Гласуваха рамката на Бюджет 2011

* В приходната и разходната част са заложени 16 млн. и 731 хил. лв.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ (ОбС) прие рамката на троянския бюджет за 2011 г. (27 февруари). В приходната и съответно в разходната част са заложени 16 млн. и 731 хил. лв. – 8,531 млн. приходи с държавен характер и 8,199 млн. лв. приходи с местен характер; за сравнение – миналата година рамката бе малко по-широка (17 млн. и 70 хил. лв.), а през 2008 г. още повече (17 млн. и 670 хил. лв.).

ПЪЛНАТА БЮДЖЕТНА КЛАСИФИКАЦИЯ по пера и дейности ще бъде обсъдена и приета на извънредна сесия на ОбС в средата на м. февруари. На 3 февруари пък ще се състои публично обсъждане на проектобюджета и гражданите ще могат да дадат предложения, които да залегнат в окончателния вариант на троянската финансова конституция за 2011 г.

Т21

19 коментара:

Василев каза...

Мен като данъкоплатец ме интересува има ли промяна в размера на такса смет и данък сгради спрямо миналата година ?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Моля пишете на кирилица и спазвайте правилата за коментарите!
Админът

Анонимен каза...

Това, което знам за местните данъци е, че още не са определени промилите. Май щяло да стане някъде през март, но не съм сигурен.

Анонимен каза...

Държавата зле,Троянци бедни ,а нашия кмет ни прасна данъци като на европейци.Тъй като знаем ,че данъците и такса смет са възможно най високи в Троян общинските търтей начело с кмета,ако имат и най малко съвест и морал е редно да вземат пример от Хасковските си колеги и да ги намалят поне на половина.Както виждаме ефектът от високите такси и данъци е нулев.Дори нещата станаха още по трагични. Градът от година на година става все по мръсен,някакви умрели циганки емитират дейност като мятат тук там метли.Като цяло изобщо не се мие и чисти с малки изключения на централната част.Да не говорим ,че където са направени частични ремонти на улици и тротоари са изпълнени с престъпно невежество за което е платено с нашите пари доста солено.Не може за едно умряло 15-20кв.м. офис-че извън централната част което създава по малко боклук дори от едно малко домакинство да се плаща по 700лв.такса смет ,а за същото в Ловеч и Тетевен да няма и по 150лв.Така,че господата от белия дом да се замислят когато определят промилите и таксите къде са потъвали средствата до сега та живеем като в кочина.И нека първо да си оправим Европейския стандарт на живот и заплати пък тогава да плащаме като европейци.

Анонимен каза...

По принцип в цял свят или по-точно в страните към които се целим данъците и таксите са значителен процент, което не е чек толкова лошо. По-високите данъци са предпоставка за повече обществени услуги. Само че в цял свят дето има високи данъци и такси им личи. И градовете уредени, и улиците чисти и хората знаят защо плащат високи налози. Може ли някой да ми обясни като плащаме такива високи промили къде отиват тези пари. Съгласен съм, че е криза и пари няма, но искам да видя едно нещо в което са отишли 1600-те лева които годишно се плащат от моето семейство за данъци.
Крайно време е да се кандидатира някой читав за кмет. И между другото на нас избирателите мисля, че ще ни е много лесно. ВСИЧКИ КМЕТОВЕ И КАНДИДАТ КОМЕТОВЕ ДО МОМЕНТА СА НЕИЗБИРАЕМИ.
Въпроса е да видим кое ще е новото лице.
Макар че хич няма да му е лесно в този Енкино-Акимов батак.

След като съм изчел всички до момента наредени бюлетини от други теми във форума ми се струва че май чакаме само да видим какво ще предложат сините. Иначе останалите са неизбираеми.

Но ако случайно се избере някой бивш кмет или бивш кандидат кмет значи сме си изцяло виновни само ние и си заслужаваме блатото.

Анонимен каза...

Уважаеми коментатори, белег на демократизъм е, че изказвате своето мнение в публичното пространство, но не е белег на българщина да помествате коментарите си, без да ги съобразите с нормите на нашия книжовен език! Безкрайно много ме тревожи фактът,че словоохотливи "творци" представят творенията си, не поглеждайки към правописа,граматиката и пунктуацията-а уж защитаваме нашето, родното?!?!

Анонимен каза...

Краино време е Кмета на Троиян ,да си сабира багажа и да върви да пасе Кози и офце някаде,чеп за Зеле не става от него,ами сасипа и Града.

Анонимен каза...

Като гледам, 8 се е повлиял от 7.

Анонимен каза...

Ко стана с 4-те милионннна?Какво стана с биитака,паметниииКА?????Абе стига питахте -нещата ще се управят. Атака е единствената рабоотеещааа ПАРИЯ(извинявайте за краснописа)

Анонимен каза...

Върни се бее Диляне,пак ще те подкрепим-

Анонимен каза...

Че той Дилянчо не си е ходил.

Ако верно още има малоумници дето да гласуват за него по добре да му слагаме кръста на този град и да не се мъчим повече.

Анонимен каза...

Лошото е че няма кандидат който да може и да иска.

АРВи каза...

Изобщо не е лесно да си кмет, да постъпваш държавнически при решаването на проблемите в общината. Който малко от малко е запознат с дейността на общинската администрация ще потвърди това. Пиша тези неща, не за да оправдавам кмета наш сегашний, а да акцентирам върху това, че човек кйто е запознат със задълженията на общинската администрация, трудно ще се кандидатира за кмет. Ако някой много обещава и зверски се стреми към властта, това ще е знак, че или е заблуден и не преценява реално възможностите си или влиза във властта за собствени облаги. Друга причина едва ли съществува? Нима някой ще повярва в саможертва при положение, че не знае с какво ще се сблъска като кмет, а и да знае все тая. Трябва да е чист с чистотата и величината на Дякона.

Анонимен каза...

Такъв няма кой да го допусне до власта и то на такъв пост, освен ако не е поставен баламурник.

Анонимен каза...

Споко още нищо няма официално. Като се раздадат картите ще си коментираме на воля.

П.С. Какво стана с конкурса за най-добър коментар? Имали официална версия на финала (т.е. име на аис-а) или аз нещо съм изтървал.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
troyan21 каза...

Моля пишете на кирилица и спазвайте правилата за коментарите!
Админът

Анонимен каза...

Шегите ни са вече тъй оскъдни
и нямат като че ли оня хъс...
Как весело, кажи, човек да пръдне
с тоя тъжен и загрижен гъз...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |