Кметът подписа с МРРБ за 1,466 млн. лв. безвъзмездна помощ

* Парите са за развитие на туристическите атракции в Изложението в Орешак, финансирането – по ОП „Регионално развитие”

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Троян Минко Акимов подписаха на 29 декември договор за безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” (схема BG 161PO001/ 3.1-02/2009 “Подкрепа за развитието на туристически атракции”) на проекта „Развитие на туристическите атракции в община Троян”.

ОБЩАТА СТОЙНОСТ на проекта е 1 млн. и 466 хил. и ще се реализира в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак. Предвижда се реконструкция на съществуващата туристическа инфраструктура в Изложението чрез решения, насърчаващи развитието на специализирани туристически продукти и разнообразяване на традиционния масов туризъм. Ще бъдат подкрепени и нови туристически атракции, от които се очаква да привлекат допълнителни потоци български и чуждестранни туристи.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

БРаво най-после първия сериозен и значим проект е спечелен. Успех и за напред! Все пак не само в Орешак има туристи и нужда от туристически атракции. Не е лошо и за Чифлик, Бели Осъм и Шипково да се помисли.

Анонимен каза...

Браво, новината е от преди нова година, но все пак е добра новина за надявам се по добрата година.
Пожелавам на Троян и Троянци по успешни времена, дано 2011 г. да е ново начало за възход на нашият регион.
За много години.

Анонимен каза...

Орешак, напоследък дърпа пред Троян. Моите дестребутари от други места кават това. Какво по-хубаво от това. В Орешак вече има нови неща. Селото си заслужава.

Анонимен каза...

Голямо БРАВО на кмета и неговия екип !!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

г-н Маринов,

аз съм един от постоянните посетители на вашия сайт, освен това доста често чета вестника издаван от вас. Понеже доста ме вълнува дали Кауфланд най-после направят магазин в Троян. Мога ли да ви попитам имате ли информация какво се е случило на Общото събрание на акционерите на Елма и защо бившия стол на завода(терена под който се гласи за продажба) е вече със свалена дограма и явно се канят да го бутат. Значи ли това че са се споразумяли и най-накрая ще имаме голям магазин, както вече има дори и по селата.

Анонимен каза...

Категорично не, просто всичко се краде. Нищо вече не остана. Защо не попитате 10-мата останали, които яко крадат?!

Анонимен каза...

Господина който пита за Елма!
Нещата са много прости!
Сделка няма,защото на Банев са му запорирани банковите сметки и при евентуалжа продажба,парите ще ги прибера банката.
Накратко,това е цялата история!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №5:

Вижте по-долу официалния отговор, който получихме от КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ на питането ни дали имат намерение да отварят свой хипермаркет в Троян; пълният текст на питането можете да прочетете тук: http://forumat-troyan.blogspot.com/2010/12/lidl-21-5600.html

Уважаеми г-н Маринов,
благодаря Ви за интереса към нашата фирма и за изчерпателното Ви писмо.
За съжаление към момента Кауфланд България няма планове да открива свой хипермаркет в град Троян. Не мога да отговоря на всичките Ви въпроси, те касаят вътрешно фирмена информация, на която не искаме да даваме публичност.
Благодаря Ви още веднъж и оставам на разположение за други въпроси.

С уважение / Mit freundlichem Gruß
Dr. Rossitza Popova
BL Werbung und Pressearbeit
E-mail: Rossitza.Popova@Kaufland.bg
Büroanschrift:
Kaufland Bulgaria EOOD & Co.KD
Kukush Str. 1
BG-1309 Sofia

Анонимен каза...

Мъка..... "надежда всяка тука оставете".....
То се е видяло,че Троянци ще си пазаруваме от Ловеч... Преди Нова година със влака отскочих до там и пак по бях на сметка,от колкото да пазарувам от малките квартални троянски магазинчета.

Анонимен каза...

Благодаря ви за отговора г-н Маринов!

А какво ви отговориха от ЛИДЪЛ( все пак платиха по 100лв./кв.м. за терена на вторични суровини). Имат готов проект и въпреки това не започват строителството. А и защо никой не отговори каква е причината да подминават "ГРАДЪТ НА БАНКИТЕ". НЕ вярвам СЕЛАТА ЛУКОВИТ И ИСПЕРИХ ДА са по перспективни от Троян.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №10:

И аз благодаря за добрите думи. Сега по темата: От веригата ПЛЮС, която закупи терена на разклона за кв. "Попишка" (терена на Вторични суровини), ми отговориха устно по телефона. Отговорът бе: вярно е, че закупихме терен, но в момента нашата верига е собственост на ЛИДЛ и те решават дали ще се строи магазин или не. Попитах и защо след като теренът в Троян бе един от първите или може би първият закупен от ПЛЮС в Северна България, не последва строителство. Отговорът бе уклончив и неконкретен. От ЛИДЛ очаквам отговор.

Анонимен каза...

Честита Нова Година на всички.
Поздравленая за спечелването на проекта. Сега да видим изпълнението. Дано да са си взели поука от грешките през предните три години.
Я да вземем да направим подписка и да искаме избори за кмет на Троян всяка година, че май като му дойде края и вземат та свършат нещо.

Анонимен каза...

Честита нова година на всички троянци и псевдотроянци.И нека през новата 2011 да варят ракия скришом,да правят кисело зеле и да муат сланина.АМИН.

Анонимен каза...

Е коментара на 13 е много ценен.

Анонимен каза...

Не знам за какви хипермаркети става въпрос в Троян, за съжаление със затихващи функции, като единствено Пени маркет могат да се вържат. Дано да бъркам в негативната прогноза, но фактите само потвърждават тенденцията.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |