Емилия Йорданова с два медала от Универсиадата в Турция

* Трима троянци в 7-членния български отбор * Владимир Илиев с бронз от щафетното бягане

ВЕЛИКОЛЕПНО СЕ ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРСКИЯТ ОТБОР на провелата се в турския зимен център Ерзурум зимна Универсиада (Световни студентски игри). Нашите – общо 7 състезатели в три вида спорт (биатлон, ски бягане, ски алпийски дисциплини) – спечелиха четири медала и регистрираха най-успешното си участие в историята на зимните Универсиади.

И ЧЕТИРИТЕ НИ ОТЛИЧИЯ СА ОТ БИАТЛОНА, като любопитното е, че сред медалистите са двама троянци, възпитаниците на троянската школа и на треньора Цветан Цочев-Куршума – Емилия Йорданова и Владимир Илиев. Двамата се окичиха с бронз в състава на българската смесена щафета (Красимир Анев, Владимир Илиев, Емилия Йорданова и Силвия Георгиева).

ЕМИЛИЯ, която е голямата звезда на българския женски биатлон в момента и й се възлагат сериозни очаквания, спечели втори бронзов медал и в индивидуалното спринтово бягане на 7,5 км (нашето момиче не направи нито една грешка в стрелбата, но остана на 47 секунди след победителката – украинката Вита Семеренко, и само на 8 сек. след втората, рускинята Евгения Седова). Талантливата и чаровна троянка има и едно четвърто време – в преследването, а грипно заболяване й попречи да участва в масовия старт.

БЪЛГАРСКИЯТ ГЕРОЙ НА ТАЗИ УНИВЕРСИАДА бе лидерът на мъжкия ни биатлон Красимир Анев. Освен бронзовия медал с щафетата ни Анев спечели и два сребърни медала в индивидуалните бягания - на 20 км и в масовия старт. Наред с двамата биатлонисти Троян имаше и трети човек в 7-членния български отбор – големият шампион в ски ориентирането Станимир (Тачо) Беломъжев, който в Ерзурум представяше България в ски бягането (35-то място в дисциплината 10 км класически стил и 23-то в спринта).

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Бравоооооо!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Браво и успех!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |