Историческа победа – бихме Ботевград (93:86)

* В баскетбола съм над 50 лета и не си спомням кога сме били Ботевград за последен път * Момчетата проведоха перфектна заключителна част - тактически много грамотна, с минимум грешки и точен мерник

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков


В НЕДЕЛНАТА ВЕЧЕР НА 20 МАРТ 2011 Г. аматьорите на „Чавдар” (Троян) нанесоха първото поражение на всепризнатата и прочута ботевградска баскетболна школа от над 30 години насам. Повярвайте ми, в баскетбола съм над 50 лета и не си спомням кога сме били Ботевград за последен път. В баскетболната йерархия на страната „Балкан” (Ботевград) е запазена марка и като изключим първите прощапулни години на баскетбола в Троян, ботевградчани винаги са с едно стъпало над нас. Затова победата в тази среща оприличавам като историческа и нека отдадем заслуженото на всички, допринесли това да стане факт.

ЗА ПРОПУСНАЛИТЕ да видят на живо случилото се, ще се опитам да предам развоя на мача. Вярната троянска публика отново беше по местата си, готова да подкрепя любимците си. Ето стартовата петица на троянци: капитанът Петър Лалев (16 точки и 8 борби - пореден силен мач), 202-сантиметровият Красимир Коев (с дабъл-дабъл - 18 т. и 12 борби, най-силният му мач с екипа на „Чавдар”), единственият професионален баскетболист в отбора ни Петър Христов (остана на терена през всичките 40 минути и заслужи аплодисментите на феновете с дабъл-дабъл - 23 т. и 11 асистенции), Деян Денчев (също с дабъл-дабъл - 14 т. и 10 борби, и отлична атестация), а играещият старши треньор Павел Игнатовски реализира 10 т. и не трепна при изпълнението на решаващи наказателни удари. Сърцатият боец Венци Кукенски вкара още 10 т. и обра овациите с изявите си. Валери Димитров, появил се на терена след контузия, също имаше своя принос – 4 т.

КАК СЕ РАЗВИХА събитията на терена хронологически? Вихрено начало за нашите и в петата минута - 8 точки преднина; последва изравняване - 18:18, неоправдани хокейни смени в нашия отбор и частта бе взета от противника с 22:20. През втората 10-минутка гостите дръпнаха напред след серия от 16:2 и хаос в отбора ни, след което постепенно бе напипан оптималният състав и полувремето завърши приемливо - 46:49 за „Балкан”. В третата част най-сетне и играчи, и треньорско ръководство разбраха, че силата на един нетрениран отбор като нашия е постепенното и бавно нападение и игра с отличния в този мач Красимир Коев.

ТАКА НЕЩАТА СИ ДОЙДОХА НА МЯСТОТО и за първи път, откакто отборът ни играе в "А" РБГ, момчетата проведоха перфектна заключителна част - тактически много грамотна, с минимум грешки и точен мерник. Кой казва, че не може да се изиграят 20 минути без смяна – може, стига да не се пилеят силите в неправилна посока и нашите точно това демонстрираха. Така спечелихме частта с 11 точки преднина, а оттам и мача - 93:86. Браво, момчета, браво, Папи, браво,Чанков, браво за Димитър Пиронков - моралния стожер на победата.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ МИ СЕ ИСКА да се обърна към общинско ръководство на Троян, към проспериращите местни фирми и към всички троянци - нека да се опитаме още сега, в края на първенството, да подготвим почвата за нещо по-добро и по-професионално в троянския баскетбол догодина. И за да не бъда голословен, самият аз се нагърбвам с практическа помощ, това, което съм умеел и вършил 24 години - да обучавам и тренирам подрастващи; а ако се цени мнението ми - и с помощ за мъжкия отбор.

Стефан Генков,
бивш треньор по баскетбол

Още по темата:

25 коментара:

Анонимен каза...

Браво на момчетата и треньора Чанков , Изпитах страхотно удоволствие в неделната вечер !!! Евала , напълно аматьорския ни състав показа грамотна тактическа дисциплина , голямо сърце и дух на победители !!

Анонимен каза...

Ей,Генков,ти кога си искрен-когато преди двайсетина дена тука обясняваше,че те карали да оглавиш отбора,но си отказал,защото ти е много болно сърцето или сега,когато се предлагаш и за малки и за мъжкия отбор?Май и ти някакво театро играеш.

запознат каза...

А представяте ли си ако ходеха и на тренировка как щяха да се представят?Доколкото до Генков и аз това се питам,но да се пише и дава акъл е едно а да поемеш отговорност в труден момент съвсем друго!

Анонимен каза...

Абсолютно си прав-без тренировки спорт не става.Но въпроса е и за условията,които им се осигуряват.Момчетата и играещият старши треньор Папи играят въпреки всичко и затова трябва да ги подкрепяме.

Пламен каза...

Браво на отбора, съжалявам, че този път не успях да присъствам на мача. Евала момчета, евала! Свалям ви шапка ! Браво и на Папи- казах, ти че вярвам в бъдещите ви успехи :) Браво, браво, браво !!!

Анонимен каза...

Този Чанков е "Лудо Момче" в добрия смисъл , надъхва здраво и играчи и публика , Папи е великолепен и двамата се допълват перфектно,затова съм сигурен че отбора последните три мача ще ги изиграе на добро ниво.Успех Момчета!!!

Анонимен каза...

Похвалете Генков бе пичове пишем тук защото той е описал срещата.Нека бъдем коректни към ветерана,доказал се и като треньор и като пиар.

Анонимен каза...

7 - Генков ли ще става треньор от новия сезон?

Анонимен каза...

А тоя бухал на втората снимка какво общо има с темата?

Анонимен каза...

Човека от втората снимка е главния виновник да го има този отбор!!!Хора нека почитаме и оважаваме това което хората правят за този спорт!Трябва повече хора да влязат в залата и да видят мъжката игра,без псувни обиди и т.н.Нека дори футболната школа да доведе на един мач децата да видят спортметско поведение,а не поредния бой на терена!!!

Анонимен каза...

Това трябва да бъде основният спорт в Троян,който ще помогне и за издигане имиджа на града и за възпитанието на младото поколение.Браво,ентусиасти.

Анонимен каза...

Е питам само де, браво на човека !

Анонимен каза...

Няма по-велика игра от баскетбола. Играят я
интелегентни хора ,тренират ги интелигентни учители и треньори . И повечето от коментарите във
форума са на интелектуалци . А, че трябва да е водещ спорт в града ни , няма спор.Дали го разбират големците ? Къде се събират и забавляват редовно толкова много хора освен в залата ?

Анонимен каза...

Браво на Троян 21 ,че помести снимката на Димитър Пиронков - директор на ОББ - Троян и наистина истински фен на баскетбола, в основата на възраждането на мъжкия отбор. Баща му , чичо му са бивши баскетболисти , наследниците им също. Да не се отказва никога от започнатото. Доброто ще се помни .

Анонимен каза...

Да му мислят хората с кредитите към ОББ...

Анонимен каза...

Според мен всички с кредити,неизависимо към кого, трябва да му мислят....А да се ангажираш да подпомагаш такъв хубав спорт като баскетбола си е кауза,достойна за уважение.И добре,че има хора,които го правят.Е,има и такива,които подпомагат конкурси за непълнолетни момиченца по прашки,но какво да се прави-въпрос на ценности.Или на непълноценно изживян пубертет.....
АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

16-ти
Мъдри думи!!!
Подкрепям

Анонимен каза...

Ей , Ай с-с-с-с... изказвай се повече за баскетбола защото си много точен и винаги в час!!!
Тебе и оня с капелата обичаме Ви ! Верни фенове.

Анонимен каза...

Благодаря на Верни Фенове за оценката!Мога само да ви гарантирам,че обичам от сърце баскетбола и въобще спорта и туризма и продължавам да ги практикувам,въпреки че вчера чукнах 60-те лазарника.И единствената цел на моите коментари е да помогна евентуално на колкото се може повече дечица да заобичат спорта и туризма и да избегнат гибелните изкушения,които щедро им предлага съвременният живот.Така че,обичайте баскетбола и да помагаме кой с каквото може.Баскетбола има нужда от Верни Фенове,на които той пък да носи радост. АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Нищо не пишеш за мача във Варна?

troyan21 каза...

ЧРД на патерица АЙ с-с-с-с!!! Да си жив и здрав (поне) още толкова!!!

Поздрав най-специален - Т21

Анонимен каза...

Ех, Стефане, Стефане, какъв хубавец беше.Нямаше по-хубаво момче в гимназията от теб.В твоя набор бяхте най-хубавите момчета и най-умните.Това, което излезе по това време от гимназията все висши науки завършихте.Много млади станаха професори, има академици, , други работят в престижни американски и европейски интитуции още преди 1989г.48-ми и 49-ти набори бяхте най-кадърните ученици.Жалко, че почти всички напусна Троян, а на тези ,които останаха, децата им напуснаха не само Троян , но и държавата.Колко жалко! До къде паднахме? Да не можем да намерим кадърен човек за кмет, ами ще ползваме на дядо Радю Ненкин лафчето/синтенцията/"Като няма подходящ чеп да сложим, може и чукорка".ЛСБТ

Анонимен каза...

Стефан Генков отговаря : Написах материала за мача във Варна , бях там . "Окъпаха" ни , но защо да правим трагедия , такива са даденостите. Утре
четете във вестника.

Анонимен каза...

На 22-ри ЛСБТ : " Ех , лелю Станке баш троянке , ако беше сега това време за което споменаваш , а и ти не беше за изтърване , да му врътнем една любовчица , пък нека се разчуе !?!

Анонимен каза...

a kakvo shte kajete po vaprosa,che v otbora na botevgrad imashe 2-ma troyanci??? I ima oshte drugi koito igraqt v dobri otbori iz sofiq i stranata.Basketbola v troyan e imal minalo, shte ima i budeshte samo trqbva da ima hora, koito da im puka!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |