„Евроинс Черно море” окъпа „Чавдар” – 94:61

* 18-годишните „морячета” направиха батковците си от Троян на шамандури * Както е рекъл народът „С пръдня боя не става”

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

ТРЪГНАХ С НАСТРОЕНИЕ с отбора ни към Варна, за да гледам предпоследния мач навън на троянските баскетболисти срещу "Евроинс Черно море". Имаше настройка за добро представяне както от страна на ръководството, така и от страна на момчетата. Победата над силния отбор на Ботевград в предишния кръг бе повдигнало самочувствието им до краен предел. Пък и обмяната на опит с най-силната в момента баскетболна школа в България - тази на Варна, не бе за пренебрегване. Така че след 4-часово пътуване отборът излезе да загрява. Имахме информация, че в противниковия тим имат проблем с треньора, но когато той се появи, в мен се опъна първата тревожна струна. Този млад треньор (Галин Стоянов) ме беше впечатлил още в Троян, когато ни изнесе треньорска лекция за водене на мач, и ние загубихме от варненци дори с 209-сантиметровия Николай Балев-Машината в редиците си.

МАЧЪТ В НАЧАЛОТО тръгна доста равностойно, но така беше само до 5-тата минута - 13:13. След това 18-годишните „морячета” започнаха да „плуват” така, че батковците им от Троян поеха ролята на шамандури и успяваха да отговорят едва на всяка трета резултатна атака на противника. Краят на първата част дойде при резултат 22:15 за „Евроинс Черно море”. Не по различна беше картината и през втората третина. Този ден просто нищо не се получаваше и вместо да ги „асфалтираме”, както се изразява напоследък нашият Йордан Църов-Дучо, те тотално ни мачкаха - 25:17 за домакините.

НА ПОЧИВКАТА МЕЖДУ ПОЛУВРЕМЕНАТА треньорското ни ръководство - Павел Игнатовски и Димитър Чанков, смени вида на защитата. „Вметнах”, че срещу отличните варненски стрелци от 3-те точки и срещу юношеския национален център Вутев този подход ще бъде неудачен, но трябваше да се пробва нещо. Само за три минути в началото на третата част разликата набъбна до 20 точки; и отново преминахме към персонална защита, но вече и господ не можеше да ни помогне - 28:22 в третата част. В заключителните 10 минути варненци буквално ни отвяха - 19:7, и последния съдийски сигнал дойде при краен резултат 94:61.

СЛЕД ТОЗИ РАЗГРОМ С НАД 30 ТОЧКИ разлика ми беше малко неудобно от закачките на старите колеги треньори, които срещнах след толкова години, некомфортно се чувстваха и десетината ни земляци живеещи във Варна и дошли да уважат събитието, но това е положението. Както е рекъл народът „С пръдня боя не става”. Но не можем да се сърдим на момчетата; та двама от тях бяха на игрището след нощна смяна в завода. Единственият професионалист в отбора ни, плевенчанинът Петър Христов, игра на обичайното си високо равнище - 23 точки и 8 борби.

ТАКА ДВА МАЧА ПРЕДИ КРАЯ на първенството сме твърдо на 9-то място. В неделя (3 април) от 18:00 ч. в зала „Чавдар” ще е последният ни домакински мач срещу много силно играещия отбор на „Рилски Спортист 2” (Самоков). Айде наш`те!

Стефан Генков, бивш треньор по баскетбол

Още по темата:

38 коментара:

Анонимен каза...

Е,нека бъдем реалисти-не можем да очакваме да бием Варна на баскетбол!Това е 400 хиляден град с традиции и школа в този спорт,в който сигурно има поне няколко училищни салона,по-големи от нашата зала,за друго да не говорим.....Не вярвам и да работят нощна смяна, да ходят със собствената си кола на 400 километра на мач,да шофират на отиване и на връщане и да играят.Въпреки всичко-подкрепяме ви,момчета!Успех в неделя! АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Ако спрат да пускат Пиронков в игра, може и да имат шанс за победа!Но този "свободен електрон" само на пейката!!

Анонимен каза...

Абе нали е на тати момчето как тъй няма да го поскат...

Анонимен каза...

Е-е-е,нищо не е криво момчето,недейте така.От такива заяждания на дребно много-много файда няма.Да не би заради някоя ощипана мома да си "отмъщавате",бе мОмци?Ми че ощипете и вие някоя,бе,те момите са за туй....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Айс не приказваме за щипане на моми а за вкарване в коша не се прави на ударен.

Flamboyant каза...

Въпреки всичко, браво на момчетата! Знам, че е кофти да губиш, но ако не загубиш, как после ще оцениш подобаващо победа ? И има нещо, което много ме притеснява....това пътуване и директно скачане в битка. 4 часа път си е доста време! Не мисля, че човек може да бъде достатъчно активен и адекватен! Време е ,, баровците" в Троян да се намесят, да дарят някой лев на един клуб опитващ се да постигне нещо. Време е общината да отвърже кисията и да даде някой лев на момчетата. Не за друго, ми поне да се водят нормални състезателни мироприятия и качествени тренировки. Като им се наложи да пътуват далеч извън гр. Троян поне една нощувка да им се плати, на сутринта да направят една физарятка, една разходка, после една лека тренировка и да отидат да се борят за Троян. Верно си е, че от ,, пръдня боя не става......и все пак на фона на положението, в което се намират пак правят нещо!

Анонимен каза...

И аз казвам : Пирончето има качества и си го бива , макар да му липсва техника,но за това са виновни учителите му. Игрови минути,както на него така и на Манцата им трябват. И на 2-ма, 3-ма от юношите също. В тях е бъдещето на Чавдар.

Анонимен каза...

Съгласен,7-ми!А на 5-ти бих казал-не че съм против това да се търсят кусури.Исках само да ти намекна,че момчето е на 16-17 години и освен това,според мен,когато говориш за нещо,което обичаш/баскетбола/ би трябвало да го правиш с любов,не със злоба.Даже с майтап!Например,понеже стана дума за Манца и понеже много съм се ядосвал на мачовете защо този двуметров млад мъж се свива към земята и си държи долу ръцете в полето.Та бих предложил да му запише треньорът в компютъра едно "Хенде Хох" /горе ръцете/ от старите хитлеристки филми и да го излъчва нощем през половин час.....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Хенде Хохоооооооооооо........

Анонимен каза...

Информиран : Днес в 12,30 ч. в хотела в Правец е бил намерен прострелян Президента на БФБ - Михаил
Миков известен като Мишо Бирата. Може да има корекции в програмите на баск. първенства.

Анонимен каза...

АЙ-с-с-с....,виждам ,че наистина си верен фен на баскетбола, но това "Хенде хох" препоръча и Ицата на Балев, а той вместо да го послуша направи по-печелившото "опъна" платната към Италия.Манцата/пък и всички в отбора/за да има интерес от развиване , трябва да има и финансов интерес. Не е ли така? Втора година са вече на "мускули",до кога ?

Анонимен каза...

ЕХ,Бира,Бира,защо ти трябваше ди искаш услуги от Гоце и Баце.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Уникални сте,знаете ли?
Морячетата са основно 17 годишни и тепърва ше играят за юноши,в отбора има 2ма 18 годишни и братчето на Пепи-Вени,който е 95.
Съгласен съм с основните изводи за загубата,но не разбирате,че с толкова поредни загуби на Варна и с назначаването на съдията от Шумен(баничката)и този от Бургас мачът бе предрешен преди да почне!
Фалове на Николай Стоянов,Антон Диков и Вутев се свирят евентуално накрая на мача,но те правят такива във почти всяка борба под двата коша.На Краси Коев му откъсват ръцете при борба,но фаул няма,когато обаче има спорна топка и двама играчи я държат се свири фаул в полза на Варна моментално.Два явни фаула в нападение на Н.Стоянов от Варна се свирят или като фаул в защита на Дидо или нищо,нямало било контакт-а Дидо отхвърча на метри назад.Да ама ако излязат за фаулове тримата гореизброени и мача свършва...
Пиронков играе все по-добре,открадна много топки,вкара и кошове,взема борби и само липсата на опит именно му попречи в някои моменти-така че недейте да злобеете,ако не сте гледали мачовете на отбора.Иначе нееднократно в мача наказа т.н. "юношески национален център Вутев".
Малкия Манц се включва не лошо,помага с каквото може,но му трябват минути и тренировки също,а за машината Балев-как мислите-ако не беше пил до 6 сутинта с приятеля си Галин Стоянов(Патрика) дали щяхме да паднем в Троян...?

Анонимен каза...

Чанков,защо чак сега информираш,че Балев е бил пил до сутринта преди мача с Варна?

Анонимен каза...

Опаааа.

Анонимен каза...

съдийската колегия да си ебе майката

Анонимен каза...

ей Генков като са ни порязали съдиите защо премълчаваш, а хитрец такъв , лижиш задника на някой гларус ли??????

Анонимен каза...

За какво сте го взели Генков?
Да ви нарича "шамандури" ли?
Предполагам е казал на старите си приятели да четата форума на Т21,понеже е много даровит в писанията си.
Поне необиждай момчетата смешник и не се прави на луд.Когато преди 2 години те викнаха на помощ и ти се взе насериозно и каза че искаш 300лв заплата и бензина и то от група момчета обичащи спорта.

Анонимен каза...

Само искам да отбележа че мача с РИЛСКИ е в събота а не в неделя, както е написъл Генков.така че заповядайте в събота в 18.00ч.

Анонимен каза...

Кого всъщност е тренирал Генков и кога?Някой знае ли,понеже все пише Бивш треньор.

Анонимен каза...

ДО Господин критика Генков!!!
Мача е преместен в събота(2-ри април)
заради амча на звездите в НБЛ.
Много добре го знаеше или искаш да няма публика в залата!!

Анонимен каза...

20-ти забележи че преди беше "бивш" сега вече се пише само "треньор".
Преди може но сега?

Анонимен каза...

Генков много добре знаеш,че спортист на 18 години в такава школа е вече изградил се играч!Не се подигравай с нашите момчета.4-ма играчи от "морячетата" са национали,просто незнам как може да сравняваш школа като варненската с Троян.Защо неплюеш по президента на клуба Макариев че съсипа баскетбола ,а по играчите който карат на мускол/сам каза с прадня боя нестава/.
Стига си лизал 200 килограмови дебели задници!!!

Анонимен каза...

Затова догодина няма да има отбор, да видим тогава дали критиците ще бъдат доволни та нали това им е и целта, но вече търпението и желанието на момчетата или както ги нарича лимона аматъорите се изчерпа, така че успяхте. А относно момчетата ще кажа че не аматъори а точно това са профисионалисти въпреки че всички работят намират време и сили да са и в залата, но понеже това не се оценява от почти никой тази година беше последна. Дано следващия отбор не бъде пак след 20 годишна пауза. Браво на критиците успяхте да убиете и малкото останали профисионалисти. ууууууууууу
А за момчетата започнали това наистина дълбок поклон бъдете здрави.

Анонимен каза...

най-смешното че момчеата отишли на Варна,вместо да се възползват от почивния си ден и да обърнат внимание на семайствата си.КАрат със собствените си коли,пътуват цял ден и накрая приятеля на баскетбола Генков ги сравнява в статията си с шамандури!!!
Евала момчета явно доста хора немогат да се примерят ,че точно вие млади и упорити възродихте този чудесен спорт от нищото.И сте направили повече от колкото те цял живот!!!

Анонимен каза...

Стефан Генков: Не приемам упреците,че критикувам баскетболистите,напротив при внимателен прочит на всяка моя статия ще се разбере,че правя реклама
на отбора и за това посрещам присмеха от старите играчи -" Те ги били с 62 точки ,ти пишеш,че добра игра дали".На 20-ти отговарям: Дал съм на баскетбола националния играч !Кою Коев 205 см, 5 години национал - мъже/,юношеския национал /Ради Ибов 206 см /, 1978г - Юноши старща възраст - най-ръстовия състав в страната - 7-мо място финал републ. .първенство. Всичко приятелю мой критикар мога да ти докажа със снимки и повикватилни от БФБ.
Относно часът за мача - да грешка,но афишите в града са за това за да информират приятелите на баскетбола.Що се отнася до сравнението "шамандури",то е в тон с майтапите, които си разменяме,но щом е толкова обидно моля да бъда извинен,а на мача със Самоков просто ме накарай-
те да използвам сравнението "троянското ТОРНАДО"
Дано сте ме разбрали . Още нещо: Макар да няма
бивш президент и бивш треньор аз продължавам да се подписвам долу под материала "бивш"-така,че чети!

Анонимен каза...

До 19-ти и 21-ви и все пак Генков по знае от вас - мачът ще е в неделя! А Вие вървете в събота на
мач многознайковци.

Анонимен каза...

А над материала с червени букви какво пише?
За афишите незнам,по твое време са били безплатни а сега всичко се плаща!
Вместо да наблегнеш на финансовото състояния на клуба ти правиш обидни сравнения.
Истинската цел на изявите ти по вестниците не е да пишеш за спорта,а главно да подготвиш хората за ТВОЯТА КНИГА.
това се вика използвачество

Генадий Маринов, Т21 каза...

Едно уточнение: След забележките за сбърканата дата на предстоящия домакински мач на "Чавдар" (Троян) с "Рилски спортист - 2" (Самоков) - г-н Генков бе обявил дата 3 април, неделя - днес следобед проверих в баскетболния сайт www.bgbasket.com как стоят нещата. Най-авторитетният ш сигурен източник за всичко, свързано с баскетбола, и там пишеше, че мачът ни ще е на 2 април, събота. Затова коригирах датата в материала на г-н Генков - поправих я от 3 април на 2 април. Но преди малко отново отворих www.bgbasket.com и... изненада - датата на нашия мач повторно бе коригирана, този път от 2 април на 3 април. С други думи - кашата стана пълна. И се чудя да правя ли повторна корекция в материала?! И още нещо - нали усещате, че не авторът е виновен за бъркотията с датите.

С уважение - Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Мача с рилски спортист е в неделя от 18.00ч.
Всички желаещи да заповядат за последен път през този сезон. А може би за последен път и за десетилетието. Кой знае кога ще има пак отбор.

Анонимен каза...

Всяко чудо за 3 дена,нашето продължи 2 години.
Въпреки направените опити на играчите и на братята Пиронкови да се събират средства нестава.Генков каза"с пръдня боя нестава",ако наистина има хора обичашти този спорт,нека всеки да даде мнение и начин за сабиране на средства и подпомагане на отбора.
И трябва да се знае че целта на мъжкия отбор не е ние играчите да се доказваме,а отбора да бъде катализатора който да запали децата и насъчи към спорта.

Анонимен каза...

Айде моля ви се, днес е 1-ви април и всичко написано е повече първоаприлска шега. Искам да гледам последния мач на баскетболистите,пътувам от Шипково,моля Макариев или Пиронков утре-събота да ни съобщи тук съвсем отговорно - В събота ли да дойда, или в неделя?

Анонимен каза...

за всички любетели на баскетбола от троян мача ще се проведе на 03.04.2011 г в 18.00 часа да не упреквайте генков така беше до четвъртак мача ще ше да бъде на 02.04 но се промени поради смърта на шефа на федерацията има факс от федерацията че всички мачове който са насрочени за събота отиват за неделя тъй като в събота е погребението на президента на федерацията

Анонимен каза...

Неделя 03.04.11 18 часа зала Чавдар ЗАПОВЯДАЙТЕ!!!!!!!

Анонимен каза...

забравих да викажа че сам иван макариев №33и факсъ
е при мен аз ще съм нъ погрибенийто в варна на президента

Анонимен каза...

Срамота че ти си "президент" и тренираш най-малките деца.С този правопис незнам какво би ги научил.
Срам за клуба!!!

Анонимен каза...

Троян окъпа Самоков и им наниза 101 точки!Браво,момчета,чудесен завършек на сезона!Благодаря ви,здраве и успехи! АЙ с-с-с-с................

Анонимен каза...

Стефан Генков потвърждава информацията на весдесъщия Ай с-с-с.....Вярно "Троянското баскетболно Торнадо "асфалтира" Р.спортист 2
с резултат 101 : 76 . Планът за годината е преизпълнен 300%. Отличен домакински край на сезона.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |