Троянец „ужили” гръцката „Алфабанк”

* Землякът ни Петко Митевски в продължение на няколко месеца откраднал 21 млн. лв. от централния офис банката на бул. „Цариградско шосе” в столицата * Банков обирджия №1 не бил стиснат, правел щедри подаръци на приятели

ТРОЯНЕЦ Е ГЛАВНОТО ДЕЙСТВАЩО ЛИЦЕ в най-големия банков обир, случвал се някога у нас, научи Т21. Става дума за кражбата на 21 млн. лева от централния офис на гръцката „Алфабанк” в София, намиращ се до 4-ти километър на бул. „Цариградско шосе”. Авантата била разкрита от гръцки одитори на 15 април т.г., но от банката я прикривали цели осем месеца.

„УЖИЛВАНЕТО” било извършено от главния касиер на „Алфабанк” (България) Петко Митевски, роден и израсъл в Троян и поддържащ връзките си с родния град. Тук живеят и родителите му – обикновени хора, бивши партийни работници, но много далеч от понятието номенклатура; съпругата му също е троянка, а тъст му е известен тукашен хотелиер. Преди години Петко е бил счетоводител в троянската „Търговия”. В „Алфабанк” работел от 5 години и де факто той бил човекът, който ежедневно затварял централния трезор и имал последната дума дали всичко е наред.

РАЗБИРА СЕ, наивно е да се мисли, че сума от такъв порядък е била присвоена от един единствен човек – според информация в централните медии били замесени и други служители, в това число до ниво изпълнителни директори. След като разкрили жестокото „ужилване”, гърците започнали сериозно разследване, а основният заподозрян Петко Митевски седмица бил държан изолиран от външни лица. Установило се, че парите били изнасяни на части в брой и в продължение на няколко месеца.

ЗА ГИГАНТСКИЯТ ОБИР СЕ РАЗЧУ ЧАК СЕГА, понеже собствениците на „Алфабанк”, провеждаща сериозна експанзионистична политика в България и имаща вече 120 офиса в цялата страна, всячески се опитали да потулят скандала. Скандал, който би имал тежък негативен ефект върху имиджа на финансовата институция. След разкритията огромна част от ръководния персонал бил уволнен, издадено било и специално вътрешно нареждане за строга секретност по случая. И най-големият банков обир в съвременната ни история щеше да бъде потулен, ако не бяха разкритията на колегите от агенция „Фрог Нюз” (www.frognews.bg) и в-к „Торнадо”.

ПО НАША ИНФОРМАЦИЯ Петко Митевски от доста време демонстрирал неестествено висок стандарт. Но не бил никак стиснат и правил щедри подаръци на свои приятели, включително… нови автомобили. Банкерът бил запален по мотоспорта, по-точно по състезанията с ATV (моторни четириколки) и дори спонсорирал известен троянски състезател. В момента екскасиерът на „Алфабанк” се намира в родния Троян, което опровергава слуховете за задържането му.

Т21

30 коментара:

Анонимен каза...

А така, браво!Евала на човека който го е направил , това е удар.Всиччки банки В БГ са абсолютни измамници и заслужават това!:)

Анонимен каза...

Браво Петко тез банки кръвопийци си намериха майстора..подготвяй следващия удар!!!!

Анонимен каза...

Браво Петко,ама се чудя що се полакоми за 21 млн.,що не взе по малко и бегай!

Анонимен каза...

Г-н Генади Маринов,
Вашият пещерен антикомунизъм и в горната публикация се прояви.Родителите на Петко Митевски са честни възрастни хора, които никога не са били партийни работници. Смятам ,че за Вас не е трудно да установите истината за тях от Вашият "таен" дописник др.Мичо Генковски, бивш идеологически секретар на БКП -Троян.А може да се обърнете и към Вашите родственици, които активно са работили за БКП.
Срамно е да се отричаш от своето минало и да хулиш хора ,които имат чест и достойнство и не се превръщат в слугинаж на тия, които са на власт.

Анонимен каза...

Г-н Маринов,
Известният тукашен хотелиер Иван Лесидренски е един мошеник и използвач.Хотела,за който наляво и надясно се хвали,че е негова собственост, е построен благодарение на бившата му съпруга и нейната приятелка Румяна. Той експлоатира хотела самостоятелно, независимо че Румяна притежава 50% от него.Погледнете данъчните му декларации и направете извод, от къде е взел парите- дали от "ЕЛМА" -Троян, дали от сегашната спътница му в живота или от зетя на сестра му?

Анонимен каза...

Кажи речи,всеки петък тоя образ пийва кротко в Арт-а!
Слабо ме ебе за родатата му,за мен е пич!
Всички банки в Бг ,трябва да бъдат разорени и фалирани!
Robin Hood Rullzz!

Анонимен каза...

Господин Маринов,
Кога пък тоя прокиш Лесидренски , стана хотелиер,че и известен?
Така както пишете,Ицо,ортака му де чука мебели ,ще се разсърди!

Моля Ви,статиите Ви наистина започнаха да заприличват на махленски приказки в стил Галя Лалева и компания!

Един който Ви уважава!

Анонимен каза...

Защо задъвкахте Иван Лесидренски? Явно сте дребни комплексарчета,никога не пробвали частен бизнес камоли пък успявали.На мен ми е помагал като истински ПИЧ за което съм му много благодарен

Анонимен каза...

Ай един успял клакьор се обади...бау бау,тичай сега при ванката за 2 кебапчета ...

Анонимен каза...

иха-гената бил пещерняк.....

Анонимен каза...

Много глупости са написани.Първо човека беше шеф на паричния поток в банката, а не главен касиер.Второ нито ние читателите, нито другите служители в банката, нито гърците са такива балами, че да не усетят липса на 21млн.21МЛН това все пак не е JP Morgan или HSBC а Алфабанк."Подарявал нови автомобили на приятели" ако съм на него само за тази простотия ще Ви съдя за клевета.Ще черпи и ще помага, защо не?Защо един добър мениджър в международна банка да не може да си го позволи?
И при положение, че си е в Троян (както вие твърдите) за какво задържане говорим?Отворете НПК и вижте в такива случаи как се процедира,а гърците 8 месеца проверявали...Ако наистина беше ограбил банката с 21МЛН едва ли щеше да си пие ракията в Троян и да си опровергава

Анонимен каза...

След като в този сайт някои хора си позволиха да изказват не добро мнение за хора като: Яшев,Бамбов, Гечев, Дренски, Ангелов защо ви учудва, че ще се намери някой който да плюе против супер свестния и почтен троянски бизнесмен и хотелиер Иван Лесидренски. Между другото той има малък цех в Орешак и от там са му сериозните доходи. Нали плачите за инвеститори, та Иван осигурява бая работна ръка покрай себе си. Така че някои злобни комплексари да земат да се гръмнат.


Младежа

Анонимен каза...

И аз като №12 чета и правя някакви паралели. Защо за крадците на велосипеди имаше коментари да им бият пръстите с бухалки, а за крадците на милиони - поздравления? Защо някои толкова злостно надничат в канчетата на местните предприемачи - търговци, производители, ресторантьори - а на откраднатото викат браво? Защо искаме да живеем като в белите държави, но не мислим като в белите държави? Имам някакви отговори, но никак не ми харесват.

Анонимен каза...

А това че доста банки взеха жилищата, бизнеса, здравето та дори и живота на някои хора, какво ще кажете уважаеми експерти по всичко.



Младежа

Анонимен каза...

Прав е Младежа!!!!!!!!!

Анонимен каза...

ДО експертите по всички въпроси(злобарчетата, които постояно плюят във форума, без значение от темата)
Всъщност уважаеми експерти по всичко вие знаете ли че има много банкови служители, които по времето на криза се сдобиха с цели фабрики, къщи,ниви, коли и т.н. (бивша собственост на техни клиенти излъгали се да ползват кредит.)
А по отношение на честността на банките случайно да сте чували са цедиране или за предсрочно изискуем кредит и за това какви измамни схеми има или не сте чак толкова в час?


Младежа

Анонимен каза...

Евала,от кога ме4тая такова нещо --па от коя партия е няма зна4ение (БКП)нали вси4ки над 40години са били ДРУГАРИ и Другарки ??????

Анонимен каза...

Прав е Младежа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

И да ги е взел градския все и в Троян ще остави някой лев !!! Пък и не е да ги е взел от някой сиромах. Тия обирджии смъкват кожи. Евала на Робин Худ :)

Анонимен каза...

Много сиромахомили в тоя Троян!

Анонимен каза...

Единствената грешка на този наш съгражданин е може би че докато е бил на такъв пост е можело да натисне да направят клон и в Троян. Все 5-6 нови работни места щяха да се вържат. Иначе дано се оправи човека.

Младежа

Анонимен каза...

До 13 Защото е бастисал банка в БГ ,А не някои сиромах дето има само едно колело ,а в БГ всички банки това заслужават!!!! НАЙ-ВИСОКИТЕ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИТЕ ПЛАЩАТ БЪЛГАРИТЕ!
България -над 9,38%; Румъния - 6,69%; Полша - 4,5%; Гърция-3,93%; Австрия-3,11%; Италия-2,72%; Испания-2,65%; Финландия-2,29%; Дания-2,2%!
Тук банките нямат морал тук!.. С уведомително писмо със задна дата вдигат лихвата по ипотечния кредит ... НА ЗАПАД КАЗВАТ КРИЗА Е -СВАЛЯМЕ ЛИХВИТЕ,В БЪЛГАРИЯ КРИЗА Е -ВДИГАМЕ ... за покачване или сваляне на лихва, никой не ми уведомява.
Защото са по големи рекетьори и измамници дори и от мутрите тъй като държават ги защитава за да се гаврят с хората.И трябва да има по често такива наказателни акции сращу банките в БГ.

Анонимен каза...

До 22: убедителна статистика, но обясни ми как след кражбата се е променил лихвеният процент за България и положението на населението като цяло.

Анонимен каза...

Нещо не ми светна тоя вашия троянския Робин Худ на коя детска градина или болница помогна или на разорен бизнесмен да си стъпи на краката, или на някой докаран до самоубийство от някоя банка, или на някоя бабичка?

Анонимен каза...

Да де ,ама го боли кура човека.Гепил е колкото трябва,запива сериозно в Арт-а ,и е писал един голям КУР в чест на банката,гърците,законите, и прочие...понимаеш?

Анонимен каза...

Браво Пеца, да си ми жив и здрав. Тези кръвопийци си правят каквото поискат, благодарение на нашия "супер банков надзор". Такива лихви и такова бесзаконие няма и в осмия свят.

Анонимен каза...

Браво бе господа, той като е откраднал парите и си е живял като господ и се е надсмивал на твоето "благополучие", ти сега по-добре ли си? Намалиха ли ти лихвите, напълни ли ти се джоба или хладилника?
За жалост пак си беден и гладен, но си "усмихнат".Не знам на какво- защото той е умерзен, или ти си изигран от цялата система.

Анонимен каза...

КАЛИСПЕРА....
БРАВО СКЪПИ ТОЧНО ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СТАНЕ, ГОРДЕЯ СЕ С ТЕБ И ХИЧ ДА НЕ ПУКА...ТИЯ БОКЛУЦИ МИ СКЪСАХА НЕРВИТЕ. ОЩЕ СИ МИСЛЯ ЗА ОНАЗИ ЛЯТНА ВЕЧЕР ЗАЕДНО СЛЕД ВЕЧЕРЯТА "ПОД ЛИПИТЕ"...ТАКОВА НЕЩО НЕ СЕ ЗАБРАВЯ...
πρόσεξε!

Анонимен каза...

Снимката до статията е жалка!

Анонимен каза...

Ако наистина е откраднал толкова пари-как ще спи спокойно.Детето му?Жена му?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |