Предстоящо: За четвърти път Купа „Троян”

* Надпреварата е на 8 май, неделя, в района на мах. „Баба Стана”, очакват се състезатели от цяла България

ТАЗИ ГОДИНА надпреварата по ориентиране за Купа „Троян” – четвъртата поред, провеждаща се по традиция около празника Гергьовден, ще е на 8 май, неделя, научихме от организаторите от Спортен клуб по ориентиране „Хемус” (Троян). Трасетата са подготвени в района на живописната махала „Баба Стана”, кацнала на високото над село Орешак. В „Баба Стана” ще е и старт-финалът, както и церемониите по откриването и награждаването на победителите в различните възрастови групи. Каним троянци на празника на най-троянския спорт, заявиха от управата на клуба, чийто председател е троянският бизнесмен и бивш състезател Емил Чакалов.

„ОЧАКВАМЕ състезатели от цяла България, в това число и някои от асовете в нашия спорт”, коментира за Т21 треньорът в СКО „Хемус” и отговорник за трасетата Венелин Иванов. Припомняме – в миналогодишното издание участваха почти 300 бегачи от всички по-сериозни центрове на този спорт у нас; сред тях бяха и най-големите в българското ориентиране - Станимир Беломъжев, Кирил Николов, Иван Сираков и Николай Димитров. Предния ден, 7 май (събота), троянският „Хемус” и клубът по ориентиране от Ловеч са съорганизатори на друго състезание в района – в с. Българене, Ловешко.

Т21

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...

Много хубаво състезание!

Анонимен каза...

Това е един от спортовете,които трябва да се развиват в нашия град.Евала на ентусиазма на дядо Венци.Нека повече деца се "запалят" по спорта.

Анонимен каза...

Какво става с базата по ориентиране на "Капинчо" , в миналото беше "ковачница" за шампиони...Защо базата се използва само за лични нужди от В. Чакърска??Браво на Венци !!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |