Илиян Гачев: Сменям колата с каруца

* 59 жители и собственици на магазини на ул. „Ген. Карцов” изпратиха протестна подписка до кмета, недоволстват от забраната за паркиране * Протестиращите предлагат решение – от „Рио” до „Старата къща” движението да стане еднопосочно

ЖИТЕЛИ И СОБСТВЕНИЦИ на магазини в един от най-трудните и претоварени пътни участъци в централната част на Троян – ул. „Ген. Карцов” от кафене „Рио” до кръстовището при механа „Старата къща” – са направили протестна подписка до кмета на община Троян, копие бе изпратено и в редакцията на Т21. Причината – затягане на контрола с паркирането и абсолютната невъзможност на жителите и работещите в този район да намерят място за автомобилите си, без да влязат в нарушение; както на Закона за движение по пътищата (чл. 98), така и на Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян (чл. 42, т. 1).

В ПРОТЕСТНАТА НОТА СЕ КАЗВА: „В посочения от нас район няма паркоместа, единственото място, където може да се спре, е улица „Букова” – на която пътната настилка е като дъно на пресъхнала река. В разстояние на шест месеца в района затвориха 6 магазина, поради това че не могат да бъдат зареждани и клиентите не могат да паркират и да извършват търговска дейност. Молим Комисията за безопасност на движението да разгледа нашия случай и да вземе становище по въпроса”. Подписали са се общо 59 души.

„НАИСТИНА ПРОБЛЕМЪТ Е ГОЛЯМ, ние разбираме стремежа за повече ред и не сме срещу това. Но този ред не може да стане със злоба и полицейщина, а с търсене на консенсусно решение”, коментира пред Т21 един от потърпевшите – Илиян Гачев, собственик на малка работилница за ремонт на бойлери и бяла техника във въпросния участък (ул. „Ген. Карцов” 72), непосредствено до пресечката със споменатата ул. „Букова”.

Г-Н ГАЧЕВ ДАЖЕ ДИРЕКТНО ОБВИНИ в лъжа секретаря на Общината и председател на Комисията по безопасност на движението Бойко Пъдарски. Защо? Според разпореждането на споменатия чл. 42, т. 1 на Наредба №1 спирането на автомобили на тротоара е забранено; но секретарят в личен разговор го уверил, че за този невралгичен участък било възприето компромисното положение – допуска се спиране на тротоара, но при отстояние не по-малко от 1,5 м от къщите. „Аз си вадя хляба тук и не мога да рискувам да съм в нарушение. Затова много стриктно паркирам на не по-малко от 1,5 м, но въпреки това ми написаха акт. Опитах да го оспоря, казаха ми, че като „доказателство” контрольорите предоставили снимка, което е несериозно?!”, разказа ни потърпевшият.

ОТ ИМЕТО НА 59-МАТА, подписали жалбата, Илиян Гачев обясни, че те имали предложение как да се реши проблемът с паркирането от „Рио” до „Старата къща”. Просто и лесно изпълнимо предложение – въпросният участък да стане еднопосочен (до кръстовището с ул. „Крайречна”); така едната лента ще се използва за спиране на автомобилите и проблеми няма да има. „Нещо повече – за да се избегнат задръстванията, автобусната линия би могла да се измести по ул. „Крайречна”, която има този потенциал, но в момента е изолирана от трафика”, допълни г-н Гачев. Другото им искане е Общината да престане да гледа като на „заварено дете” на споменатата уличка „Балкан”, чиято дължина е едва 50-60 м, но ако се ремонтира, би могла да „приюти” доста автомобили.

НАКРАЯ – УЖ НА ШЕГА, НО НЕ СЪВСЕМ – Илиян Гачев ни заяви, че в личен план е намерил решението. „Ще сменя семейното „Сузуки Витара” с … конска каруца. Като мургавите. Така няма да плащам данък, няма да ходя на преглед, няма да купувам винетка, няма да харча за „Гражданска застраховка”, ще пия и ще карам, ще праскам без да ми пука срещу знака „Забранено за движение на ППС с животинска тяга”… Между другото – точно такъв знак има на кръстовището при „Старата къща” и каруците не би трябвало да се движат в участъка, за който говорим. Не би трябвало, ама всеки ден миткат по кофите за смет и не само влизат в забраненото, но си и спират, без някой да ги закача?! Ще купувам каруца и това е!”, закани се троянският бизнесмен. Както се казва – коментарът е излишен.

ВСЪЩНОСТ ДВИЖЕНИЕТО НА КОНСКИ ППС-ТА в този участък на ул. „Ген. Карцов” е „забранено” и с чл.42, т.10 на споменатата Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян. Цитирам дословно: „Чл. 42. Забранява се: /10./ Движението в двете посоки на ППС с животинска сила по ул. „Ген. Карцов”, в участъка от механа „Старата къща” до кафе-аператив „Рио”, по площад „Възраждане” и по ул. „В. Левски”, в участъка от моста на общински пазар до АИР-а. В пазарни дни - от Автогарата до моста на “Елма” от 8:00 ч. до 14:00 ч.”.

Генадий Маринов

22 коментара:

Анонимен каза...

То нестига, че в тоя град работа няма ами и полицията ще ни малтретира. Закона важи за българите само, а циганите какви са? Когато им е изгодно са българи, когато не им е са цигани.

Кочо Козарев каза...

Трябва изобщо да се забрани движението на каруци из градовете, ебати Европата сме?!

Атанасов каза...

В Европа циканите карат Мерцедеси последен модел.
Кога ще ги стигнем циганите в Европа.

Анонимен каза...

Абсурд! Имате ли акъл да искате тази улица да стане еднопосочна? Магазините не са затворили по тази причина с паркирането, в никой случай! Просто там никога не са вървяли магазинчетата.
Време е да проявите гражданската си отговорност и да разберете, че живеем в ГРАД, а не на село, че да си паркирате колите, където ви скимне! Положението с 5-те каруци в града е съвсем друг въпрос!

Анонимен каза...

Какъв абсурд бе братчет,какъв град сме първо,как да се разреши проблема според теб като за двадесет години тъпанарите управляващи това село 20 паркоместа не са направили.Или най добре да няма никакви магазини и други търговски обекти за да няма проблем.Или още по добре по сталински нет человек нет проблем ,тъй както сме е подкарали само каруци и пешеходци ще останат в това село.То да стане човек пишман да има кола в Троян.Като няма друго алтернатива на въпроса и това е решение на проблема походи малко из европа и ще видиш къде по генерални решения.От такива дюкянчета чичо Миньо знаеш ли ,че взима най малко по хиледарка от данъци и такси на година.Елементарни условия за съществуването им не са създадени.Тротоари няма ,пътища няма ,един път в годината се мият улиците прах и мизерия ги обливат от колите всеки ден.Абе най добре да се сложат в двата края на градът забранено влизането за всякакви МПС-та поради невъзможност за спиране из целия град,щот аз незнам къде изобщо може да се спре без да си в нарушение.Аман от граждански отговорни селяни.Аис... не съм айса.

Анонимен каза...

Прави са си хората трябва както на тях така и на всички имащи търговски обекти по главните улици да им се обърне необходимито внимание и да им се създадът условия да има къде да им спират клиентите.Така както се намери решение за прословутото СБА и му направиха паркинг изцяло върху тротоара и върху едното платно за движение за да са му спокоини клиентите докато пазаруват ,така трябва да бъде за всички.Или той май беше както го опраделиха някой форумци от далавераджийте та затова!!!

Анонимен каза...

вижте сега, 20 места направиха хората! може да са си 20, ама направиха! на Лалето паркинга е пълен до откат, едва ли не денонощно! и това не са на лалето колите! хората си спират техните в двора озад! ама от бъзето в двора зад паркинга може да се направят ОЩЕ 20 места, та да е рахат и поликлиниката и всички останали!

Анонимен каза...

7 Прав си места има много в Троян където са буренища и боклущарници само ,че няма кои да ги види и разработи.Като стана име за поликлиниката нима от съществуващия сега супер деудобен и малък паркинг нагоре по буренясалото устието на алдица там където има сега някакъв умрял павилион не може ли да се развие един огромен паркинг така ,че да се отдъхнат всички улици около поликлиниката????Ей голяма мъка в този град да се направи нещо за да живее удобно и спокоино.

Анонимен каза...

№4 ти дебил ли си или се правиш на дебил?5 били каруците в града,те са поне 50 и са огромен проблем и всеки нормален го знае и ако си затваряме очите за този проблем той ще става все по-тежък.....Ти кола караш ли бе №4 да видиш каква напаст са каруците и по белия свят излизал ли си да ми кажеш къде в Европа има подобни цигански идиотщини и къде по белия свят биха стояли безучастни при подобен проблем???????????????Аман от дебили в тоя град!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кви са тия подписки, кви са тия глупости. Тротоара да не е паркинг. Неможе всеки да си спира където си поиска, да се хендри по тротоарите и да се чудят хората как да минават. А пък по пътищата е абсурд. От разните му там наглеци, човек не може да мине нормално с колата си по нито една улица. Особено на малкия пазар. Трябва да има някакъв ред. А за нови паркинги наистина трябва да се помисли.

Анонимен каза...

№9, кола карам доста често в Троян и ми е писнало от селски парчета без грам акъл в главите, спиращи където си поискат без да спазват правилата за движение по пътищата(няма мигачи,няма насрещно движещи се автомобили, няма пешеходни пътеки, няма нищо за тях!) Не знам кой луд им е дал книжките, но в повечето случаи проблемът са точно тези некадърници,а не каруците.
№10, БРАВО!

Анонимен каза...

Напълно си прав №10. Истински европеец си!

Анонимен каза...

Абе някой става ли в сряда да играе в Шоко?
Аз бях на ред булче с уискинце!

Анонимен каза...

А хората, които сутрин отиват на работа, а вечер се прибират точно по този маршрут (тротоар) дали ще са съгласни с тая подписка? А майките с детските колички? И изобщо хората, които минават от там? Как мислите г-н Гачев? А те са доста повече от 59, може би 590, може би 1059, а може би и повече. Как смятате, дали ще са съгласни със ситуацията от третата снимка, с колите на тротоара пред Хефеле, със колите пред Войводите и със вашата семейна Витара, качена на тротоара пред сервиза ви. Ще ви отговоря - със сигурност НЕ. И вярвам ще се подпишат с две ръце, само и само да не се използва тротоара за паркинг. Това вашето наистина е нагло.

Анонимен каза...

14-ти е много прав!
Тротоарите са единствено и само за пешеходци!
Стига селянотия,стига дебилщниа...

Анонимен каза...

Радостно,радостно е 14-ти и 15-ти ,че мислите така , истински троянци сте . Господина от снимката да сменя колата с талига и да я кара с кеф.

Анонимен каза...

Ще му прилича!

Анонимен каза...

По-добре с колело, че поне няма да сере по тротоара.

Анонимен каза...

А бе тази долчина наречена незнам защо ул."Букова",няма ли най сетне някой управник дасе сети за нея.Там живеят ,минават и спират колите си данакоплатци.Срамно е улица от 50 м. в централна градска част да бъде в този вид(вижте снимката)

Анонимен каза...

След като Общината изисква толкова висок патент и данък за търговските помещения би трябвало да направи нещо за да защити висотата на тези данъци и най-малкото да осигури някакви ЕЛЕМЕНТАРНИ условия за извършване на дейност.След като Общината е безсилна,то би следвало да намали високите търговски патенти както и съответните данъци за търговските помещения.

Анонимен каза...

Г-н Гачев има собствен гараж от страна на ул Букова

Анонимен каза...

Г-н Гачев няма гараж,защото не живее на въпросната улица.Изнесе се от града заради механа "При войводите" и невъзможността да се спи нащем от шума,който идва от там.Но в къщата живеем 3 семейства с 3 коли.Един гараж не стига.Да не говорим ,че някой шофьори не са чели правилника за движение и не знаят,че пред гараж не се паркира!След като ми се наложи да ходя с такси на работа няколко пъти вече не си вкарвам колата там.И не изопачавайте исканията ни.Ние не искаме да си трошим колите паркирайки на тротоара,а улицата да стане еднопосочна и едното платно да остане за паркиране.Така пътя ще е за коли,а тротоара за пешеходците.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |