Министерска субсидия за два троянски клуба

* Баскетболният „Чавдар” и клубът по биатлон и стрелба „Аякс” спечелиха финансова подкрепа по програмата „Спорт за децата в свободното време”

ДВА СПОРТНИ КЛУБА ОТ ТРОЯН – баскетболният „Чавдар” с президент Иван Макариев и по биатлон и стрелба „Аякс” с президент инж. Минко Топалски, и един от Априлци (СК „Планинец”, ръководен от Валентин Дочев) получиха финансова подкрепа за 2011 г. по програмата „Спорт за децата в свободното време” на Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС). Общо 26 клуба от Ловешка и Плевенска област кандидатстваха за тазгодишната субсидия, като само 6 бяха одобрени (по три клуба от двете области). Миналата година министерската премия за Ловешка област спечелиха клубът по джудо и самбо „Чавдар” (Троян), ръководен от Николай Матев, и хандбален клуб „Ловеч 98” (Ловеч).

ДОГОВОРИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ бяха връчени официално на 24 март в кабинета на областния управител Николай Нанков в Ловеч; на церемонията присъства и Пламен Дунчев, експерт за двете области в Министерството на физическото възпитание и спорта. Субсидията за БК „Чавдар” е 5500 лв., а за КБС „Аякс” - 4500 лв., и е в направление „Начално обучение по вид спорт”. С други думи – тези средства ще се използват за осигуряване на тренировъчния процес и състезанията на биатлонистите и баскетболистите от малките възрастови групи. СК „Планинeц” (Априлци) получи 3700 лв. в направление „Спортни занимания през ваканциите”.

„ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ЗА УСИЛИЯТА, които полагате. Децата заслужават това и много повече. Спортът дисциплинира, създава навици, винаги е по-добре децата да са в спортните зали вместо по кафенетата и пред компютрите”, каза след връчването на документите губернаторът. „Подкрепата от министерството е много навременна. Стартираме годината напълно осигурени финансово”, заяви пред Т21 по-късно баскетболният шеф Иван Макариев.

ПРОГРАМАТА „Спорт за децата в свободното време 2011” се финансира от МФВС, като тази година средствата й са в размер на 975 200 лв. Програмата е в споменатите две направления – „Начално обучение по вид спорт” и „Спортни занимания през ваканциите” , и се изпълнява в рамките на 6 месеца (в периода от 1 февруари до 10 януари на следващата година)

Т21
Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Поздравления и на двата клуба за хубавата вест.Да си пожелаем наистина повече деца в спортната зала за баскетбол и по трасетата за биатлон,успехи през следващият състезателен сезон и много радости за любителите на спорта в Троян!!!!!И победа довечера над Швейцария!!!Използвам случая да напомня,че след мача/от 20.30 до 21.30 / е Часът на Земята и затова нека да угасим осветлението,както ще направи огромна част от цивилизованият свят.Нека така подкрепим идеята,че човек може и трябва да жертва нещо в името на живота на планетата. АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Поздравления !!ДОГОВОРИТЕ ЗА ФИНАНСИРАНЕ бяха връчени официално на 24 май !?!?

Анонимен каза...

Сигурно искаш да кажеш март,нали 2-ри! АЙ с-с-с-с......

troyan21 каза...

2-ри забеляза грешката ни - датата, разбира се, е 24 март.

Анонимен каза...

Сигурно,понеже постите изострят мисленето,а постим вече бая време-виж краят на публикацията!Наистина ли за 6/шест/ месеца ще изпълним програмата,кога ще започнем и кога ще свършим?Иначе не споря,и ви подкрепям.Но дяволът е в подробностите,както винаги!Отивам да сея барабой,щото.......... ББ обясни защо.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

http://news.data.bg/4/economics/217904/%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B8_%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0%B7%D0%B0_6_%D0%B4%D0%BD

troyan21 каза...

За подробностите. Явно програмата се рализира само през учебните месеци в рамките на календарната година (около 6 месеца).

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |