Ученическият протест – насмалко от играчка да стане плачка

* Само общите действия на Райко Райков, Елка Баръмова и контактната група на протестиращите предотвратили намеса на полицията

И ЛОВЕШКИТЕ УЧЕНИЦИ се включиха в протеста за по-дълга зимна ваканция, обхванал цялата страна. Но провелите се на 10 декември пред сградата на областната администрация в Ловеч протестни действия можеха да се превърнат от играчка в плачка, научихме от PR-ката на Областната управа Елка Баръмова. Докато контактна група на протестиращите школари излагала исканията им на среща с началника на Регионалния инспекторат по образование (РИО) Райко Райков, тълпата отвън започнала да скандира обидни квалификации и грубо да нарушава обществения ред. Според г-жа Баръмова само общите действия на г-н Райков, на нея самата и на учениците от контактната група предотвратили намеса на полицията.

„ЧУДЕСНО Е, ЧЕ СТЕ ТОЛКОВА ЕДИННИ в исканията си, само когато всички сте на едно мнение по даден въпрос, можете да го отстоявате докрай. Велика сила е Фейсбук, знаем, че там се организира този протест, към който вие днес спонтанно сте се включили, но България е правова държава и това, което най-много ни трябва, е да се научим да спазваме правилата. В случая те са разписани в Закона за събранията, митингите и шествията. Тоест вие днес сте тук без необходимите разрешения, но това се дължи на липсата ви на опит. Полицията, както виждате, се отнесе толерантно към това, но е важно да разберете, че не се прави така. Както виждате, никой не ви отвърна по този начин, по който вашите приятели се държат пред сградата, нали?!”, заявила пред тийнейджърите Елка Баръмова.

В КРАЙНА СМЕТКА учениците били изслушани от г-н Райков, след което той им обяснил защо тази зимна ваканция ще е 10 дни, докато предишни години е била малко по-дълга. И още – че за сметка на зимната Великденската ваканция ще е с 5 дни по-голяма от обичайното.

Т21

13 коментара:

Detelin Markov каза...

Всичко е от възрастта и възпитанието! Аз като човек завършил преди 2 години смятам, че няма нужда от всичките тези простести, защото няма да доведът до нищо. А целта на протестите е повече време да пият около Нова година!

Анонимен каза...

Марков май е много прав.

Анонимен каза...

за пиенето е верно, ама и децата са прави, че ваканциите са много педераски направени единствено и само в угода на администрацията! за да не им се разваля на началниците лятото всичко е изтеглено в учебно време и на практика децата през май учат през ден по най-гнусния начин точно във времето на класните и края на срока - ама така е угодно на просветните ачалници. върха на безобразието е орязаната пролетна ваканция на 12 клас. по тоя начин завършват много преди 24 и се ограбва не само празника на абитуриентите, а и на всички останали

Анонимен каза...

В Троян учениците не протестират.
Какво мислите за това,просто са заспали като всичко тук,или са много по-дисциплинирани и ученолюбиви за разлика от съучениците им от България?

Анонимен каза...

Децата ни са заспали мижитурки като всички нас..жалко но е факт:Троян е град на мижитурките.:)

Анонимен каза...

Нищо няма да стане, защото учениците са като нас... за съжаление, както го казва Радой Ралин:
Намирайки се на смъртния си одър, хан Кубрат събрал синовете си, за да им покаже и сподели с тях нещо важно, от което те да си извадят мъдра житейска поука. Той взел една жилава дълга пръчка и се опитал да я счупи. Колкото и да се мъчел, пръчката не се поддала на никакво огъване, останала си права. Тогава той взел един сноп жилави пръчки. Понапънал се и те всички се огънали и почнали да се чупят. Когато попитал синовете си каква е поуката, те не могли да му отговорят. Тогава той им казал: "Ако искате да критикувате поотделно човек и той винаги ще си държи на своето, но я свикай всички на едно събрание и им говори противно на това, на което вярват и ще видиш как ще се огънат и ще подвият опашки".
Скъпи ученици, това важи с пълна сила в България, затова вашите протести във Facebook са си една гола вода... за съжаление. Не може да има гражданско общество при толкова селяни.

Анонимен каза...

За някои фейсбук формата на протест,съпричастност,благотворителност и прочие, си е като на истинско.Вживяват се,вземат се на сериозно ....
И си е голямо геройство(според тях),но на живо няма да ги видиш никога.Поне не в Троян...

Кочо Козарев каза...

7 го формулира великолепно: "Не може да има гражданско общество при толкова селяни." Прав си 7!Много си прав!!!!!!!

Анонимен каза...

нали разбирате, че името .сом струва 20 лева и никой от пикльовците няма да си жертва стипендията за него... а и се прави през кредитна карта... - там също има 40 лева такси...
изобщо не ми разправяйте, че протестите са спонтанни

бат бойко каза...

Номер 5 и ти се смяташ в това число на мижитурките след като анонимничиш.

Анонимен каза...

мисля,че 3-я е много прав и явно е на"ти" с нещата.

Анонимен каза...

Количеството не определя качеството!!!!Това че,учениците на сила ще "преседят "определено време в училище не означава,че качествено ще учат.Втози ред на мисли много е прав"3" за угодата на началници и администрация.Господа управляващи,редно е да се замислите когато дори децата недоволстват.Има много материял по тази тема!!!!

Анонимен каза...

Количествените натрупвания водят до ново качество. Стягай си децата да учат. Има значение.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |