Троян се включва в „Часът на Земята” (26 март, 20:30 - 21:30)

* В 20:30 ч. тази вечер ще притъмнеят всички сгради на централния троянски площад; участваме в кампанията за трети път * Кметът Минко Акимов призова троянци да загасят лампите

ОБЩИНА ТРОЯН ЗА ТРЕТИ ПЪТ ще се присъедини към световната инициатива „Часът на Земята”, научихме от прессъобщение на общинската администрация. Довечера, 26 март, събота, от 20:30 ч. до 21:30 ч – когато милиони хора в стотици градове по целия свят ще загасят осветлението – ще притъмнеят и всички сгради на централния троянски площад „Възраждане”, включително сградата на Община Троян.

„ТОВА Е ЕДИН СИМВОЛИЧЕН ЖЕСТ
, показващ нашата загриженост и съпричастност с тревогите на човечеството поради настъпващите климатични промени”, коментира кметът на Троян Минко Акимов. Градоначалникът призова колкото се може повече троянци да се присъединят към световната кампания и да загасят за час осветлението (от 20:30 ч., веднага след мача България - Швейцария).
Т21

*****

„Часът на Земята”

СВЕТОВНАТА КАМПАНИЯ „Часът на Земята”, която се провежда за 4-ти път тази година, стартира от Сидни (Австралия) през 2007 г. – тогава 2,2 млн. души в австралийския мегаполис гасят осветлението за час, показвайки че е време да се предприемат реални стъпки в битката с глобалното затопляне. На следващата година (2008 г.) движението добива световен характер, а през 2010 г. участват 126 държави и територии и близо 1,3 милиарда жители.; включват се и световни градове като Ню Йорк, Париж, Лондон, Москва, Токио, Пекин, Делхи и т.н. Очаква се днес - 26 март 2011 г. – в „Часът на Земята” да се включат 134 държави и територии.

В БЪЛГАРИЯ официално са обявили участието си 47 града, което е близо три пъти повече от миналата година. По същото време, когато ще угаснат светлините на троянския площад и на много други места в страната ни, ще притъмнеят и някои от най-популярните места на планетата – Айфеловата кула (Париж), Виенското колело (Лондон), Емпайър Стейт билдинг (Ню Йорк), Бурж халифа (Дубай), Ниагарския водопад, Ла Сграда Фамилия (Барселона), мостът над Босфора (Истанбул), Операта (Сидни) и много други. В българската столица София ще притъмнеят Народният театър, катедралата „Св. Александър Невски”, Паметникът на Васил Левски, БНБ, хотелите „Шератон”, „Хилтън” и „София” и др.

10 коментара:

Анонимен каза...

Въпросният индивид,оставил Троянско без осветление нощно време, а в същото време 1 месец "грееше" ненужно коледна елха, да показва таква лицемерност е цинично!
И не забравяй кмете, че ще има жива барикада опиташ ли се да съсипеш парка!

Анонимен каза...

Да така е ние часът на земята го празнувахме цяло лято и то по за 8 часа ,не за един.Такъв жест показващ нашата загриженост и съпричастност с тревогите на човечеството поради настъпващите климатични промени никои кмет не е правил.

Пол..... каза...

Просто загасете осветлението за 1 час,не е трудно,дайте поне сега да си спестим недоволните коментари!

Анонимен каза...

Аз съм с енергоспестяващи уреди навсякъде в къщи!

Анонимен каза...

Съжалявам но имам важна работа и няма как да спра осветлението... съжалявам!!!

Анонимен каза...

ОТДАВНА ИСКАМ ДА КАЖА НА ВАС, К О М П Л Е К С А Р И, анонимковци онанисти. Дрисльовци без име. МАЙНАТА , Ви, безполезно сволач. Мима Стоянова.Тинейджерка от любимия ми град Троян.

Бай Бочо каза...

Браво бе, Миме, я им се накарай още на анонимните онанисти и комлексарите, дрисльовци с дрисльовци такива... А пропо - научи ли си уроците за понеделник...

Анонимен каза...

Тази Мима Стоянова (6ти) да не се е нашмъркала че и пречи кампанията Часът на Земята?!?Нека мама и тате да си проверят момичето че не отиват на добре работите:))

Анонимен каза...

Миме от коя чалгарница се прибираш мойто момиче?

Анонимен каза...

Мима!Коя си ти?Не беше ли ти онази която стоеше на дъжда пред чалгаджийницата наречена р-т България, докато вътре се провеждаше конкурса за онанисти!Там на дъжда свита и зъзнеша стоеше и мечтаеше на глас"Ех кога ли и мен ще ме обарват стари мазни пръчовек,писна ми все цигани да ме ярат"...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |