2009 г.: 65-годишен от Орешак бе осъден за блудство с деца

* Септември 2009 г.: „въпросното момиче и други деца от селото са станали жертва на лице, извършвало блудствени действия с тях”
* „Още същия месец бе образувано досъдебно производство срещу мъж на 65 г. (съсед на децата)”

Гореща тема

УВАЖАЕМИ Г-Н МАРИНОВ, във връзка с бележката на редакцията към материала („Баща от месеци насилва сексуално дъщеря си”) в последния брой на в-к „Троян 21”, касаещ случая за насилваното от баща си момиче в село Орешак - в която бележка се споменава, че в РУП - Троян от около две години е имало информация за насилие над момичето, но не сме взели отношение, - както и от уважение към Вашите читатели, Ви уведомявам следното.

В РАЙОННО УПРАВЛЕНИЕ „ПОЛИЦИЯ” (РУП) – Троян през месец септември 2009 г. се получи информация, че въпросното момиче и други деца от селото са станали жертва на лице, извършвало блудствени действия с тях. По случая бе извършена обстойна проверка, при която са събраха достатъчно данни за извършено престъпление и в резултат още същия месец бе образувано досъдебно производство срещу мъж на 65 г. от същото село (съсед на децата). В хода на разследването бяха събрани достатъчно доказателства, поради което делото бе внесено в Районен съд – Троян и лицето бе осъдено за блудство. Присъдата бе условна - лишаване от свобода за 2 години с 4 години изпитателен срок.

14 януари 2011 г., Троян
С уважение: гл. инсп. Марин Ичев

*****

Бележка на редакцията

НАШИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ към началника на РУП – Троян гл. инсп. Марин Ичев за своевременните и коректни разяснения. Вярваме, че подобен открит диалог между институциите и медиите е път към решаване на проблемите и белег на истинската демокрация. Тук му е мястото да кажем, че става дума за стил на работа – г-н Ичев никога не ни е отказвал информация, а отговорите му на журналистическите ни питания по принцип са без заобикалки, подчертаващи партньорските отношения; както в този конкретен случай. Стил на институцията от години.

РАЗБИРА СЕ, СЪВСЕМ ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, че доказан 65-годишен педофил от Орешак, за когото полицията е събрала данни, че е насилвал сексуално няколко съседски деца през 2009 г., получава от съда… условно наказание?! Подобна присъда, поне на нас, не ни изглежда справедлива и адекватна на гнусното деяние. Нещо повече – не изключваме именно тази безнаказаност да е стимулирала следващото педофилско изстъпление, извършено година по-късно (през 2010 г.) от бащата на едно от момиченцата.

Генадий Маринов

Още по темата:

8 коментара:

АРВи каза...

От много време насам се питам, откъде се подхранва корупцията и престъпността в нашата държава. Не ви ли се струва уважаеми дами и господа, че в основата на всичко гнило в държавата ни са самите закони, визирам наказателната им част и санкциите, т.е. глобите. Ами във всеки Закон, за каквото и да е престъпно деяние, са предвидени санкции от - до. Така е с глобите, така е и с наказанията. Аз лично считам, че тези маржове в глобите и наказанията генерират най много корупция и престъпност. Щом има възможност за шикълкавене, има поле за изяви(предлагане и получаване на подкупи) на/от съдии, прокурори, уторизирани органи, които налагат глоби и т.н. Надявам се съм ясен. Тук може да се пише много. Това мое мнение вече се е превърнало, за мен, в дълбоко вътрешно убеждение. Не твърдя, че това е единствената причина, но е основна(темелна).
Та от там, според мен, идва и чувството за безнаказаност проявявано нагло от педофилите, което чувство коментира по-горе г-н Генадий Маринов.

Анонимен каза...

И сега този педофил е осъден?Аз пък разбрах,че той е обжалвал присъдата .../въпреки,че си е признал вината /...и какво ли ще решат по-горните инстанции...
Този човек се разхожда из Орешак -би следвало името му да е упоменато ,за да могат родителите да пазят децата си.

Анонимен каза...

Поздравявам г-н Ичев за демократичния стил на работа с медиите,а това значи и с обществото.А,както е известно-стилът,това е човекът!Пожелавам му здрави нерви и успех в работата,но не му завиждам....
Когато полицията спечели доверието и уважението на обществото-и обществото и полицията ще спечели.А бандюгите,джигитите,педофилите ще загубят.Нали не си мислите,че комшиите на този мръсник нищо не са забелязвали,че не са се догаждали за някои работи.Въпросът е-доверието! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Господин Маринов, защо не отправите въпросите си към съдията, издал съответната присъда? Действията на полицията в болшинството случаи са адекватни, съвсес друг е въпросът как съдът реагира на престъплмнията. Би било интересно да разберем и мотивите на съдията - чувства ли се и той виновен за следващите престъпления през 2010 година.

Анонимен каза...

Почти всички решения на съда са публични, включително и въпросната присъда с мотивите към нея. Намерете си ги и си ги прочетете! А за това дали наказанията и глобите трябвало да бъдат фиксирани или с минимум и максимум - разбира се, че трябва да са от - до. В противен случай и извършилия деяние за първи път и рецидивиста ще бъдат с еднакво наказание, което е абсурд, не само в България, а в целия правов свят!

Анонимен каза...

До номер 5: Какъв рецидивист?! Ти го затвори за 5 години за престъплението му и ще видим как би могъл да извърши рецидив. Ако е направил престъпление срещу трима души - за 15 години. Ето ти проста математика, в която отново има разлика между няколко случая и един, но основното си остава, че няма място за шикалкавене, както каза номер 1

Анонимен каза...

Крадеш акомулатори - лежиш 1 година в затвор
Насилваш деца - пускат те условно
Браво бе!!!

Анонимен каза...

Кажете му името,че да умрат от срам и той и ДЪЩЕРЯ МУ ,че и ВНУЧКАТА му.Срам и позор и за педофила и за няколкото след него, пък за бащата направо нямам думи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |