„Всеки граби колкото може повече и гази в кал”

* Квартал „Лъгът”, блок 17: „Живеем тук от 15 години и положението става все по-зле”

КАДРИТЕ СА СТРАХОВИТИ. Толкова мизерия, хаос, кал, нецивилизованост, грозота – и то в най-новия и „модерен” троянски квартал „Лъгът”. В „европейски” Троян и „европейска” България. Показаното няма нужда от коментар. И със сигурност не е сътворено в последните година-две, плод е на многогодишни натрупвания. На многогодишно беззаконие, безхаберие и безнаказаност. Плод на колективния ни „талант” - граждански и управленски. Плод на всички ни, на (все)общата ни некадърност. А още по-страшното е, че подобни средновековни гледки могат да се видят къде ли не из днешен Троян, включително в най-централните му и „представителни” части – да кажем на т. нар. Малък пазар, с бараките като в африканско гето и лунния пейзаж зад тях, минаващ за паркинг.

ЗЛОВЕЩИТЕ КАДРИ НИ ИЗПРАТИ нашата читателка Рени Ковачева, а отчаяният й коментар бе следният: „Изпращам ви няколко снимки от жк „Лъгът”, бл. 17. Живеем тук от 15 години и положението става все по-зле. Всеки граби колкото може повече и гази в кал, а Общината се прави на сляпа за незаконните бараки. Положението е трагично. Надяваме се да видим снимките във вашия (нашия) вестник”. Разтълкувахме думите на г-жа Ковачева като вопъл за помощ. И дано тези, които трябва (служби и власти), не си затраят.

Т21

36 коментара:

Анонимен каза...

Рени, предлагам ти да изпратиш снимките на Стареца в Общината.
Същото така ще помоля г-н Маринов да извади от архива една от поредните евро- тиради на Стареца, в която той печелеше проекти за около 4.5 милиона лева, с които щеше да превръща гетото(Лъгът) и предградието на Калейца( Младост) в привлекателни места за живот.
Една от всичките лъжи на пол пот!

С уважение за смелостта и нетърпимостта,

Тумбака

Анонимен каза...

Абе тая кал е в затвореното пространство на блока, все си мисля, че като сте си строили блока е трябвало вие да си асфалтирате площадката пред гаражчетата. Но, че си е мръсотия в мах'лата - си е.

Анонимен каза...

Тумбак, само с коментари не става!Трябва работа и европейско поведение-на избори не само за пари,а с позиция!!!

Анонимен каза...

Проблема е в цял Троян,а каква е причината за него?Навсякъде хората са си направили всякакви тенекийки,найлонки,фазерки и така нататък,за да си държат дърва,коли,и т.н.Като няма газ в Троян питам аз,къде да си държа дървата,необходими са ми 14 кубика на зима?Питам,защо не се прекара газ в Троян и в следствие на това да се поринат всички катуни пред и зад блоковете ни,където живеем.И след това да не се предлагат фирми за строеж на нормални и еднотипни гаражи,а да се продаде правото или земята на хората и те вече да си строят,като си наемат фирма,хора и т.н.,защото където се построиха нови гаражи мисля,че струваха 10 хиляди,но да не ви излъжа.Питам толкова ли е трудно,прекарване на газ,еднотипни гаражи,благородяване на земята алейки,бурдюри,цветя.Живеем като плъхове в собствената си държава,кал,мръсотия,катуни,кучета,абе като кучета живеем.Това трябва да се направи!!!

Анонимен каза...

Аз скоро се върнах от Египет и "за успокоение" - там положението е долу-горе същото. Има напредък около месец - два развитие от времето на фараоните до днешни дни. Тук е същото. Добре вървим - какво ни е? Да припомня (на себе си вече припомних на 100%)- изходите от това положение са два - терминал 1 и терминал 2. Сори!

Анонимен каза...

Жалко , че няма много цигани.

Анонимен каза...

Първо трябва да се бутнат НЕЗАКОННИТЕ гаражи и бараки и после да се облагороди, но доколкото знам там живеят доста полуграмотни хорица.............

Анонимен каза...

Попитайте Стареца какво стана с онези 4.5 милиона лева , с които щеше да облагородява гетото и младост?

Анонимен каза...

За капак от БКС-то доидоха и изсраха едни шахти, дето никога няма да събират водата от гетото.

Анонимен каза...

Земята около блоковете е общинска собственост, така, че няма да си я асфалтираме ние. Плащам достатъчно висок данък, за да заслужавам да живея в нормална среда! Който е неспособен да се справи с управлението на града - да си ходи!!!

Анонимен каза...

Подкрепям горния коментар и призовавам Троянци към по- сериозна гражданска позиция, точно както Рени Ковачева.
Ако не вземем проблемите в нашите ръце, никой от търтеите живеещи от нашите данъци няма да си мръдне пръстта за нищо.Доказа го 12 години крадеца от село Желязна, доказва го 4-та година и милиционера от Трапето...
И не забравяйте да излезете на протест, когато Стареца ще се опита да съсипе единственото хубаво нещо в центъра на Троян- ПАРКА!

Анонимен каза...

Тази тема може да продължи дълго, аз предлагам да се зададе на бъдещите кандидат кметове, иначе е чешене на езиците и нищо.

Анонимен каза...

Докато не жикаш там където трябва и когато трябва всичко ще си остане тук във форума. Предлагам на всички да направят подписки от всички жители по блокове и да подадат жалби, до две седмици трябва да има отговор по закон. Трябва гражданско общество.

Анонимен каза...

Гражданско общество Троян - http://www.facebook.com/?ref=home#!/home.php?sk=group_204287299597684&ap=1

Анонимен каза...

Вижте линка долу с документирани не една а две лъжи.Първата е относно "ЕДИН ОТ НАЙ-ХУБАВИТЕ ПРОЕКТИ", втората е че не е имало обжалване по търг...

http://troyanbg.com/print.php?news.174

Анонимен каза...

Може ли свободни хора да се родят и живеят в панелки.Според мен -не!Те и затова бяха създадени и населението натикано в тях-за да се контролират и командват по-лесно.Спират ти тока и водата и ти сам скачаш да се самоубиваш от балкона за пример и радост на комшиите.От които приживе си нямал тайни,щото,както разправяха,главната особеност на панелните блокове/какво поетично име,а/ била,че един прави секс,а всички се....дразнят.Имаше случай преди години в Младост/софийската/-на едни новодомци на седмия етаж изчезнало детенцето,въпреки че още не можело да ходи и само лазело.Търсили,търсили-нама го.Накрая го донесла комшийката-намерила го в техният хол!А то панелът между холовете на съседните апартаменти бил монтиран както бил счупен,липсвало парче и понеже се бързало с откриването залепили тапетите от двете страни и готово.В Троян,слава богу,чак такива случаи няма......АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Кмете нали щеше да ни оправяш квартала,какво стана?

Анонимен каза...

Че нали преди 3 години и нещо ви оправих.Наесен пак,само потърпете малко.

Анонимен каза...

Спокоино всичко по реда си,първо да изберем точният изпълнител ,така де нашият човек ,защото това са много пари и поне половината трябва да приватизираме за гладни години.Иначе какъв ни е келепира от кметуването.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Много точен коментар.Селянина от селото можеш да го изкараш ,но селото от селянина никога!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Архитектурните идиотщини на социализма могат да се оправят само с поредица от управляеми взривове,багери и фадроми.Жестоко е,но е истина,за съжаление.Засега само се отлага,понеже засяга огромна маса хора.Има и японски сценарий,но той вече не зависи от нас.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Архитектурните идиотщини на комунизма ще ни мъчат още стотина и нещо години...страшно,но е факт!!!!!!!!

Анонимен каза...

И на "демокрацията"...още толкова!!!!!!

Анонимен каза...

Браво Рени,напълно те подкрепям и съм съгласен с казаното, нищо че живея в центъра на селото ни!

Анонимен каза...

Сори за сталинисткия цитат, ама нали битието определяло съзнанието! Но и обратното е вярно!

деЦка работа каза...

Не е така точно, Рени! На това място ЩЕ има улица по проект на града от почти 20год. Ще учуждават имот ще бутат 1 къща (кой ли ще изгори) и ЩЕ ... Общината си знае работата - отг. от инж. Банко Бавков! Помолете общинския си представител Райковска да ви съдейства да насипят поне локвите. Молете им се ... то улица не ви трябва, а и пари няма

Анонимен каза...

Коя Райковска,тая дето минчо кмета и е обещал я направи директор на гимназията ако си даде дебелия задник на ГЕРБ?
И тя досега какво направи за вкартала ни, че тепърва да си мърдя телесата?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Това плаче за рубриката "Бай Ганьо - европеец" по bTV,особено с 4,5-те милиона на Акимов.

Анонимен каза...

Предлагам да се обяви стачка с лозунг "4-годищно НЕ плащане на местни данъци и такси".Това е начина да си размърдат задниците в общината.

Анонимен каза...

Защо да се молим на общината да ни засипва локвите нали си плащам данъци И ЗАЩО ДА Е ДЕЦКА РАБОТА кое му е децкото да си опънеш незаконен гараж пред блока така че да се чуди човек от къде да мине за да стигне до законния си гараж.И докога трябва да го търпя това или може би трябва да се помоля на общината да дойде да ги бутне .Ако може всеки така безнаказано да си строи където си поиска дайте да си построим една кооперацийка пред шадраваните на центъра .

Анонимен каза...

Доколкото знам там живеят хора от елита – строителни предприемачи, бизнесмени, фирмаджии, доктори, военни, учители, общинари и т.н. пък на какво дередже сте ум да ви зайде! Съберете се: дърводелците да оправят вратите, електричарите лампите и домуфоните, строителите да лейнат един бетон, материалите от Вълев, и кмета ще покрие някой разход. А иначе верно, че е малко селско да си държиш дървата в гаража, а колата вън.Имате си всичко и г-жа Ковачева за надзорник на обекта

Анонимен каза...

Против затваряне на улицата за пазар. Против стоковото тържище. За Кауфланд и ШЕЛ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |