Нова година с нова компютърна техника за читалището в Черни Осъм

* Една от целите за 2011 г. - да организира и да утвърди единствен по рода си у нас „Фестивал на самодейния планинарски филм”

ЧИТАЛИЩЕТО В С. ЧЕРНИ ОСЪМ посрещна новата година с няколко придобивки. Най-съществената от които са три нови компютърни системи с периферно мултифункционално устройство и мултимедиен проектор, предоставени по програма „Глоб@лни библиотеки”. Местната библиотека бе сред одобрените в първата вълна по програмата още през 2009 г. Редица пречки отлагаха доставката на оборудването почти две години, но компютрите вече са факт. Техниката ще бъде на разположение на посетителите на библиотеката.

ОСВЕН ДОСТАВЕНИТЕ КОМПЮТРИ, читалището бе одобрено и за получаване на допълнителна целева субсидия от Министерство на културата в размер на 2000 лв. Тези средства бяха използвани за закупуване на преносим компютър и пожарообезопасителен ремонт. Така след изпълнението на проекта читалището разполага с напълно оборудвана, отоплена и обезопасена семинарна зала с капацитет 70 места.

ПРЕЗ ЛЯТОТО ЧИТАЛИЩЕТО РЕМОНТИРА и лятната си кино градина. Средствата бяха спечелени след участие с проект към Общинския форум. А идеята на настоятелството е да се работи по нови направления, следвайки потребностите на променящата се социална сфера. Една от целите за 2011 г. е Народно читалище (НЧ) „Знание 1906 г.” да организира и да утвърди единствен по рода си у нас „Фестивал на самодейния планинарски филм”, който да се провежда в началото на лятото.

И ПРЕЗ НОВАТА 2011 Г. читалището ще се опитва да се възползва от всички възможности за финансиране и развитие на дейността си. Напук на кризата и на демографския срив, макар и без големи самодейни състави и традиционна дейност, читалището в с. Черни Осъм е притегателен център за младежите и остава верен пазител на бодрия балканджийски дух на селото.

Марин Сираков,
председател на НЧ „Знание 1906 г.”, с. Черни Осъм

6 коментара:

Марин Цочев каза...

Цяло щастие за Черни Осъм е, че нещата с читалището пое един млад, амбициозен и високообразован човек, като Марин Сираков. Дано черноосъмци оценят това...Желая му успехи !

troyan21 каза...

Поздравления! Пълен напред!

Анонимен каза...

Марине, моля те остани да работиш за каузата на "Родният край"Аз лично много ти вярвам,знам,че можеш и знам как ще го направищ...Трябвя да има приемственост ...

Анонимен каза...

Марине,нали знаеш че този планински фестивал бе в Троян,но поради уникалната тъпотия на управляващите замина в село Банско.
Там селяците канят известни планинари,събират медиен интерес,покрай фестивала се пълнят не един и два хотела, и прочие и прочие и прочие...
Но си нямат Нико Заричинов,който да прави големи откривания на несъществуващи сезони,прави уникална професионална туристическа презентация на Троян,предизвиква сериозен чуждестранен туристически поток!!!
Нямат си и главни и младши експерти,нищо си нямат...

Ст. Борджуков каза...

Ха-ха! В Банско може да имат дори КИНО...

Анонимен каза...

Евалата пич, да си жив и здрав и много успехи занапред. Идват избори да се надяваме че нещата ще се променят към по-добро и дано се появи някой кмет около 35-45 годишен, че да разбере по-лесно за какво иде реч и какво може да се направи

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |