Цар Футбол: 17-годишен грабна първия телевизор

* 11-класникът Митко Димитров освен късметлия се оказа и майстор на дузпите * Кольо Стоименов: До края на турнира ще има още няколко томболи, а на финала на 22-ри телевизорът ще е по-голям

17-ГОДИШНИЯТ ДИМИТЪР ДИМИТРОВ – 11-класник в СОУ „Св. Климент Охридски”, бе първият голям печеливш от публиката на започналия много бурно и при изключителен зрителски интерес традиционен предколеден турнир по футбол в зала за Купата на кмета (трето издание на възобновения през 2008 г. някогашен троянски работнически турнир).

В ЧЕТВЪРТЪК, 9 ДЕКЕМВРИ, четвъртия ден от началото на турнира, на полувремето на срещата между един от фаворитите за титлата – „Куршумите” (сборен отбор, участвал в същия състав в националния турнир „Каменица ФЕНклуб”), и военния тим „Геоспорт” (попълнен от офицери от Военния картографски институт - Троян) бе теглена томбола за зрителите с прелюбопитен регламент. Директорът на турнира – бившият футболист, сега отговорник за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов, извика при себе си едно произволно хлапе от публиката. И накара малчугана да избере число от 1 до 5, колкото бяха редовете на трибуната в зала "Чавдар". Момчето каза „3”, след което г-н Стоименов му даде втора подобна задача – само че числото трябваше да е от 1 до 40, колкото са местата на всеки ред. Невръстният асистент отсече: „39”; след което на „сцената”, т.е. на игрището бе извикан 39-ят от 3-ти ред.

КЪСМЕТЛИЯТА бе Димитър Димитров, който първоначално не повярва, че печели цветен телевизор. След това разбра, че няма лъжа, няма измама, но се налага да преодолее и едно футболно препятствие. С други думи – да вкара една дузпа по правилата на турнира (от центъра, без вратар), но с облекчението, че топката може да не е по въздуха. Митко не се колеба нито за миг, заложи си топката, стреля и - гол, равняващ се на чисто нов цветен телевизор. И от нас – честито!

„ПОДОБНИ ТОМБОЛИ със същите награди ще има още няколко до края на турнира, а на финала на 22 декември телевизорът ще е по-голям”, коментира пред Т21 Кольо Стоименов. Попитахме какво ще стане, ако късметлията не вкара; отговорът - хлапето избира други числа и зад топката застава следващият печеливш, ако и той не вкара, идва трети и т.н. докато някой уцели вратата и отнесе печалбата.

Т21

3 коментара:

Анонимен каза...

Генадий,искам само да вметна,че този турнир не е въозбновяван през 2008-ма,защото го имаше и предишната и по-предишната и прочие....
А това че Колю Стоименов най-нагло го прекръсти за да лиже минювия задник е отделен въпрос.
В този ред на мисли,я се понапъни да провериш колко хонорар чиста пара,ще гушне този заслужил спортен деятел!

Анонимен каза...

Честито на късметлията. Да си гледа телевизора със здраве.

Анонимен каза...

БРАВО БЕ ДИМИИИ! :)))

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |