Баскетбол: Сам войнът дали е войн?!

* Балев отново перфектен, „Чавдар”… пада в Ботевград с разгромното 92:120 * Дали не сбъркахме „ваксата” или пък толкова си можем?

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков


ИЗВИНЯВАМ СЕ на всички приятели на баскетбола в Троян за невярната (може би "метеорологична") прогноза относно изхода на баскетболната среща в Ботевград, която дадох в предишния си коментар. Признавам, че съм изненадан не толкова от загубата, колкото от точковата разлика. Вярно, допусках, че със съдийска помощ, влияние на страхотната ботевградска публика, секретарска "грешка" може да ни "излъжат" с точка-две и да бият, но такова нещо не съм допускал. Дали не сбъркахме "ваксата" (навремето сред троянската ски общност имаше такъв лаф, когато някой скиор не се представеше добре) или пък толкова си можем ? Предстоящите мачове ще дадат отговор на този въпрос.

КАК СЕ РАЗВИ САМИЯТ МАЧ? На съдийската двойка Красен Иванов и Севдалин Манчев и комисар Желчо Генов нашият тим се представи в състав: Николай Балев (45 точки, 24 борби и коефициент на полезност 47 - нямам думи /но имам обяснение!/, и в щатската НБА няма такива показатели; отново MVP на кръга), Петър Христов (10 т.), Красимир Коев (12 т.), Йордан Църов, Венцислав Кукенски (8 т.). След това в игра влезе новото попълнение – 17-годишният юноша на „Евроинс - Черно море” Деян Денчев (195 см), който в хода на мача реализира първите си 8 точки за „Чавдар”- обнадеждаващ дебют. Своя точков принос дадоха Петър Лалев (5 т.) и Симеон Петков (4 т.).

ДОМАКИНИТЕ ПОВЕДОХА ОТ САМОТО НАЧАЛО - със смущаващо активна защита и бързи атаки поеха водачеството.Частта завърши 34:21 за „Балкан 2”. Във втората част „Чавдар” се поокопити, Машината Балев обираше топките под двата коша и вкарваше точка след .точка; втората десетминутка приключи при 28:26 за домакините. В края на полувремето двата отбора се оттеглиха за почивка при резултат 62:47 за домакините. Началото и цялата трета четвъртина премина при смазващо превъзходство на баскетболистите от Ботевград и в края таблото сочеше 99:66. В тези минути ясно пролича липсата на класен играч, подхранващ с пасове центъра ни, и такъв, който да вкарва от трите точки и да разтяга защитата на противника.

ВИЖТЕ САМО ЦИФРАТА - 24 овладени топки от Машината Балев!? Какво илюстрират те? Показват, че той сам е овладял тези топки, никой не му ги е подал. Но сам войнът дали е войн? И пак в този ред на мисли, опирайки се на многогодишния си опит като професионален треньор, повтарям - трябват ни плеймейкър и резонен вкарвач; централни нападатели (най-добрият е в нашия отбор) и крайни нападатели си имаме. В тази трета част, пък и през всичките 33 минути, прекарани на терена, с много добра и полезна игра в отбора на „Балкан 2” изпъкваше младото троянче Диян Христов (14 т.).

В ПОСЛЕДНАТА ЧЕТВЪРТ НА МАЧА, когато всичко беше приключило и последните резерви опитаха терена и топката, троянци спечелиха с 26:21. Така краят дойде при резултат 120:92 за „Балкан 2”. Тази неочаквана загуба ни отреди 8-мо място във временното класиране, а можехме да бъдем 4-ти.

НА 19 ДЕКЕМВРИ предстои последната за годината (не за сезона) домакинска среща на „Чавдар” - срещу най-младия участник в групата, отбора на „Евроинс – Черно море 2” (Варна). Приятели на баскетбола в Троян, да подкрепим нашите! А на познавачите на играта ще кажа - елате да видите, какво значи баскетболна селекция в отбора на Варна. Прогнозата ми е: победа за „Чавдар”!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

*********

Останалите резултати от VIII кръг на "А" РБГ:

„Евроинс – Черно море 18” (Варна) - „Берое” (Стара Загора) 94:103
„Спортист” (Своге) - „Академик” (Пловдив) 68:96
„Дунав 2007” (Русе) - НСА (София) 110:68
„Рилски спортист 2” (Самоков) - „Видабаскет” (Видин) 55:56
„Академик” (Благоевград) - почиваше

4 коментара:

Анонимен каза...

Аве,кога ще са мачовете с Лос Анджилис Лейкърс и Лос Анджилис Клипърс,че мислим да одим да ги дзяпам!
А и в наште що не играт чернички?

Анонимен каза...

Ботевград винаги са били силни в баскетбола. Трябва още доста хляб да изядем за да се мерим с тях.

Анонимен каза...

Ботевград имат школа,тука си имаме Макариев!!!

Анонимен каза...

Петров добавя:И Финта

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |