

Абе тея цигани кога ще ги изгоните от Троян,докога ще търпим да ограбват всичко,вие защо се правите на слепи,визирам ръководството на града.Кога ще се бутнат катуните им които са вече навсякъде,питам кога???????????.Няма ли закон за незаконно строителство,от каде на къде ще си правят шатри на всякъде,ние в нормална държава ли живеем или в циганската джунгла.И знаете ли какво ще стане най накрая,ще ни превземат защото всеки си мълчи и се прави на ни чул ни видял.Сега е моментът,след това ще е късно.Жална ни е Майка България ей

Анонимен каза...

3-ти прав си, напълно си прав! За жалост тея дето имат правомощията и закона е на тяхна страна не правят нищо, какво остава за на обикновените граждани? Вечер като погледна на центъра - пълно с цигани, слушат шибаната си музика на телефоните, пият и правят мизерии независимо къде се намират. Било то на стадиона, на центъра, на някоя полянка или където и да е. Адската мизерия, единствено така може да се опишат техните действия. Къпят се по басейните, интересно откъде като са толкова бедни вадят по 5лв за вход в градските басейни ?!? А аз се чудя дали да отида на басейн или не, защото не ми се вижда нормално 5лв. за вход. Купуват си БМВ-та, Мерцедеси, социално слаби се пишат, постоянно пищят, че държавата е абдикирала от тях. УЖАС! Какво нещо доживяхме просто не е истина. Бих бил доволен ако правителството преусмисли всичко до тук като своя политика и се насочи на 100% главно към всичката несправедливост яхнала ни от тая напаст циганска. Доста неща са пречупени вече в тая държава, аз лично не тая никаква надежда за нищо вече тук!

Анонимен каза...

Бог да пази България!

Анонимен каза...

България...
Корупция, Бюрокрация, широбаджанащина , и цар киро за президент..Също -- министър на културата -- Азис. Националния истор. музей -- във Факултета, на метростанция "Факултета". Там може да се изгради и "Музей на канализацията".
В момента България представлява комбинация от цигани, простаци и гейове, като много от гейовете са цигани и обратно.
Айде честито на всички спящи красавици...
Дано като се събудят да не е много късно.Нещата са много сериозни -- по-страшно не е било.

Анонимен каза...

Tака е братя Българи мангалите ще стават все по нагли и арогантни , не бих се учудил и да си изберат и президент.България ще има президент – ром, но още е рано за това, заяви лидерът на "Евророма” Цветелин Кънчев, по-известен като Дон Цеци, в интервю за предаването на bTV "Тази неделя. А за това най много са си виновни самите Българи защото те толерират това. Направиха така че, държавата да е майка за мангалите и мащеха за самите нас ,и това ако не се вика извратено,здраве му кажи. Сега няма кво да се оплаквате. И държавата ще прекръстят и знамето ще и сменят , защото и в момента те са вече мнозинство. Така че, дупе да ви е яко. Ама когато някой сам си го направи и най-големият му враг не може. С тази сбъркана интеграция дето е през последните 20-тина години до това доведе , явно някой има изгода от това ,в БГ всичко се прави по изгода,и никога в името на народа. Какво друго да ви кажа освен да ви е честито!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Благодарение на политиката на последните двама кметове Троян се превръща бавно но сигурно в цигански град.Който не вярва да доиде когато е топло на поляната където се прави традиционния огън на заговезне.На тази поляна са израснали нашите бащи и майки ,моето поколение но за съжаление сега е превзета от МАНГАЛИТЕ които си пасат конете ,осират е и озвучават с мангалска музика цяло лято и нашите деца са принудени да играят по улиците.Пиша го това понеже съм възмутена от безразличието на кмета и управата на градът ни и понеже знам как в началото на мандата си сегашния кмет не даде разрешително на един от законните собственици на имот там, да си построи къща както беше разрешено на шефа на проститутките Джамбо да направи публичен дом,под предлога ,че на тази поляна били израснали внуците на кмета и докато е той на власт няма да се строи и ще си остане парк.Парк добре но, кмете това сега е свърталище на проститутки и мангали и никои от органите на реда не му прави впечатление.Бавно но сигурно ни превземат мангуститетова е сигурно.Жалко за хубавия квартал и град.

Анонимен каза...

Истината е, че всяка власт ухажва циганите, защото те са добри избиратели и гласуват за този, който им дава пари, а ние си пишем по форумите, но на избори си стоим вкъщи. Така е и по-зле ще става. След 50 години циганите ще са повече от нас, а ние ще сме малцинство. Такава политика се води и в Троян, и в България. Затова или да бягаме от тази циганска държава, или да бъдем по-отговорни към гражданските си и политически права.

Анонимен каза...

Да се види по пунктовете ,кой,кога и от къде е карал метали,всеки е карал по нещо 1-2 в годината,ама всеки ден -------значи е кражба или незаконна търговия.Не съм обеден че са роми,това трябва голяма организация и опит,да срежат жици по който върви ток,па какво се учудвам това е БГ.Коя е тази жена с желязото ,да се сложи снимка на центъра а не да е криемс иницияли

Бай Бочо каза...

9 казва чиста гола и страшна истина.Посоченият изход е повече от верен:

"Затова или да бягаме от тази циганска държава, или да бъдем по-отговорни към гражданските си и политически права."

Анонимен каза...

Колега 7-ми Цигани отдавна има шефове на полиция,съдии,доктори и в този ред на мисли президент мангал ще има.Въпроса не е дали,а кога.В едно грешиш само.Никога няма да ни управляват,колкото и да станат.Ще бъдат водещ фактор само числено.Спокойно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |