Кметът подписа договора за паметника на Хаджийски

* Срокът за изпълнение е 145 дни, но авторите Борисов и Цанев обещават да режем лентата в началото на м. септември * Договорената сума е 75 хил. лв., включва се и бутането на партизанския монумент

ДНЕС СЛЕДОБЕД,
9 МАЙ, официално е бил подписан договорът за реализация на паметника на Иван Хаджийски в центъра на Троян – на мястото между двете музейни сгради, където в момента стърчи остатъкът от някогашния партизански паметник. Това научихме от прессъобщение на PR-ката на Общината Маргарита Генкова. Както вече ви информирахме, подписването трябваше да се състои преди около месец, но по-късно се разбра, че несъществени технически пречки забавили процедурата. От името на възложителя (Община Троян) подписа си е положил кметът Минко Акимов, а от страна на изпълнителя – двамата членове на творчески екип от Велико Търново, спечелил конкурса за проект на паметника (скулпторът Борис Борисов и арх. Пламен Цанев).

СРОКЪТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ е 145 дни от деня на подписване на договора, т.е. до края на м. септември 2011 г., но Борисов и Цанев са обещали, че ще са готови по-рано – в периода 1-10 септември. В заданието е заложено и изграждане на художествено осветление на бронзовия монумент; припомняме – Хаджийски ще бъде представен в цял ръст, опрян на прочутия си велосипед, с който обикалял страната, за да прави проучванията за великата си книга „Бит и душевност на нашия народ”.

КРАЙНАТА ЦЕНА ЗА ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ по изграждането на паметника е 75 хил. лв., като в тази сума са включени и средствата за демонтирането на партизанския монумент (по наша информация с демонтажа ще се ангажира Общината, от което ще бъдат спестени около 10 хил. лева). В общинския бюджет за 2011 г. целево за изграждането на паметника на Иван Хаджийски са заложени 40 хил. лв., като идеята на общинското ръководство е останалите да се набавят от спонсори.

Т21
Начало

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

Трябва да се обезпечи денонощно видеонаблюдение на паметника щото циганите ще го откраднат.

Анонимен каза...

Оооооо след като започнахме предизборната кампания с груба селска проява за разчистване на конкуренцията сега се мъчим да направим нещо читаво. Надявам се паметника да стане хубав защото това ще е единственото читаво нещо останало ни от 4 годишния мандат на Акимов.

Анонимен каза...

№ 2, кмета ни още не го е построил. Предлагам ти да изчакаме малко, защото нещо се съмнявам.

Анонимен каза...

Нали бяха 65 хилки как станаха 75 и какъв е този монумент че ще го бутат за 10 хиляди лева брехх брех брех...аз и двама авери ще го сринем за 2 бона.Кметееееее!!!!!!!

Анонимен каза...

Ееееее 3-ти идват избори. Това е единствения му шанс да се мъчи да покаже че има нещо след 4-ри годишното спане. А ако случайно не стане да знаеш, че няма да се учудя ако качат някой циганин да държи едно колело денонощно :)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |